Şimdi Ara

host firmaları veya üstadlarına mail hosting ile ilgili bir soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1
Cevap
0
Favori
808
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

ben mailimi yönetirken outlook kullanacağım. çalıştığım şirkette şöyle bir yapı var ve ben de kendi mailimde aynı yapının olmasını istiyorum:

outlooku açtığımda serverdaki tüm mail klasörlerimi eşzamanlı görmek istiyorum. gelen mailler, giden mailler, vs... ben bir maili silmeden, veya outlookda yerel bir pst klasörüne taşımadan serverdan silinmesin mailler. ama outlook açıp yerel bir pst klasörüne taşırsam serverdan da silinsin. serverdaki maillerime herhangi bir browser ile webmail olarak da erişmek istiyorum.

bunu yapabilmek için host temin ederken neye dikkat etmeli ve nasıl bir paket almalıyım? (sadece mail hosting olmayacak, küçük bir websitesi de barındıracak)

outlook ayarlarında açıldığında anında indir ve serverdan sil diyebiliyorsun. ama o zaman serverda istediğin mailleri tutup daha sonra webmailden bakamıyorsun. eğer silme dersen 2 seçenek var. şu kadar gün sonra sil veya geri dönüşüm kutusundan silindiğinde sil. gün olayı benim işimi çözmüyor, ben serverda saklamak istediğim bir kaç maili uzun süre saklamak istiyorum. ikinci seçenek, yani silersem sil uygun gözüküyor, ama bu sefer de ben oradaki bir maili yerel pst dosyasına taşıdığımda o mail halen serverda kalıyor, ve serverda yer işgal etmeye devam edip webmailden girdiğimde kalabalık yapıyı devam ettiriyor.

Bu konuda bilginizi paylaşırsanız sevinirim.

Not: pop3, imap, exchange gibi terimlerin anlamlarını bilmiyorum ama benim sorumun cevabı bu kelimelerde saklı gibi hissediyorum. mesela örnek verdiğim, ve çalıştığım şirket exchange kullanıyor. ben de bunu yapabilmek için exchange mi istemeliyim host firmamdan?

teşekkürler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.