Şimdi Ara

Samsung smart tv ye Bluetooth kulaklık bağlamak (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
6
Favori
88.185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • samsung smart tv ue32es6710 tv de uygulamayı denedim gelen menü de Enginer option bölümünü bulamadım bu arada yanlış tuşlama yapınca tvnin renk ayarı bozuldu kanallar gitti zor zahmet kanalları internet üzerinden usb ile yükledim ama renkler ne yaptıysam düzelmedi, lütfen bir çözüm önerirseniz memnun olacağım.
  • eskikitap kullanıcısına yanıt
    Benim sorunum da aynı. Herhangi bir çözüm bulabildiniz mi?
    Bir de samygo.tv bir site var orada da araştırmanı öneririm. Ben daha yeni buldum bakıyorum. Bulursak herhangi birimiz haberleşelim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • selamlar
    bu şekilde yapınca ses ayarları kısmında bt hoparlor gorunuyor ama 2 tane cihaz tanıtmaya çalıştım kulaklıkları görmüyor
    tekrar info-menu-mute -power yapıp cihza bilgilerine baktıgımda bt kısmında ---- yazıyor
    sanırım program olarak yüklü ama donanımsal olarak yüklü değil
    donanımsal olarak yüklü olmasa baştan uyarı vermesi gerekmezmiydi çözemedim
    sanırım ekstra bt adaptör almalıyım saınrım usb
  • Televizyon kapalıyken sırasıyla Info-Menu-Mute ve Power tuşlarına basın. Bu tuş kombinasyonundan sonra Service menüsü karşınıza çıkacak. Bazı modellerde Mute-1-2-Power tuşlarına

1 info
    2 menü
    3 mute
    4 power

Engineer option

Bt of
    Bt on yapıyoruz

samsung d serisi de calisiyor es ve f seririsi olmuyor d serisinden sonrakileri denemedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: bariscapt

selamlar
    bu şekilde yapınca ses ayarları kısmında bt hoparlor gorunuyor ama 2 tane cihaz tanıtmaya çalıştım kulaklıkları görmüyor
    tekrar info-menu-mute -power yapıp cihza bilgilerine baktıgımda bt kısmında ---- yazıyor
    sanırım program olarak yüklü ama donanımsal olarak yüklü değil
    donanımsal olarak yüklü olmasa baştan uyarı vermesi gerekmezmiydi çözemedim
    sanırım ekstra bt adaptör almalıyım saınrım usb
    Bende nu7300 mevcut aynı sorun bende de oluyor tarıyor ama kulaklığı görmüyor denediğim kulaklık JBL TUNE 500BT.
    Yapabilen varsa yardımcı olabilir mi ? Ve ayrıca ayarlara göz attım 8K çözünürlüğe yükseltebiliyoruz ama çalışır mı brick mi olur deneyen var mı merak ettim.
  • 48h6470 tv de bt on yaptım daha sonra ses seçeneklerinden bt kulaklık seçeneği çıktı. Sectigimde taramaya başlayarak QCY T5 kulaklığı sorunsuz bağladım. Teşekkür ederim.

• 55 F7000 de bir türlü yapamadım, sadece samsung sound bar bağlanıyor, başka kulaklıkların hiç biri bluetooth ile bağlanmıyor
  • 48h6500all samsung tv de. bende günlerdir uğraşıyordum. bi arkadaşın şu yorumunu gördüm iphon telefonu kapatıp deneyince oldu.

Serkan Camcıoğlu-19.04.2020
    Paraya değer.
    Amacına uygun kullanırsanız on numara. Ben bluetooth kulanklık ile tv bağlantısı sağlayabilmek için aldım, harika iş gördü. Kulaklık ile bağlantısı da çok kolay oldu. Yeter ki bağlanmak istediğiniz kulaklık yakındaki tek açık bağlanılabilir kulaklık olsun. Tabi ki bu boyutta bir cihazdan yüksek çekim mesafesi beklemek yanlış olur. oda içinde her yerden çalıştı ama oda dışına çıkınca kesilmeler başladı.

