Şimdi Ara

Sandisk 120GB/240GB Extreme SSD Kullananlar Klübü (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.016
Cevap
13
Favori
61.602
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: McGhoosT

merhaba bugün ssd mi aldım delirmek üzereyim. okuma hızı 500.1 mb/s sıkıntı yok ama yazma hızı 160mb/s civarında. kullandığım sistem imzamda yazıyoe. bunu nasıl halledebilirim. ne yapsam olmadı ahcı modunda driverlar kurulu

Test sonuçlarınızı koyabilir misiniz mümkünse ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: derwish34

quote:

Orijinalden alıntı: McGhoosT

merhaba bugün ssd mi aldım delirmek üzereyim. okuma hızı 500.1 mb/s sıkıntı yok ama yazma hızı 160mb/s civarında. kullandığım sistem imzamda yazıyoe. bunu nasıl halledebilirim. ne yapsam olmadı ahcı modunda driverlar kurulu

Test sonuçlarınızı koyabilir misiniz mümkünse ?

mrb sıkıntının crystal mark ta olduğunu çözdüm herkesde öyleymiş resimlere bakınca anladım :D onun dışında test fotoğrafları geliyor.
  • Alıntı:
    Şu videonun 3:20 dk.sından sonra ne oluyorda acayip bir sıçrama oluyor tam anlayamadım.Bakarsanız
    http://www.youtube.com/watch?v=EmWe8F6J2XY

Edit:
    Arkadaşlar bu videonun 3:20 dk.sında ki crystal diskmark testinde ilk ekranda Okuma Hızı:429 MB/s Yazma Hızı:158 Mb/s olarak ölçülüyordu.Ardından yine aynı test ile şu sonuçlar çıkıyordu Okuma Hızı:450 MB/s Yazma Hızı:457 MB/s
    bunu okuyorsanız benim gibi nasıl olduğunu merak etmişsinizdir.Videoyu dikkatlice dinledikten sonra 1.sonucun incompressible 2.sonucun compressible data ile ölçülen değerler olduğunu öğrenmiş bulunmaktayım.Ama compressible yada incompressible data ile neyi ifade etmek istediğini çözemedim.

Edit:
    Fotoğraflar Burda

Sandisk 120GB/240GB Extreme SSD Kullananlar Klübü

Edit:
    Okuduğum bir forumdan alıntıdır:"Bilişim dünyasında iki tip data vardır, birisi sıkıştırılabilir diğeri de sıkıştırılamaz datalar. Günümüz Sandforce kontrolcülü SSDler sıkıştırılabilir datalarda iddia ettikleri hızlarda çalışabilirken sıkıştırılamaz datalarda bu hız neredeyse yarı yarıya düşebiliyor… MarvelL kontrolcülü bu SSDler'de her iki data türünde de yüksek performans sağlanabiliyor."

Buda bizim forumdan alıntıdır:"Şöyle söyleyeyim. TV'lerde 1:2000000 şeklinde kontrast oranı vb. bilgisi verilir. Bu kontrast anlıktır ve sürekliliği yoktur. TV izlediğimizde %90 şahit olduğumuz kontrast oranı, statik olandır ve genelde 1:2000 - 1:3000'dir. 500 küsür MB okuma yazma hızları, anlık ulaşılabilen en yüksek değerlerdir. Tek bir sıkıştırılabilir dosyayı SSD içinde kopyaladığınızda 500 küsür MB hızlara ulaşabilirsiniz ama aynı kopyalama sıkıştırılamaz dosyalarda daha düşüktür, mesela ISO dosyaları... Son olarak da hiçbir kopyalama işlemi başladığı hızla devam etmez veya tamamlanmaz. Bu hızın yarısına 1/3'üne düşer. Bunlar normal durumlar olumsuz bir şey yok. ATTO Benchmark sentetik bir testtir ve gerçek dosya aktarımını değil, cihazın teorik üst limitini ölçer. Kopyalama yaptığınız dosyanın niteliğine göre bu değişkenlik gösterir."http://forum.donanimhaber.com/m_56335897/mpage_9/tm.htm
    Sonuç olarak aklımda herhangi bir soru işareti kalmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarayel -- 11 Eylül 2012; 0:42:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ikarayel

Alıntı:
    Şu videonun 3:20 dk.sından sonra ne oluyorda acayip bir sıçrama oluyor tam anlayamadım.Bakarsanız
    http://www.youtube.com/watch?v=EmWe8F6J2XY

