Şimdi Ara

sap ve klavye agaclari hakkinda tecrubesi olanlar ? (e.gitar)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bastan asagi yeni bir gitar alicam fakat kafamda bazi soru isaretleri var arkadaslar. Bu konuda elektro gitarlarla cok hasir nesir olmus tecrubeli arkadaslarimin yorumlarini istiyorum

Sap agaci (klavye degil) maple yani akcaagac ile mahogany yani maun olan bir sapin arasinda ne kadar ton farki vardir ? Tekrar soyluyorum klavye agaci degil sap agaci. Suanki gitarimda maple sap var fakat komple bir yenilik yapmak istedigim icin sordum sizlere

Ayni sekilde gulagaci klavye ile abanoz klavye arasinda calim farki var fakat ton farki o kadarda rahat gorebilecegimiz bir fark yok diyorlar dogrumudur ? Rosewoodla basladim rosewoodla devam etmemde bi dezavantaj olurmu ? En yaygin klavye agaci zaten rosewood

Sorularima cevap verip ilgilenen arkadaslarima tesekkur ediyorum bu soruyu ayni sekilde fakat farkli yontemle sorarsam;

Schecter hellraiser c-1 ile
    Schecter hellraiser special c-1 arasinda ne gibi farklar vardir. Tesekkurler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 1.si sap ağacının yada gövde ağaçlarının arasındaki farkı hissedebilmek için çok iyi amfilere ve kabinlere ihtiyacınız var. Transistörlü modelling amfilerle, prosesörlerle, 6"-8"lik sürücülerle vs. hiçbir fark hissedilmez. Eğer bu tür bir amfiniz yok ise hiç ağaç araştırması için vakit kaybetmeyin...

Bas mid tiz olayı ağacın kendi özelliğidir. gitarın neresinde kullandığınız farketmez. gövdede tizleri bol olan maple, klavyede kullanılınca bass ağırlıklı bi yapıya bürünmez. neyse odur... Çok iyi bir amfiniz, kabininiz ve en önemlisi kafanızda yakalamak istediğiniz nokta atışı bir ton olduğunu varsayarsak, Maun ağacının tonu daha koyudur. Tizler hafif geride, bassları sağlam, midler daha baskındır dolayısı ile bol gainli parçaları çalmak için uygundur. Mid ve basslar daha önde olduğundan tonları daha sıcaktır... Mapleda ise tizler ve baslar önde midler daha geridedir. Daha tiz bi yapısı vardır. Ton daha parlaktır...

Sap ağacının tona etkisi, amfide şekillenecek tonun max. %3 %4'üni falan oluşturduğunu unutmamak gerek. Hani kafanızdaki istediğiniz tonu amfilerle manyetiklerle gerekirse pedallarla gitarın gövdesi ile vs. %97 oranda tuttursunuzda %3 ü eksik kalır, orda sap maple olsunda daha tiz olsun vs. diye araştırılır öyle söyliyim. Yukarda bahsettiğim gibi kafanızda nokta atışı bir ton yok ise sap ağacına takılmak çok gereksiz olur... Ayrıca aynı fabrikadan farklı zamanlarda çıkan birebir aynı materyallerle üretilmiş 2 gitarın tonuda aynı olmaz. Çünkü her ağaç kendi arasında farklılık gösterir. Basswood maun vs. gibi ağaçların onlarca çeşidi vardır. Fender custom gitarlarda kullanılanda, squier bullet stratda kullanılan da "basswood" (ıhlamur ağacı) diye geçer ama fark malum...

Hellraiser special modeli normal hellraiserın bir alt versionudur. Specialda coil split yoktur, normal hellraiserda fl 1000 köprü varken, specailda floyd rose special denen daha alt seri köprü kullanır vs. Zaten bildiğim kadarıyla special serisinin üretimi durdu. Artık hellraiser special c1 üretmiyolar.

ayrıca kendinden preamplı aktif manyetikler ağacın tonunu yansıtmakta hiç başarılı değillerdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leingrad -- 13 Aralık 2014; 23:59:57 >

• Cok guzel ve detayli bir anlatim olmus hocam acikcasi hic boyle bir yanit alacagimi dusunmuyordum konuma ilginin az olacagini dusunup umitsizlige kapilmistim ama sagolsun gercekten

Dediginiz gibi biz studyoda evde kullandigimiz normal amfiler ve bir kac pedalla bu agaclarin arasindaki ton farkini anlamamiz gercekten zor bunu idrak ettim biraz takik bir insanim bu yuzden bu sap agac perde klavye vb. Seylere cok takiyorum

Sordugum gitarlari floyd rosesuz baz alsaydiniz fr li bir gitar almayi dusunmuyorum ritm agirlikliyim cunku. Hellraiser c-1 ile hellraiser special c-1 arasindaki farki sormamin sebebi special olanin sapi maple normal olanin sapi ise maun. Yani bu iki gitar arasinda ton olarak cok fark edermi diye kafamda soru isareti vardi.

Acikcasi metal muzikten baska bir turle ilgilenmiyorum belki rock arada sirada bu yuzden emg aktif manyetiklerin bana gayet iyi cevap verecegini dusunuyorum. Pasif manyetige gore genis ton yelpazesi veya agacin kalitesine gore bir ton almak o kadar profesyonel ve hamarat bir dusunce icersinde degilim

Schecter hellraiser special solo 6 dusunuyorum. Strat kasa almam bir kez daha yeni gitar alirken komple yenilik olsun istiyorum. 22 perde olmasi aktif manyetik olmasi vb. Komple bir yenilik.