Bu yorumu faydalı buldunuz mu?Evet (1)Hayır (0)
  • Daha önceden konu ile ilgili bilgi veren arkadaşlar olmuştur.Samsung müşteri hizmetlerinden UE55H6500 tv modelini söylediğimde Bluetooth kulaklık bağlantısı olmadığı söylendi ,Biraz uğraştıktan sonra sorunu çözdüm. Samsung Smart TV ye bluetooth kulaklık bağlantısını amatörce video şeklinde anlattım. Belki yapamayan arkadaşlara bir faydası olur. Televizyonun gizli menüsüne giriş işlemlerinde fazla değişiklik yapmayın televizyonuna zarar verebilirsiniz . Tv garanti dışına çıkmasın uyarımızı da yapalım.
    gturan20youtube
    Samsung smart tv bluetooth kulaklık bağlantısı
    https://www.youtube.com/watch?v=5_ipqoAvqs0&feature=youtu.be

• H serisinde oluyor muhtemelen ama F serisinde olmuyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhabalar,
    Samsung QE65Q90RAT televizyona bluetooth kulaklık almayı düşünüyorum. Bana uyumlu bi kulaklık önerebilir misiniz?
    Televizyonun bluetooth'u var. Kulaklığı alıp da uyumsuz olmasından korkuyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
  • Bilgisayar ve tabletin bluetooth'da [TV]Samsung PDP51 gözüküyor.
    Samsung tvnin info+
    menu+mute+power yaptım.tv nin ayarları açıldı fakat bt seceneğini bulumadım bir türlü.
    Anlamadığom pc ve tablette samsung tv bluetooth gözüküyor.Bluaetooth kulaklık alıp kullanabilirmiyim veya. nasıl kullanacağım?

• quote:

Orijinalden alıntı: guray027

Merhaba benim tv nin kumandasi kucuk olanlardandi.info menu yanda ses kisma ve guc dugmesine bastim olmadi.htc m8 telefonundaki peel smart remove kumanda programiyla ayni bu siralamay yaptim ve servis ayarlarna girdim.ebgineer optionsta bluetooth i on yaptim.ve tvde ses ayarlari kisminda bluetooth secenegi belirdi ve kulakligi eslestirdim.simdi kulaklik kapaliyken tv haporlerinden ,kulakligi actigim anda tvnin sesi kulakliktan geliyor.yani sonuc basarili.

Belki kumandasi benim gibi kucuk olan arkadaslara yol gostermesi icin bunlari yazdim.herkese kolay gelsin.

Güzel bir paylaşım olmuş. Yararlandım teşekkürler. TV 40H6500

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sguler16 -- 10 Kasım 2020; 22:26:21 >

• Bütün gece konuyu araştırmış biri olarak biraz yazayım dedim. Tvim 55F8000 dir.

bu yazı ile samsung smart tv ye bluetooth kulaklık bağlama konusunu daha iyi anlayabilirsiniz. ayrıca önerdiğim donanımsal çözümü de dilerseniz kullanabilirsiniz. Daha önce önerilmiş ancak ben biraz daha kullanımını alternatiflendireceğim.

Kesin olan şey şuki samsung ucuz generic bir piyasa kulaklığı kullanmanızı istemiyor. Ya ne samsung marka kazık ürünler alıp kullanacaksınız. Aslen yazılımın da Linux tv nizi (aslen yazılımı linux temellidir) engellemek için uğraşmasalar bunuda kullanacaksınız.

Sanırım 6500 H serilerinde yazılımda bunu engellememekle birlikte Bluetooth options:off ve engine de Bluetooth audio on off ta off ve mtr idi sanırım Bluetooth off yaparak menu opsiyonlarında kapatmışlar. Ayrıca Mac filtreleme yok ki asıl önemli olanda bu. Kulaklık kütüphaneside yeterli. Böyle olunca bu eski seri tv sahipleri basit bir info menü mute power ayar menüsüne erişerek halletmişler. Ancak dikkat renk ayarlarını bozanlar var yanlış tuşlama ile ve düzeltemiyorlar.

Sonraki seriler ki es8000 f8000 es8090 7000 ler ve türevlerinde yazılımsal olarak menü kaybedilmiş (bu gizli beliren menünün adı direkt Bluetooth kulaklıklardır) ayrıca sadece kendi kazık cihazlarının kullanılabilmesini sağlayan kendi Mac adresini içerecek bir filtreleme yapılmış. Oysaki samsung buna kafa yormak yerine standart olarak sunsa blutooth kulaklık e hoperlör cihazlarımız çalışacak.

Peki samygo da ne olmuş.(kendini samsung yazılımlarını kırmaya adamış forum sitesi Allah razı olsun) Tabiki sorunu çözmüşler. O kadar Linux uzmanı hacker derecesinde bir araya gelirse tabi ki hallederlerdi. Es8090 es8000 ve f7000 f8000 ve türevlerinde halletmiş kulaklık hoparlörlerini kullanıyorlar sorunlar var yinede tabi.

