Şimdi Ara

Sanayi Esnafı Her Daim Saplamanın Peşinde (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
1
Favori
6.492
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
98 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu yüzden ufak şeylerden korkmayın azıcık tornavida tutmayı biliyorsanız kendiniz yapın.
    Bilmiyorsanız Youtube'da her iş için yüzlerce video var izleye izleye yaparsınız. Yoksa sanayi esnafının eline mecbur kalırsınız. Arabayı kaldırma imkanım olsa yağını bile kendim değiştiricem.


    Hiç bir şeyi araştırmadan almayın. İnternette aradığınız her bilgi, her ürün var. Alacağınız ürünlerde özellikle bol kullanıcı yorumu yapılmış olan ürünleri tercih edin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: websosyal

    2 liralık lehim kopmuştur, ama oto elektrikçi 1300 lira masrafı var der...

    daha sayısız tecrübe...
    Benim özel serviste sağlam orijinal termostatı çalıp yerine bozuk açık kalmış hatta çürümüş termostat takmışlardı, ozamanlar acemiydim nasıl olsa anlamaz diye düşünmüşlerdi herhalde ki öylede oldu çok sonradan fark ettim iş işten geçti tabi.Arabayı bilmediğin yere götürmemek lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen ay 0 km Clio 4 Joy aldım. İnternet fiyatlarını bildiğim halde Krom parçalar için 3 ayrı aksesuarcı dolaştım. Parça başına 50 lira istediler. Kapı,bagaj ve far altı çıtalara 350 lira istediler. N11 den kuponla 109,05 e alıp kendim taktım. Kusursuz bir işçilik olmadı ama benim hoşuma gitti. Ve diğer parçaları da istedim. Kapı kolları bugün geldi. Ön panjur ve cam çıtaları haftaya elimde olur. En az 750 800 lira isteyecekleri parçaları 250 Max 300 liraya kendim takacağım. Yok kira veriyor yok işçi çalıştırıyor beni ilgilendirmez. Bu kadar kazık olmaz kimse kusura bakmasın


    Sanayi Esnafı Her Daim Saplamanın Peşinde
    Sanayi Esnafı Her Daim Saplamanın Peşinde



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Farfaraway21 -- 16 Mayıs 2020; 19:57:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • B7 Passat aracıma CarPlay özellikli multimedia aldım 880 liraya yurtdışından Türkiyede aynı özellikli multimedia fiyatı 2500-3000 lira ne söylenebilir ki?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Turbo hortumuna 250 lira dediler 27 liraya aldım internetten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanayii geçen gittim normalde , Ford özel servisine giderim

    Şarj dinamosu arada sırada şarj etmiyor , arıza ışığı yanıyor , büyük ihtimal konjektör arızalı onunda orjinali 190tl yan sanayii 40-50tl sanayii elektrikçi gittim diyor bobin tamiri 400+500tl , elektrik tesisatı 400tl yada beyni arızalı ise 1500tl olur

    Lan şarj dinamosunun sıfırı 900tl zaten adam hakiki saplamaci çıktı sanayii gitmeyin aman

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracımın egzoz yanında ki difüzör mu tampon mu neyse o plastik kısım 2. El aldığımda çatlakti.

    Sonra bir gün yağışlı bir havada kırıldığını farkettim ya sığırın biri park ederken çarptı ya da bir şekilde kırıldı artık neyse

    Bı tanıdık aracılığıyla difüzörü temin ettim , taktırmak için de sanayi de bı iş yaptığım kişinin önerisiyle bir yere gittim. Adamlar bir difüzör takmaya tam 200 TL para istediler. Yok bir tüp silikon kullanmış ( yalan ) 50 TL, yok yeni bant almış 50 TL ( bantin 10da 1i anca kullanılmıştır ) masal okuyor

