Şimdi Ara

Sapphire HD4850 d1601 led problemi!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
1.835
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar kartımda bir problem var.bu problem genelde nette gezerken oluyor.pc birden donuyor ve ekran kartının üzerindeki d1601 ledi yanıyor.ekrana görüntü gelmiyor.d1601 in anlamı yüksek sıcaklıkmış bunu araştırdım ama bende yüksek sıcaklık problemi yok!hatta fan hızını artırdığımda bile bu problem oluşuyor.kilitlenmenin olduğu anlarda sıcaklık 55 derecelerde.furmark la zorladım problem yok,oyun oynuyorum saatlerce bişey yok ama bazen dediğim gibi netteyken bu problem oluşuyor,çok garip bir durum çözüm bulamadım.sistemim imzamdaki gibi yardımlarınızı bekliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _prozac_ -- 3 Ağustos 2008; 0:53:46 >



  • sapphire 4850 de ledmi var
    aynı kart bendede var fan hızını vs ayarlamadım 80 lerde geziyor kart sorun yoktur. yeni aldıysanız kartı değişim yapınız.
  • kartta bir problem olsa oyunlarda çakılır.yada gerçekten ısı problemi olsa furmarkta hata verir.furmarkta sıcaklık tavan yapıyor.ama nedense bu sorun nette oluyor yani kart boştayken.aklıma pek birşeyde gelmiyor.psu desek oda tagan 480w.şuda var daha önceki kartımda böyle bir sorun yoktu!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _prozac_ -- 3 Ağustos 2008; 1:12:22 >
  • ben korkmaya başladım,kart elimde kalacak diye
  • nette ne yapınca donuyor ? bi sciript falan sorun cıkarmasın java yada herhangi bi eklenti
  • O kadar sorunlu 4850 topicleri açılıyor ki anlamış değilim.Bir haftadır 4850 kullanıyorum hiçbir ayar kullanmadan 80 Derece boşta 90 derece yükte sıcaklık alıyorum.Hiçbir oyu nda problem yaşamıyorum..Sorun bende mi acaba?
  • Sadece sıcaklık değil sistemde herhangi bir hata olduğunda da yanar o led.Mesela işlemciden yana bir sıkıntı olduğunda sistemde bir kararsızlık vs olduğunda da yanabiliyor diğer bileşenlerini bir kontrol et.
  • diğer bileşenlerde problem yok kardeş.çok denedim.işin garip yani bu olayın yük altında olmaması,yani orthos,3dmark,furmark gibi testlerde yapmıyor.saatlerce oyun oynuyorum yine bişey yok.bu olay çok sık olan bişeyde değil haftada 1-2 defa yapıyor ve her seferinde netteyken oldu.firefox la nette surf yaparken oluyor.bi anda ekran donuyor görüntü gidiyor d1601 ledi yanıyor.
    arkadaşlar ayrıca bir ekleme daha yapmak istiyorum bir ara 10 gün falan vista kullandım onda hiç yapmadı!yazılımsal bir sorun olabilirmi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _prozac_ -- 3 Ağustos 2008; 11:15:17 >
  • Bu led nerede? Ben görmedim...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: darel-x

    Bu led nerede? Ben görmedim...

    pc açılırken kasanın kapağını aç bak ikiside ilk açılışta yanıyor 1-2 sn sonra sönüyor görürsün.

    evet arkadaşlar bir yorumu olan yokmu?
  • Allah allah her kart farklımı ya bendeki neden böyle sıcaklık değerleri , birde saatlerini yükselttim biraz ( saat hızlarını arttırınca sıcaklık artıomu bılmıyorum ) , Bazıları dıyo 4850 yüzünden don atlet oturuyorum odada falan diyo



     Sapphire HD4850 d1601 led problemi!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sykra -- 3 Ağustos 2008; 11:58:08 >
  • arkadaşım eğer yanlış yere bakmadıysam ss de fan hızının %50 ye alındığını görüyorum, zaten aksi durumda referans soğutucuyla bu kadar soğuk olması imkansız

    quote:

    Orjinalden alıntı: sykra


    Allah allah her kart farklımı ya bendeki neden böyle sıcaklık değerleri , birde saatlerini yükselttim biraz ( saat hızlarını arttırınca sıcaklık artıomu bılmıyorum ) , Bazıları dıyo 4850 yüzünden don atlet oturuyorum odada falan diyo



     Sapphire HD4850 d1601 led problemi!




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metin -- 9 Ağustos 2008; 4:08:36 >




  • Overclock yapmışsınya kardeş.ATI Overdrive yi kapat,default ayarlarını yap tekrar.Isı sorunu düzelir o zaman.Led i bende göremedim.Ne marka senin ki,bende kullanıyorum normal bendede hiç bir orun yok Allah'a çok şükür??
  • ledi nasıl görmezsiniz arkadaşlar, bilgisayarın güç dügmesine basar basmaz ekran kartına bakın
  • Kartın üzerinde iki adet led var pc yi açar açmaz yanıp sönüyor bende onların ne olduğunu merak ediyordum
  • ulan bu kart da ne kartmış bea ayarlayın şunun fanını %60 a boşverin gerisini
  • @_prozac_
    bu sorun bana tanıdık geliyor.
    sadece nette gezerken mı oluyor yoksa masaüstünde de mi?
    hangi işletim sistemi kullanıyorsun?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sahafiec

    @_prozac_
    bu sorun bana tanıdık geliyor.
    sadece nette gezerken mı oluyor yoksa masaüstünde de mi?
    hangi işletim sistemi kullanıyorsun?

    kardeş sorun büyük ihtimal yazılımsal!çünkü saatlerce oyun oynuyorum orthos yapıyorum makinada tık yok!işletim sistemim xp.daha önce 10 gün kadar vista kullandım onda sorun yoktu.xp de yapıyor özelliklede donanimhaber e girdiğim zaman oluyor kaspersky la tarattım 9 adet virüs buluyor.ama xp yi yeniden kurdum sorun düzelmedi.nette gezerken makina küt kilitleniyor ve resetlemek zorunda kalıyorum.
  • Merhabalar ,

    Konu biraz eski ama bende aynı sorunu yaşadım. Siz sorununuz çözebildinizmi?
  • uzun zamandır araştırıyorum o kadar çok kişi bu dertten muzdarip ki ve inan çözümünü bulabilen yok. seninkiyle tamamen aynı benim pc nin olayı.. sistem boştayken sessiz sedasız kitleniyor. oyunlarda canavar gibi istediğin kadar zorla tık demiyor occt testini yaptım canına okudum banamısın demiyor stress test de 0 hata ile tamamlanıyor. işlemci 37 , ekran kartı ise 45 derece ısınma diye bi problem yokki zaten bu denli ısınması mümkün değil. java pc mi kasıyor özellikle jdownloader açıkken çok kilitleme yapıyor buda benim tespitim oldu. misal oyuna girip saaatlerce oyna bişey yok ama kapa oyunu beklesin bi süre kitlenebiliyor. d1601 over temp protect yanıyor fan yüzde 100 çalışıyor. ekran görüntü vermeyi kesiyor. önceleri yazılımsal diye tahmin ediyordum ama şuan emin değilim.

    amd athlon x2 6000
    hd 4830 1 gb ddr3
    2,5 gb ram

    Ocz fatality 550 watt Psu. Sistem bu..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zecold -- 16 Ekim 2012; 1:38:34 >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.