Bildirim
sanal bellek ayarı nasıl olması lazım?

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

1 Misafir - 1 Masaüstü

Giriş
-
pc nin ram miktarının 2.5 katı olması lazım -
quote:
Orjinalden alıntı: alfa06
pc nin ram miktarının 2.5 katı olması lazım
yani başlangıç boyutunu : 512 x 2.5 = 1280 mi yapıyım.! -
en büyük boyutu 1280 yapacaksın -
bende win xp yi kurduğumda otomatik en buyuk değer 1536 oluyo.1280 den büyük olması kötümü yanii.ben isitiyomki bi işlem yaptığımda işlemin daha kısa sürmesi için, ram in kullanılmayan kısımlarınıda kullansın alet. herhalde şimdi anlatabildim sorunumu. -
sistemin genel performasını artırmak için iyidir az olması -
ok dediklerini yapcam.saolasın ilgilendiğin için. -
arkadaşlar bende de 2x512 (667mhz) var.
bende bu ayarlar standart olarak 1536 - 3072 oluyor.
ben bu ayarları ne yapayım? -
o zaman sende 1024 x 2.5 = 2560 yappacaksın hesaba göre. zaten arkadaş demiş küçük olması daha iyi die.dene bakalım ne olcak.sonucunu yazarsın buraya dimi :) -
enbüyük boyutu 2560 yaptım
acaba gözle görüşür bi fark olacak mı?
-
arkadaşlar Performans Optimizasyonu adı altında bir rehber hazırlıyorum bu rehberde Sanal Bellek konusunu da kısa bir özet şeklinde değineceğim...
Makalem yabancı bir forumdan çeviri niteliğinde olacaktır...
http://www.xdcax.com/Sistem/WindowsXP/PerformansOptimizasyonu/tabid/62/Default.aspx -
quote:
Orjinalden alıntı: alfa06
pc nin ram miktarının 2.5 katı olması lazım
ya arkadaşım saçma sapan yorumlar yapmayın. sanal bellek ram'de yer kalmıyınca reamgibi kullanılıcak dsik boyutudur. ram n kadar düşük olursa sanal bellek okadar yüksek olması gerekir.
XP işletim sistemi arkaplanda anti-vir ,firewall vs.. çalışırken ~300-400mb'lık ram alanı kullanır.
Örneğin siz bunun üstüne ramde 800mb'lik yer kaplıyan bi program çalıştırırsan 1,2Gb ram'e ihtiyaç oluşcak.
bu durumda ram 512mb ise 700mb'lik sanal belleğe, ram 1gb ise 200mb sanal belleğe ihtiyaç olucak.2gb ise ihtiyaç olmuycak.
ram+sanal bellek toplamı 2gb olması yeterli olucaktır -
ram dolu da olsa boş da olsa sanal bellek kullanılır. görev yöneticisinden görebilirsiniz. -
hdd'nin erişim süreleri milisaniyelerle ,ramlerinki ise nanosaniyelerle ölçülür . yani bir hdd ortalama bir ramden ~4000-5000 kat yawaşdır.
4000 kat hızlı biyere ulaşmak yerine hdd'ye boşa vakit kaybıdır. işletim sistemi mümkün olduunca rami kullanır
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikista -- 3 Şubat 2006 1:04:44 > -
quote:
Orjinalden alıntı: ikista
hdd'nin erişim süreleri milisaniyelerle ,ramlerinki ise nanosaniyelerle ölçülür . yani bir hdd ortalama bir ramden ~4000-5000 kat yawaşdır.
4000 kat hızlı biyere ulaşmak yerine hdd'ye boşa vakit kaybıdır. işletim sistemi mümkün olduunca rami kullanır
güzel açıklama.o zaman hızlı bir bilgisayar istiyor isek ,ilk olarak ram miktarını yuksek tutmak mı gerekir? -
quote:
Orjinalden alıntı: nokya6260
quote:
Orjinalden alıntı: ikista
güzel açıklama.o zaman hızlı bir bilgisayar istiyor isek ,ilk olarak ram miktarını yuksek tutmak mı gerekir?
bilgisayarın hızını sadece ram' e bağlayamazsın ama eğer yazaş bir bilgisayar istemiyorsan ram upgrade iyi seçim olur -
quote:
Orjinalden alıntı: scorpion_ysc
ram dolu da olsa boş da olsa sanal bellek kullanılır. görev yöneticisinden görebilirsiniz.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X