Şimdi Ara

Samsung R522 Donanım sorun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
927
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Samsung R522 model notebook'um var. Bugün itibari ile açılmamakta. Öğlen çalışır durumdaydı aşırı ısınması vardı. Bir an dondu öyle kaldı ekran sonra kapattım , açmaya çalıştığımda ekranda herhangi bir değişiklik olmadan bekliyor öyle. Ekrana hiçbir ışık vb olay olmuyor. Onun haricinde laptopun üst kısmını söktüm ve işlemci fanı çalışmıyordu ilk etapta onuda söküp telefon pilinde denedim çalıştı , orayıda geçtim kaldı geriye işlemci chipset anakart , ramleri söküp teker teker denedim 4 kombinasyon olarak olmadı yine çalışmadı.Daha sonra dh sayfalarında dolaşırken biryerde gördüm dahili ekran kartında soğuk lehim olayı onu deneyeyim dedim. Baktım işlemci fanı çalışmaya başlamış.

Laptop 'u açtığım zaman olan olayları özetlersek

-Herhangi bir bip sesi gelmiyor
    -Ekranda herhangi bir görüntü vb olay olmuyor
    -Harddisk ve cd-room'a sorunsuz elektrik geldiğini düşünüyorum çünki açar açmaz çalışıyor onlar ve ışıklar arasında hdd ışığı yanıyor
    -Laptop'u açtığım zaman ilk önce 4. ışık ve ilk 2 ışık yanıyor daha sonra 4.ışık sönüyor onun yerine yanındaki 3. ışık yanıyor sanırım hdd olan o 3 .

Bilgisi olanlardan yardım bekliyorum lütfen . . .

En kötü durum servise götürmek olucak.Servise gideceği sorun ve fiyatı konusunda bilgisi olanlardan da yardımlarını bekliyorum

Saygılar...

• işlemci fanı yeryer çalışmıyorsa ısınması normal neticesinde donar.fanlar çalışıyormu şuan anlattığın kadarıyla ekrana görüntü gelmiyor.ekran kartı ne durumda açmışken fanı temizlemişsindir zaten 1 ve 2. ışıklar power ve güç ışığı üçüncü yanıp sönen ışık var ise hdd'dir diğeri ya kablosuz bağlantı yada capslock ışığı bunlar düğmelerine bastığınızda yanabilir. işlemci yada ekran kartından kaynaklanıyor olabilir.ısınma oldu daha sonrasında kapandı açılmadı ekran kartı gibi duruyor.aynı zamnda işlemci durumuda olabilir.fiyat konusunda birşey diyemiyorum servisde diyemez çünkü arıza belli değil bence servise verin arıza tespiti olsun fiyatı size söylerler onagöre serviste yaptırıp yaptırmamak konusunda karar verirsiniz.birde fişte ve bataryada ayrı ayrı çalıştırdınız mı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vercenik53

işlemci fanı yeryer çalışmıyorsa ısınması normal neticesinde donar.fanlar çalışıyormu şuan anlattığın kadarıyla ekrana görüntü gelmiyor.ekran kartı ne durumda açmışken fanı temizlemişsindir zaten 1 ve 2. ışıklar power ve güç ışığı üçüncü yanıp sönen ışık var ise hdd'dir diğeri ya kablosuz bağlantı yada capslock ışığı bunlar düğmelerine bastığınızda yanabilir. işlemci yada ekran kartından kaynaklanıyor olabilir.ısınma oldu daha sonrasında kapandı açılmadı ekran kartı gibi duruyor.aynı zamnda işlemci durumuda olabilir.fiyat konusunda birşey diyemiyorum servisde diyemez çünkü arıza belli değil bence servise verin arıza tespiti olsun fiyatı size söylerler onagöre serviste yaptırıp yaptırmamak konusunda karar verirsiniz.birde fişte ve bataryada ayrı ayrı çalıştırdınız mı.

Yaptığınız yorum için teşekkürler.Her türlü kombinasyonları denedim pil ve pilsiz çalıştırma konusunda.Hiç ses gelmemesi bana işlemci yada anakart olma ihtimalini çağrıştırıyor...

• Sanırım anakart , ramlerin 2 sinide sökerek çalıştırdım böyle bir durumda bilidiğim kadarıyla sürekli bip sesi gelmeliydi tamirine uğraştığım eski bir bilgisayardan hatırlıyorum bunu.
  • baya masraf açar sana servise göster eğer anakart derlerse baya fiyat çıkarabilirler bir sorun deneyin şansınızı.başımdan geçen olayı anlatayım imzamdaki leptop'un klavyesine bir bardak meyve suyu döktüm ohalli çalıştı hemen batarya ve fişi çıkardım bir gün kadar kuruttum çalıştırdım 5dk sonra kapanıyordu sonra bios ekranına gelir gelmez kapanmaya başladı,anakart'tan şüphelendim servise götürdüm 4 gün sonra çağırdılar beni anakarta tek damla inmemiş üst klavyeyi söküp bakımı yapıldı üst kapak komple değişti üücret talep edilmedi benden şuanda ilk aldığım günkü gibi performanslı kullanıyorum sıkıntım yok.demek istediğim çok basit bir sıkıntıdanda olabilir kaldıki sen klavyeyei filan sökmüşsün acaba bir yerde bir sıkıntımı yaptın,bunları gözden geçirsinler ucuzda atlatabilirsin ufak bi ücretlede geçebilirsin masrafta çıkabilir en azından ne olduğunu öğrenirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: vercenik53

baya masraf açar sana servise göster eğer anakart derlerse baya fiyat çıkarabilirler bir sorun deneyin şansınızı.başımdan geçen olayı anlatayım imzamdaki leptop'un klavyesine bir bardak meyve suyu döktüm ohalli çalıştı hemen batarya ve fişi çıkardım bir gün kadar kuruttum çalıştırdım 5dk sonra kapanıyordu sonra bios ekranına gelir gelmez kapanmaya başladı,anakart'tan şüphelendim servise götürdüm 4 gün sonra çağırdılar beni anakarta tek damla inmemiş üst klavyeyi söküp bakımı yapıldı üst kapak komple değişti üücret talep edilmedi benden şuanda ilk aldığım günkü gibi performanslı kullanıyorum sıkıntım yok.demek istediğim çok basit bir sıkıntıdanda olabilir kaldıki sen klavyeyei filan sökmüşsün acaba bir yerde bir sıkıntımı yaptın,bunları gözden geçirsinler ucuzda atlatabilirsin ufak bi ücretlede geçebilirsin masrafta çıkabilir en azından ne olduğunu öğrenirsin.

Eyvallah hocam sağolasınız. Klavye sökümünde takımında herhangi bi sıkıntı olmadı çünki pc donup kaldı ve birdaha açılmadı bunun tek olası yolu donanımsal bir sorun . Umarım bu sorun bana pahalıya patlamaz durduk yere masraf çıktı şimdim :(

• Bugün sabah tekrar deniyeyim dedim laptopun power düğmesine bastım uzunca bi parazit sesi çıktı laptoptan. Böyle nasıl ifade edeyim hani bilgisayarda müzik açıkken donarda böyle ses aynı şekilde aynı tonda çıkarya aynı öyle oldu. Nedenini bilen varmı acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meteor693 -- 14 Nisan 2012; 14:21:15 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Samsung telefonlarda ekran sorunu
    2 hafta önce açıldı
    Samsung laptop bios güncelleme
    9 yıl önce açıldı
    Samsung Notebook Arıza
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.