03 Mayıs 2011 Salı - 09:03 Sabah Santos ve Gökhan için çılgın paket Fenerbahçe'nin başına talih kuşu mu kondu, bela mı geldi bilinmez ama bir gerçek var ki, 'Dünyanın en iyi takımı' denilen Barcelona, sarı-lacivertlilerin iki bekine talip... Barcelona'nın gözlemcisi Luis Fernandes, önceki gün Saracoğlu'nda bu iki futbolcuyu izledi. Herhangi bir açıklama yapmadan stattan ayrıldı. Katalan ekibi, uzun süredir takip ettiği bu iki futbolcu için son kararı, Fernandes'in raporunun ardından verdi. Fernandes, daha önce defalarca izlenen Santos ve Gökhan için "Oyun içinde hem kendi bölgelerini kontrol ediyorlar, hem de sürekli hücumu destekliyorlar. İkisi de şu anki oyun yapımıza oldukça uygun oyuncular"şeklinde görüş belirtti ve Katalanlar önümüzdeki günlerde konuyla ilgili harekete geçme kararı aldı.
GÖKHAN'IN AYRILMASI ZOR Barcelona'nın Dani Alves'le sözleşme yenilemesine rağmen Gökhan'ı da istediği ve Fenerbahçe'ye iki futbolcu için toplam 25 milyon Euro'luk bir teklif sunacağı gelen haberler arasında. Fenerbahçe kanadında ise alternatifi bulunabileceği için Andre Santos'un gitmesine sıcak bakılırken, yerli oyuncu olması nedeniyle de Gökhan Gönül'ün ayrılma ihtimali çok düşük olarak gösteriliyor.
Gökhan'ın sakat olduğu maçlarda Bekir ısrarı yerine ilk görev verildiğinde en az Gökhan kadar mükemmel oynayan Okan'a tekrar şans verilseydi Gökhan'ın yerini doldurup dolduramayacağını görmüş olacaktık!
quote:
Orijinalden alıntı: AXU
Gökhan'ın sakat olduğu maçlarda Bekir ısrarı yerine ilk görev verildiğinde en az Gökhan kadar mükemmel oynayan Okan'a tekrar şans verilseydi Gökhan'ın yerini doldurup dolduramayacağını görmüş olacaktık!
aynen katılıyorum.. gökay arada çıkıp oynuyor.. okanıda izlemek lazım arada.. oynadığı 1-2 maçta çok güzel işler yapmıştı..
25m az... affelaya bile 30m vermedi mi bunlar?
quote:
Orijinalden alıntı: NumberOneMercury
Afellay'ı sözleşmesinin son senesi olduğu için 3m'ye aldılar.
kaynak ne kadar doğru bilinmez ama 2sine 25m pek te çılgın sayılmaz . Zamanında alvesi 40'a aldılar..
quote:
Orijinalden alıntı: Fatih`
quote:
Orijinalden alıntı: NumberOneMercury
Afellay'ı sözleşmesinin son senesi olduğu için 3m'ye aldılar.
kaynak ne kadar doğru bilinmez ama 2sine 25m pek te çılgın sayılmaz . Zamanında alvesi 40'a aldılar..
Aynen verilen ücret çıldırtacak bir miktar değil.
Hayranım ben gökhan gönüle. Barca izlemek benim için mutluluk verici olur. Fenerde izlerken pek iyi olmuyordu
50 bilemedin 45 milyon euroya bu iş tamam
quote:
Orijinalden alıntı: subsonic
Vala baksana Quaresma ya 30 milyon Euro bedel biçmişlerse Santos+G.Gönül 45 ten aşağı kurtarmaz
buneya bide ciddi ciddi cevaplar verilmiş
santos en fazla 10 M euro luk adam,iddia ediyorum.gökhanda max. 10-11 civarıdır,bunlar bile çok uçuk bu adamlar için.
alves dediğiniz ve gökhan la kıyasladığınız adam sizin alex ten bile daha teknik oyuncu bir sağ bek olarak
alves 40 ise gökhan da 25 den fazla eder diyenler var bide töbe töbe..
santos için istenilen fiyat 17M euro bana gelen haber bu ve gökhan için henüz teklif yok başka bir avrupa külübü de volkanı istemiş
quote:
Orijinalden alıntı: Brooklyn
quote:
Orijinalden alıntı: subsonic
Vala baksana Quaresma ya 30 milyon Euro bedel biçmişlerse Santos+G.Gönül 45 ten aşağı kurtarmaz
Bende oradan hesapladım zaten hocam
Azıcık Barcelona'yı takip eden futbolunu bilen kişi bu habere inanmaz, güler geçer.Barcelona hiçbir şekilde taa Türkiye'den 2 tane bek oyuncusu alıp getirmez, takır takır çalışan altyapılarında o kadar yetenek varken uyum sorunu çekeceği çok açık olan Gökhan ve Santos'u neden kadrolarına katıp kalabalık yapsınlar?
Ayrıca Gökhan Gönül'ün gitmesini çok isterim, gidebilir de o yeteneği var ama ben Gökhan'ın bir basamak daha atlayıp Barcelona'ya gidebileceğini düşünüyorum.Yani buradan Porto,Lyon,Atletico,Sevilla,Tottenham gibi takımlara, ordan da Barcelona'ya geçebilir.Hiçbir şekilde hiçbir durumda şu anda Avrupa tecrübesi, büyük lig tecrübesi olmayan Gökhan direk Barcelona'ya gidemez, haberde denildiği gibi Dünyanın en iyi takımı, sallamasyon transfer yapıcak halleri yok bu adamların.
Daha 2014'e kadar sözleşmesi var ikisinin de.Kapıyı 50'den açarız.45'e biter bu iş.
Takır takır çalışan altyapılarına rağmen tek sağbekleri Brezilya'lı Alves iken, 3 solbekide Brezilya'lı Maxwell-Adriano ve Fransız Abidal'den oluşuyor.. Mecburiyetten Puyol falan oynuyor zaman zaman beklerde. Barcelona'yı biraz takip eden sağ ve sol beklerinde sıkıntı olduğunuda bilir. Sağ beklerinde alternatif yok, sol bekleri zaten yok :) Ben hep Clichy'i alırlar herhalde derdim ama görünen o ki A.Santos'u takibe almışlar. Ben gazetelerin yazdığının aksine GG'den çok A.Santos'u istediklerini düşünüyorum. Ki GG'nin Barca'ya Alves'in yedeği olarak gitmesinide istemem. Alves sakatalanacakta, cezalı duruma düşecekte, uyduruk kupa maçları olacakta GG forma giyecek. Hiç gerek yok. Gitsin Milan'da, Juve'de çatır çatır oynasın.
Gökhan giderse yerini dolduracak birisi aklıma gelmiyor ama Santos giderse yerine Domenico Criscito alınırsa çok güzel olur.
Gökhan 15milyon... Zaten bu rakamı nakit verirlerse Fenerbahçe kabul etmek zorunda.
Santos'da 8-15 milyon arası iş pazarlığa bakar.
İkisi için 25 milyon iyi para, FM oyununda bile ikisini bu kadara satmanız kolay değil.
Santos'un takımdan ayrılması sorun oluşturmaz, Santos'u bulduğumuz gibi başkasınıda buluruz.
Gökhan Türkiye'nin en iyi futbolcusu, yerini bir başka Türkle doldurmak çok zor olur.
Kimse alternatifsiz değildir, bu transfer paketi karlı bir iştir.