Merhabalar, şuan kendi hazırladığım bir sistem var. çevrimiçi borç takibi ve ödemeye yarayan bir site. Borç ödeme bölümü için garantinin güvenli ödeme sayfasını kullanaccaktık fakat sonradan fikirler değişti sertifika ve sanal pos alıp ödeme sistemini kendi sitemizde yapmaya karar verdik. Öğrenmek istediklerim, şuan hazırladığım sistemi kullanacak firmanın elinde başka bir site için kullandıkları sanal pos yazılımı mevcut. Bunu başka bir sistem için kullanmamız (bankayla görüşüp yeni bir yazılım almak yerine) mümkünmüdür. Yani sanal pos yazılımının maliyetinin düşmesi açısından. bir diğer konuda, sistemin, borç ödeme sayfası haricinde herşeyi hazır. Bankadakiler siteyi inceliyecekler uygun görülürse sanal pos verecekler. Acaba bu incelemeyi siteyi devreye sokmadan yaptırabiliyiz. misal xxx.com/index.php sayfasını index2.php olarak değiştirip bu linki onlara göndersem herhangi bir problem çıkarmı. Site tamamen bitmeden devreye sokmayı istemiyorum. Ve en önemli soru ssl sertifikasını alcaz, sanal posu alcaz, yazdığım sistemi alcaz ortaya dökcez. Bunları birbirine nasıl bağlıcayaz. Ssl sertifikası kurulumu hakkında da sanal pos yazılımını yaptığım sisteme entegre etme hakkında da herhangi birşey bilmiyorum ne yazıkki İşin bu kısmını yapacak arkadaş işten ayrıldı herşey üstüme kaldı napalım. ve son olarak banka ssl sertifikası ve sanal posu birlikte verip kurulumu ve kullanımı hakkında beni yeterince aydınlatabilecekmidir ? birde elinizde varsa php sanal pos örnekleri vs. buraya yazabilirseniz beni büyük bir yükten kurtarırsınız. Herkese teşekkürler
php kitabı var orda yeterli bilgi vardı netteki kitap sitelerinde aratırsan bulursun .
Hocam Selamlar,
Öncelikle ssl konusunda kısa bir bilgi verebilirim. Bu sertifika herhangi bir firmadan alınarak işleme başlatılabilir. Bu işlem sonrasında şu konu önemli server sana mı ait hosting hizmetimi alıyorsun. Server san ait ise sertifika firması senden csr kodu oluşturmanı isteyecektir. bu çok büyütülecek bir olay değil internette adım adım nasıl yapabileceğinle ilgili 100 lerce döküman var. Bu csr kodunu oluşturduktan sonra ki eğer hosting firması ile çalışıyorsan sana bu kodu onlar oluşturup vermek zorundalar. Sitenin adına admin@site.com şeklinde bir mail oluşturacaksın genellikle bu kodlar bu adresten onaylanır. Oluşturulan kodu satın aldığın firmaya mail ile göndereceksin ve senin admin mailine bir mail gelecek onaylayacaksın ve gelen ikinci mailde sertikan olacak. bunu alıp tekrar cer uzantısı ile kaydedeceksin ve serverda ilgili siteye göstereceksin yada hosting firması bunu senin için yapacak. Bu konu hiç göründüğü kadar zor değildir. Yaklaşık 2 saat içinde halledeceksin.
Gelelim ikinci kısma kod kısmına banka sana zaten sana form kodlarını gönderecek ve bunun üzerinden istenilen hidden alanlara sen kendi bilgilerini aktaracaksın. Verilen api linkine formunu post ettiğinde ödeme işlemi başlayacak ve sana sonuç geri post edilecek. Bu kısımda sen zaten hangi sayfaya cevap dönmesini istediğini belirtiyorsun. Buradada gelen cevaba göre ödemenin alınmasından sonra ilgili kodlamana devam edebilirsin.
Ben genellikle ödeme öncesi bana lazım olan bilgileri session haline getiriyorum. üye id fatura id yada sipariş id sayfadan true geliyorsa bu bilgileri database e ekleyerek işlemi bitiriyorum.
Genel olarak işleyiş bu şekilde ve çok kolay ancak kişisel bir tavsiye istersen. Ben tüm müşterilerime garanti 3d secure ödeme öneriyorum. Çünkü bu sistemde ödeme esnasındaki tüm sorumluluğu bankaya yüklemiş oluyorsun. Aksi takdirde sistemin üzerine bazı ekstra güvenlik önlemleri almanı tavsiye ederim. Başın ağırmaması için. Gerçi bu güne kadar benim başıma böle bişey gelmedi ama eşşeği sağlam kazığa bağlamakta fayda var diye düşünüyorum.
takıldığın bir yer yada tavsiye istediğin bir konu olurssa daha hızlı dönebilmem adına bana ali@alitugrul.com dan mail ile ulaşabilirsin.
Yardımcı olmaya çalışırım.
çok sağolun hocam, uzunca anlatmışsınız çok yardımı dokundu:)
php sayesinde sanalpos ile iletişime geçerek satış yapmak, belirli bir miktar paraya bloke koymak, bloke açmak, ödeme iptali ve belirli miktar para geri iadesi hakkında yazdığım makale ve php sanal pos sınıfının adresini barındıran link
php sayesinde sanalpos ile iletişime geçerek satış yapmak, belirli bir miktar paraya bloke koymak, bloke açmak, ödeme iptali ve belirli miktar para geri iadesi hakkında yazdığım makale ve php sanal pos sınıfının adresini barındıran link