Nasıl derseniz iste o iş karışık ve çoğumuzuda aşar. Başta tv yi Linux cular bilir root ediyorlar. Terminalden bağlanıp kendi hazırladıkları yazılımları (.so) yürütüyorlar. Aslen işlemler bir kaç dakikalık şeyler. Ama bilmeden ezbere bizim için riskli. Tv elimizde kalabilir. Ama formlarını sonuna kadar okudum. Bu kadar olur. Gizli menüleri tespit etmişler. Mac filtrelerin nasıl yapıldığını anlamışlar. Kütüphaneleri mıncıklamışlar. Neler neler.Yani blginin ve azmin bu kadarı.

Kısaca benim için çok zor. Varsa linux u ve programcılığı hemde donanım düzeyinde yutanlar bunları deneyebilir ler. Bu haliyle bile belirli kulaklıkları çalıştırmışlar. Birbirlerinden çalışan marka ve modelleri deneyenlerden istiyorlar.

Neyse ben başka bir çözüm önereyim. Çokta bilgiye dayanmasa da deneyimlerime dayanıyor. Ve yüzde yüz çalışmaktadır. Diğer benzer sorunları olan tv ve başka cihazlarda da yapılablir. Kullanıyorum da çok memnunum.

Nasıl? Sorunu extra donanım ile çözeceğiz. Yapmanız gereken bir adet usb beslemeli audio Transmitter alacağız. Kendinden pilli olmasın. Alıcı vericili lithium polimer pilli vs. komple modeller olmasın. En basitini alın. Nedir sadece audio Transmitter yani sesi alacak (audio in) ve Bluetooth olarak havadan iletecek. Bu kadar özellik yeter. Bir flash bellek tipinde. Anteni de olsu. antenli tip alın. Beslemesi usb üzerinde den. Flash bellek gibi dedim ya.

Ben çinden almıştım Aliexpressten. Şimdi kullanacağınız zaman iki seçeneğiniz var. Biri elle tv nin audio çıkışını bu aldığınız Transmitterde audio in girişine gireceksiniz. Beslemesi tv üzerindeki usb girişlerin akımı en yüksek olanına takın. Hdd usb olabilir mesela. Bu kullanımda olumsuz olan şey kulaklık istediğinizde audio 3.5mm jakı çıkarıp takmak gerekecek. Ve Transmitter de sürekli enerjili kalacak.

Ama yine bir önerim var. Tv ayar menüsünde harici hoparlör geçişi var. Yani tv kendi hoparlörünü kesip arkada lale çıkışlarada veriyor veya tersini yapıyor. Laleyi 3.5mm ye dönüştüren adaptörler (yani hazır kablolar) var. Bunu kullanırsanız jak sökme takmadan kurtulursunuz. Yazılımsal switch olur.kumanda ile geçiş yaparsınız.

Beslemeye gelirsek Transmitter in usb bağlantısını bir standart 5v telefon adaptörüne (şarj aletine) bağlayın. Adaptörü de ışıklı anahtarlı bir erkek elektrik fişi içeren uzatmaya. Transmitter tarafı dişi fiş olsun. Kullanacağınız zaman zaten enerjiye bağlı olan Transmitterinizi enerjileyip yazılımsal olarak tv den harici hoparlör alın. Sonrası bildik standart bir Bluetooth kulaklık eşleştirmesi.

Yani Transmitter in üzerindeki düğmeye eşleşmesse bas. Kulaklığı aç. Karşılıklı ışıkların flash şeklinde uzun aralıklı yanma moduna geçmesini sağla.

Aslen Transmitter sürekli açık bırakırsanız veya çıkarıp takacaksanız uzatmaya da gerek yok. Benim amacım sanki tv nin bir parçası gibi ama enerjili de bırakmadan kullanmak. Neyse. İstenirse en güzeli tv usb de takıp öylece bırakmak. Ama Transmitter sürekli açık olur. Ayrıca tv power supply yi yani iç beslenmesinde sürekli akım çekmesine neden olur. Transmitter de ısınabilir. O yüzden böyle yapıyorum. Yoksa direk bağla kullan daha pratik.

ne kadar garip. yani 7-8 bin u gün için modern bir tv alacaksınız. tv nizin yazılımında ucuz sıradan kullaklık klaye fare vesaire kullanmamanız için yazılımında binbir taklalar atacaklar. üstelik normalde bunlar zaten var ve çalışıyor. çalışmaması için uğraşacaklar. ayıbın terbiyesizliğin bu kadarı. tv yi sattı buna köle kılıp başka donanımlarıda zorla satacaklar. onlardan alacaksınız. İşte böyle samsung. gerçi diğerleri neki.Sony yıllarca birdiğiniz standart kabloları değiştirip yeşil yeşil dolarlara satmadı mı.

