Şimdi Ara

sanat! dünyasına ne oluyor? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
1
Favori
1.678
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • "Terör nedeniyle girilemeyen uyuşturucu tarlaları, çözüm sürecinin getirdiği ateşkes sonucu imha edildi"
    Bu cümleyi yorumlayın, bakın sizin nerelere götürecek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

"Terör nedeniyle girilemeyen uyuşturucu tarlaları, çözüm sürecinin getirdiği ateşkes sonucu imha edildi"
    Bu cümleyi yorumlayın, bakın sizin nerelere götürecek.

ucunu getiremediğim için haklısın demekten başka yol yok.
  • Kürtlerle birleşme açıklanacak mı...ilginç
    hangi kürtlerle..kuzey ırak kasdediliyorsa, böyle bir şey nasıl olur..bir şekilde olursa bu birleşme değil kuzey ırak ın
    güneydoğuyu Türkiyeden koparması ile sonuçlanır.
  • ŞİFRELİ KONUŞMALAR DEŞİFRE OLDU

Kenan İmirzalıoğlu, Sarp Apak ve Nehir Erdoğan gibi isimlerin uyuşturucu isterken kullandığı şifreler de ortaya çıktı: Yerli-esrar. Yabancı-bonzai... Akşam gazetesi uyuşturucu trafiğinin şifrelerine ulaştı. Gözaltına alınan ünlüler arasında iki kez deneyen de var, içip satmadığını söyleyen de.

Narkotik operasyonunda gözaltına alınan Kenan İmirzalıoğlu ve Nehir Erdoğan gibi 29 ünlünün sorgusu sürüyor. Ünlülerin, torbacılarla yaptığı telefon görüşmelerinde kullandıkları şifreli dil de deşifre oldu.

- Yerli: esrar
    - yabancı: bonzai
    - kitap bitti: uyuşturucu bitti
    - kitap okuyorum: uyuşturucu kullanıyorum
    - CD getir: uyuşturucu siparişi
    - Film izlemeye gidelim: birlikte uyuşturucu içelim...

Liste:

-Kenan İmirzalioğlu
    -Sarp Apak
    -Nehir Erdoğan
    -Şahin Irmak
    -Mehmet Erdem
    -Gökçe Akyol
    -Engin Altan Düzyatan
    -Ersin Korkut
    -Bartu Küçükçağlayan
    -Engin Günaydın
    -Murat Eken
    -Orçun Koray Candemir
    -Berrak Tüzünataç
    -Murat Eken
    -Özge Özpirinçci
    -Hakan Yılmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pençe_ -- 7 Ağustos 2013; 14:19:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: combaba

İnanmadığın bir şeyi eleştirme.

Bunu uygulasaydınız şu forumda konuşacak bir kelimeniz dahi olmazdı.
  • Eskiden çok kitap okudum, ama internet çıktığından bu yana azalttım uyuşturucu kullanmayı!
    Hopp, şakadır vayy neommy de sanatçı uyuşturucu kullanmış demeyin! Çok uzun süredir ağrı kesici bile kullanmıyorum! Ama " kitap okumak " dan şifre çıkartmakta polis işi galiba!
  • neommy kullanıcısına yanıt
    Evet tüm sanatçılar aynı adamla birlikte kitap okuyorlar. Hiç biri de uyuşturucu içmemiş. Operasyon da yalanmış. Hepsi bir oyun !!1
  • quote:

