Şimdi Ara

Samsung/Seagate HDD rezilliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
1
Favori
1.576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Son bir haftada arızalanan 3 adet samsung harddiskimi garantiye göndermek istedim.Henüz garantileri dolmamıştı.Samsung müşteri hizmetlerini aradığımda artık Samsung'un harddisklerine seagatenin baktığını söylediler.O an aklıma geldi geçen senede aynısı olmuştu ve ben harddiski çöpe atıp yeni harddisk almıştım.Samsung ve Seagatenin aldığı karara göre samsung harddisklerin servis,değişim,iadeleri seagate ye yapılmakta.Seagate Türkiye'de olmadığı içinde Hollandaya göndermek gerekiyor.Kargo,gümrük masraflarıda son kullanıcıya yani bizlere ait tabikide.

Ben bu ürünleri aldığımda 2 yıl yetkili Samsung ( Türkiye ) garantiliydi.Benim ürünümün garantisi dolmamışken nasıl yurtdışı garantili bir hale gelebilir? Seagate karar alırken Samsung bir şey diyememiş mi bu karara? yoksa işlerine mi gelmiş olmalı?Bilseydim bu fiyatlar yerine %70 daha ucuza paralel ithalat temin eder arızalandığında da çöpe atardım.Valilikten hakem heyetine dilekçe yazdım bugün.Sanırım bugün biraz ters tarafıma geldiler bu işin peşini bırakmamayı düşünüyorum fakat yinede bir şey çıkacağını zannetmiyorum Samsung ve Seagate kılıfına uydurmuştur herşeyi.

Bir daha samsung ve seagate harddisk almak mı? Asla...

Daha önce böyle bir sorun yaşayıp tüketici haklarına başvuran oldu mu arkadaşlar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Woopie -- 27 Mayıs 2013; 21:46:22 >

• PTT ile takipli olarak yollayabilirsiniz. Geri dönüşte kargo ücreti ve ticari mal olmadığı için de gümrük vergisi ödemezsiniz.
  • Hocam sorun o değil.Zaten güvenlik sistemimde kullandığım harddiskler bunlar.Yazın kısmetse zaten gideceğim o zaman kendim bile götürürüm.Bugün detaylıca araştırdım ve Seagate hollanda ile görüştüm.İstanbulda toplanıp oradan çıkabiliyormuş veya dediğiniz gibi ptt kargo ile direk hollandaya yollayabiliyormuşum.Ücretsiz oluşu geçen seneymiş maalesef.Seagateden aldığım bilgiye göre ürünü gönderdiğimde sıfır harddisk gönderiyorlarmış eğer arızası stabilse.Bu durumda gümrük masrafları bana aitmiş.Tabi kargo masraflarıda her halde bana aitmiş.

Ne olursa olsun ben türkiye garantili olduğu için aldığım ürünü yurtdışına garantiye gönderiyorum paralel ithalat almadım ki?Beni sinirlendiren şey bu
  • Çok talihsiz olmuş sizin durumunuz ama disklerde garantiye koyuncu bakıyor diye biliyordum ben siz müşteri hizmetleri olarak nereyi aradınız acaba keşke koyuncuyla önce bir iletişime geçseydiniz @Woopie

http://www.samsung.com/tr/support/distributors/distributors.do
  • nası yani seagate nin tr de servisi yok mu...
  • Durumun abukluğuna ben de katılıyorum. Birsürü gereksiz formaliteyle uğraşmak zorunda kalmak cidden can sıkıcı.:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: SpecturA

Çok talihsiz olmuş sizin durumunuz ama disklerde garantiye koyuncu bakıyor diye biliyordum ben siz müşteri hizmetleri olarak nereyi aradınız acaba keşke koyuncuyla önce bir iletişime geçseydiniz @Woopie

http://www.samsung.com/tr/support/distributors/distributors.do

quote:

Orijinalden alıntı: carloska
    nası yani seagate nin tr de servisi yok mu...
    444 77 11 i aradım hocam.Koyuncu elektronikten temin etmediğim için onların yardımcı olacağını sanmıyorum.Casper'a kadar aradım düşünün sinirimden artık

Maalesef Türkiyede Seagate'ye ait bir adet bile servisi bulunmamakta.Merkezine yani Hollandaya göndermek gerekiyor.

