Şimdi Ara

SanalPazar&Gittigidiyor kapıştırma (Ürün satışı için)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
10
Favori
1.685
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Herkese merhaba,

Ben 2008 yılından beri boş zamanlarımda hobi amaçlı internette al-sat yapıyorum. 1500 üzerinde ürün sattım, benim gibi bireysel ve vergi levhası olmayan satıcıların satabileceği her kanalı denedim. Satışlarımın büyük kısmı açık arttırma usulü, geri kalan kısmı ise sabit fiyattır.

Hep aklımda kalırdı acaba ürünü Sanalpazar'da açık arttırmaya koysam kaça giderdi ya da aynı şekilde Gittigidiyor'da satsam kaça giderdi. 2-3 sene önce gibi Gittigidiyor'da her şey daha parlaktı, listelediğiniz zaman yüzlerce kişi bakar ihale iyi yükselirdi. Fakat Gittigidiyorun değişen arayüzü ve anasayfada 1 liradan başlayan açık arttırmaları kaldırmasıyla ilanlar görünmez, işi olmayanlar dışı kimse bakmaz oldu.

Bende ikisi arasında kıyas yapmak için aynı ürünü aynı resimler ve aynı yazılarla 1 liradan her iki sitede 1 haftalık açık arttırmaya koydum.

İlk Günün sonunda; sanalpazarda bakan kişi 22, izlemeye alan 1, açık arttırma sonucu 3 lira

İlk Günün sonunda; gittigidiyordada bakan kişi 9, izlemeye alan 3, açık arttırma sonucu 47 lira

Üçüncü Günün sonunda; sanalpazarda bakan kişi 72, izlemeye alan 4, açık arttırma sonucu 98 lira

Üçüncü Günün sonunda; gittigidiyorda bakan kişi 23, izlemeye alan 6, açık arttırma sonucu 98 lira

Beşinci Günün sonunda; sanalpazarda bakan kişi 112, izlemeye alan 5, açık arttırma sonucu 123 lira

Beşinci Günün sonunda; gittigidiyorda bakan kişi 36, izlemeye alan 8, açık arttırma sonucu 98 lira

Bugün açık arttırmaların 7. ve son günü açık arttırmanın sonuçlanmasına her iki sitede de 9 saat var. Son durum şöyle;

Son 9 saat kala; sanalpazarda bakan kişi 142, izlemeye alan 6, açık arttırma sonucu 135 lira

Son 9 saat kala; gittigidiyorda bakan kişi 93, izlemeye alan 10, açık arttırma sonucu 115 lira

Gittigidiyorsun alışverişlerden %10 komisyon aldığı ve listelemenin ücretli olduğu asla unutulmamalı. Sanalpazar ise alışverişlerden %5+kdv almakta ürün listelemek ücretsizdir. Gittigidiyorun satış potansiyeli daha yüksek, ürün fiyatları daha çok yükselmekle beraber; başta dediğim nedenlerden ötürü artık açık arttırma kısmı anasayfada görünmediği için kimse bakamamakta ve bedel yükselememektedir.

Sanalpazarın en büyük eksiği işgüzar alıcılardır, ihaleyi kazanır ve bedeli ödemez. Aksine tekrar listelersiniz, ödemediği ürüne tekrar teklif verir.
    Gittigidiyor alıcıları daha bonkör ve profesyoneldir, ihale biter ve çok azı ödeme yapmaz. Ödeme yapmayanlarda işgüzarlığından değil farklı sebeplerden ödeme yapamazlar.

Her iki siteninde artı ve eksisini yazdım. Ben satış konusunda deneyimli bir insanım, yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.

Ayrıca Sahibinden.com'u yazayım. Aynı ürünü Sahibinden.com'da da sattım. Ürün listelemek ücretsiz ve komisyon oranı %9'dur.

165 lira Sabit fiyatlı ürünlerimin biri 27. ziyaretçide, ikincisi 32. ziyaretçide satıldı. 2 benzer ürün ziyaretçi sayısı yükselmesine rağmen satılmadı başka kanallarla daha ucuza sattım Satış potansiyeli yüksek. Fakat sahibinden.com bu denli potansiyele sahip olmasına rağmen ne alıcıya ne ciddi satıcıya sahip çıkıyor. Ürünleri ptt kargoyla göndermek zorunda kalıyorum, çünkü hiçbir kargo firmasıyla anlaşmaları yok.