Edit:
    Arkadaşlar bu videonun 3:20 dk.sında ki crystal diskmark testinde ilk ekranda Okuma Hızı:429 MB/s Yazma Hızı:158 Mb/s olarak ölçülüyordu.Ardından yine aynı test ile şu sonuçlar çıkıyordu Okuma Hızı:450 MB/s Yazma Hızı:457 MB/s
    bunu okuyorsanız benim gibi nasıl olduğunu merak etmişsinizdir.Videoyu dikkatlice dinledikten sonra 1.sonucun incompressible 2.sonucun compressible data ile ölçülen değerler olduğunu öğrenmiş bulunmaktayım.Ama compressible yada incompressible data ile neyi ifade etmek istediğini çözemedim.

Edit:
    Fotoğraflar Burda

Edit:
    Okuduğum bir forumdan alıntıdır:"Bilişim dünyasında iki tip data vardır, birisi sıkıştırılabilir diğeri de sıkıştırılamaz datalar. Günümüz Sandforce kontrolcülü SSDler sıkıştırılabilir datalarda iddia ettikleri hızlarda çalışabilirken sıkıştırılamaz datalarda bu hız neredeyse yarı yarıya düşebiliyor… MarvelL kontrolcülü bu SSDler'de her iki data türünde de yüksek performans sağlanabiliyor."

Buda bizim forumdan alıntıdır:"Şöyle söyleyeyim. TV'lerde 1:2000000 şeklinde kontrast oranı vb. bilgisi verilir. Bu kontrast anlıktır ve sürekliliği yoktur. TV izlediğimizde %90 şahit olduğumuz kontrast oranı, statik olandır ve genelde 1:2000 - 1:3000'dir. 500 küsür MB okuma yazma hızları, anlık ulaşılabilen en yüksek değerlerdir. Tek bir sıkıştırılabilir dosyayı SSD içinde kopyaladığınızda 500 küsür MB hızlara ulaşabilirsiniz ama aynı kopyalama sıkıştırılamaz dosyalarda daha düşüktür, mesela ISO dosyaları... Son olarak da hiçbir kopyalama işlemi başladığı hızla devam etmez veya tamamlanmaz. Bu hızın yarısına 1/3'üne düşer. Bunlar normal durumlar olumsuz bir şey yok. ATTO Benchmark sentetik bir testtir ve gerçek dosya aktarımını değil, cihazın teorik üst limitini ölçer. Kopyalama yaptığınız dosyanın niteliğine göre bu değişkenlik gösterir."http://forum.donanimhaber.com/m_56335897/mpage_9/tm.htm
    Sonuç olarak aklımda herhangi bir soru işareti kalmadı.

Evet burda dedikleriniz çok doğru bunları siz yazmasaydınız ben toparlıyordum aynı şekilde

• beyler dün vatandan Sandisk 120GB Extreme SSD aldım elimdeki 1tb western digital hdd ile pc'ye taktım sıfır kurulum yaptım ancak yüklemeden sonra win7 dvdsi içinde olmadığında Disk Boot Failure İnsert System Disk And Press Enter yazısı geldi her seferinde win 7 dvd si olmadan açılmıyor netten baktım hep sata ide ile ilgili bilgiler var ssd ve hdd sata ile bağlı
    acil yardımlarınızı bekliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: yilo1907

beyler dün vatandan Sandisk 120GB Extreme SSD aldım elimdeki 1tb western digital hdd ile pc'ye taktım sıfır kurulum yaptım ancak yüklemeden sonra win7 dvdsi içinde olmadığında Disk Boot Failure İnsert System Disk And Press Enter yazısı geldi her seferinde win 7 dvd si olmadan açılmıyor netten baktım hep sata ide ile ilgili bilgiler var ssd ve hdd sata ile bağlı
    acil yardımlarınızı bekliyorum

windows 7 yi kurduğun ssd nin anakart üzerinde başka sata portuna tak. tüm portların hepsini tek tek denemelisin. hepsinde aynı sorun varsa maalesef windows u yeniden kurmak zorundasınız.
  • yok hatayı buldum iki disk takılıyken hdd 1.porta ssd 2. porta takılıydı 100 mblik sistem dosyalarını hdd'ye kurmuş o yüzden bu hatayı aldım ssd birinci yuvaya hddyi ikinci yuvaya takıp yeni formatla olayı çözdüm.
    865pe teşekkürler
  • Sorun çözülmüş sevindim..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokturk_1986