Neyse arkadaşlar durum böyle. fazla zorlamayın derim. Aslen yazılı mı zorlamayı buraya taşırdım samygo dan ama doğru olmaz. Zira bu tv deki gizli menüye girdiğinizde oradaki ayarlar tek bir yanlış tıklamayla değişiyor. eski değerleride bilemiyorsunuz. hayati ayarlar var. tv bir anda bozulabiliyor. renk gidebiliyor. görüntü bozuluyor. düzeltecem derken dahada bozuluyor filan. bozan bir sürü insan var. o yüzden bu işe girmeyelim. iddialı olan varsa ingilizce samygo dan halletsinler. forumda sesi almışlar halletmişler gördüm.

transmitter işi benim önerdiğim çözüm. biraz sök tak yaparak amacınıza ulaşıyorsunuz. hatta bunuda yapmamanız için önerilerim oldu. bunlarla enerji kesmemek şartıyla hiç bir sök tak yok. eğer benim gibi transmitter enerjili kalmasın istiyorsanız bir ışıklı anhtarlı uzatma yapın. traansmitteri yüksek bir yere koyun. Abartmıyorum şimdi tekrar denedim 10 metreden filan dolby bass tadında çekiyor.

son bir uyarımda piyasada ürünler görünüm olarak benziyor. genellikle hep bluetooth alıcı satılıyor. ürünler yüzde doksan alıcı yönünde. bbluetooth transmitter (yayıcı) başka bir ürün. yani alıcı değil. hem alıcı hem verici aynı cihazda da ürünler var. ama siz dediğim gibi yapın. basit iyidir. kafa karıştırmaz. ayar gerektirmez. pilsiz iyidir. şarj istemez. batarya bayatladı olmaz.

Samsung'un felesefesini de anladım galiba. herhalde "bunlar benim bu kadar pahalı olan ürünlerimi alabildiklerine göre bu enayilerde (o enayiler biz oluyoruz) bok gibi para var madem bok gibi paraları var kazığı sonuna kadar sokayım alsınlar en pahalı ürünlerimi diyor Samsung" herhalde. Alın bir transmitter verici olsun bitsin kendimizi enayi yerine koydurmayalım. zaten 4000-7000-8000-10000-12000tl vermişim bir tvye. İçindede standart bluetooth verici zaten var parasını da ödemişim. Neden standart ucuz bi kulaklık takamıyoruz abi bi cevap versene Neden Neden Neden ????

Herkese sorunsuz "bluetooth kulaklıklı" iyi seyirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasesa -- 15 Kasım 2020; 17:54:32 >

• Samsung Nu7100 55"

Bu modelde deneyen var mı?

• Bir65 B kullanıcısına yanıt

Benim Tv'de de aynı tarayimca BT var ama kulaklık kısmına girince kulaklık araması yapmıyor. Bir çözüm buldunuz mu?

• istcool kullanıcısına yanıt

Çözebildiniz mi

• bariscapt B kullanıcısına yanıt

Selamlar, benim televizyonumda samsung NU7100 gizli menuden Bloototh ON yapsamda hiç bir cihaz listelemiyor. Samsung trio 500 Klavyeyi bağlamak istiyorum oda listelenmiyor. Bluetooth ON olsada resimde attığım gibi BT Versiyon kısmı ---- şeklinde boş geliyor. Sanki hardware olarak bluetooth bağlı değil gibi arkasını açıp öyle bir modül varda kablosumu takılı değil diye bakasım var. NU7100 ledrde bu sorunu çözebilen var mı ?

Samsung smart tv ye Bluetooth kulaklık bağlamak

• Bir süre araştırdıktan sonra BESTBUY sitesinde forumda gördüğüm üzücü cevap Malesef NU7100,NU7300 serilerinde bluetooth olmadığıdır. Kendi PDF lerindede benzer ifade var.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.