Şimdi Ara

Sanayi Sahtekar Ustalar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
1.915
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kuzenimin bir aracı var araç sürekli yolda giderken zıplıyor.4 ustaya götürdük fiyat aldık

4 ustanın 4 üde farklı farklı şeylerin değişmesi gerektiğini söyledi.Şimdi bunların hangisine inanıp hangisini alacağız ?

Adamlara diyorum senden önceki usta bunun değişmesi gerektiğini söyledi : Sen ona inanma böyle ustalıkmı olurmuş sen bunları al değiştirelim sorun çözülecek deyip birbirlerine bok atıyorlar.

Bir sorun için sanayiye gittiğimde sorun çözülmediyse o parçayı ustanın geri alması gerekmezmi ? kendi hatası değilmi ?
    Veya nebileyim benim maduriyetim nolcak nasıl kime güveneceğiz

• Artık gerçekten güvenilir bir usta olmadan parçayı, arızayı usta denilen insana bırakmak aptallık. Bu aptallığı çok yaptım ve hala yapıyorum ama aptallık bunun adı başka birşey değil. Sorunu artık bizim teşhis etmemiz ve parçayı bizim alıp başında bekleyerek işçiliği izlememiz lazım. Ha yapamıyoruz hep bu yüzden kazık yiyoruz.

Kabakuvvet ve laf dalaşı yapabilirsen anca hakkını alabilirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben buraya bir yazmaya kalksam roman olur. O yüzden susuyorum.

He, en geç Şubat 2015'te biz bu arabaya üst kapak yaparız diyen ustaya buradan selamlar.
  • Sanayiye yağ değiştirem harici araba sokmayın.Sorunsuz 10 yıl gidecek arabayı sorun yumağı yapar kanınızı emerler.
  • bugün şu kanıya vardım. ülke öyle bir hale gelecekki insanlar kendilerinden tiksinmeye başlayacak ve ben artık kendimin bile tiksindiği bu b.k olmak istemiyorum diyeerek düzelmeye karar verecek ve ondan sonra işler düzelmeye başlayacak. O zamana kadar burnunu kokuya alıştırıp yüzmeye devam etmek gerekiyor. Yapacak bişey yok.
  • Araç dizel mi ? Rampa çıkarken daha çok yapıyor mu bunu ?

Araç zıplarken devir düşüp yükseliyor mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antor -- 28 Ağustos 2018; 21:17:48 >
  • nasıl sağlık sektöründe bazı hastalıkların teşhisi kolay konamıyorsa, otomotivde de bazı arızalar kolay görülemiyor, çözülemiyor. bu sanayi ustası ya da yetkili servis olmuş farketmiyor. yetkili servisteki ustalar işinin profesörü olmuş ustalar değil, zaten çoğunlukla yaptıkları da tamir etmek değil değiştirmek. mesela sizin mideniz ağrıyor diyelim, yetkili servis midenizi iyileştirmeye çalışmıyor direk organ nakli istiyor gibi.

yetkili servisin tek artı yanı bir parça daha fazla hesap sorabiliyorsunuz, bir yerlere şikayet edebiliyorsunuz. bu bazen işe yarıyor bazen yaramıyor. sanayide ise işiniz şansa kalıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Navi

nasıl sağlık sektöründe bazı hastalıkların teşhisi kolay konamıyorsa, otomotivde de bazı arızalar kolay görülemiyor, çözülemiyor. bu sanayi ustası ya da yetkili servis olmuş farketmiyor. yetkili servisteki ustalar işinin profesörü olmuş ustalar değil, zaten çoğunlukla yaptıkları da tamir etmek değil değiştirmek. mesela sizin mideniz ağrıyor diyelim, yetkili servis midenizi iyileştirmeye çalışmıyor direk organ nakli istiyor gibi.

yetkili servisin tek artı yanı bir parça daha fazla hesap sorabiliyorsunuz, bir yerlere şikayet edebiliyorsunuz. bu bazen işe yarıyor bazen yaramıyor. sanayide ise işiniz şansa kalıyor.
    Çözememesine bile razı hale geldim. Başka başka yerleri bozuyorlar. Direksiyon pompasını onarım için veriyorum radyatör suyunu boşaltıyor ve doldurmuyor, uyarmıyor da o halde araba elimde hararet yapıyor. Yine direksiyon pompası için veriyorum klima gaz borusunu çatlatıyor, gaz boşalıyor klima soğutmuyor.