Bu gitardan once 1 senedir yaklasik tam aradigim gitari buldum fakat uretimi durdu. Schecter solo 6 custom. Iste tam bu aradigim gitar dedim. Sebebi ise abanoz sap (ki bence gulagacindan kat ve kat iyi bir sap) 22 perde olmasi ve kasaninda sapinda maun olmasi. Yani tam bir les paul metal gitari.

Simdi ben yeni bir gitar alana kadar bu gitari cesitli marketlerde bulamassam stoklar biterse hellraiser special solo 6 dusunuyorum. Dedigim gibi bazi takintilarim var ve kendime "gulagaci bir elektro gitarim var yenisini tekrar niye gulagaci alayim. Uygun fiyata abanoz klavyeli schecter buldum daha ne " dedim kendime

Bu konuyuda arastirdim gulagaci ve abanoz arasindaki ton farkini anlamakta cok zormus bu konu rahatlatti beni fakat calim rahatligi olarak gulagacindan ustun

Buna dayanarak egerki solo 6 custom stoklarda kalirsa onumu onerirsiniz oncelik olarak yoksa tarzim geregi hellraiser special solo 6 ile yola devammi ?

• Ben schecter solo 6 dan sadece kasa şekli farkı olan custom c1 modelini kullandım. Kullandığım en versatil gitarlardan biriydi. Hatta en versatiliydi bile diyebilirim. Üzerindeki SD custom custom sh11 manyetiğiyle bluesdan metale kadar her yola geliyodu. Sizin için sadece rock metal türevleri önemli ise aktif veya high output pasif bi manyetik tercih etmenizde fayda var. Eğer dediğim gibi üst sınıf lambalı hi-gain bir amfide kullanmadığınız sürece aktif ve high output pasif manyetik arasında fark anlaşılmayacaktır. Bende şuan aktif emg 707 li schecter ve sd distortion 7 takılı k7 var, kesnlikle biriyle birinden üstün diyemem.

Solo 6 custom'ın üretimi durmadı hellraiser specialların üretimi durdu. Solo 6 custom, c1 custom ve tempest custom üretimi ve satışı devam etmekte. Türkiyede stokta yoksa bile schecter distribitörü doremusic, hala üretimde olan bi model olduğu için elbet getirir.

Bahsettiğim gibi tonu şekillendiren tona karakter veren en büyük etken aslında amfidir. Aynı gitarı önce rectifier ile sonra 6505 ile kullandığınızda tonun karekteristiği kabak gibi belli olur. Fakat ağacı hakkında bilgi sahibi olmadan çaldığınız veya dinlediğiniz bir gitar için bunun sapı maple, bunun sapı maun bununki ebony vs. diyebilmeniz mümkün değildir. Kısaca hellraiser ile hellraiser specialı baz alırsak, hangi amfi ile kullanırsanız kullanın, bu iki gittarın saplarının birinin maun birinin akçaağaç olmasının, bu iki gitarın tonuna yaptığı etki %1 bile değildir.

Aradığınız birebir aynı özelliklerde epiphone matt heafy custom modeli var. Geçen sene ben çok koştum bu modelin peşinden ama almak kısmet olmamıştı. Matt heafy bizzat konserlerinde ve trivium albüm kayıtlarında da bu gitarı kullanıyor.

http://www.epiphone.com/Products/Les-Paul/Matt-Heafy-Les-Paul-Custom.aspx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leingrad -- 14 Aralık 2014; 4:08:35 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Dediklerinizi gercekten dikkate alacagim. Solo 6 custom uretimden durmadi aynen fakat siyahini kaldirdilar uretimini durdursalar daha iyi uzerindeki sh-11 mabyetik hakkinda pek bilgim yok fakat arastirdikca daha cok rock gitari gibi gördüm ama sizde metal muzige kadar ton alirsiniz diyorsunuz onceligim tabiki bu gitar ve sanirsam sh-11 high output manyetik

Olurda siyahi kalmassa iste diger rengine bakmam hellraiser special solo 6 alirim. Bu arada o attiginiz linkteki gitar ney öyle hocam ya :D vallaha kafama bir soru isareti daha getirceksiniz. Tam.istedigim gibi super bir seye benziyor fakat fiyati tuzludur eminimki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 14 Aralık 2014; 11:42:22 >
  • Sonuc olarak sert muzik yapacagim icin solo 6 custom beni gotursun istiyorum. Bu tonun seymour duncan sh-11 in yani performansini slipknot vb. Gibi droplarda bol bol metal distortionu vermesini beklerim. Gerekirse death metal bile dusunuyorum Ancak bu yapacagim sert turlere karsilik tavsiye etmesseniz hellraiser special solo 6 alicam

• SH11de high output fakat eğer genelde drop b, drop a ile kullanılacak ise, sh11 in tonları o tip müzik türü için biraz daha parlak kalır. Emg veya sd blackouts gibi aktif manyetikler bu tip akorlarda çok daha iyi iş çıkarıyor. Daha koyu tonlar veriyor. Özellikle sd blackouts'u tek geçerim bu konuda ama tabiki zevk meselesi...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    bileklikler hakkinda sorum var
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Belkide drop b de drop a da hic beklemedigimiz tonlarda verebilir.

Metal muff distortion pedalimla line 6 spider iv 15 amfim var. Drop A belki hic dusmem en fazla B olur. Ama B olmassa bu gitarla kesinlikle drop C calacagim yani onun kacari yok. Lamb of god falan icin D ye cekerim ama BFMV arch enemy vb turler icin C mutlaka kullanicam

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.