Şimdi Ara

Samsung, OLED ekranların yerine QLED ekranlara yöneliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
1
Favori
635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Samsung, OLED ekranların yerine QLED ekranlara yöneliyor


    Televizyon sektöründe OLED ekran tabiri, yıllardır gündemde ve sık sık üreticilerin yatırımlarını okuyoruz. Bununla birlikte son dönemde bazı gelişmeler yaşandı. Örneğin Samsung, 2017 yılında OLED panelli televizyon üretmeyeceğini açıkladı. OLED üretiminde problemler yaşandığı iddiaları, bu son haberle birlikte ayyuka çıkarken, bunu destekleyen yeni bir haber geldi.


     


    OLED ekranlar, bilindiği üzere organik LED’ler sayesinde arka aydınlatmaya ihtiyaç olmadan daha canlı ve parlak renkler sunabiliyor. Ayrıca enerji tüketimi de önemli miktarda düşüyor. Bununla birlikte, organik materyalin uygulanması aşaması halen maliyetli ve bu da, OLED televizyonların fiyatlarının çok yüksek bir seviyede takılmasına neden oluyor.


     


    Aradan geçen zaman diliminde OLED ekranların maliyetlerinde kayda değer bir düşüş olmadı ve üreticiler farklı çözüm arayışına girdi. Samsung, bir süredir QLED adını verdiği bir teknoloji üzerinde çalışıyor ve 2019 yılındaki SUHD modellerine entegre etmek niyetinde.


     


    QLED Nedir?


     


    QLED tabiri, Quantum Dot LED açılımını kapsıyor ve OLED’den sonraki yeni nesil ekran teknolojisi olarak gösteriliyor. Kuantum noktaları, boyutları 2 ila 10 nanometre arasında değişen küçük yarı iletken kristallerdir. Başka bir deyişle saç telinin kalınlığının on binde biri kadar.


     


    Kuantum noktaları, boyutlarına göre farklı renkler üretebiliyor. Ayrıca inorganik olduğu için maliyetleri düşük, en canlı renklere sahip ve renk dengesi en üst seviyede. Her piksel için renklerin yeniden üretimi daha iyi ve bu sayede HDR teknolojilerinin uygulanmasında büyük avantaj sağlıyor.


     


    Kuantum noktaları, hali hazırda yeni Samsung SUHD televizyonlarının panellerine uygulanıyor. Ayrıca Philips de, geçen yıldan bu yana aynı teknolojiyi geliştirmeye çalışıyor. Şimdi ise sırada kuantum LED ekranlar üretmek var.


     


    Samsung, sık sık OLED panel maliyetlerinin halen istenen seviyeye gelmediğini ve gelecek yıl OLED televizyon üretmek istemediklerini dile getiriyor. Kaynaklara göre Samsung, QLED ekran teknolojisine ağırlık verecek ve 2019 yılında da ilk örneklerini piyasaya sürecek. 2019 yılına kadar da kuantum noktalar ile desteklenmiş SUHD televizyonların daha fazla pay sahibi olduğunu göreceğiz.


     


    Ayrıca Bkz.Samsung 10nm teknolojisine geçti ancak bellek tarafında

    Televizyon pazarının uzun süredir liderliğini elinde tutan Samsung’un, OLED ekranlar üzerinde ısrarcı olması muhtemelen gereksiz kaynak harcanmasına neden olacak ve önümüzdeki yıllar için de dezavantaj oluşturacaktı. Firma, bu bakımdan kendi çapında bir tedbir almış oldu.


     







  • Zaten quantum led i kullanmıyor muydu? Yöneliyor derken?

  • darkdiva D kullanıcısına yanıt
    Daha fazla yatırım yapacak, araştırmaları bu yönde yoğunlaştıracak denmek istiyor.

    Teknoloji gelişme konusunda hızını korusa da son kullanıcı tarafındaki ivmesini kaybediyor. Çünkü reklamlarla onca yıl o kadar uçtular ki kullanıcılar neye ihtiyacı olup olmadığını artık bilmiyor. Öyle yaptık, böyle yaptık diyor firmalar ee ne fark var diyorsun, testlerde şunu katlıyor, bunu eziyor diyorlar, bakıyorsun, pek de farklı değil. Buna mı 2 katı para vereceğim deyip gidip bir önceki modeli alıyor insanlar. Tabi dünya genelindeki ekonomik durağanlığın da etkisi var. Eskiden 1GHz'den 1.2GHz'e çıkınca oooo deniyordu, şimdi 1.6'dan 2.5'e çıkıyorsun, farkı hissetmiyorsun bile.
  • Samsung hep farklılaşıyor. Diğer üreticiler OLED pazarından çekilirken Samsung bunu alternatiflere yönelerek yapıyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: darkdiva

    Zaten quantum led i kullanmıyor muydu? Yöneliyor derken?

