Şimdi Ara

SAP (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
6
Favori
34.182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ftmhllycl

    peki bir SAP simülasyon programı varmı abap yazmak için?

    Minisap var ama hicbir modul ve database olmadigi icin ogrendiginiz abap sadece syntax olur.fakat bu pek isinize yaramaz.abapci olmak demek modullerin tablolarini fonksiyonlarini bapilerini badilerini exitlerini ogrenmek ve modulcuyu yormamaktir esas olarak.abapin syntaxi basittir ama modul tarafindaki yuzlerce binlerce tabloyu ekrani jargonu exiti bapiyi badiyi ogrenmektir zor olan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba,
    benim sizlerden bir ricam var.

    HCM modülü üzerinde ufak bir deneme projesi geliştiriyorum ancak test veritabanına ihtiyacım var.
    Hangi veritabanında olduğu önemli değil, yani MSSQL, ORacle, Sybase veya başka olabilir. bunları kurabilirim.
    İçinde önemli bilgi olmayan veya 2-3 satır test datası olan bir database paylaşırsanız çok memnun olurum.

    Bunun akabinde HCM ile ilgili bir sürü sorabileceğim :)

    Şimdiden teşekkür ediyorum.
  • Arkadaşlar, 5 yıldır SAP sistemiyle savaş veren birisi olarak şunları söylemek istiyorum; SAP pişmanlıktır, saç döker,mide hastası yapar, yaşama sevincinizi elinizden alır.

    Şayet kağıt üzerinde sistemi olmayan, kara düzen işlerini halleden, yöneticilerinin ne istediğini tam olarak bilmediği, sen hallet biz senin arkadandayız diyip en ufak bir sorunda sizi ortada bıraktığı, yetki ve sorumlulukların dağılımının net olmadığı çarpık bir yapıda yer alıyorsanız iddaa ediyorum 100 milyon dolar da harcasanız,SAP'nini Genel Müdürünü de transfer etseniz olmaz,başaramazsınız ...

    Şunu üstüne basarak söylemem lazım, Türkiye'de firmalar da aynı devlet gibi yönetiliyor, anlık kararlar, keyfi uygulamalar, torpilli elemanlar vs.vs ..Bunlar olduğu sürece SAP ya da başka ERP programları ancak bizim gibi firmaları damızlık inek gibi söğüşlemeye devam ederler.DİSİPLİN ve KARARLILIK,SİSTEM,ÜST YÖNETİMİN LAFTA DEĞİL FİİLİYATTA DESTEĞİ, ORGANİZASYONEL YAPIDA KÖKLÜ DEĞİŞİKLİKLER..bunlar olmadan başarı olmaz,olamaz.. siz siz olun iyi düşünün, öyle karar verin.

    Ben şahsen bataklığa girdim kurtulamıyorum, siz de sırf adına aldanarak bu programı almayın.Bu şuna benzer; amatör ligde oynayan bir takıma JOSE MOURINHO'yu antrenör yapmak gibidir.Tonla para harcarsınız ama başarı gelmez, savunma kötü, forvet yeteneksiz, kaleci şişko :) neyse lafı çok uzatmayım, sadece biraz içimi dökmek istedim.Saygılar, sevgiler..




  • bizim şirkette 2017 yılı basında SAP 'a geçecek. Bende SD modülünde key user olarak seçildim. bir şey kapmaya başladım. zaten bilgisayar temelim iyi olunca anlaması kolay oldu. Ancak söylediğiniz gibi karışık olan noktaları çok.. bakalım başımıza neler gelecek...
  • 4,5 yıldır SAP ile haşir neşirim. Kullanıcıya bu programı kullanacaksın demek çok zordur. Takla attırıyor, çelik gibi sinir sistemi istiyor. Sabır konusunda evliyalar ile yarıştırıyor.

    SAP programında danışman ya da uzman olacak arkadaşlar öncelikli olarak sabır konusunda güçlü olmaları gerekiyor. Çünkü muhattap olduğun herşeyi kendi biliyor sanıyor ve senin aslında hiç bir şey yapmadığını, sadece oturduğunu ve akşama kadar bilgisayarda film izlediğini sanıyor.

    Kendi yaptığı hatanın senin hatanmış gibi göstermeyi seviyor. Sevkiyat / Teslimat yaparken tarihi yanlış yazıp tüm işlemler bitip dönem kapandıktan sonra bunu değiştiremez miyiz gibi çok ama çok uçlarda sorular soruluyor. Yapamayacağını sebepleriyle söylediğinde bile işe yaramaz oluyorsun.

    Velhasılı kelam, SAP ile uğraşmak kolaydır, kullanıcı ile uğraşmak zordur.
  • brkkrsd kullanıcısına yanıt
    Yazılımcı, sistem yöneticisi ya da SAP danışmanı.. Hangi IT çalışanı olursa olsun, parayı işini yaparken değil, kullanıcının kahrını çekerken hak eder.
  • Modülcü arkadaşlar varsa ellerine türkçe mm-sd-fico kaynakları var mıdır?
  • sonperde29 S kullanıcısına yanıt
    Çok güzel özetlemişsin. Parmaklarına sağlık. :)
  • Sap Business One kullanan var mı aramızda?
  • çalıştığım firma sadece iki kalemde üretim yapıyor. 7 yıl önce SAP'a geçmişler. Paralarını alıp duruyor SAP öyle ucuzda değil selam versen fatura kesiyorlar. Cidden bakın geçen bir danışmanla samimi olan mali müşavirimiz aramış kandili kutlamış felan bugün fatura geldi :D :D adamları aradık bu ne diye kemeküme felan ödiceksiniz diyorlar :D
  • 26_bbz_26 2 kullanıcısına yanıt
    5 yıllık yoruma yanıt olacak fakat orada "Minisap ta database yok" demişsiniz, fakat MiniSap'ta database var. 2003 versiyonu Minisap kurdum, kurulum programı SQL Server Desktop Edition 'ı da kurdu ve konfigüre etti ve onun üzerinden birkaç gerçek ABAP programı da sorunsuz çalıştırdım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

    5 yıllık yoruma yanıt olacak fakat orada "Minisap ta database yok" demişsiniz, fakat MiniSap'ta database var. 2003 versiyonu Minisap kurdum, kurulum programı SQL Server Desktop Edition 'ı da kurdu ve konfigüre etti ve onun üzerinden birkaç gerçek ABAP programı da sorunsuz çalıştırdım.
    slm.
    mesaji tam hatirlamiyorum ama db yok derken moduller yok bosu kastetmis olabilirmiyim?
    teknik anlamda db illaki var tabii. kendi tablolari vs var zaten.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.