Şimdi Ara

SAPPHIRE HD 7770 GDDR5 1GB İyi midir ve sistemim kaldırırmı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
1.147
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar Pentium(R) Dual-Core CPU @E5200 2.50GHZ işlemcim var.
    2 GB DDR2 333 MHZ RAM VAR.
    Anakartımın Modeli : GA945-GCM-S2L
    Ve Ati Radeon x1650 series ekran kartım var.
    Benim amacım bf3 farcry3 sleeping dogs bf4 gibi yani yüksek çözünürlükte oyunları ultrada veya high'da oyun zevkini alarak oynamak istiyorum. Arkadaslarıma ve bayadır soruşturuyorum. HD 7770 alasım var 1gb ddr5 128bit. 230W güç kaynağım var onuda değiştirip 500Watt yapasım var işlemciye bağlı olarak. Bu sistem'e bu ekran kartı gelirse rahatlar mı darboğaz olayı falan olucağını sanmıyorum. Bilgisayardan cok iyi anlayan arkadaslarımı bekliyorum. Önerileri falan varsa dinlerim.

• İstediklerinizi verecek durumda değil malesef sisteminiz. Çift çekirdek E serisi BFye yetmiyor ancak E8xxxler 4Ghzlere OC yapılırsa idare edebiliyor. Tek başına ekran kartı size yetmez. En az işlemci+Ram almalısınız ki LGA775'e de bundan sonra yatırım yapılmaz. Ekran kartı ile kurtarılacak gibi değil. Güç kaynağı değişmesi de şart zaten.
    Hiç uğraşmadan yeni sisteme geçmeyi göz önüne alın. 2. ele bakabilirsiniz.
  • elındekı sıstemle bu ıs olmaz yenı sıstem toplaman lazım oyle ekran akrtı psu ıle olmuyor zaten 7770le bu yazdıkların zor
  • eowyNM kullanıcısına yanıt
    kaldirir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    o sistemle yüksek çözünürlük ultra veya high olmaz. sadece ekran kartını değiştirmek yetmez
  • adilazimdegilx kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim beni gereksiz para harcamaktan kurtardınız sayılır. Bu sisteme gidicek ekran kartı tavsiyeniz var mı peki? aslında dediğin gibi sistemi tamamen değiştirmek lazım da maddi durum elvermiyor. Bu sistemle 1-2 yıl daha idare etmem lazım fakat oyunlarda biraz daha yüksek performans görmek istiyorum mesela League of Legends oynuyorum tüm ayarlar düşükte olduğu halde istediğim fps'yi alamıyorum internet hızım iyi. Bunun için bir tavsiyeniz var mıdır?
    LoL çok sistem isteyen bir oyun değil ama ekran kartınız çok eski. Forumun ikinci el bölümünden 50-80TL arası seçeneklere bakabilirsiniz. AMD 4600-5600 serisi Nvidia'nın ek güç girişi olmayan 9800GT gibi kartları olabilir. Ek güç girişi olmamasına dikkat edin. Güç kaynağını da değiştirmeniz gerekebilir (Yine de gerekebilir ama masraf yapmanıza değeceğini düşünmüyorum). Bu kartlar LoL için yeterli (5570 ile oynanırken görmüştüm, herhangi bir sıkıntı çıkartmıyordu)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • adilazimdegilx kullanıcısına yanıt
    yani HD 7770 alsam bir faydası olmaz mı diyorsun FPS artışı olarak?
    LoL için olur ama gereksiz bir kart ve o sistemde tam performans veremediği gibi güç kaynağı da değiştirmeniz gerekir. Masraf yapmayın bana kalırsa. Yani 7770 fazla gelir sisteme. Şöyle yapabilirsiniz belkli, şimdi güç kaynağı ve 7770 alıp sistemi daha sonra değiştirirsiniz, uygun olunca. Ama çok da iyi bir seçenek değil bana kalırsa. 2. elden uygun bir kart alıp para biriktirmek en bütçeye dost yöntem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ask_olcer

kaldirir

kaldırırmı ? dalgamı geciyosun sen darboğazdan kafayı yer sistem + güç kaynağının yetmesi imkansız

