Şimdi Ara

Sparkle 9800GTX+ 512 MB GDDR3 256bit HDMI Ekran kartı Hakkında Görüşleriniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
963
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Chipseti -NVIDIA GeForce 9800GTX+
    Bellek -Kapasitesi 512 MB GDDR3 2200MHz
    Bellek Tipi -DDR3
    Bellek Hızı -738MHz
    Bellek Veriyolu -256 Bit
    Arabirim -PCI-E 16X
    Tv Out -VAR
    DVI -1 adet
    Direct X 10
    Soğutma -Fanlı
    HDMI- Var
    Açıklama -Windows 2000/XP ve Vista uyumlu

http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=35557

Görüşlerinize ihtiyacım var.tercih etmemdeki yegane etkenlerden birisi direk hdmı çıkışı var ve 256 bit olmasının yanı sıra fiyat olarak çekirdek ve bellek veriyolu hızıda gayet iyi.

siz ne dersiniz.Alınabilirmi bu fiyata?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi terimci -- 15 Aralık 2008; 23:36:38 >

• fiyat bana da uygun geldi sorunsuzca alabilirsin
  • fiyatı normal 9800gtx ler 400-430ytl civarı...oc yapıp 800-2400 de günlük kullanılabilir ve performansıda cogu kullanıcı için yeterlidir
  • http://www.vatanbilgisayar.com/productDetails.aspx?I_ID=35557

arkadaşlar görüşleriniz için teşekkürler eğer bi aksilik çıkmazsa kartı bugun vatandan alacağım.yinede eğer bi kaç yorum daha gelirse gitmeden önce sevinirim
  • Hocam nova'da bunun calibre modeli var özel soğutuculu. 761/2300 saat hızları.Ben üç gündür kullanıyorum çok sessiz bir kart ayrıca yükte 65 dereceyi geçmiyor.

http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=4200 fiyatıda alacağınız karttan çok abartı fazla değil.

Yalnız şunu da ekleyeyim hdmi çıkışını büyük ekran lcd'de oyun oynamak için istiyorsanız bence ati 4850'ye bakın derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skynet -- 23 Ocak 2009; 16:04:06 >
  • Bir de şuna bakabilirsin.
    http://www.mavibilgisayar.com/ud/11490

20ytl fark var. Sıcak havayı dışarı verdiğin için ve BFG olduğu için ben bunu tercih ederdim. Tabi kafanı karıştırmak istemem. Fazla fark yok aralarında. İstediğini al. Hayırlı olsun şimdiden...
  • quote:

Orjinalden alıntı: rextr

Bir de şuna bakabilirsin.
    http://www.mavibilgisayar.com/ud/11490

20ytl fark var. Sıcak havayı dışarı verdiğin için ve BFG olduğu için ben bunu tercih ederdim. Tabi kafanı karıştırmak istemem. Fazla fark yok aralarında. İstediğini al. Hayırlı olsun şimdiden...

Marka çok güzel
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Birde SPARKLE CALİBRE 9800GTX+ var normal sparkle 9800gtx+ dan biraz daha pahalı

Bellek Miktarı : 512 MB, 256 bit
    Bellek Türü : DDR3
    Bağlantı Arabirimi : PCIExp
    Grafik Chipseti : Geforce 9800GTX+
    Engine Clock (MHz) : 761
    Memory Clock (MHz) : 2322
    Shader Clock (MHz) : 1911
    Stream processors: 128
    Memory Bandwidth(GB/sec) 70.4
    Texture Fill Rate(billion/sec) 43.2
    Max Ekran Çözünürlüğü: 2560 x 1600
    Tv-Out : Var (HDTV, S-Video, Composite)
    OpenGL: 2.1
    DirectX: 10
    Garanti : 24 ay
    NVIDIA® PhysX Technology
    NVIDIA® CUDA Technology
    2. jenerasyon NVIDIA PureVideo HD Teknolojisi
    SPA Tune Overclock yazılımı

ama bence 30-40 ytl farkı hak ediyor
    bir kere 55 nm teknolojili ve kart hem daha az güç harcıyor 65nm lik 9800gtx+ lara göre hemde çok daha az ısınıyor
    yanında gelen oc yazılım ile tek tıklamayla isterseniz oc li istersenizde tasarruflu modda ( internette vs gezinirken ) kullanabiliyorsunuz vs
    soğutma sistemide tamamen farklı ve şık

vatanda vardı 10 gün evvel ben aldım ama çok çabuk bitti tekrar gelirmi bilemem ankaradada nova bilgisayarda varmış 390 ytl de fiatı var
    ben vatandan 370 e almıştım dolar fırlamadan evvel birde %18 indirim kampanyası vardı ozaman

http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=4200

Sparkle 9800GTX+ 512 MB GDDR3 256bit HDMI Ekran kartı Hakkında Görüşleriniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZEPHYR -- 23 Ocak 2009; 16:36:49 >