%9 komisyon alıp yan gelip yatıyorlar. Tek artıları, sabah onay verilen ürünün bedeli öğleden sonra hesaba geçiyor. Çoğu kesim yaşlı ve internet alışverişinden uzak olduğu için yüksek fiyata satabiliyorsunuz.

Umarım ürün satmak isteyen arkadaşlarıma yardımcı olabilirim.

İstek gelirse, ürün listelemenin püf noktalarını; gittigidiyorda ücretsiz resmin nasıl konulacağını konuya eklerim.

Herkese iyi forumlar.

03.08.2015

Herkese tekrardan merhaba,

Konuyu açtığım iki aylık süreden bu yana 23 satışım daha oldu. Bunların 21'i gittigidiyor, 2'si Sahibinden.com, 1'i ise SanalPazar...

Satışlarım bozulan laptop'un bir kısım parçaları, 2 adet 1 tb hdd, tablet ve telefon.

Harici harddisk ve diz üstü bilgisayar tarzı ürünler için en için satışa en uygun site Sahibinden.com. Bugüne kadar 4-5 adet değişik markalarda sahibinden üzerinden 1 tb harici sattım. Fiyatları 150-165 arası değişiyordu(biri 150 diğerleri 165) 28-35. ziyaretçi sayısına ulaşınca satıldı. Gününe göre bazen ikinci gün, bazense 4. gün gitti. Tabi ürünlerde markadan şaşmamak şart.

Sahibinden.com'da 30 ilanı geçtim ve artık her ilanım için benden 1.2 Türk Lirası talep ediyor. Bunun Yanında %9 komisyon oranı ve kargoya karışmaması can sıkıyor.

Alınan ürünler genelde orta yaş civarında insanlar tarafından alınıyor. Alıp ardına bakmıyorlar site onaylıyor.

Gittigidiyor ise açık arttırma için telefon, tablet ve bilgisayar&parçaları için hala en ideal site. Bir çok satıcı veya teknik servis açık arttırmanıza girebiliyor. Sattığım ürünlerin büyük kısmı esnaflar tarafından alındı. Açık arttırmanın hakkını en iyi veren site.

Kısa bir süre önce ürün koyma şartları değişti. Listeme aboneliği herkese ücretsiz olarak sunuldu, hemen al bedeline göre belirlenen listeme ücreti sabit fiyata sabitlenerek 99 kuruş oldu.

Bunun yanında Ekstra fotoğrafa ücret alınması son buldu artık fotoğraf ücretsiz konulabiliyor. Kataloğa para alınmıyor, her ilanda 20 kuruş vermek zorunda kalıyordum. Fakat 99 kuruş ürün koyuşu için bence yüksek meblağ.

SanalPazar ise rekorlar kırmaya devam ediyor. 2 saat şarjı giden 6 hücreli bataryam 2 liraya, ücretsiz kargolu sıfır coca cola kırmızı kasadan aldığım 15" laptop çantam 7 liraya açık arttırma sonucu alıcı buldu.

Maliyenin faturasız ürün satanlara yönelik cezaları hakkında ise maliyede ki uzman memur olan kuzenime danıştım. Kurumsal şirket ya da belli şahıs satış siteleri dışında kimseye şikayet gelmediğini ve şikayet üzerine ceza verildiğini söyledi.

Alınan ve ikinci el olarak faturasıyla satılan ürüne şikayet gelmezse kolay kolay ceza gelmeyeceğini belirtti. Banka hesapları ya da yapılan yüzlerce satış incelenmiyormuş dediğine göre. Olay şikayete paralel ilerliyormuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soyken -- 3 Ağustos 2015; 12:49:46 >

• Açık arttırmalar bitti

SanalPazar süre sonunda 161 ziyaretçi 4 takipçi fiyat 141 de kaldı

Gittigidiyor 73 ziyaretçi 10 takipçi 120 de kaldı.