350 w bir güç kaynağı ve hd7750 alın şu anda hd 7750 %30 indirimde ve 175 tl tavsiye ederim.Yanlız hd7750 yede işlemciniz darboğaz yapar fakat bu durum black ops 2 crysis 3 bf3 gibi yüksek oyunlarda gercekleşir.lol de darboğaz yaşamazsınız ama siz genede yapabilirseniz işlemciyi biraz overclocklayın.

o sistem ile dediklerimi yaparsanız lolü ful ayarlarda 60 fps ile oynarsınız

bütceniz warsa yeni bir bilgisayar toplamak daha mantıklı.Ama sadece lol için böyle bir şeye gerek.cod mw3 ü bile ful ayarlada 1440x900 de falan 40 fps oynarsınız

• DOSTUM SEN ÖNCE OKUMYI ÖGREN ADAM DİYORKİ PSU DEGİŞTİRECEGİM AYRIYETTEN 7770 DARBOGAZ YAPMAZ GİT ÖGREN SONRA GEL KARŞIMA
  • quote:

Orijinalden alıntı: BeratChief

quote:

kaldirir

kaldırırmı ? dalgamı geciyosun sen darboğazdan kafayı yer sistem + güç kaynağının yetmesi imkansız

350 w bir güç kaynağı ve hd7750 alın şu anda hd 7750 %30 indirimde ve 175 tl tavsiye ederim.Yanlız hd7750 yede işlemciniz darboğaz yapar fakat bu durum black ops 2 crysis 3 bf3 gibi yüksek oyunlarda gercekleşir.lol de darboğaz yaşamazsınız ama siz genede yapabilirseniz işlemciyi biraz overclocklayın.

o sistem ile dediklerimi yaparsanız lolü ful ayarlarda 60 fps ile oynarsınız

bütceniz warsa yeni bir bilgisayar toplamak daha mantıklı.Ama sadece lol için böyle bir şeye gerek.cod mw3 ü bile ful ayarlada 1440x900 de falan 40 fps oynarsınız

evet arkadaşın dediği doğru benimde işlemcim seninle aynı pazartesi günü 7750 aldım şuan lolü hiç bi sıkıntı duymadan en yüksek grafiklerde 50 ile 60 arası fps de cok rahat bir şekilde oynuyorum.

• quote:

DOSTUM SEN ÖNCE OKUMYI ÖGREN ADAM DİYORKİ PSU DEGİŞTİRECEGİM AYRIYETTEN 7770 DARBOGAZ YAPMAZ GİT ÖGREN SONRA GEL KARŞIMA

aynı işlemciden arkadaşımda var sana her türlü oyun içindeki kullanım oranlarını atarım hd7750 de bile darboğaz yapıyo gpu %60 da kalıyo işlemci %100 ki adam hd7770 alcak bence sen git araştır bir şeyler öğren öyle gel

• o dediğin oyunlari bu sistemle oynayamazin 7770 bile alsan. amd sistem topla bence hem 1200-1300 tl civarinda sağlam bir kasa toplarsın.
  • at bakayım o zaman bekliyorum hadi at yaw böyle boş konuşmayın E4700 İLE 7850 Kullanan adam görmüşüm ben forumda
  • bende fx6300 ile titan kullanan görmüştüm kullananı görünce sanırım sen darboğaz yapmıyo sanıyosun? e4700 ile 7850 kullanırsın ama o ekran kartının performasının yarsını ancak alırsın.Sanırım sen kullanabilmek ile darboğaz arasındaki farkı tam anlıyamamışsın.
  • Dostum senin amatör oldugunun farkındayım ya o arkadaşın at yada sesini kes
  • bir kaç gün beklersen sana oyun içinde işlemci ve gpu kullanımlarını atarım.O zaman görürsün darboğaz yapıyomu yapmıyomu ayrıca sen o dediğin e4700 ile hd7850 kullanıldığında darboğaz olmaz diyen bir kişi getir bana ben forumu terk ederim.
  • tamam bekliyorum kardeşim kullanıyı hatırlamıyorum
  • hatırlamazsın zaten.e4700 ile hd7850 kullanan arkadaş keşke gelse görse çok merak ediyorum tutup darboğaz yok falan dicekmi diye saçmalıyosun. 1-2 gün sonra konuyu tekrar uplucam video yada ss ile oyun için kullanım oranları ile.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.