Şimdi Ara

Şanzımanı Sağlam Otomatik Araç Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
1
Favori
4.630
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle herkese iyi günler dilerim. Başlıktaki gibi şanzımanı uzun ömürlü kullanılabilecek, dayanıklı otomatik vites araç tavsiyelerinize açığım. Şimdiden teşekkür ederim.

Ayrıca tork konvertörlü şanzımana şuan sıcak bakıyorum. Geçişlerinin rahat olması ve dayanımlı olması bakımınından.

Sizlerdende tecrübe ve bilginize dayanarak bu şanzıman koşullarını sağlayacak marka model tavsiyelerinizi bekliyorum.

Mazda 3, Toyota corolla (Tork Konv. şanzıman modelleri), şuan aklımda olan araçlardır.

• Fiyat aradığınız nedir hocam, sedan mı SUV mu düşünüyorsunuz?

PSA grubu araçlarda da 6 veya 8 ileri tam otomatik var, aklınızda olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Şıh Hazretleri

Fiyat aradığınız nedir hocam, sedan mı SUV mu düşünüyorsunuz?

PSA grubu araçlarda da 6 veya 8 ileri tam otomatik var, aklınızda olsun.

sedan ve ya hatchback düşünüyoruz hocam

• Edc ve eat8 oldukca sorunsuz sanzimanlar.
  • max bütçeniz ne kadar? hangi model yılı civarında araç bakıyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: suatcagdas

max bütçeniz ne kadar? hangi model yılı civarında araç bakıyorsunuz?

150k bütçe hocam

• Bnm bildigim en sağlam şanziman eat8 pejo citroen olmasi lazim,daha sonra toyota honda mazda vs araclardir bu sadece bildigim okuduklarim kullanmadigim için fikrimi söyledim en kötüde dsg biliyorum
  • Bazı hibrit araçlarda mekanik şanzıman bulunmaz ama otomatik vitestirler. CVT şanzıman varmış gibi hızlanma hissi verirler.

Araçta herhangi bir mekanik şanzıman bulunmaması aktarma organında arıza riskini en aza indirmiş olur diyebiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulentcandan -- 14 Eylül 2021; 14:9:11 >
  • Tork konvertörlü tam otomatik vites bir araç alacaksınız.

Gerekirse 4 ileri olsun ama tam otomatik olsun.

İkinci seçenek olarak ta torku düşük benzinli bir araç ile CVT kombinasyonu olabilir.

Bu ikilide sorun yaşama ihtimaliniz çok düşük olur.

EAT6 tam otomatik aracım var. Bu yaz Datça'da dağ bayır arazi her yere girdik. Hava sıcaklığı termometrede 48 C. Hissedilen 55 C.

Yokuş yukarı dur kalk trafiğinden tut, toprak mıcır köy yolu her yere girdik.

Bİr kez vitese elimi atmadım.

DSG ya da başka bir çift kavramalı şanzımana sahip araba olsa arabayı kucağımıza almıştık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atade28 -- 14 Eylül 2021; 14:21:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: atade28

Tork konvertörlü tam otomatik vites bir araç alacaksınız.

Gerekirse 4 ileri olsun ama tam otomatik olsun.

İkinci seçenek olarak ta torku düşük benzinli bir araç ile CVT kombinasyonu olabilir.

Bu ikilide sorun yaşama ihtimaliniz çok düşük olur.

EAT6 tam otomatik aracım var. Bu yaz Datça'da dağ bayır arazi her yere girdik. Hava sıcaklığı termometrede 48 C. Hissedilen 55 C.

Yokuş yukarı dur kalk trafiğinden tut, toprak mıcır köy yolu her yere girdik.

Bİr kez vitese elimi atmadım.

DSG ya da başka bir çift kavramalı şanzımana sahip araba olsa arabayı kucağımıza almıştık.

Erzurumun -40 derecesinde diyarbakırın +40 derecesinde 7 ileri dsg kuru ve yağlı olmak üzere çok yol yaptım çok gezdim yeri geldi 3200 rakım ile kışın soğuğunda zirveye çıktık yeri geldi diyarbakır da mardinde urfada antepte gezdim tozdum yumurta düşse asfalta saniyede pişer , bir kez vitese elimi bende atmadım.

• bende bakiyorum tam otomatik. i20 ler uygun geliyor. ama 2018e kadarmis 4 ileriler. dsg ye gecmisler artik. ayrimini nasi yapariz satanlara soruyorum onlarda pek bilmiyolar otomatik iste diyolar. fotoya bakip anlayabilirmiyiz
  • Ford’un 8 ileri şanzımanları sorunsuz.
  • 150 bine i20 rio belki astra alabilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Brutal-4141

150k bütçe hocam

Alıntıları Göster

bulabilirseniz Kia Ceed 128bg 1.6 dizel otomatik 2013-15 arası olan modelleri 6 ileri tam otomatik olarak geliyor. o bütçe civarında şanzımanı sağlam ve motoru iyi bir model. arka süspansiyonlar bağımsız ayrıca, torsiyon değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 16 Eylül 2021; 13:10:54 >
  • Fordun 2012 model civarı fiestalarda kullandığı vites sağlam mıdır? Hiç bilgim olmayan bir araç masraf açar mı bize

• PatlıcanMusakka kullanıcısına yanıt

Yarı otomatiklerin hepsi sıkıntılı. illa otomatik istiyorsanız tam otomatikleri araştır

• quote:

Orijinalden alıntı: tayfunak

bende bakiyorum tam otomatik. i20 ler uygun geliyor. ama 2018e kadarmis 4 ileriler. dsg ye gecmisler artik. ayrimini nasi yapariz satanlara soruyorum onlarda pek bilmiyolar otomatik iste diyolar. fotoya bakip anlayabilirmiyiz

1.0 olanları çift kavrama yarı otomatik, 1.4 atmosferik olanlar 6 ileri tork konvertörlü.

• Japon alacaksın o zaman
  • Temiz bir Mazda 3 işinizi fazlasıyla görür. Yalnız 150k civarına skyactiv mazda olmaz, dolayısıyla 4 ileri otomatik olur. 6 ileri tam otomatik Kia Ceed veya Hyundai i30 bulursanız onlar da güzel araçlar.

• Siz yine kenara bir 15k ayirin hocam
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.