Orijinalden alıntı: antonidas

Aslında biz tv karşısında her oynayana sanatçı diyoruz ama onlar aslında gerçek anlamda sanatçı değillerdir.
    Sanat aslında bilim gibidir. Belirli bir eğitim gerektirir.
    Çok fazla bilgi birikimi gerektirir.
    Tabi kimi sanatçılar doğuştan aşırı yeteneklidir. Mesela Mozart gibi. Tabi Mozart'ın da küçük yaşta çok çalıştığını unutmamak lazım.
    Bizim ülkemizde çok önemli sanatçılar var.
    Ressamlar, müzisyenler, piyanistler, heykeltraşlar var.
    Tabi çoğu medyatik olmadığı için adları çok duyulmuyor.
    Bu tv karşısında oynayanlar zaten sanat üretmiyor.
    Onlar popüler kültür malzemesi üretiyor. Yani çabuk üretilen, çabuk tüketilen çok da değerli olmayan bir malzeme üretiyor.
    Bugün konservatuara gitsen çok önemli profesörler illaki vardır, onlarında eminim çok önemli eserleri vardır. Malesef hiç birimiz bilmiyoruz. O da bizim hatamız.
    Bu uyuşturucu işine gelirsek:
    1)Çabuk gelen para ve hızlı yaşam insanları bıktırıyor olabilir. Yeni zevk ve eğlence araçları arıyor olabilirler.
    2)Belki bu işin bir raconu vardır. Bu ortamların raconu da bu tür kötü maddeler olabilir. Mesela lise de bazıları sigara içmeyenleri aralarına almazlarmış. Bunlarda belki bu kötü maddeleri tüketmeyenleri aralarına almıyor olabilirler.
    3) Bu kişiler genelde çok çileli hayatlardan gelirler. Hani normal bir ailede yetişmiş normal insanlar gibi olmayabilirler. Bu durumda böyle kötü maddelere karşı zaafları olabilir.

Katılıyorum. Ailesinin durumu iyi olan; 3-5 yaşlı, para düşkünü, işin her hilesini hurdasını bilen, geniş çevreli sanatçı müsveddesinden eğitimi alıp, karşımıza sanatçı diye çıkıyor. Elbette bu şekilde eğitim veren çok değerli sanatçılar da var. Ama genel olarak durum böyle. Sanatçı olarak karşımıza çıkanlara, devlet tiyatrosu oyuncularına bakarsanız birçoğunun şu veya bu oyuncunun, ressamın oğlu, yeğeni, torunu olduğunu görürsünüz. Ya sanatçı kavramı değişiyor, ya da bende algıda seçicilik var. Ama şöyle bir baktığımda bilmem kimin kızı olduğu için tanınan ama başka türlü olsaydı bu da sanatçı mı diyeceğim çok insan var. Bir yandan da bu işe şunun bunun akrabası olarak değil de kendi olarak başlayanların, sanat hayatını sıfırdan çizenlerin daha başarılı olduğunu ve sanatçı sıfatını hak ettiği kanaatindeyim. Kısacası paranın gücüyle samimiyetsizce sanatçıyım diyenlerin, "eyitim alıyım oyuncu olcağm beğn" diye ortalıkta dolaşan, insanlığa katkısı olmayanların insanlıktan çıkması kaçınılmaz. Ben fazlasıyla alkol tüketen fakat saati geldiğinde alkolle hiçbir alakası olmayan, sahnede rolünü layıkıyla ifa eden sanatçılar da tanıyorum, takdir ediyorum. Gerçek hayatta alkol tüketmeyen ve sahnede rol gereği biraları yudumlayan da biliyorum. İnsan istediği sürece gerçek hayatıyla sanat hayatını da ayırabilir. Sanat dediğimiz şey değerlidir, kutsaldır. Televizyon dizisinde aşkıoooooom demek/dedirtmek, kas yığını olmaktan başka vasfı olmayan, seslendirmen sayesinde yırtan adamlar ve baldırı çıplak olmaktan öteye gidemeyen güzel hanımların yaptığı sanat değil popüler kültürün uşağı olmuş yapımcının, senaristin para kazanma hırsıdır. Kısacası: parayla adam olandan bir CACIK olmayacağı gibi sanatçı da olmaz. Çok genelleme yapmış olabilirim ama inanın durum böyle.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• uyuşturucu olarak bahsedilen ne?
    morfin, barbitürat, heroin, amfetamin, kokain gibi ajanlar ise durum vahim.
    ot falansa bu kadar yaygaraya gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi demonchild -- 7 Ağustos 2013; 17:55:36 >
  • Parasına göre uyuşturucu var, kimisi tiner, baly çeker, kimisi ot çeker, kimisi de kokain, eroin çeker, sanatçı diye adlandırdığımız bu kişiler, medyatik olduğundan ilgi çekmiş olabilir, ama eminim çevremizde bir çok insan parasına göre uyuşturucu kullanıyor.

