Şimdi Ara

Samsung’un akıllı telefon satışları 9 yıl içerisindeki en düşük seviyeyi gördü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
914
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Samsung’un akıllı telefon satışları 9 yıl içerisindeki en düşük seviyeyi gördü



    Yeni tip koronavirüs pandemisi süresince üreticilerin üretime devam edememesi, pek çok işletmenin hizmet vermeyi bırakması ve artan işsizlik oranıyla birlikte gelen maddi kaygılar pek çok tüketiciyi alışveriş alışkanlıklarında değişime gitmeye zorladı. Bu değişimlerden etkilenen ürün kolları arasında akıllı telefonlar da yer alıyor.



    Pandemi öncesi dönemde tüketici harcamalarının büyük bir bölümünü oluşturan, kısa aralıklarla daha yenisi veya daha iyisi ile değiştirme ihtiyacı hissedilen akıllı telefonlar, karantina süreci ile birlikte zaruri ihtiyaçlarımız arasından çıkmış oldu.



    Ayrıca Bkz.Anlaşma imzalandı: Türkiye 4.5 milyon doz Pfizer-BioNTech aşısı aldı



    Pandemiden olumsuz etkilenen akıllı telefon üreticileri arasında Güney Koreli mobil teknoloji devi Samsung da yer alıyor. Şirketin anavatanında yayınlanan son raporlar Samsung’un bu yılı 300 milyonun altında akıllı telefon satışı ile kapatacağını ve şirketin 9 yıl içerisinde ilk defa bu kadar düşük bir satış rakamına ulaştığını ortaya koyuyor. 



    Raporda, Samsung'un üçüncü çeyrek sonundaki toplam sevkiyatlarının 189.4 milyon adet olduğu görülüyor. Dördüncü çeyrek de eklendiğinde şirketin bu yılı 270 milyon sevkiyatla kapatacağı tahmin ediliyor.



    Samsung'un 2021'de yeniden yükselişe geçebilmek için katlanabilir telefon üretimleri ile giriş ve orta seviye 5G’li model sayısını arttırması bekleniyor. Bununla birlikte şirket, Galaxy S21 serisi ve katlanabilir telefonlar dahil olmak üzere toplam 49,8 milyon amiral gemisi modeli üretmeyi planlıyor.









  • Çinli firmalar kalite olarak Samsung'u yakaladı ve hatta geçti daha ucuz fiyatlara. Eğer Apple olmasa android telefonları şu an inanılmaz ucuz fiyatlara alıyor olacaktık.


    Piyasayı tek yükselten Apple, ve ne yazık ki rakibi de yok, herkesin cebi yanıyor bu gerzekler yüzünden.


    Fakat Samsung onlarca alanda teknoloji üreten ve satan dev bir marka, telefon işini komple bıraksalar bile dokunmaz.

  • 2021 de malesef yükselişe geçemez çünkü apple tmsc nin üretim bantlarını kapattı ve 2021 de büyük satış yapmayı planlıyor. 2021 kıran kırana mücadele ile geçecek gibi. gökten üç telefon düştü biri okuyana biri yazana biri de beğenen olursa ona verilecektir.
  • Tv'de de gidip 8k'yı çıkardılar QD-OLED 4k yerine orada da bu sene en düşüğü görecekler.

  • Rekabet arttı xiaomi, huawei, oppo gibi firmalarla yarışınca ve Samsung'un fiyatlarından daha düşük ve performanslı telefonlar satınca haliyle satışları azalmış oldu. En son 4-5 yıl önce Samsung almıştım adamlar bir modelin yerine yenisi çıktımı eskisine hiçbir şekilde güncelleme vs. vermiyorlar. Şu an xiaomi kullanıyorum note 8 serisinden sonra 9 serisi çıktı halen android ve miui güncellemelerini alıyorlar. Bu fiyatlarla ve güncelleme konusundaki sıkıntılarıyla Samsung kendini geride bıraktı.
  • Çinli firmalar kalite olarak Samsung'u yakaladı ve hatta geçti daha ucuz fiyatlara. Eğer Apple olmasa android telefonları şu an inanılmaz ucuz fiyatlara alıyor olacaktık.


    Piyasayı tek yükselten Apple, ve ne yazık ki rakibi de yok, herkesin cebi yanıyor bu gerzekler yüzünden.


    Fakat Samsung onlarca alanda teknoloji üreten ve satan dev bir marka, telefon işini komple bıraksalar bile dokunmaz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibo-wan -- 26 Aralık 2020; 16:28:45 >
  • En büyük hatalarından biri sd yerine kendi çöp işlemcilerini kullanmaları. Sevmiyor millet, ısrarla bunu dayatamazsınız. Sonunuz Nokia gibi olmasın dikkat edin.
  • İşi bilenler açısından Exynos dayatması yüzünden Çinlilerle bile rekabet edemiyor maalesef. Belki 2100 durumu değiştirebilir.

  • Exynos sevdasi bela oldu :)

  • işlemcileri ısınıyordu en son belki yeni üretilenler iyileştirilmiştir ucuz olsun diye malzemeden çalmayın be kardeşim

  • *Güncelleme noktasında yetersiz, fiyat konusunda el yakıyor kendini Apple gibi sadık bir kitleye hitap eden firma olarak görüyor, ciddi yönetim ve pazarlama hataları mevcut.
    *Alt, orta, orta-üst, amiral gemi kategorilerinde isimlendirme yapıyor ama birçok modeli aynı segment içerisine farklı fiyatlardan sunuyor.
    *İşlemci pazarında kendi yonga setini üretiyor ama güncelleme noktasında daha ağır kanlı davranıyor.
    *Fiyatlandırma noktasında Android'in ana mantığından uzak.
    Benzeri birçok etken de bir araya gelince Çin menşeili firmalar Koreli firmaları daha çok hezimete uğratır.
    Neydi Android'in felsefesi? Ucuz, özgür ve özelleştirilebilir.

  • Sen exynos işlemcili amiral gemisini 850-1000 euroya satmaya çalışırsan alıcıyı nerede bulacaksın ki? Üst seviye cihaz satamadıktan sonra karda edemiyorsun, çinliler artık yüksek performansı çok ucuza veriyor ve apple'da neredeyse fiyat performans ürünü oldu, her fiyat bandına ürün yerleştirdi. Ben nedense Samsung'un üst seviyede geleceğini görmüyorum.

  • O kadar çok Samsung telefon var ki insanların kafası çok karışıyor. İsimlendirme konusunda da ciddi sıkıntıları var.

  • Samsung'un degisik degisik fantezileri var,mesela internetteki sizintilarda Note serisini iptal etmeye ,A72'yi downgrade edip islemciyi Snapdragon 720 yapmaya.Ve son olarak da Apple'n gazina gelip kutudan sarj aletini kaldirmayi planliyorlarmis. Snoop Dogg Ceo felanmi oldu acaba sirkette.Yoksa Sam akil sagliginimi kaybediyor ? Çinli rakiplerinden dolayi :)

  • Böyle giderse satışlar tâbi ki her zaman düşer samsung'un işlemcileri hep çöptür yazılım hiç gelmez pil ve kamera kötüdür vs vs. Böyle devam ederse sürekli düşer sürekli düşer öyle de gider.??????

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.