Şimdi Ara

Samsung SSD - Rapid Mode Açılmalı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
4.966
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • yeni samsung ssd aldım , 860 evo 250 gb modeli. Şimdi yazılım uygulamasında rapid mode diye bir olay var. Onu açınca bariz bir performans artışı oluyor, ayrıca yazma ve okuma hızları da artıyor ssd'in ama internette bir kaç konuya göz gezdirdim. İşte "kullanmanızı tavsiye etmem ssd'in ömrümü kısaltır, herhangi bir elektrik kesintisinde işletim sisteminiz bile çökebilir, 8 gb ram ve altında kullanmayın ram'i zorlar ( ki benim ki de 8 gb ramli bir pc)."

böyle olumsuz yorumlar gördüm ve tam aksine açık kullanıyorum hiç bir sorun yok, elektrik kesintisine rağmen herhangi bir veri kaybı yaşamadım, ssd'in ömrünü kısaltmaz yanlış bilgi vermeyen diyenleri de gördüm

hangisi doğruyu söylüyor? Şuan açık ama ssd'in ömrü kısalıyorsa kapatmayı düşünüyorum??

• up
  • quote:

Orijinalden alıntı: aschil

Bu mesaj silindi.
    teşekkürler hocam. işlemcim 3.2 ghz, 16 gb ram var.

aylardır açık, bir sıkıntı çekmedim.

hatta en az 3-4 kere de elektrik kesildi bilgisayar açıkken. Veri kaybı falan yaşanıp windows'ta çökmedi çok şükür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BlackLead

teşekkürler hocam. işlemcim 3.2 ghz, 16 gb ram var.

aylardır açık, bir sıkıntı çekmedim.

hatta en az 3-4 kere de elektrik kesildi bilgisayar açıkken. Veri kaybı falan yaşanıp windows'ta çökmedi çok şükür.

Alıntıları Göster
    Bir hortda benden olsun hala açık mı herhangi bir sorun yaşadınız mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: aliytrklkmz

Bir hortda benden olsun hala açık mı herhangi bir sorun yaşadınız mı?

Alıntıları Göster
    hayır hocam açık devam ediyorum

en az 4-5 kere elektrik kesintisi de yaşadım şu son 1 yılda. ona rağmen bişi olmadı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BlackLead

hayır hocam açık devam ediyorum

en az 4-5 kere elektrik kesintisi de yaşadım şu son 1 yılda. ona rağmen bişi olmadı.

Alıntıları Göster
    Teşekkür ederim :) Birde her yerde benchmarkların sonucu var ama günlük kullanım deneyimi yok. Özellikel dosay kopyalama vb işlemlerde bir fark oluyor mu? Ya da meseal steam yedeğini açarken bir fark oluyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliytrklkmz -- 29 Mart 2020; 13:36:9 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aliytrklkmz

Teşekkür ederim :) Birde her yerde benchmarkların sonucu var ama günlük kullanım deneyimi yok. Özellikel dosay kopyalama vb işlemlerde bir fark oluyor mu? Ya da meseal steam yedeğini açarken bir fark oluyor mu?

Alıntıları Göster
    benim ssd 250 gb. o yüzden steam, indirdiğim film diziler vb bütün çok gb kaplayan şeyler hep hdd'in içinde hocam.

sadece windows kullanıyorum ssd'de. bide işte ofis programları falan. fazla bir şey kurmuyorum ssd'ye dolmasın diye.

ssd de kullandığım her iş hızlandı. bütün programlar hızlı falan açılıyor tabii. ama dediğim gibi fazla gb dosyaları hiç kopyalama falan yapmadığım için o konuda pek bir kıyaslama yapamayacağım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • BlackLead kullanıcısına yanıt
    Tekrar tekrar teşekkür ederim cevaplarınız için :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir hortta benden 860 evo oldu 990 pro.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muaz1984 -- 29 Nisan 2023; 2:51:33 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.