Şimdi Ara

kredi işlemleri ile ilgili ((Lütfen yardım))

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 2 ay önce c3 HDI 92lik full aldık.14 milyarı kredi ,, 36 ay ve daha 3 ayını ödedik.Km si az ve temiz bi araba.Fakat nedense tipini bi türlü yakıştıramadım kendime.Geçenlerde bi yakınımıza araç bakarken pazarda Cordoba gördük inceledik ve gerçekten hasta oldum araca.Araba alırken Cordoba vardı ihtimal olarak ama c3 daha çok istiyodum ben bide bu aracı temiz bulduğumuz için o kısmet oldu o an için.Ama şimdi neden C3 diye tutturdum diye yiyip bitiriyorum kendimi..yaş daha genç, araçların teknik özelliklerinden vss anlıyoruz ilgimiz var allaha şükür ama şu alım satım prosedürleri vss ile ilgili hiç bi bilgim yok.

Şimdi bu C3 ü kendimiz elden satıp aynı fiyat aralığında sahibinden takassız bi Cordoba almak mümkünmü??((Aracın banka kredisinden dolayı rehinli olamsından dolayı))
    Yada herhangi bi galeride bizimkiyle aynı fiyata bi Cordobayla takasa anlaşsak devir masrafları vss cebimizden ne kadar masraf çıkar??c3 için mevcut banka kredimizi düşündüğüm Cordobaya aktarmak gibi bi olay oluyomu araç rehini olaylarından dolayı. , Yoksa ayrıca kredimi açılcak...

Yada burda yazdıklarım harici böyle bi durumda minimum masrafla ne yapmamı önerirsiniz?(gerekirse Cordobayı 1-2 milyar daha düşük olanlarından bakabilirim)
    Aklım çok karışık Önerilerinzi esirgemeyin lütfen
    saygılar

• Borcun bitmeden bankaya arabanın satışını veremezsin.Ama dersenki ben peşin satıcam arabamı aldımmı parayıda direkt bankaya yatırıcam olur.Ama banka faizini nasıl ayarlarsın onu bilemem belki farkı düşer Daha ii bilen arkadaşlar vardır tabi

BARTIN ÜS SAVUNMA BİRLİKLERİ K.
  • Kredili araç aldığınızda, örneğin %1.2 olsun kredi faiz oranınız, 14.000YTL için 3 aylık ödenen faiz yaklaşık (14.000*1.2=168YTL faiz X 3 =508 3aylık faiz tutarı.) Bu rakamın içerisine her ay için yaklaşık 80YTL devlet fonu koy= 240YTL. Şu anda kredinin tamamını ödemek istersen, 14.000+240+508=14.780 olacaktır. Şu ana kadar ödediğin taksitleri hesap edip bu rakamdan çıkartırsan yaklaşık borcunu bulursun.

Arkadaşların da dediği gibi rehinli aracın satışı olmaz. Ancak rehin yazısının bankadan alınması ve satış için trafikten yazı alınması ile noter satışı mümkün olacaktır.

Satın alacak kişiden alınacak para ile bankaya borç ödenir. Borcun bittiğine dair yazı alınıp trafikten satış izin belgesi alınır. Noterden satış gerçekleştirilir.

Noter masrafı değişiyor. Yaklaşık 500 civarında. Trafik sigortası, ruhsat derken 1.000ytl'ye geliyor.
  • bence hiç uğraşma çünkü çok uğraştırır seni. Keşke taşıt kredisi değil de tüketici kredisi çekseydiniz. Biz öle yaptık, taşıt kredisi başa bela, önceden taşıt kredisi çekmiştik, arabayı sattık kapattık banka borcunu, tüketici kredisi çektik öle başka bir araç aldık sonra. Taşıt kredisi illet bir şey insanı bağlıyorlar bankaya. Tatil için tüketici kredisi çekcem dersiniz araba alırsınız ne rehin var ne kasko sorunluluğu
    Allah bizi taşıt kredisinden korusun

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.