Şimdi Ara

## Sapphire 1GB GDDR5 Bellekli Radeon HD 4870 Modelini Duyurdu ## (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
3.330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Modern oyunlarda 512mb da yetersiz olmaya başlayın hd4870 gibi bir karta yazık olurdu doğrusu.
  • stok fandan kurtarın artık şu kartları ve bizleri...
  • quote:

Orjinalden alıntı: gun

1 Gb bellekli olanların bellekleri acaba 512 Mb olanlarınkine göre daha az OC oluyor mudur ?
    Ayrıca CF filan yapacaksanız 1 GB ları tercih etmek gerek zira 4870x2 de öyle yapmış.

Aklıma takılan son soru ise birisi 512 Mb birisi 1 Gb 4870 ile CF yapılabilir mi ? Karışık çiplerle yapıldığına göre bunlada yapılabilir herhalde ama aklıma takıldı.

Yapılabilir ama ikisi de 512mb gibi çalışır
  • +512 bellek dışında herhangi bir farkı var mı kartın?
  • Haberi okuduğunda da görülebileceği gibi başka bir farkı yok.
  • quote:

Orjinalden alıntı: max975

gb artışı iyi ama bunun yanında ocli olması gerek hıs iceq serisini bekliyoruz bakalım

4870 Ice-Q Turbo-X bekliyorum bende Bakalım ne zaman gelcek.
  • Güzel güzel gelsin
  • quote:

kodlamaları karıştırdım crysisde çözünürlük yükseldikce bant genişliği yetmiyor 4870lerin 1gbda sorun çıkartmaz artık

Bant genişliğinden kastınız, bellek boyutu, sanırım

"RV770XT yetiyor mu?" sorusuyla kastettiğim şu: Crysis'te, Radeon'un 512 MB ile sorun yaşayabileceği, dikkat çekici seviyede rahatsızlık çekebileceği ayarda, HD 4870'in kendisi yeterli midir?
  • Sanırım sormaya çalıştığın soru, "4870te hiçbir bellek yetersizliği sorunuyla karşılaşmadığımızı varsayarsak kartın kendisi bu oyunu akıcı oynatacak kadar güçlü mü?"
  • bana Hiç gerekmiyor doğrusu 512mb bile yetiyor..Crysis herşey full dx9'da 40fps alıyorum yaa o bana yetiyor..
  • quote:

Orjinalden alıntı: TiesTorN

Sanırım sormaya çalıştığın soru, "4870te hiçbir bellek yetersizliği sorunuyla karşılaşmadığımızı varsayarsak kartın kendisi bu oyunu akıcı oynatacak kadar güçlü mü?"

Evet, 512 MB'den fazlasına Radeon'da da ihtiyaç duyulduğu zaman(yani, o tür ayarlarda), 4870, bellek etkisinden bağımsız düşünüldüğünde, yeterli kalır mı?

Klâsik ormanlı mekânda 30+ kare seviyeli oynayışı 512 MB 4870'in sunamadığı, 1024 MB 4870'in sunabildiği bir durum söz konusu olabilir mi, Crysis'te?

Özellikle 25'in altını "oynayış" olarak görmüyorum, Crysis'te de. Adam gibi esas değerler ise, 35'ten sonrası.

İkinci cümlede dediğim şey olanaksızsa, umrumda olmaz 1 GB 4870'in ne yaptığı. İyi kare için ayarları kısarım, bu durumda da bellek kullanımı düşer.

Aslında tam soru değildi benim yazdıklarım da, yanlış anlamalarla karıştı işler.
    3870 512 ile yaptığım grafik belleği kullanımı gözlemleri dolayısıyla, az çok bilgim var o konuda.

1 GB bellek, 4800 serisine PT Boats oyununda aşırı, katlarca getiri sağlıyor görünüyor(hele 1680x1050 - AA'dan itibaren özellikle), ilk yapılan testlere bakılırsa. Crysis'ten çok daha beter. (İlk testlerde 1 GB 4870 tabii ki yok; fakat sonuçlardan anlaşılıyor, bellek yetersizliği. GTX 280 karşısında göçüp dağılıyorlar, 512 GeForce ile 512 Radeon'lar. 1280x1024 - 4x AA'da bile dağılıyorlar, GTX 280 karşısında.)

O tarz oyunlar çıkmaz umarım ilerde. 4870 512 sahiplerinin gıcık kapmasını istemem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 15 Ağustos 2008; 19:07:32 >

• 1gb lık 4870 lerden var mı haber? Türkiye'ye gelecek mi? gelesekse ne zaman?
  • Bende bekliyorum
  • of of of karta bak bee
  • off işte kart hem 4870 hemde 1 gb
  • quote:

Orjinalden alıntı: aQua~MaDooR`

quote:

Orjinalden alıntı: max975

gb artışı iyi ama bunun yanında ocli olması gerek hıs iceq serisini bekliyoruz bakalım

4870 Ice-Q Turbo-X bekliyorum bende Bakalım ne zaman gelcek.

malesef ufak bir umutlada olsa bende 1gb 4870 uceq4 turbo yu bekliyorum...

• aynen +1
  • neden 512 bit yapmazlar bu 1 gb modelleri yaw bakalım HIS ıceq 4 lerdede 1 gb bi cıksın bakalım
  • quote:

Orjinalden alıntı: badtr

neden 512 bit yapmazlar bu 1 gb modelleri yaw bakalım HIS ıceq 4 lerdede 1 gb bi cıksın bakalım

olayın içine birazda BİT ekleseler çok daha iyi sonuçlar alınabilir fakat sektörün kafa kafaya gitmesi hesaplanıyor sanırsamsonuçta isteseler yaparlar..
  • Ben ümidi kestim 512mb standart olanlara razı olun. Tek tük belki diğer modellerden de damlar belki ama yaygınlaşamayacak bu gidişle. Yine pazarlama ve üretim stratejisi hataları sayesinde Nvidia gülecek ben bile gidip nvidia almayı düşünmeye başladım. Ati'ye ve partnerlerine
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.