Şimdi Ara

Sapphire hd3870 ekran kartımı Tamir Edebilecek Var Mıdır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.155
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar elimde Sapphire hd3870 ekran kartı var. bunun arkadaki küçük parçalarından biri kırıldı. ben bunu lehimlettim ancak ekran kartı çalışmadı.

Sapphire hd3870 ekran kartımı Tamir Edebilecek Var Mıdır?

işaretlediğim yerde yan yana duran 3 parçadan biri kırılmış ben lehimlettim. o parçaların adı ne bilmiyorum ama... neyse ekran kartı çalışmıyor. garantiye yolladım kullanıcı hatasıdır dediler. velhasıl bunu ankara veya istanbulda yapabilecek bilgisayarcı var mıdır? göndersem yapsalar geri yollasalar ücreti neyse versem??? ya da tamir edilebilir mu bu ekran kartı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sulu Çor Kağan -- 9 Temmuz 2010; 14:44:50 >

• orada ekran kartının işlemcisi var tamir edilmesi en zor olan yer işin biraz zor
  • tamir ettirmek için bilgisayarcı şart değil
    zaten bilgisayar işi ile uğraşanların çoğu tamirden anlamaz
    iyi bir elektronikçiye gidin ve sorunu söyleyin
    eğer tek sorun o ise büyük ihtimalle yapılır
  • Arkadaşım fırına at olur belki.lehimlerde prob lem olmuş olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MuratTURAN1977

tamir ettirmek için bilgisayarcı şart değil
    zaten bilgisayar işi ile uğraşanların çoğu tamirden anlamaz
    iyi bir elektronikçiye gidin ve sorunu söyleyin
    eğer tek sorun o ise büyük ihtimalle yapılır

bilgisayarcıdan kastım teknik işlemlerden anlayan bilinçli biri. ben yaşadığım yerdeki tüm bilgisayarcılara, elektronikçilere sordum yapamayız dediler ben de şehir dışında yapabilen varsa göndermek istiyorum. izmir olur, ankara kızılayda falan varsa gidip yaptırabilirim. novabilgisayara sordum onlarda yapamayız dediler.
  • teknik servisler dışında zor yaptırırsın
    Vmod mu denedin
  • quote:

Orijinalden alıntı: hapocod

teknik servisler dışında zor yaptırırsın
    Vmod mu denedin

hayır. arabanın ön kısmında duruyodu dönüş yaparken düştü kırıldı o parça nasıl da denk geldi hayret doğrusu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

ben lehimlettim. o parçaların adı ne bilmiyorum ama... neyse ekran kartı çalışmıyor.

kart kısa devre yapmış yanmış geçmiş olsun
  • teknik servis kullanıcı hatası dedi de, ücretle yapıp yapamayacaklarını söylemediler mi? onu yapsa yapsa kendi servisi yapar.
  • Ben Türkiye'de kartın o kısmını tamir edebilecek delikanlı olduğunu hiç mi hiç sanmıyorum.
  • YodaTheMaster

e.rar'ında dediği gibi fırınlama yöntemini denediniz mi?. O sekilde çok ekran kartı kurtaran oldu. Forumdada birkaç konu mevcut. Bir araştır istiyorsan. Diğer türlü tamir yapıcak insan bulmam nerdeyse imkansız.
  • Isı tabancasıyla büyük ihtimal yapılır.Herhangi bir teknik servise git ısı tabancanız varmı diye sor önce.Var derse anlat durumu.Fırınlama yöntemini el ile yapmış olacaksınız.
    Ve başka bir yerinin hasar görmediğine eminmisiniz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: car_26

Isı tabancasıyla büyük ihtimal yapılır.Herhangi bir teknik servise git ısı tabancanız varmı diye sor önce.Var derse anlat durumu.Fırınlama yöntemini el ile yapmış olacaksınız.
    Ve başka bir yerinin hasar görmediğine eminmisiniz ?

eminim ya o küçük parça kırıldı lehimlettim bir daha çalışmadı.
  • kardeş sen kartın kendi teknik servisine sor. orası yaparsa yapar yoksa zor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: El Mukteda

kardeş sen kartın kendi teknik servisine sor. orası yaparsa yapar yoksa zor.

en sonu onu yapacaz artık napalım. çevremde bulamazsam yapacak biri servise gönderecem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: YodaTheMaster

quote:

en sonu onu yapacaz artık napalım. çevremde bulamazsam yapacak biri servise gönderecem.

mantığın ters en başta yapman gereken şeyi en sona bırakıyorsun. parçayı lehimletmek yerine direk servise gönderseydin şimdi çalışıyor olurdu. bence kartı daha da kötü duruma sokmadan servise gönder derim.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: YodaTheMaster

quote:

mantığın ters en başta yapman gereken şeyi en sona bırakıyorsun. parçayı lehimletmek yerine direk servise gönderseydin şimdi çalışıyor olurdu. bence kartı daha da kötü duruma sokmadan servise gönder derim.

servis istanbulda. şimdi ben ankarada ucuza yaptırırsam yaptırırım. yaptıramazsam gönderirim servise, istanbula kargo gönder-al derken ohoo uğraş dur. kart daha da kötü duruma gelmez zaten çalışmıyo daha kötü ortadan kırılır herhalde.

• Geçmiş olsun, Tam olarak lehim yaptırdığınız yerin resmini çekebilirmisiniz yakından

Yani kırıldı derken kartın arka bölümünde böyle bişey olması biraz tuhaf kenar bile değil ,düşmüş bile olsa

Yaptırma konusunu geçen de biri sormuştu forumda ,yapan bi firma görmüştüm ama siteyi hatırlamıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: hellteam

Geçmiş olsun, Tam olarak lehim yaptırdığınız yerin resmini çekebilirmisiniz yakından

Yani kırıldı derken kartın arka bölümünde böyle bişey olması biraz tuhaf kenar bile değil ,düşmüş bile olsa

Yaptırma konusunu geçen de biri sormuştu forumda ,yapan bi firma görmüştüm ama siteyi hatırlamıyorum

ilk mesaja ekledim o küçük parça, kırıldı derken düştü yani o parça yerine lehimlettim ben

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sulu Çor Kağan -- 9 Temmuz 2010; 14:45:49 >
  • Geçmiş olsun benimde işlemcı kırılmıştı bilmiyordum takmasını yamulmuş galiba.Takmayı bilemedim bastırdım bastırdım kopmuş sonra 1 gün oldu alalı vatan pc'ye götürdük dedi yapamayız yapacak çok az bir tandık var sağolsun yaptı dedi risk var yapabilrsem yaparım ve yaptı.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.