Şimdi Ara

Samsung QLED tv ekran temizleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
1
Favori
4.984
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar samsung qled 55q60r ye sahibim bunun temizliği nasil yapılmalıdır kurulum sırasında herhangi bir bilgi verilmedi tavsiyeleriniz nelerdir ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Samsung QLED TV Ekranını Temizleme

Samsung QLED TV'nizin ekranını temizlemek, optimum görüntü kalitesini ve uzun ömürlülüğünü sağlamak için çok önemlidir. İşte ekranınızı güvenli ve etkili bir şekilde temizlemek için adım adım bir kılavuz:

Malzemeler:

• Yumuşak, tiftiksiz bir bez
    • TV ekran temizleyici spreyi (özellikle QLED ekranlar için tasarlanmış bir ürün kullanın)
    • Damıtılmış veya demineralize su

Adımlar:

1. TV'yi Kapatın: TV'yi temizlemeden önce daima kapatın ve fişini çekin.
    2. Tozları Alın: Yumuşak bir bez kullanarak ekran yüzeyindeki fazla tozları hafifçe silin.
    3. TV Ekran Temizleyici Spreyi Kullanın: QLED ekranlar için özel olarak tasarlanmış bir TV ekran temizleyici spreyi püskürtün. Aşırı püskürtmeyin.
    4. Yumuşak Bezle Silin: Temizleyici spreyi püskürttükten sonra, dairesel hareketlerle nazikçe ekranın yüzeyini temizleyin.
    5. Damıtılmış Suyla Durlayın: Temiz bir bezi damıtılmış veya demineralize suyla ıslatın ve ekranı tekrar nazikçe silerek temizleyici kalıntılarını temizleyin.
    6. Kurulayın: Temiz ve kuru bir bezle ekranı kurumaya bırakın.

Önemli Hususlar:

• Sert kimyasallar veya aşındırıcı temizleyiciler kullanmayın, çünkü bunlar ekranın kaplamasına zarar verebilir.
    • Ekranı temizlemek için kağıt havlu veya sert bezler kullanmayın, çünkü çiziklere neden olabilirler.
    • Ekranı çok fazla ovalamayın veya çok fazla baskı uygulamayın.
    • QLED ekranlar diğer TV türlerine göre daha hassastır, bu nedenle ekstra bakım gösterilmesi gerekir.

Samsung QLED TV ekranınızı düzenli olarak temizlemek, görüntü kalitesini en üst düzeye çıkarmanıza ve ekranınızın uzun ömürlü olmasını sağlamanıza yardımcı olacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • en iyisi microfiber bez ve su dur. şimdiye kadar gördüğüm en iyi ekran temizleyici ikilisi.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben direk hava tutuyorum toz felan kalmıyor. Kuru bez çizer gibime geliyor, nemlendirsek bezi leke kalır diye korkuyorum. O yüzden hava tutuyorum ve tozdan eser kalmıyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Beyler öncelikle kalın mikrofiber bezle temizlemeyin, olabildiğince pürüzleri az olan mikrofiber bezler var, önceden bu tarz ürünlerin içinden çıkardı şimdi pek koymuyorlar. Özellikle ekranı silmek için olanları var.

Sulu veya nemli bezle silmeyin, iz yaparsa daha beter oluyor. Benim ofisimde bulunan tv'yi elemanım nemli bezle sildi, çok fena oldu.

Olabildiğince pürüzsüz mikrofiber bezle, fazla bastırmadan üstündeki tozunu alın yeter. Hava tutabiliyorsanız tutun diyeceğim ama ev ortamında nasıl hava tutacaksınız :)
    Lg tv pembe ekran sorunu
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Fon Makinesinin soğuk kısmı ile hava tutabiliriz işe yarar mı :)

Öncelikle merhabalar. Bence de her mikrofiber bez uygun değil. Ben oto yıkama sektöründeyim. Araç İçi Monitör / Ekran temizliği yaparken zengin müşterilerin araçlarına zarar vermemek için özel bir bez kullanıyoruz. Daha önce ekranı öve öve bitiremedikleri mikrofiber bezlerle sildik. Boydan boya çizdik ekranı. Dilimiz yandığı için önem veriyoruz. :)

İntermop adlı bir marka. Oto kaporta bezlerini uzun yıllar kullandığımız bir marka. Araç içi ekranları tek bir çizik bile olmadan kolayca temizliyoruz. Kendi evimde LG marka televizyonda da kullanıyorum. Süper temizliyor. Sadece suyla hemde.

Bezi sadece ilk aldığımızda sıvı sabunla köpürtülmüş bir suda bekletiyoruz. Bu da mikrofiber özelliğini aktif etmesi için yapılıyor. Sonra durulayıp kullanıyoruz. Yüzeyi acayip yumuşak. Hissiyatı çok iyi. Biz çok memnun kaldık. İsterseniz siz de deneyebilirsiniz. Aşağıya linki bırakıyorum. O kadar para veriyoruz. Dikkat etmemiz lazım.

Samsung QLED tv ekran temizleme mikrofiber
    Intermop Hassas Yüzey Temizleme Bezi Mavi 40x40 - Mikrofiber
    https://www.mikrofiber.com.tr/intermop-mikrofiber-hassas-yuzey-temizleme-bezi-mavi-40x40cm

https://www.mikrofiber.com.tr/intermop-mikrofiber-hassas-yuzey-temizleme-bezi-mavi-40x40cm

• popturceyn P kullanıcısına yanıt
    Hocam konu çok eski ama Samsung tv ler de 2025 yılında bu mavi leke olayı devam ediyor mu, bir bilginiz var mı ?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.