Motorda blok çatlamış kaynak yapıyor ama çapakları temizleniyor. O çapaklar iteceklere geliyor egzantirik ve birkaç parça hasar alıyor. Daha neler sayarım...

• quote:

Orijinalden alıntı: etusch

bugün şu kanıya vardım. ülke öyle bir hale gelecekki insanlar kendilerinden tiksinmeye başlayacak ve ben artık kendimin bile tiksindiği bu b.k olmak istemiyorum diyeerek düzelmeye karar verecek ve ondan sonra işler düzelmeye başlayacak. O zamana kadar burnunu kokuya alıştırıp yüzmeye devam etmek gerekiyor. Yapacak bişey yok.
    Ben de romantik takılıyorum ve öyle hisse kapılıyorum çoğu zaman ama dünya romantik değil :)

• @sarkihalindekal seninde başına gelmeyen kalmamış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Antor

@sarkihalindekal seninde başına gelmeyen kalmamış.
    Bize tahsis edilen veya satın aldığım araçlar yüksek km katletmiş oluyor. En az 200.000 yol gitmiş oluyorlar. Ben de aylık 10.000 km yol gidiyorum minimum. Hal böyle olunca parça değişimi ve onarım gerekiyor. Ama parayı bastırsan dahi iyi işçilik ve iyi teşhisi satın alamıyorsun durum böyle. Aslında yerim ve zamanım var kendi onarımımı kendim yapmaya ama o zamanı başka türlü değerlendiriyorum. Belki de tembellik etmeyip kendi i?imi kendim yapmaya başlamam lazım ki ufak tefek işleri yapıyorum...

Kötü onarım vs. vs. hepsi halledilir de araç sahibi ve tamirci dürüst olmalı. İş başımdan savayım, bundan paramı alayım gerisi önemli değil mantığıyla yürüdüğü için böyle şeyler sıkça oluyor.

Bu arada ben Yurt dışında yaşayan biriyim. Ve sorun yaşadığım ustalar Pakistan'lı, Hindistan'lı, Türk, Suriyeli. Yani sorun sadece Türkiye'nin ve Türklerin sorunu değil bunu bilmek lazım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarkihalindekal -- 28 Ağustos 2018; 22:36:33 >

• goodorevil kullanıcısına yanıt
    O usta gece çaktırmadan gelip kapağı halletmiş hocam. Sadece sizin haberiniz olmamış.
    Nitekim ustalarımız son derece dürüsttür. Ağızlarından bir çıkanı iki etmezler. Kapak dediyse, kapaktır. Sorunu başka yerde aramaya hiç gerek yok.

O kaputun ucundaki volvo logosu mu yoksa ben mi yanlış gördüm? Vira bismillah
  • Yetkili servise gidip arza tespiti yaptırın daha sonra gerekli parçayı sanayide değiştirin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi syrialin -- 28 Ağustos 2018; 23:18:58 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buraya da yazayım, Kocaeli ER-PO Delphi sözde servisi, sakın diyeyim sakın...

• quote:

Orijinalden alıntı: sarkihalindekal

Artık gerçekten güvenilir bir usta olmadan parçayı, arızayı usta denilen insana bırakmak aptallık. Bu aptallığı çok yaptım ve hala yapıyorum ama aptallık bunun adı başka birşey değil. Sorunu artık bizim teşhis etmemiz ve parçayı bizim alıp başında bekleyerek işçiliği izlememiz lazım. Ha yapamıyoruz hep bu yüzden kazık yiyoruz.

Kabakuvvet ve laf dalaşı yapabilirsen anca hakkını alabilirsin.
    Zamanım olsa bu dediğinin âlâsını yaparım da yok maalesef.