Abartmaya gerek yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: acimakarna

Parasına göre uyuşturucu var, kimisi tiner, baly çeker, kimisi ot çeker, kimisi de kokain, eroin çeker, sanatçı diye adlandırdığımız bu kişiler, medyatik olduğundan ilgi çekmiş olabilir, ama eminim çevremizde bir çok insan parasına göre uyuşturucu kullanıyor.

Abartmaya gerek yok.

Abartmayalım alt tarafı uyuşturucu. Abartmayalım alt tarafı bu sanatçıların milyonlarca hayranı var. Abartmayalım bu sanatçıları örnek olarak gören bir sürü genç, çocuk var. Evet evet biz en iyisi abartmayalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pençe_ -- 7 Ağustos 2013; 18:01:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Çizgi_

quote:

Parasına göre uyuşturucu var, kimisi tiner, baly çeker, kimisi ot çeker, kimisi de kokain, eroin çeker, sanatçı diye adlandırdığımız bu kişiler, medyatik olduğundan ilgi çekmiş olabilir, ama eminim çevremizde bir çok insan parasına göre uyuşturucu kullanıyor.

Abartmaya gerek yok.

Abartmayalım alt tarafı uyuşturucu. Abartmayalım alt tarafı bu sanatçıların milyonlarca hayranı var. Abartmayalım bu sanatçıları örnek olarak gören bir sürü genç, çocuk var. Evet evet biz en iyisi abartmayalım.

Abartmayalım derken, dizi oyuncularının, örnek vatandaş falan olmak gibi bir gayeleri olmadığından bahsetmek istemiştim.

Uyuşturucu kullanan çocuklarımızı emanet ettiğimiz bir öğretmen, din adamı, siyasetçi olsaydı dediklerinizde haklı olabilirdiniz.

• quote:

quote:

quote:

Abartmaya gerek yok.

Abartmayalım derken, dizi oyuncularının, örnek vatandaş falan olmak gibi bir gayeleri olmadığından bahsetmek istemiştim.

Uyuşturucu kullanan çocuklarımızı emanet ettiğimiz bir öğretmen, din adamı, siyasetçi olsaydı dediklerinizde haklı olabilirdiniz.

Sanatçıların örnek olmak gibi bir gayesi olmayabilir fakat ister istemez örnek oluyorlar. Çünkü hergün izlediğimiz o kutunun içindeler. Ve insanlar tarihten, siyasetten daha çok sanatçılarla ilgililer. Bir sanatçı için kendini jiletleyen mi, bir sanatçı için estetik operasyonlar geçirip ona benzemeye çalışanlar mı dersin her türlüsü var. O yüzden örnek olmak zorundalar.

Hayatlarını büyük bir sanata vakfeden bu çocukları sevelim.

Bir millet sanattan ve sanatkardan mahrumsa, tam bir hayata sahip olamaz. Böyle bir millet bir ayağı topal, bir kolu çolak, sakat ve alil bir kimse gibidir.

Yüksek bir insan topluluğu olan Türk Milleti’nin tarihi bir özelliği de, güzel sanatları sevmek ve onda yükselmektir

Hepiniz milletvekili olabilirsiniz, bakan olabilirsiniz… Hatta cumhurbaşkanı olabilirsiniz. Fakat sanatkar olamazsınız.

Sanatçı, esaslı kültür sahibi olmalı ve tarihi iyi bilmelidir.

Sanatkar el öpmez; sanatkarın eli öpülür!

İşte bunlar Atatürk'ün sözleri. Şimdi sanatçı topluma örnek olmalı mıdır yoksa bardan çıkmayan, içkici, uyuşturucu bağımlısı, kazandığı parayı haketmeyen her türlü kötü örnek olabilecek davranışlarda bulunan insanlar mı olmalı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pençe_ -- 7 Ağustos 2013; 18:19:48 >

• Dostum, tv de çok çıkıyorlar diye, dandik dizilerde oynuyorlar diye bunlara sanatçı deniliyorsa bir sorun var demektir, benim çevremde bunlara zibidi deniliyor sanatçı değil.

