Şimdi Ara

SanDisk ULTRA PLUS 256GB SSD [inceleme] | SanDisk SSD [ANA KONU] (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
869
Cevap
8
Favori
43.720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Solid State Disk

    Merhabâlar R£DSTON£ hocam ve SanDisk sever arkadaşlar,


    Ultra Plus'larınıza bir ağabey geldi: Ultra II

    http://www.ssdlabs.net/haberler/sandisk-ultra-ii-serisi-yeni-ssdlerini-cikardi/


    Haberdar ettiğin için teşekkürler, sen olmasan piyasadaki böyle ayrıntılar gözümüzden kaçıyor maalesef.

    Ben bu SSD' ye yalnız tam olarak anlam veremedim ? Hem TLC kullanılmış ama yer yer baskı devrelerinde SLC var denilmiş.Akabinde 840 EVO serisine rakip olacağı söylenmiş.Ancak; 840 EVO serisinin rakibi zaten Ultra Plus serisi değil miydi ? Yani bu SSD serisinin mantıken 850 EVO serisinin rakibi olması gerekmez mi ? Ayriyeten Ultra Plus serisi ile benzer performans içerisinde olacaklarını düşünüyorum.




  • Solid State Disk kullanıcısına yanıt
    Fiyatlara ek vergi fazla gelmez ise iyi gibi bence verecekleri performanslara bakmak lazım tabi önce
  • @R£DSTON£

    Estağfirullah hocam.

    SLC mes'elesi de şöyle. Bunu, tüketici sınıfı katı hâl disklerinde ilk kullanan Samsung oldu. Ardından hemen SanDisk geldi. Sonra MemoRight da böyle birşey geliştirdiğini duyurdu. Esâsında devre kartı üzerinde SLC yonga bulunmuyor. Fakat kontrolcü, kendine eklenen bir takım kod ve komutlarla PCB üzerindeki üç bitlik TLC NAND'ların cüz'î bir miktârını sanki SLC'ymiş gibi 1-bit'lik görmeye çalışıyor. İş bu SLC mod için kullanılan kısım da algoritmalar vâsıtasıyla kontrolcü ve geride kalan TLC NAND'lar arasında yüksek hızlı bir tampon bellek vazîfesi görüyor. Bu sâyede husûsiyetle de okuma işlemleri epey hızlandırılabiliyor.

    Crucial MX100 çıkana kadar EVO'nun rakîbi maalesef yoktu hocam. Ultra Plus biraz daha aşağıda kalan bir çözümdü. EVO'nun yazılım desteği, kapasite seçenekleri arasındaki çeşitlilik ve GB başına mâliyet cihetlerinden baktığımızda onu öne çıkarmaktaydı.

    Teknik özellik tablosundan göründüğü kadarıyla Ultra II, kardeşinden hem okumada, en çok da yazmada belirgin derecede hızlı olacak. SanDisk bu TLC işini ciddiye almış anlaşılan





    @tayfn1907

    Umarım gelmez. Türkiye fiyatlandırması uygun tutulursa teveccüh görebilecek bir serî




  • Solid State Disk kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle öyle ayrıca çeşitlilik iyi oluyor almak isteyenler için
  • @Solid State Disk

    Anlattıkların için teşekkürler, bu sayede TLC' lerin çeşitli algoritmalarla SLC gibi kullanıldığını ve önümüzdeki süreçtede kullanılacağını öğrenmiş oldum.Eminim okuyan arkadaşlarda bu konu hakkında bilgilenmişlerdir.

    Ama rakip olayı konusunda ben halen Sandisk Ultra Plus' ı , Samsung Evo' ya karşı daha avantajlı görüyorum.Çünkü; şu anki 128GB ve 256GB boyutlu SSD' lerde fiyatları makul seviyede aşağı bir konumda.Ayriyeten gördüğüm kadarıyla kutu içeriğinde de önemli değişimlere gidilmiş (sata kablosu, tornavida vs.), bunlarda önemsenmesi gereken detaylar diye düşünüyorum.Ama tabii ki; çeşitlilik, yazılım desteği konusunda haklısın.

    Ultra II bir gelsinde bakalım neler yapacak göreceğiz ? Bence fiyatlandırması satılmasında büyük rol oynayacaktır.Bende bir dahaki SSD alışımda kısmetse 1TB civarı bir boyut düşünüyorum (tabii fiyatlar makul seviyelere indikten sonra).Sence fiyatların makul seviyelere inmesi ne kadarlık bir süreç alacaktır üstad ?

    @tayfn1907

    Fiyatlar inmeli artık (daha fazla) !




  • Kesinlikle inmeli sandisk fiyat konusunda iyi ama üst seviye ssd lerde inse süper olur tabi biraz daha zamanı var ama sanki en azından 1-2 seneye anca gelir bizim istediğimiz fiyatlara diye düşünüyorum ben tabi birde 256 dan sonra 1 TB iyi gider
  • O kadar kısa sürede iner mi bilemiyorum (1 yıl gibi) ama umarım maksimum 2 yıl içinde iner.Yeni sata arayüzü geldikten sonra şu an bizim kullanmış olduğumuz sata 3 SSD' lerin fiyatlarının ineceğini düşünüyorum.Açıkçası fiyatları makul seviyeye indikten sonra sata 3 mü veya yeni mi diye pek bakmam.Çünkü; bu hızlar bile gayet benim için yeterli.Pek çok kullanıcı içinde yeterlidir diye düşünüyorum.Yıllarca HDD' lere tahammül ettikten sonra mesela 1TB sata 3 bir SSD' ye çok daha fazla tahammül edebiliriz değil mi ?
  • Tabi 1 sene derken 1-2 sene arasını bahsetmiştim her ne kadar zor olsada beklenti işte dediğin gibi zaten hdd den ssdye geçince başka birşey aramıyor insan pek teknolojinin sonu yok bakalım daha neler göreceğiz...
  • Merhabâlar R£DSTON£ hocam ve değerleri arkadaşlar,