• teşekkürler arkadaşlar zaman ayırıp yorum yazdığınız için.

rextr

dostum dİREK HDMI çıkışı olduğu içinde tercih ettğim bir ürün bu sparklenin modeli.o nedenle senin attığın kartta çok güzel olmasına rağmen tercihim sanırıma rtık bu olacak.birazdan almaya gideceğim ve kullandıkça düşüncelerimi olumlu yada olumsuz paylaşacağım.

zephyr

dostum sanada teşekkürler.açıkcası attığın bu kartta bnm aradağım özelliklere sahip ancak novabilgisayarda ve ben vatan gideceğim.artık kısmet değilmiş diyelim.

hepinize tekrar teşekkürler arkadaşlar
  • HDMI çıkışını fazla kafana takma. DVI-HDMI dönüştürücü çoğu ekran kartının içinden çıkar. Mesela bendeki 8800GTS'de vardı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: *G.T.C.*

HDMI çıkışını fazla kafana takma. DVI-HDMI dönüştürücü çoğu ekran kartının içinden çıkar. Mesela bendeki 8800GTS'de vardı.

Dönüştürücü ile gömülü Hdmı arasında bariz görüntü farkı vardır.o nedenle tercih sebebim oldu

Arkadaşlar şuanda aldım kullanıyorum ve ilk izlenimim tam isabet olduğu yönünde.106 ekran lcd tvde çok sağlam görüntü verdi.kayıpsız diyebilirim.en kuvvetli oyunlarda full detay sıfır kasma oldu .deneyimlerimi gördükçe bu kartı düşünen arkadaşlarla paylaşacağım.
  • şaşırdım doğrusu bende geçen hafta baya bir araştırmıştım sparkle calibre almazdan önce ve tak kafama takılna şey yüksek çözünürlükte performansının düşük olabileceğiydi.Gerçi şimdilik 19" lcd kullandığım için takmadım aldım.Ama dediğinize göre büyük ekranda hiç sorun yok diyorsunuz.Tam olarak çözünürlüğü kaçta kullanıyorsunuz merak ettim.Eğer öyleyse 32" aldığım zaman kartı değiştirmeme hiç gerek kalmayacak
  • calibre alınmalı
  • quote:

Orjinalden alıntı: sky27

şaşırdım doğrusu bende geçen hafta baya bir araştırmıştım sparkle calibre almazdan önce ve tak kafama takılna şey yüksek çözünürlükte performansının düşük olabileceğiydi.Gerçi şimdilik 19" lcd kullandığım için takmadım aldım.Ama dediğinize göre büyük ekranda hiç sorun yok diyorsunuz.Tam olarak çözünürlüğü kaçta kullanıyorsunuz merak ettim.Eğer öyleyse 32" aldığım zaman kartı değiştirmeme hiç gerek kalmayacak

dostum 42'' lcd tvde HDMI ile bağladım ekran çözünürlüğünü 1024 768 yaptım çünkü ekranın tamamı görünmüyordu diğer çözünürlükleri seçtiğimde masaüstünde.Bunun ekran kartı ile bir ilgisi yok sanmıyorum.görüntü harikulade net,perormans üst düzeydeydi.Isınma olayı sanılanın aksine yüksek değerlerde olmamıştır sanmıyorum en azından.dediğim gibi ilk izlenimim fevkalade iyi.bilhassa purevideo hd teknolojisi sayesinde hd videolarda tam performans verdiğinide unutmamak lazım.Oyun demişken örneğin pes 2009 adlı pc oyunda 1920 küsür çözünürlükte görüntü cam gibi oynadım ve hiçbir sorunla karşılaşmadım.crash time 2 adlı bir hayli güç isteyen oyunda ise full detayda harika bir görsel şölen yaşadım.alacaklara tavsiye ediyorum.bundan önce elimden bir sürü sistem ve ekran kartları geçti.bundan önceki kartım MSI Nx8600gts o.c idi ondanda çok memnundum ancak tabi zaman geçtikçe eski değerini yitirdi ve uzun araştırmalarım sonucu sparklenin bu modeli tam bana göre biçilmiş kaftandır deyip ,karar aşamasınıda güçlükle geçtikten sonra aldım.