Aptal kutusunu, yaşam destek ünitesi olarak gören bu halk, bu adamları sanatçı diye bir misyon yüklese bile demek ki bu adamların bundan haberi yok.

Ve bu halk bu adamları rol model alıp hayat tarzlarını bunlara göre şekillendiriyorsa, deli yürekte oynayan adam uyuşturucu almış dur bende gidip iki nefes çekeyim diyenler var ise gidilecek çok yolumuz var demektir.
  • quote:

quote:

Abartmaya gerek yok.

Şahsınızla ilgili değil, ama yazdıklarınızla ilgili...

O konuda hak veriyorum, bu insanları örnek alan, hayranı olan bir sürü genç, ergen vs. var.

Pekiiii, polis bunlara operasyon yapıp gözaltına alırken basını çanak tutmak için çağırmasaydı, o gençler veya çocuklar bundan ne kadar haberdar olurlardı? Belki bir yerden sızardı bu haber, ama bu kadar aleni bir şekilde yapılması bence çok hatalı.

Tamam, görevlerini yapsınlar, fakat sizin yazdıklarınızdan yola çıkarak bu şekilde yapılan görev o örnek alan gençlerin ve çocukların üzerinde daha da olumsuz bir etki bırakır ve bence daha da özendirir (hele o polis minibüsünün içinde götürülürken çekilen görüntülerde herkes şen şakrak, gülüyor, eğleniyor, sanki "amaaan, bi mok olmaz, yarına çıkar gideriz, siz de bunu böyle bilin ve kullanırsanız da rahat olun" der gibi bir mesaj iletiliyor, ve polisin bu görüntüleri servis etmesi bence çok çok hatalı.

• unsal07 kullanıcısına yanıt
    Ne yapacak hocam polis? Vermesin mi görüntüleri? Görüntüleri vermesen bu sefer ''yalan haber hani görüntü belge vs. yok mu?'' diyeceklerdi. Bence o sanatçı denilen şahısların o görüntüleri bir utanç tablosudur. Gülüp eğlenmeleri yüzsüzlüklerindendir. Artık bunları ayırt edemeyen bir birey zaten uyuşturucuya meilli demektir.

Sizin dediğiniz olmaması için içiciye de ceza verilmesi lazım. Yarın içici de ceza alacak artık dense bu sefer yine millet ayaklanıp ''ooo özgürlük gidiyor. Bize ne özel hayatlarından'' diyecekler. Kılıf bol seç, beğen, al.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pençe_ -- 7 Ağustos 2013; 19:00:39 >
  • "Artık bunları ayırt edemeyen bir birey zaten uyuşturucuya meilli demektir." sözünüz bir önceki mesajınızdaki "gençler ve çocuklar" tabiriyle çelişiyor. Adı üstünde: çocuk, ergen, genç... Bir çocuğun aklı ne kadar yeterlidir ki, uyuşturucuya meyilli olsun veya o görüntüleri düzgün analiz edebilsin?

Neyse, bence yine de (en azından o minibüs içerisindeki) görüntüleri vermemeleri gerekirdi... O hareketleri yapanların kendi yüzsüzlükleri olabilir, ama polisin daha sağduyulu ve sorumlu davranması gerekirdi diye düşünüyorum.

(Yanlış anlaşılmasın, polisi veya sizi yermiyorum, o insanları da övmüyorum. Sadece -bana göre- yanlış olan bir konuya dikkat çekmek istedim. İsteyen katılır, isteyen katılmaz, herkesin kendi özgür düşüncesi...)
  • Mındıkoğlu olayını hatırlayanınız var mı? Eminim yoktur; Alıntı Ekşi'den;

" ... bülent ersoy'un cinsiyet değiştirme ameliyatını yapan doktor değildir. bülent ersoy'un londra'da böyle bir ameliyat geçirip kadın olmasının ardından trt programcısı Uğur Dündar, Türkiye'de böyle operasyonlar yapan kişi olarak mındıkoğlu'nu deşifre ve teşhir etmişti, sene 1981. bunun üzerine mındıkoğlu'nun ameliyat ettiği 11 kişi hakkında 2'şer yıl, mındıkoğlu hakkında ise 22 yıl hapis istemiyle hakkında dava açılmıştı! davanın sonucunu bilemiyorum... "