    Bu adamlar aynı zamanda ekspertiz işi de yapıyor. Hem ekspertiz hem de benzer bir kaç işi olan arkadaşıma özellikle orayı önermedim. Ahlaksızlar daha çok para kazanmasin. Bana öyle yapmasa, belki benim önerdigim kişiden daha çok para kazanacak , ben başka işlerim için de gideceğim ama nerde o ahlâk. Bulduğumu yolayim derdindeler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Mendieta58 kullanıcısına yanıt
    Hocam, böyle okuyunca biraz siz yakmışsınız gibi geldi bana

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sadece sanayi esnafı değil tüm esnaflar tutturduğuna mantığıyla çalışıyor. ortada bir zanaatin olmadığı esnaflık bu sebeplerle önünde sonunda ölecek zaten. geçen telefonun ahizesi bozuldu, üç beş dükkan dolaştım, kapıyı 100 liralardan açınca n11 den 8 lira ahize parası 8 lira da kargo ödeyip kendim değiştirdim.
  • şu korona zamanında 50 TL bile kıymetli. telimin pili tükendi. telefoncu 250 TL istedi. internetten pil sipariş verdim. iphone 6 için. 80 TL ye orjinal pil geldi. bugün taktım. kimse bu zor zamanlarda kazıklanmak istemiyor.
  • Geçen sene de İzmit sanayide az daha ben kazıklanıyordum. Bir tane parça bakmaya gittik dediler öğlenden sonra Derince tarafındaki dükkanımızdan gelecek, neyse gittik bakmaya aaa bugün servisimiz yoktu, ama komşu dükkandan 80-90 a ayarlarız dediler. Baştan 50 demişlerdi, bağırarak dedim sizin satacağınız parçanında yapacağınız işin de.................. diyerek çıktım dükkandan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanayi sütten çıkmış ak kaşık değil ama internet mağazacılığından alınan ürünlerin fiyatı ile mağaza ürünlerini fiyatlarını da karşılaştırmak doğru olmaz. O mağazaların çoğu maliyet düşürmek adına artık kendi stoklarına bile almıyor aracı oluyorlar. Normal mağazada daha önce stoğa girmiş veya çok az gider maliyeti ile iş yapan dükkanlar yeri gelir %50 daha ucuza fiyat verebilir. Ayrıca çoğu mağazada sürümü az mallar olur,tüm Türkiye sonuçta senin internetten ürün alıyorsan çevren, bu tür ürünler de çok çok ucuza satılabiliyor.
  • Hemican kullanıcısına yanıt
    internet sitelerinde ürün satmak da ücretsiz değil. adam 100 liraya satıyorsa 10 lira siteye komisyon veriyor. fatura fiş kesmek zorunda dükkanlarda satanlarda fiş veren yok zaten. onun üstüne kargo ödüyor. alıcı ürünü almazsa ürün geri dönüyor kargo parası boşuna gitmiş oluyor.
  • Herkesin bu sanayi çakallarla anısı vardır muhtemelen. Ben eski aracımda yağ filtre bakimlari için 350 veriyordum 1 sene önce. Sonra gittim İnternetten yağdır filtredir hepsini 140 a aldım, yağı 20 liraya değiştirdim. Filtreleri de kendim taktım. Kaça maoldu? 160.

    Aracınızı bırakırsınız özel işlerde kullanırlar, yağlı şekilde korumasız binerler, 90 liralık şey için 2000 isteyip aynen şunu söylerler "bunu da yaptık mı 2 sene arkana bakma hiç".

