Şimdi Ara

Sanayi Esnafı Her Daim Saplamanın Peşinde (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
1
Favori
6.492
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
98 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: baykus_reyis

    Valla günahı yapanın boynuna artık 😁 Umarım bir daha bir amirci yamuk yapmaz size
    Mars motorunu öğrendikten sonra gitmedim,ama çok şikayetini duyuyorum sağdan soldan.Huyu değişmemiş yani

    Ondan sonra gittiğim başka bi usta genleşme kabında yağ gördüğü için motoru açmam gerek 1500tl birde çıkacak soruna göre rakam yükselir dedi.Yetkili servise gittim 400tl civarına termostat yuvasını değiştirdim sorun çözüldü

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Benzer olayı bilgisayarcılar da yapıyor. Ben de internetten alıyorum artık, esnafla uğraşmak çok yorucu. Gerçi N11 ve GG üzerindeki birçok satıcı fatura yollamamayı iyice alışkanlık haline getirdi, ayrı konu.
  • Esnaf'tan bir şey satın alırken 1 değil 100 kere düşünün. Sonunda da almamaya karar verin. Ben daha ülkede salgın yokken 3-4 ay önce çok kez tecrübe ettim. Ucuz bir şey alacaktım dedim kargoyla falan uğraşmayım esnaf kazansın dedim. Ucuz olduğu için en fazla ne kadar olabilir ki lan dedim. İnternette 8 liraya satılan yem esnafta 25 lira. İnternette 8 liraya satılan vitamin esnafta 18 lira. Lanet okudum adamların arkasından. Bu kadar olacağını tahmin etmemiştim. İnternette en kaliteli yem bile 18 lira. Böyle bir kaç şey tecrübe ettim bir daha da esnafta bir çöp bile almam. Siz de almayın. Böyleleri iflas etsin kapatsın gitsin dükkanı.
  • Bu aralar xc60 bakıyorum. Biriyle anlaştık fakat araçta kozmetik kusur var tuşlara yıpranma var. Netten bulduğum biryeri aradım 200 TL fiyat istedi fakat 1.5 gün araç durucak dedi. Bende bostancı sanayinde tanıdığın vasıtasıyla iki dükkana gittim. Bir tanesi 1200 TL + kdv dedi. Diğeri 600 TL dedi. Durumu söyledim 200 TL isteyen yer bu konuda reklam yapmış ünlü bir yer dedim. Başladılar dolandırıcı onlar, aracından parça sökerler falan filan. Aracı almaktan vazgeçtim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben ilk arabam yüzünden sanayiden çıkamaz hale gelmiştim, adamlara paranla bile bir şey yaptıramiyorsun. 6 ayda arabanın çeyreği sanayiye gitti. Parçalarını aldığım şeyleri bile takmayıp unuttuk diyorlardı. Bir daha motoru indirmek ve para koparmak için. Ben de satıp sıfır motor aldım, garantisi için bile gitmiyorum. Bakımlarını bile yaptırmayacağım , kendim değişirim yağını suyunu. 2 yıl dolsun yine satıp yine sıfır alacağım. Bu emin olun hepsinden daha kârlı ister inanın ister inanmayın! Aldığım fiyatın şuan bile bayağı üzerinde gözü kapalı satarım. 600km oldu daha zaten bir yılda bu gidişle 2 yılda 1000 km anca yaparım. Bu arada sanayiciler sadece 2000 kmde o kadar masraf çıkarttı araba için, ikinci ele hiç güvenim kalmadı bu sebeple..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tobepeople -- 18 Mayıs 2020; 9:26:47 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cseyfe

    sanayi esnafini sevmem

    ama su da var ki adam orada bir dukkan isletiyor, elektrigi suyu gazi calisani ssk si stopaji. devlet herseyine %50 ortak

    bu yuzden internetin daha ucuz olmasi cok normaldir, cunku saydigim giderlerin cogu yoktur
    Hocam dükkanda fiş mı kesiyor sanki, KDV yok gelir vergisi yok. İnternet alışverişinde her şey faturalı. Bir de işin bu tarafı var .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben esnafları örümcege benzetirim ağını kurmus yakaladıklarının kanını emmek için pusuda bekliyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • cseyfe kullanıcısına yanıt
    Hocam internette satan adam malını eve getirip satmıyorki , oda malı tutucağı yer için para zorunlu fatura kestiği için ayrı vergi veriyor normal dükkanla aralarında fark yok bence