Güvendiğim bi usta yok maalesef.

Çok methedilen bi özel servise gittim, yağ filtre değişimi için, adam motor suyunu ful doldurmuş, yağı fazla koymuş.

Lastik değiştirdim önlere balans yaptı arkalara gErek yok dedi 😃

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslında bir veritabanı oluşturmamız lazım. Kim nerde, nasıl ve ne ücretle iş yapar bir veritabanına kaydolacak ve ona göre seçimimizi yapacağız. Bütün sorunları çözmez ama az da olsa işe yarayabilir.

Zor değil, efendi, dürüst olmak zor değil. Yani kusurunu söylesin sorun para veya zaman ise çözeriz insan hata yapar bunu kabul ediyorum. Ama yaptığı hatayı söylemeyip beni olası daha büyük bir masrafa gebe bırakması ahlaksızlıktır. Sorun işi becerememekten öte ahlaksızlık...

• quote:

Orijinalden alıntı: nacker

O usta gece çaktırmadan gelip kapağı halletmiş hocam. Sadece sizin haberiniz olmamış.
    Nitekim ustalarımız son derece dürüsttür. Ağızlarından bir çıkanı iki etmezler. Kapak dediyse, kapaktır. Sorunu başka yerde aramaya hiç gerek yok.

O kaputun ucundaki volvo logosu mu yoksa ben mi yanlış gördüm? Vira bismillah
    Volvo özel servisiydi, motorun çalışma sesinden anladı ustam. Hatta dinlerken tamir etmiş bile olabilir supapları. Daha güzelini de söyleyeyim hocam. Sene 2015 Haziran arabanın CEM beyni tırtladı. Bir Volvo servisine gittim Kartal'da, kalfa vardı "Abi sen arabanı, arızanı, numaranı yaz usta gelince arayacak" dedi. Arayacak daha bekliyorum.

• redbul_540 kullanıcısına yanıt
    Yağ değişimi için bile götürmüyorum ben.Kendi garajımda kendim değiştiriyorum.Geçen yağ arayışımda öğrendiklerimden sonra yağımı da araştırarak internetten alıyorum kesinlikle sanayiden ordan burdan ustanın lafına göre yağ almıyorum.

• Şu zamana kadar sanayide bir güvenilir usta buldum. Onu da bırakmam, çırağı ile muhabbet ederken çırağı şunu anlattı:

Parça bıraktığı tornacıya bir usta gelip elindeki marş dinamosunu bırakıp 5-10dk sonra çırağının gelip alacağını söylemiş. 10dk sonra çırağı dinamoyu alıp götürdü, herhangi bir işlem yapılmadı dedi. Yani usta dükkanındaki müşteriye şurası bozuk diyor, sözde tamir ediliyor, 10dk sonra işi bitmiş oluyor, sorun basit bi şey belki hallediyor ama çözümü daha maliyetli olsun diye böyle dalavere çeviriyor... Ne kadar güzel karakterli usta değil mi...
  • Yetkili servisler ne için var?Sanayide dükkan dükkan gezmek, yedek parçaları kendin temin etmek, ustaya işçilik ödemek saçmalık.Zaten bunların toplamında çıkacak olan miktar(parça almaya gitmek için yakacağın yakıt vb. Dahil) hemen hemen yetkili sevisle aynı oluyor.Adam hata kodunu almadan cihaza bağlamadan sorunu söylüyor?(Özel bir güç fısıldıyor herhalde kulağına)Yetkili servisin garanti vermesi de cabası.Yada yurtdışından her markanın model yılına göre çıkartılmış servis manual'ları var, alacaksın onlardan kendin yapacaksın.

O yüzden böyle hayıflanan insanları anlamıyorum.Yok efendim servis dünyanın parasını alıyor, bekletiyor(sanayide beklemiyorsun zaten).En azından sanayide ki gibi arabayı kendin frenciye tornacıya tek tek götürmüyorsun hepsi bir çatının altında tek seferde halloluyor.Kullandıkları ekipmanlarda arabanın modeli ile uyumlu oluyor, gerek elektronik gerek mekanik.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.