Gittigidiyor ile elime kalacak para 108 lira - katalog ve listeme ücreti

Sanalpazar ile elime kalacak para 132 lira (katalog ve listeleme ücretsiz)

Gittigidiyor son dönemde oldukça geriledi o kadar mesaj attım 1 liradan başlayan ürünleri anasayfanızda bulundurun diye dinlemediler. Gittigidiyor artık açık arttırma sitesi değildir. Kampanya ve indirim yapmayan yüksek komisyon alan satış sitesidir.
  • soyken kullanıcısına yanıt
  • Bence kapıştırma sanalpazar ve sahibinden arasında olmalıydı, emeğine sağlık
  • Hocam vergi levhanız yok 1500 satış yapmışsınız maliye tepenize nasıl binmemiş hayret. Bir de yurtdışındanmı getirtip satıyorsunuz ürünleri, yoksa toptancınızmı var anlaştıfınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Loney

Bence kapıştırma sanalpazar ve sahibinden arasında olmalıydı, emeğine sağlık

Hocam açık arttırmacı olduğum için sahibinden pek kulvarıma girmiyor.

Fakat sattığım ürünler ortalama olarak 30 ziyarette satılıyor diyebilirim. Fiyatı yüksek çekiyorsun orada mecburen çünkü sabit fiyat her zaman yüksektir.

Kıyas yapabilmem için sizin dediğinizi sabit fiyatlı ürünler olarak denedim. Ziyaretçi sayısında sahibinden açık ara açıyor ama gel gör ki ikisinde de satılmadı

• quote:

Orijinalden alıntı: mrt338

Hocam vergi levhanız yok 1500 satış yapmışsınız maliye tepenize nasıl binmemiş hayret. Bir de yurtdışındanmı getirtip satıyorsunuz ürünleri, yoksa toptancınızmı var anlaştıfınız

Hocam yurt dışı, yurt içi karışık satıyorum. Üyeliğimin adı antin_kuntin'di bir ara, kaçıncı üyeliğim hatırlamıyorum. Maliye konusunda hiçbir sıkıntı yaşamadım. Fakat genelde 200 satıştan sonra hesaplarım ya kapandı ya da ben bu endişeyle kapadım.

Sürekli sil baştan hesaplarla başlıyorum.

Yukarıda örneklendirdiğim satışlarımın hesapları benim adıma değil, ibanları bile benim adıma değil. Camon maliye
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hesap satış veya takas
    4 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Satış paralarının yattığı IBAN sahiplerinin başı yanabilir hocam bu siteler tüm bilgileri direk maliyeyle paylaşıyor satış başı 100tl kazansanız 150bintl eder meblağ çok yüksek para cezasıyla da yırtamazsınız vergi kaçakçılığından uzun yıllar hüküm giyebilirsiniz
  • Hocam belli bir meblaya kadar izin var. Gerisi maliyenin denetimi ve sizin şansınız. Talih kuşu pisleyince yapacak bir şey yok maalesef. Adete bakma 2 liraya sattığımda oldu 1500 e de. Spot tarzı antika-koleksiyon olunca böyle çok oluyor. adam bir lot tutturuyor koleksiyona giriyor 20 ayrı sepet yapıyor.

Benim satışlar az bile bu işe bu kadar yılını vermiş antika-koleksiyon satıcısını en az 5000+ satar. Bir pazarında ki depodan satış yapan biri çoğu vergi levhaları yok.

Ben maliyenin internet satışı için bireysele ceza kestiğine hiç şahit olmadım, sadece duydum. Bence şehir efsanesi
  • quote:

Orijinalden alıntı: soyken

Hocam belli bir meblaya kadar izin var. Gerisi maliyenin denetimi ve sizin şansınız. Talih kuşu pisleyince yapacak bir şey yok maalesef. Adete bakma 2 liraya sattığımda oldu 1500 e de. Spot tarzı antika-koleksiyon olunca böyle çok oluyor. adam bir lot tutturuyor koleksiyona giriyor 20 ayrı sepet yapıyor.

Benim satışlar az bile bu işe bu kadar yılını vermiş antika-koleksiyon satıcısını en az 5000+ satar. Bir pazarında ki depodan satış yapan biri çoğu vergi levhaları yok.