Bundan sonrasını da hatırlayan yoktur tabii, zaten araştıranda olmaz polis asker seven arkadaşlardan, bu yüzden devamınıda ben anlatayım;

Zaten kendileri okur yazar olmayan ve Üniversitelere saldırmak için pusuda bekliyen dönemin hakimi Yüksek Okul mezunu Kenan adlı şahsiyet çok kısa süre sonra aldı eline sazı, verdiği demeçlerde " ben böyle gominiz yetiştiren proflara üniversitelere ... " diye başladı mındıkoğlundan çıktı.

Bu olayda da " ben içine tükürürüm böyle sanatın " anlayışı sırıtıyor açıkça. Haber güzelce polis içinde örgütlendiği bilinen bir tarikatın gazetelerine ve oradan da her yere servis edilmiş.

Polis ve asker sever arkadaşların birde bu taraftan bakmalarında yarar var. Günümüzde de hayatında bir tiyatroya gitmemiş, bir defa klasik müzik konserine, 1 defa operaya gitmemiş insan kategorisinde olmayan tiplerin yönettiği bir ülkeyiz. Bunların ellerindeki aletlerle ( polis-asker-adliye-basın ) sanatçılara saldırmalarını zaten herkes bekliyordu. Yakında bu yolda daha da iyi haberler duyarız merak etmeyin!

• neommy kullanıcısına yanıt
    Bu sanatçıların uyuşturucu içtiği gerçeğini değiştirmez değil mi?
  • Polismisiniz?
    Yanlış anlamayın bu soruyu Combaba'ya da sormuştum başka bir konuda yaklaşımı polisiye düşünce tarzı sergilediğinde.
    Hele yukardaki " Sanatçıları aydın gibi gösterenlere örnek olsun " yaklaşımı bana konuda Kenan var dedirtti resmen.
    Ama önce bir yasal sürece bakmak gerekir;

http://magazin.milliyet.com.tr/seren-serengil-isyan-etti-/magazin/detay/1747148/default.htm

Buradaki serbest rakamlarının gittikçe düşeceğinden, konu olur da AİHM'e filanda giderse TC'nin de cezalar alacağından ve daha fazla kişinin serbest kalacağından adım gibi eminim.
    Yukardaki bir arkadaşında çok güzel belirttiği gibi " adaletin olmadığı yerde herkes suçludur " kısacası.

Polis şunları-bunları yakaladı diye tüm sanatçıların suçlanmasını ve sanatın aşağılanmasını uygun bulmuyorum. Alternatif olarak " polis asker uyuşturucu içmiyor diyecek kişi olursa benim gerçekten polis ve asker hakkındaki görüşlerimi duymak bu kişilere çok zor gelebilir.

Yukarda arkadaşlarda belirtmişler, yakalananların çoğunluğu ( yani polisin yakaladıklarından mahkeme sonunda gerçekten uyuşturucu kullandıkları kesinleşecek olanlar ) genellikle son dönemlerde TV dizileriyle ünlenmiş kişiler, ve gezi parkı destekçileri yok aralarında. Ama aralarında bir Yaşar Kemal, Zülfü Livaneli, Edip Akbayram, Timur Selçuk vs. de yok. Tüm sanatçılara mal edilmesini doğru bulmuyorum bu nedenle bu olayın.

Bir şeyinde göz ardı edilmemesi gerekiyor. Sanatçı olmak, toplumun zıt görüşleri savunabilmek o toplumun genel doğrularını savunmaktan çok daha zor bir iştir. Doğru bulmasamda bu tür maddelerin sanatçılar arasında sıradan vatandaşla karşılaştırıldığında daha yüksek oranda kullanıldığını tahmin ederim. Onaylamıyorum, ama sıradan vatandaşda olmayan toplumu dönüştürme yeteneğinde olabilme özelliğinin bir bedeli olduğunu da değerlendiriyorum uyuşturucu kullanmanın.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.