    İhtivâ ettiği pek değerli bilgiler ile Türkiye'de bir ilki teşkîl eden, memleketimiz kullanıcılarının da merakla beklediği makâle yayımlanmıştır


    SandForce Kontrolcülerin Çalışma Esaslarına Yakından Bakış
  • 128 GB lık modelini almayı düşünüyorum , ek bir kablo/çevirici vs. bir şeye ihtiyacımız var mı?Birde anakartımla uyumlu mudur sıkıntı yaşar mıyım Gigabyte GA-970A-DS3P
  • @tayfn1907

    Şu an satılanlar zaten farkındaysan çok kısa bir süre içerisinde bir anda düştüler.Yine öyle bir atılım gelirse kim bilir belki beklediğimizden çok daha erken bir şeyler oluverir.

    @Solid State Disk

    Eyvallah üstad, çok bilgilendirici bir yazı olmuş.

    Yazı uzun ve detaylı olduğu için bir defada aklında kalmıyor insanın, bende yer imlerine ekledim.Zamanım oldukça bakıyorum, devamının gelmesi dileğimle iyi çalışmalar.
    __________

    Bu arada yukarıda bir sorum olmuştu görmedin sanırım ?

    @Phantom7

    Uyumludur, anakartınız sata 3 arabirimine sahip olduğu için gereken hızlarda SSD' yi kullanabilirsiniz. HDD' ye takılan kabloların haricinde bir kabloya ihtiyacınız yoktur.




  • Şuan bilgisayarda 2.5 inçlik 500 gb lık bi diskim daha var onu ssd ile birlikte kullanabilir miyim?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Phantom7

    Şuan bilgisayarda 2.5 inçlik 500 gb lık bi diskim daha var onu ssd ile birlikte kullanabilir miyim?

    Kullanabilirsiniz tabii ki (SSD' yi sistem diski yaparsınız).

    Bahsettiğiniz beraber kullanmak (raid) ise; hayır.
  • Kesinlikle ben beklemiyordum bir anda bu kadar uygun fiyatlara düşeceğini diğer bileşenler zamlanırken ssd ler ters tepki yaptı sanırım
    Açıkcası sizin gibiler sayesinde öğreniyoruz çoğu şeyi paylaşımlarınız çok güzel tebirk ve teşekkür ediyorum size
  • quote:

    Orijinalden alıntı: R£DSTON£

    quote:

    Orijinalden alıntı: Phantom7

    Şuan bilgisayarda 2.5 inçlik 500 gb lık bi diskim daha var onu ssd ile birlikte kullanabilir miyim?

    Kullanabilirsiniz tabii ki (SSD' yi sistem diski yaparsınız).

    Bahsettiğiniz beraber kullanmak (raid) ise; hayır.


    Raid değil hocam bildiğimiz C: ssd D: yi normal hard disk kullanmayı kastetmiştim sağolun cevaplarınız için.
  • Phantom7 P kullanıcısına yanıt
    Kullanabilirsin merak etme işletim sistemini ssd ye kur diğer diski depolama olarak kullanabilirsin sorunsuz sanırım bundan bahsediyorsun
  • @tayfn1907

    Valla bende çok şaşırmıştım ilk düştükleri zaman.Kendi kendime dedim ne oluyor ? Ama artık alıştık tabii, şimdide daha fazla düşsün istiyoruz.

    @Phantom7

    Rica ederim, ne demek.

    HDD' den sonra bilgisayar kullandığınızı gerçek manada şimdi anlayacaksınız. Ama imkanınız varsa 256GB almanızı öneririm.

    @tayfn1907 dostumla konuştuğumuz gibi SSD fiyatları günden güne düşüyor bu yüzden 128GB olanlar çok çabuk harcanacaklardır.
  • İmkanım yok malesef 128 gb alabilirim.Aslında bunu da almayı düşünmüyordum ancak vatan bilgisayarın internet sitesinde gördüm 169 tl ye satılıyordubir aksilik olmazsa alacağım bakalım.Dediğiniz gibi şahlanamasını umut ediyorum bilgisayar daha yeni 1.5 aylık ama içindeki laptop hard diski yüzünden sürünüyor resmen
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Phantom7

    İmkanım yok malesef 128 gb alabilirim.Aslında bunu da almayı düşünmüyordum ancak vatan bilgisayarın internet sitesinde gördüm 169 tl ye satılıyordubir aksilik olmazsa alacağım bakalım.Dediğiniz gibi şahlanamasını umut ediyorum bilgisayar daha yeni 1.5 aylık ama içindeki laptop hard diski yüzünden sürünüyor resmen

    Sağlık olsun.

    128GB olan model de boyutu dışında sizi üzmeyecektir.Performans konusunda bir sıkıntısı olmaz.

    Bilgisayar SSD' siz olduğu zaman dediğinizi gibi maalesef sürünüyor.En yüksek işlemci, ram vs. hepsi SSD olmadıktan sonra hikayeler.Şimdiden hayırlı olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 27 Ağustos 2014; 23:10:08 >




  • Bir kullanıcı listesi yapmanın vakti geldi sanırım değilmi :)
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.