Ben maliyenin internet satışı için bireysele ceza kestiğine hiç şahit olmadım, sadece duydum. Bence şehir efsanesi

sistemler değişiyor. n11 şu an satıcılardan belli başlı işlemlerin faturasını istiyor. fatura veremez ya da denk düşmeyen fatura verirsen adamlar parana el koyabiliyor. ya da hiç uğraşmaz devlete paslar. kusura bakma ama seninki diken üstünde yastık savaşı :)

• Bende 2000li yillarin basindan beri gittigidiyor, sahibinden, sanalpazardan satis yapan biri olarak bir kac not duseyim. Eskiden gg ozellikle acik arttirma icin cok iyiydi. aldigim fiyatlarin ustune sattigim ikinci el urunler oluyordu. Dukkanlar cogalinca bireysel satis bi hayli zorlasti. Eskiden paramizi bir ay sonra almayi kabul ettigimizde komisyon %3 gibi komik bir rakamdi. Sonra %10a sabitlendi.

Su an satmak istedigim urunleri sahibindene ilan olarak aciyorum.Cok ciddi bir alici potansiyeli var sahibinden de. Sehir disindan almak isteyen oldugunda musteriyi kargo konusundaki avantaji ile ikna edip sanalpazar ilan acip oradan satiyorum. Hem komisyonu az hemde cok daha pratik. Sahibindene ilan aciyorsun ertesi gun ancak aktif oluyor O da keyifleri varsa. yok bu resim olmaz yok bu urun yasakli falan filan. Cok ince eliyorlar.

Sahibindende fiyati oldurmeye calisan bir cok alici cikiyor. ilana yaziyorsun takas istemiyorum son fiyattir diye. Ilgisiz takas teklifleri, sacma sapan olu fiyatlar, illa ptt ile alici odemeli gonder benim kredi kartim yokcularin mesaj ve telefonlarina maruz kalip cildirmamak elde degil. Bu nedenle Sahibindene ilan acarken mutlaka pazarlik payi koymak ve celik gibi gergin sinirlere sahip olmak gerekiyor.

Isin ozu sanalpazar musteri sayisini arttirmayi basarabilirse bireysel satis icin en olumlu site.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayalet_tr -- 2 Haziran 2015; 0:34:05 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: hayalet_tr

Bende 2000li yillarin basindan beri gittigidiyor, sahibinden, sanalpazardan satis yapan biri olarak bir kac not duseyim. Eskiden gg ozellikle acik arttirma icin cok iyiydi. aldigim fiyatlarin ustune sattigim ikinci el urunler oluyordu. Dukkanlar cogalinca bireysel satis bi hayli zorlasti. Eskiden paramizi bir ay sonra almayi kabul ettigimizde komisyon %3 gibi komik bir rakamdi. Sonra %10a sabitlendi.

Su an satmak istedigim urunleri sahibindene ilan olarak aciyorum.Cok ciddi bir alici potansiyeli var sahibinden de. Sehir disindan almak isteyen oldugunda musteriyi kargo konusundaki avantaji ile ikna edip sanalpazar ilan acip oradan satiyorum. Hem komisyonu az hemde cok daha pratik. Sahibindene ilan aciyorsun ertesi gun ancak aktif oluyor O da keyifleri varsa. yok bu resim olmaz yok bu urun yasakli falan filan. Cok ince eliyorlar.

Sahibindende fiyati oldurmeye calisan bir cok alici cikiyor. ilana yaziyorsun takas istemiyorum son fiyattir diye. Ilgisiz takas teklifleri, sacma sapan olu fiyatlar, illa ptt ile alici odemeli gonder benim kredi kartim yokcularin mesaj ve telefonlarina maruz kalip cildirmamak elde degil. Bu nedenle Sahibindene ilan acarken mutlaka pazarlik payi koymak ve celik gibi gergin sinirlere sahip olmak gerekiyor.

Isin ozu sanalpazar musteri sayisini arttirmayi basarabilirse bireysel satis icin en olumlu site.

Aynen hocam Sanalpazar bireysel satış konusunda şuan en iyi ama açık arttırma ve komisyon oranlarıyla.

Sahibindene bende sinir oluyorum %9 komisyon alıyorsun bir kargoyla anlaş bari. Umurlarında değil, kargo konusu tek dertleri sanki komisyon. Satış sonrasında da ilgileri sıfır.