• quote:

Orjinalden alıntı: terimci

quote:

şaşırdım doğrusu bende geçen hafta baya bir araştırmıştım sparkle calibre almazdan önce ve tak kafama takılna şey yüksek çözünürlükte performansının düşük olabileceğiydi.Gerçi şimdilik 19" lcd kullandığım için takmadım aldım.Ama dediğinize göre büyük ekranda hiç sorun yok diyorsunuz.Tam olarak çözünürlüğü kaçta kullanıyorsunuz merak ettim.Eğer öyleyse 32" aldığım zaman kartı değiştirmeme hiç gerek kalmayacak

dostum 42'' lcd tvde HDMI ile bağladım ekran çözünürlüğünü 1024 768 yaptım çünkü ekranın tamamı görünmüyordu diğer çözünürlükleri seçtiğimde masaüstünde.Bunun ekran kartı ile bir ilgisi yok sanmıyorum.görüntü harikulade net,perormans üst düzeydeydi.Isınma olayı sanılanın aksine yüksek değerlerde olmamıştır sanmıyorum en azından.dediğim gibi ilk izlenimim fevkalade iyi.bilhassa purevideo hd teknolojisi sayesinde hd videolarda tam performans verdiğinide unutmamak lazım.Oyun demişken örneğin pes 2009 adlı pc oyunda 1920 küsür çözünürlükte görüntü cam gibi oynadım ve hiçbir sorunla karşılaşmadım.crash time 2 adlı bir hayli güç isteyen oyunda ise full detayda harika bir görsel şölen yaşadım.alacaklara tavsiye ediyorum.bundan önce elimden bir sürü sistem ve ekran kartları geçti.bundan önceki kartım MSI Nx8600gts o.c idi ondanda çok memnundum ancak tabi zaman geçtikçe eski değerini yitirdi ve uzun araştırmalarım sonucu sparklenin bu modeli tam bana göre biçilmiş kaftandır deyip ,karar aşamasınıda güçlükle geçtikten sonra aldım.

Hayırlı olsun hocam güle güle kullanın.Peki birşey daha merak ettim kusura bakmayın çok soruyorum ama 1024*768 çözünürlükte masaüstünde görüntü netmi yani yazılar falan net okunabiliyormu.1920 bence çok iyi bu kartın hakkını yememek lazımmış demek bazı arkadaşlar yerden yere vuruyordu kartı ama iyiki almışım

• Bu calibre'nin fanları yerdeyken mi havadayken mi iyi sonuç veriyor?
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: terimci

quote:

Hayırlı olsun hocam güle güle kullanın.Peki birşey daha merak ettim kusura bakmayın çok soruyorum ama 1024*768 çözünürlükte masaüstünde görüntü netmi yani yazılar falan net okunabiliyormu.1920 bence çok iyi bu kartın hakkını yememek lazımmış demek bazı arkadaşlar yerden yere vuruyordu kartı ama iyiki almışım

herşey çok net dostum 1024 de hatta inan bana ekran akrtının driverını yüklemeden 640 480 çözünürlükteki ham halinde bile yazılar çok netti ve rahatça okunabiliyordu.renklerde 1024 bile çok canlı ve gerçekci pürüssüz bir şekilde ekrana yansıdı.bunca yıllık elektornik ürün hastalağıma dayanarak söylemeliyimki bu ürünü düşünen varsa ve benim gibi lcd tvlerede hdmı ile bağlamak istiyorlar gözlerini kapatıp alsınlar.fiyat olarak ve özellik olarak şuan şuan en başı çeken ürünlerden birisi.çekirdek hızı bellek hızı bit sayısı vs vs her yönden güzel bir ürün.eğer 350 lira gibi bir parayı bnm gibi gözden çıkartırsınız tereddütünüz olmasın.

• Eyvallah hocam sağol bilgilendirdiğin için gerçekten sevindim böyle olmasına

quote:

Bu calibre'nin fanları yerdeyken mi havadayken mi iyi sonuç veriyor?

valla taktığımdan beri hep karta sıfır konumda kullandım yani yerde.Boşta iken sıcaklığı 44-46 arası ve fanlar %40'da çalışıyor fan sesi ise sıfır.Bilmiyorum yukarı kaldırdığımda ne olur olmazsa deneyeyim bir bak aklıma düşürdün
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.