Not : Casper Samsung hddleri zamanında sattığı için aradım Casper dan çıkmış olabilir mi ürün diye fakat oradan çıkmamış verdiğim seri numarasına göre.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Woopie -- 27 Mayıs 2013; 22:14:02 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Samsung 1TB HDD MBR SORUNU
    10 yıl önce açıldı
    WD HDD Bozuldu
    12 yıl önce açıldı
    Seagate HDD Garanti
    8 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ilginç gerçekten....bilmem kaç milyar hdd sattığında bahsediliyordu haberlerde...
  • bende de 2 tane 322GJ raid li samsunglar var hala taş gibiler (ssd leri aratmıyorlar desem yeridir) şimdiye kadar bir problem çıkarmadılar ama sormak istiyorum siz hangi firma garantili aldınız (şahsen mersa garantili aldım) bir problem olursa sizin gibi başlarından savıp yurt dışına mı gönderin derler ?
  • Hocam firmaların bir önemi yok.Yetkili servis garantili ürünler fakat Seagate ile anlaşmasına göre artık samsung hddlerin servisine ve garantisine bakmıyor komple seagateye devretti.Seagatede de Türkiye'de olmadığı için merkezi Hollandaya görmenizi isteyecektir olası bir arızada.
  • Hocam konuyla alakasız olacak fakat paralel ithalat ürünlerini nerelerden alabiliriz? Özellikle hdd.

Edit: Yeni mesaj atmak istemedim, teşekkür ederim hocam. @Woopie

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PostMortem -- 27 Mayıs 2013; 23:59:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Woopie

Son bir haftada arızalanan 3 adet samsung harddiskimi garantiye göndermek istedim.Henüz garantileri dolmamıştı.Samsung müşteri hizmetlerini aradığımda artık Samsung'un harddisklerine seagatenin baktığını söylediler.O an aklıma geldi geçen senede aynısı olmuştu ve ben harddiski çöpe atıp yeni harddisk almıştım.Samsung ve Seagatenin aldığı karara göre samsung harddisklerin servis,değişim,iadeleri seagate ye yapılmakta.Seagate Türkiye'de olmadığı içinde Hollandaya göndermek gerekiyor.Kargo,gümrük masraflarıda son kullanıcıya yani bizlere ait tabikide.

Ben bu ürünleri aldığımda 2 yıl yetkili Samsung ( Türkiye ) garantiliydi.Benim ürünümün garantisi dolmamışken nasıl yurtdışı garantili bir hale gelebilir? Seagate karar alırken Samsung bir şey diyememiş mi bu karara? yoksa işlerine mi gelmiş olmalı?Bilseydim bu fiyatlar yerine %70 daha ucuza paralel ithalat temin eder arızalandığında da çöpe atardım.Valilikten hakem heyetine dilekçe yazdım bugün.Sanırım bugün biraz ters tarafıma geldiler bu işin peşini bırakmamayı düşünüyorum fakat yinede bir şey çıkacağını zannetmiyorum Samsung ve Seagate kılıfına uydurmuştur herşeyi.

Bir daha samsung ve seagate harddisk almak mı? Asla...

Daha önce böyle bir sorun yaşayıp tüketici haklarına başvuran oldu mu arkadaşlar?

kardeşim bunlar elektronik cihaz bunu böyle göstermene fazla gerek yok aslında ben amd nin 7850 sini aldım o.c ilk aldım bozuk çıktı ben bunu heryerde vurgulaya vurgulaya söyleyebilirdi ama şans işi alacaklarıda etkilemeyelim lütfen seagate kullanıyorum gayette menunum

• Bazı toptancılar veya ithalat yapan firmalar getirebilir.Kolayca harddisklerin paralel ithalat ürününü internetten bulamazsınız hocam.
  • Urunun bedelini iade etme zorunlulugu var bu durumda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam hakem heyetine başvurdum emin misiniz? Nasıl alabilirim ?
  • 2 sene kadar önce samsung hdd için alttaki adresten sorgulama yapmıştım, garantili görünüyordu gönderdim ve değişim gerçekleşti.
    Belki şansınıza burdan çıkmış olabilir;

http://www.destekbilisim.com/garanti-kontrol.aspx
  • garanti kapsamı içindeyse evet
  • Ürünün çıkış yaptığı yerde yardımcı olmuyor maalesef.Garanti kapsamı devam ediyor bakalım bugün ne olacak.Gelişmelerden haberdar edeceğim.
  • Ürünün çıkış yaptığı yer yardımcı olmuyorsa bunun için verdikleri cevabı mail yada faks şeklinde isteyin.
    Arkasından hiç beklemeden tüketici mahkemesine gidin. Halen Arena gibi distribütör firmalarda samsung disk bulunuyor.
    Yaptıkları üçkağıtçılık.
  • Aynen öyle hocam tüketici haklarına başvuruda bulundum netice ne olucak merak ediyorum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.