@mustafaagungor hocam. N11'e dükkan açarken vergi levhanızla bunların sözünü vererek dükkan açıyorsunuz. Hem maliye vergisiz satışı yasaklıyorsa neden bunun kapısını kapamıyor?

Ee ben satabiliyorum ve her gün satış yelpazem genişliyor. T.C. numaramı bile sormuyorlar.

Abi ben gittigidiyorda satış yaptıktan sonra ibanımı siler, hesabımı kapatırsam kim beni nasıl bulacak? Ee zaten adım sahte soyadım sahte.

Tek korkuyu bana kargo şirketleri salıyor adamlarda her bilgim var. Onlar ispiklerse maliye yakalar yoksa çok zor

• Nasıl görmemişim ben bunu takip

• Yggdrasil Asgard kullanıcısına yanıt
    Konu ilk açıldığında takipteydim baya yorum gelmiş devamını bekliyoruz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanalpazar uygulama yapsa sitesi daha pratik olsa sahibinden.com'u yok edecek güçte

• Konu güncellendi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: turkeytv

Sanalpazar uygulama yapsa sitesi daha pratik olsa sahibinden.com'u yok edecek güçte

Maalesef uygulamadan önce sanalpazarın bolca televizyonda reklam yapması gerekiyor. Ciddi anlamda yaprak kımıldamıyor.

Birde satıcı profili ve alıcı profili oldukça kötü.

Mesala geçenlerde ürün satıyorum, alıcının biri ihaleyi kazandı ihale bitiminden 2 dakika sonra kazandığı ürünü iptal etti ödemedi.

Bu sefer bende tekrar açık arttırmaya koydum aradan 1-2 saat geçti kazanıp ödemeyen adam tekrar teklif veriyor. Sorduğumda ise sanane kardeşim ticaret değil mi o pahalıya kaldı almadım bu ucuza kalırsa alırım dedi.

İşin etiklik kısmı sıfır. Büyük çoğunluğu forumlarda ki ergenler, sürekli bir şeyi ucuza düşürmeye çalışıyor. Olmayınca iptal et gitsin.

Ben 2 liraya sattığım ürün için 4 lira yol parası verip kargoya gidiyorum. Adam bir şekilde güvenip ödeme yapıyor diye.

O nasıl cevap yahu. Ödeyemeyeceği fiyata neden yükseltiyor o zaman
  • Arkadaşlar herkeze merhaba, bende senelerdir gg,n11 tarzı satış yapıyorum. İzmirde mağazamız var faturalı gönderiyoruz. İnternet satışına başladığımızda fatura vs. hiç umrumuzda değildi. Bi gün kargo aktarım merkezinde maliye denetim yapıyormuş. Bizim ufacık pakette gözüne batmış halbiki hiç bi reklam amblem falan yok, kargoya el koymuşlar, bizi aradılar irsaliye istediler öle göndericez karşı tarafa dediler. cezada cabası şimdi aynı şey sizin başınıza gelse irsaliye istese ne diceniz. Bi el atsalar 50 tanede hesap değiştirseniz bulurlar. Bu işi yapcak arkadaşlar maliyetleri cezaları vs. göze alın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yasin_erdogan

Arkadaşlar herkeze merhaba, bende senelerdir gg,n11 tarzı satış yapıyorum. İzmirde mağazamız var faturalı gönderiyoruz. İnternet satışına başladığımızda fatura vs. hiç umrumuzda değildi. Bi gün kargo aktarım merkezinde maliye denetim yapıyormuş. Bizim ufacık pakette gözüne batmış halbiki hiç bi reklam amblem falan yok, kargoya el koymuşlar, bizi aradılar irsaliye istediler öle göndericez karşı tarafa dediler. cezada cabası şimdi aynı şey sizin başınıza gelse irsaliye istese ne diceniz. Bi el atsalar 50 tanede hesap değiştirseniz bulurlar. Bu işi yapcak arkadaşlar maliyetleri cezaları vs. göze alın.

Yapmayın hocam bu ülkede akrabamıza,tanıdığımıza kargo gönderemiyor muyuz?

Nereden bilecek sattığımı, üzerinde internet satışımı yazıyor? Hadi iş yerinize gelip fatura koçanlarını isteseler tamam diyecem.

Ben dediklerinize inanmadım

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.