Sandisk extreme 120gb bu değerler normal mi

Sandisk Firmware:R201
    Sata Generation:3

Sistem özellikleri
    -Asus N53SV Series Notebook
    -Intel Cougar Point HM65, Intel Sandy Bridge
    -i7 2630QM
    -4X2GB 1333 Mhz Ram

Intel(R) Mobile Express Chipset SATA AHCI Controller
    Sürücü Tarihi 31.07.2012
    Sürücü Sürümü 11.5.2.1001

Bios ACHI modunda Windows7 yi kurdum, oynamadım
    Diskin 33,3 GB ı dolu (Visual Studio 2012, Photoshop, Flash, dreamweaver cs6, eclipse vs program yüklü)

buda partedmagic ile silindikten sonra windows7 ve diğer programların kurulmuş(İntel ahci kurulmamış) hali. 33,6 GB ı dolu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokturk_1986 -- 13 Eylül 2012; 7:25:16 >

• Arkadaşlar 2 gün önce vatandan 120 gb olanını aldım.HP Pavilion G6'ya taktım.Sonuçlar burada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Powerofdreams -- 14 Eylül 2012; 17:16:58 >

• http://www.vatanbilgisayar.com/Solid%20State%20Disk/sandisk-sdssdx-120g-g25-120gb-extreme-sata-30-ssd-(-okuma-550mb---yazma-510mb)/productdetails.aspx?I_ID=58904

Vatanda 210 TL konuyu inceleyen arkadaşlara duyrulur.Kaçırmayın.Sentetik testlere de takılmayın.Bizim farkedeceğimiz sonuçlar değil.Günlük kullanımda farkı hissetmezsiniz.
  • Fiyat çok güzel kaçırılmamalı

Birde kaç keredir söylüyorum şu test sonuçlarınızı simage ile koyun mobilden girenlere rahatlık olsun.
  • Yaklaşık 6 ay önce gerginixin tavsiyesi ile sandiskin 120gb ssd aldım gayette memnunum ama bu başlığı yeni gördüm benim değerlerim heralde sizin kileri gördükten sonra :) en düşülk benim neden böyle bir sıkıntı cıkarmış bu cihaz bende anlamadım gerekli bios drivers , ssd frmw .herşey güncel
    işletim sistemim w7 64bit - 8gb 1333 ram , quad 2,7 cpu var P5G41T-M LX web sitesi http://goo.gl/VQkzj
    ve sunuda fark ettım win7 ilk kurdugumda ssd ye puanı 7.2 ama anakartın sitesinden driverleri yükleyince 5,9 düşüyor AS SSD Benchmark ' bir performans değişmiyor bunun sebebi nedir çözemedim acaba kendi driveri ilemi kullanmalıyım yoksa win7 ile gelen driverimi ?

Anakartın ve gerekli driverler tanıtıldıktan sonra win7 verdiği puan :(

Anakartın sitesinden yüklediğim driver ile sonuç

Win7 format atıldıktan sonra herhangi bir driver kurulmamış hali

Anakartın sitesinden yüklediğim driver ile sonuç

Bu sonuölar bu sistemde iyimi neden bu kadar düşük sadece sata 3 olmamasından veya ahci desteği yokmu anakartta

• @HaYTo

Dostum sistem IDE modda kurulmuş. AHCI modda kurulması lazım. 2 yolu var. Ya sistemi baştan kurmak ya da:http://www.chip.com.tr/forum/ahci-windows-7-ve-vista-da-etkinlestirmek_t158315.html
  • Üstadım Biosta AHCI yazan hiç bir yer yok :(
  • Biosun Videosu
    Video Bios
  • Arkadaşlar 120 Gb modelini Vatandan bugün aldım 229 TL ye

SSD yi 6gb/s slotuna taktım. Bütün slotlarım zaten achı modunda imiş ellemedim ve Windowsu kurdum fakat hiçbir driver ı tanımadı win 7 ve açılış kapanış hızı tatmin etmedi nedendir acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HibrahimCK -- 14 Eylül 2012; 23:07:29 >
  • takip

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sandisk 120gb Extreme PS3 de kullanmış olan varmı?
  • Attodan bir test aldım ben de.

z68x ud7 extreme / Sata3

• 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.