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mükemmel tespitler ki belli oluyor çok sıkıntı yaşadığınız. 👏
    İlaveten hastaneye de düşürmesin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • cseyfe kullanıcısına yanıt
    internetten satan zorunlu fatura kestigi icin daha cok vergi veriyordur.
  • Benim kıza bir ukulele alayım dedim. Ukulele, yanında yedek tel, pena,ücretsiz kargo ve n11 komisyonu hepsi toplam 125 tl.Yerel esnafa gittim dedim ordan alayım kargo filan beklemeyeyim, kız da çok hevesliydi. Gittik kızla beraber aynı marka, aynı renk yanında ekstra hiçbirşey yok 200 tl dedi. El insaf be kardeşim. Ben bir daha geçer miyim senin kapının önünden.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • PatlıcanMusakka kullanıcısına yanıt
    En güzeli hocam, telefonumu bile artık kendim tamir ediyorum. Tamircilere kalsa bir telefon parası da onlara vermem gerekirdi. Birde 100 tane falan vida. Arkadaş her seferinde vida mı eksilir ya.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sahin1001 S kullanıcısına yanıt
    Benzer durumu arkadaşla aux kablosu almaya gittiğimizde yaşamıştık. N11de kargo dahil 12,90 gibi bir fiyata satan mağazanın yerini bulup gittik. Kabloya 20 lira dedi. İnternette daha ucuza satıyorsunuz dediğimizde senin reklamınla n11e yorum yazan kişinin reklamı bir değil. Orda kaç kişi görüyor, kargoda kampanyalı falan dedi birşeyler saçmaladı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sadece sanayi değil ki hayatın her anında arkamızı duvara dönerek yürüyoruz aman biri arkadan yaslanmasın diye.. Ülkedeki insan seviyesi belli bu geçirmeye çalışan esnaf birinin üst komşusu birinin dayıoğlu birinin mahalle abisi hep içimizde bu adamlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bunun birkaç sebebi var:

    -internet mağazası daha volümlü alım yapar, daha ucuza alır
    -internet mağazası daha volümlü satış yapar ve masrafı da daha düşüktür (mağaza masrafı yoktur) kar marjını daha düşük tutabilir

    gayet normal yani.
  • fiat yetkili servislerin en büyüklerinden fırat oto sağlam akümü çöpe attırdı ve sorun yine devam etti, bir müşterimdeki eski bir usta tek bir tornavida hareketiyle düzeltti.
  • Bu yüzden internette alışveriş yaparken mağaza sahiplerine düşman gibi davranmayın, biz size çakılan kazıkları engelliyoruz. Bu antenlerden de üretiyorum, maliyeti çok düşük ama üzerine kargosu vs binince 30 a kadar çıkıyor. Sonra da şerefsizin biri geliyor gece saat 2 de sipariş verip sabah 8 de kargom nerede diye bas bas bağırıyor, anlat anlat anlamıyor. Aynı gün siparişi kargoluyoruz, aradan 2 gün geçiyor bi bakıyoruz yorumlarda "kargom 1 haftadır yok, böyle satıcı mı olur? kesinlikle önermiyorum, iğrenç ürün" diye yazmış. Hemen bakıyorum ürünü teslim bile almamış. Böyle zihniyetsiz şerefsizler de var hani. Acımasam o ürünün internette satılmasını engellerim de neyse ki arada vicdanıyla yorum yapanlar da çıkıyor. Esnaf da olmasa Allah bilir biz mağaza sahiplerine neler neler yaparsınız.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.