Şimdi Ara

Sanat sanat için midir?Yoksa sanat toplum için midir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.384
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Yapay Zekanın Yanıtı

Sanat: Sanat İçin mi Toplum İçin mi?

Sanatın amacı hakkında süregelen bir tartışma vardır: Sanat sanat için mi vardır, yoksa toplum için mi? Bu soru yüzyıllardır filozofları, sanatçıları ve sanatseverleri meşgul etmiştir.

"Sanat sanat içindir" görüşü, sanatın kendi başına bir amaç olduğunu, dışsal hedefler veya değerlerle kısıtlanmaması gerektiğini savunur. Bu görüşe göre sanat, güzellik ve estetik deneyim peşinde koşan özerk bir alandır. Sanatçılar, içsel görüşlerini ve duygularını ifade etme ve özgünlüklerini keşfetme özgürlüğüne sahip olmalıdır.

Öte yandan, "Sanat toplum içindir" görüşü, sanatın sosyal ve kültürel bir amaca hizmet etmesi gerektiğini öne sürer. Bu görüşe göre sanat, topluma ayna tutarak, sosyal sorunları vurgulayarak ve toplumsal değişimleri teşvik ederek bir rol oynamalıdır. Sanatçılar, eserlerini toplumun yararına kullanmalı ve dünyayı daha iyi bir yer haline getirmeye yardımcı olmalıdır.

Her iki görüş de geçerli noktalara sahiptir ve sanatın çok yönlü doğasını yansıtır. Sanat hem kişisel ifadeye hizmet edebilir hem de toplumsal amaçlara hizmet edebilir. Nihayetinde, sanatın amacı, bireysel sanatçıların ve toplulukların değerlerine ve inançlarına bağlı olarak değişir.

Son yıllarda, "sanat sanat için mi toplum için mi" sorusu, teknolojinin ve sosyal medya platformlarının yükselişiyle daha da karmaşık hale geldi. Sanatın yayılması ve tüketilme şekli yeniden tanımlanmakta ve geleneksel sanat kavramlarına meydan okunmaktadır.

Bu nedenle, sanatın amacı hakkındaki tartışma önümüzdeki yıllarda da devam edecek gibi görünmektedir. Kesin bir cevap yoktur ve muhtemelen de olmayacaktır. Ancak bu tartışma, sanatın doğası, değeri ve toplumdaki rolü hakkında değerli fikirler sağlamaya devam edecektir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • sanat toplum içindir ama modern sanat dedikleri ve sadece yapıcısı tarafından yorumlanan şeyler sanat değildir
  • Sanat toplum için doğar, yani sanat yapmak için yeni bir sanat dalı çıkaramazsınız ortaya. Her sanatın kökeninde mutlaka toplumun kendini ifade etme amacı vardır. Ancak sanat geliştikçe ya da modernleştikçe toplum için olma misyonunu arka planda tutarak sahip olduğu estetik değeri korumak için "sanat için sanat" anlayışına bürünür.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Saltuk

Sanat toplum için doğar, yani sanat yapmak için yeni bir sanat dalı çıkaramazsınız ortaya. Her sanatın kökeninde mutlaka toplumun kendini ifade etme amacı vardır. Ancak sanat geliştikçe ya da modernleştikçe toplum için olma misyonunu arka planda tutarak sahip olduğu estetik değeri korumak için "sanat için sanat" anlayışına bürünür.

Peki o zaman eserde bireysel konular işleyen sanatçılara ne demeli?
  • Bu sorun çözülmez.

En değerli yerli ve yabancı edebiyatçılar, öğretmenlerimiz, okullarda bizler, felsefeciler bunu yıllardır tartışıyorlar ama bir sonuç çıkmıyor.
  • Tabiki toplum içindir.

"Sanatsız kalan bir toplumun hayat damarlarından biri kopmuş demektir."

M. Kemal ATATÜRK

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XilveR -- 20 Nisan 2008; 13:22:29 >
  • ikiside bukdr tartışılcak bişi yok:D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    temel bilim isteyenler var mı
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bell-mere -- 11 Nisan 2021; 15:35:1 >
  • hayır sanat sanat ıcın yapılır.
    bırey sanatsal yapıyı objeyı (her neyde...) tahlıl ederse sanatı ıcra eden kısının duygu ve yogunlugunu anlarsa o nesnede neyı vurgulamak ıstedıgını kavrayabılırse o zaman sanatcı emelıne ulasmıs olur.
    kaldıkı sanat asla toplum ıcın yapılmamalıdır.toplum kendı muhakemesını yapar vede bu ınsanların beyın evrımı ıcın gereklıdır

yoksa ınsana sız hazır verırsenız asla dusunmez.buda ınsanın ınsan olmasını engeller.yanı dusunmez
  • quote:

Orjinalden alıntı: msky77
    Bu sorun çözülmez.
    En değerli yerli ve yabancı edebiyatçılar, öğretmenlerimiz, okullarda bizler, felsefeciler bunu yıllardır tartışıyorlar ama bir sonuç çıkmıyor.

oda bırseymı?pendık lısesınden mezun oldum bunu tartıstıgımız her munazara sonrası kavga cıkardı

nedense edebı metınler dersı aklıma geldı bı anda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MMX 166 -- 20 Nisan 2008; 13:31:31 >
  • sanat sanatçı içindir. eğer sanatçı sanatını toplum için yaparsa yani birilerine beğendirmek için yaparsa yapmacık olur. fakat kendi için yaparsa duygularını aktarırsa kaliteli eserler ortaya çıkar
  • Kemal Sunal' ın bir filminde fidye için kaçırılıyordu. Kaçıran gençlerden biri(Cem Davran) elindeki senaryoyu okur. Kemal Sunal "Ben bundan bir ... anlamadım." der. Cem Davran da "Sanat filminin özelliği o. Kimse bir ... anlamaz." der.
    Umarım faydalı olmuştur.
  • Ben güzel sanatlarda okuyorum şimdi yaptıklarım kendim için birazda not için

Ama okulum bitince toplum için güzel şeyler yapacağım...Görsellik onlarında hakkı.
  • sanat öncelikle sanatçının kendisi daha sonra da onu anlayabilen içindir. gerisi boş laf...
  • Ya edebiyattan nefret ediyorum bu konuda bana bi kasıt var
  • Edebiyat demeyin bana ya tüylerim diken diken oluyor. Lisede okuduğumuz ama bi mok anlamadığımız saçma sapan şiirler yazılar vardı.

Bir de bunları sınavda sormaz mı iyice deli divane olurdum, nasıl geçtim o dersten bilmiyorum.

Yemin ediyorum o şiirlerin anlamını 100 yıl uğraşsam çıkaramam. O nasıl bir cümle yapısıdır o nasıl bir anlatımdır

Edebiyata

Fen öğrencilerine edebiyat öğretmeye çalışan Eğitim sistemimize koca bir

• Biri sanat sanat için mi yoksa toplum için mi diye sorar.
    Diğer "ne kadar sallarsan salla dona düşer son damla" diye konu açar.

Garip bir forum olduk...
  • Kendim için resim çizmem.
  • Bu kişiden kişiye değişiyor gibime geliyor. İnsanlar kendi egolarını tatmin etme amacıyla yapıyorlarsa sanat için, ciddi anlamda toplumları için bir şeyler düşünüp yapıyorlarsa toplum için diyesim geliyor. Cidden karmaşık bir konu..
  • Neler sanata girer diye sorsak?

İşini çok iyi yapan duvarcı üstasına sanatçı diyebilir miyiz?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.