    Aha aynen bunu söyleyen adamdan kaçın gidin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam böyle esnaflardan uzak dururum hep.. açıklaması bile yetersiz ve git ordan al demeler..

    para bizde istediğimiz yerden alırız. bi de tafraları var ya git ordan al... sözde minnet etmiyoruz havaları.. müşterinin alayı gelmese haftaya kepenk kapatacaklar.. ama işte....

    halbuki böyle davranacaklarına:

    sana bi çay ısmarlayıp da, aradaki kalite farklarını, anında hizmet ve değiştirme gibi kolaylıklarını anlatsalardı,

    derdin ki 15-20 tl fazla veriyorum ama dedikleri de doğru burdan alayım..


    ama esnaf esnaf değil, ticaretten anlamıyorlar ki,
    aynen dediğin gibi saplama peşindeler ama unutma kardeşim asıl kendine saplıyorlar.
  • Git nereden al denmez tabi "siz bilirsiniz,takdir sizin,biz bu son bu fiyattan verebiliyoruz" türü bir açıklama yaparsın uzatmadan.Fakat madalyonun diğer kısmı ise;

    Bizim insanımızın çoğuna istediğin kadar açıklama yap kendi bildiğini okur,illa acı bir tecrübe sonucu öğrenmeden de akıllanmaz.

    Örneğin bu yıl içinde başımdan geçen son örneği vereyim,adamın birisi yağlar hakkında hiçbir bilgisi yok,kitapçığında o akışkanlık seviyesini fabrika niye önermiş onu bile yorumlayacak kapasite yok,neyse güzelce neyin ne olduğunu açıkladık herhalde 1 saat zamanım gitmiştir ki diğer sorduğu soruları da cevapladım,kendi yağını da kullandık peki sonuç ne dersin. Sosyal medya grubunun birisinde aktif katılımcı imiş tesadüf dek geldi,baktım bana anlattığı bilgileri hala diğer insanlara tavsiye olarak veriyor. Güzel kardeşim madem kendi bildiğini okuyacaksın benim niye zamanımı çalıyorsun ne yaparsan yap, araba senin para senin. Bu tür kişiler sınırları zorlayınca maalesef nahoş muhabbetler de dönüyor.

    Biraz bu nereden alırsan al konuşması da buna benziyor, yani az buçuk biraz düşünen herkes internette fiyatının yeri gelir yarı fiyatına bile ucuz olabileceğini tahmin eder. Sanayideki dükkan 20-30 metrekare dükkanların kiraları aylık 3-5 bin TL aralığına gelmiş durumda,bağkur vs derken çok gider var bir de faturalarını tam kesseler ( ben kesilme taraftarıyım bu arada) zaten sanayi fiyatları direk %50 artar. Kazanılmıyor mı kazanılıyor ama eski esnaf olmanın verdiği müşteri kitlesi sayesinde. Yeni dükkan açanların çoğu ancak kendini çevirebiliyor ya da kapatıyor.

    Vakti olup parça getirebilecek müşterilere karşı sanayi parçacılarının sanal parça satışı yapanlara karşı direnme şansı sıfır. Arada en az %20-25 fark olur.




  • Olayın özü rekabette. İnternet satışlarında aynı ürünü onlarca satıcı ilana koyuyor. Hal böyle olunca da satış yapabilmek için fiyatı kırdıkça kırıyor. Dükkanda bir satışta 20 TL kazanıyorken internette 2-3 satışta 20 TL kazanıyor. Ama sürüm çok olduğu için kurtarıyor.

    Dükkana gidince ise adamın kucağına düşünüyorsun. Hele bir de fiyatları bilmiyorsan yandın. Fırsatını buldu mu esnaf affeder mi. E haliyle tokatlıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: baykus_reyis

    Hocam, böyle okuyunca biraz siz yakmışsınız gibi geldi bana
    Yani öyle anlaşılıyor doğru 😁

    Bikac ay sonra tekrar uğradığımda dükkanı yeni boyanmış ve derli toplu görünce sormuştum.Yandı dedi,dükkana elektrik arızası yüzünden gelen bi araç gece alev alıp yanmış haliyle ordaki diğer araçları ve dükkanı yakmış.Ben kullanılmış marş motoru verdiğini yangından aylar sonra marş motoru tekrar arıza verince başka bi tamircide öğrenmiştim 😁

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mendieta58 kullanıcısına yanıt
    Valla günahı yapanın boynuna artık 😁 Umarım bir daha bir amirci yamuk yapmaz size

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.