    Sadece varsayılan OLED panelde kullanıyordu şimdi ise tamamen yeni panelde kullanmak istiyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sniper23 -- 25 Mayıs 2016; 21:03:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Televizyonları yakından takip edenler daha iyi bilir, ama quantum dot LCD bu anladığım kadarıyla.

    Edit: Kaynağa baktım, Quantum Dot TV gibi değil, OLED gibi olacakmış.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guaire -- 25 Mayıs 2016; 21:06:17 >
  • sorunsuz olsunda dunya para verip tv aliyorsun ekranda logo kaliyorsa kac kisi parasini riske atar.su tv pazarında yasananlar rekabetin her zaman kalite getirmedigi aksine gotudugunun kaniti oldu adeta , maliyet baskısından ureticiler kıstıkca kısıyor , olede neden girmedikleri belli maliyet yuksek demek ki para kazanamayacaklar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: joven

    Doğru bir karar şimdileri lg oledler malum ortada ve görüntü falsoları can sıkıcı bir halde

    Aslında Sony 9 sene önce Oled tv çıkarttı ne hikmettir butik ürün olarak kaldı devamı gelmedi

    hikmeti belli 11 inc tvye 2500 dolar istediler Tr fiyati 10 bin mi neydi ,geçen ay 55 inch profesyonel oled monitör duyurdu sony fiyati 28 bin dolar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackzeros -- 25 Mayıs 2016; 21:27:42 >
  • Ucuz olad monitörler de yalan olacak galiba. Bir tane dell de var oled monitör Dell UP3017Q ama ne zaman çıkar belli değil zaten çıksada alamayacağız 5000$. Puff yine ips panellere kaldık

  • Quantum dot teknolojisini zaten Sony yıllardır trilimunos adı altında kullanıyordu, Samsung'da suhd adı altında kullanmaya başladı bu teknoloji renkle ilgili televizyonlarda daha fazla ve güzel renklerin oluşmasını sağlıyor oled'de rakip olabilecek yada eşdeğer birşey değil.

  • Bence burda bir yanliş anlama var QLED ile led in bi akrabaligi yok oled le akrabaligi var yani bu QLED ayni oled gibi arka aydinlatmadan faydalanmiyor işiği kendinden üretiyor quantum dot led le alakasiz konu daha cok oled in gelismis versiyonu denebilir

  • Quantum dot ile quantum oled yada qd-oled birbirinden farklı şeyler. Google'a yazın detaylı açıklaması vardır uzun uzun yazmak zor geldi şu an

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jupiterli61

    Bence burda bir yanliş anlama var QLED ile led in bi akrabaligi yok oled le akrabaligi var yani bu QLED ayni oled gibi arka aydinlatmadan faydalanmiyor işiği kendinden üretiyor quantum dot led le alakasiz konu daha cok oled in gelismis versiyonu denebilir

    Bunun LCD türevi olmadığına eminmisiniz ?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lumiafanx920


    quote:

    Orijinalden alıntı: jupiterli61

    Bence burda bir yanliş anlama var QLED ile led in bi akrabaligi yok oled le akrabaligi var yani bu QLED ayni oled gibi arka aydinlatmadan faydalanmiyor işiği kendinden üretiyor quantum dot led le alakasiz konu daha cok oled in gelismis versiyonu denebilir

    Bunun LCD türevi olmadığına eminmisiniz ?

    Burda ne diyorsa o baska bisey bilmiyorum
    Bu mesaja eklenen görseller:

    Samsung, OLED ekranların yerine QLED ekranlara yöneliyorSamsung, OLED ekranların yerine QLED ekranlara yöneliyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kurtulamadik su kalitesiz lcd ve turevlerinden.Umarim ureticiler CRT nin tek gercek varisi olan OLED teknolojisinden vazgecmezler ve bizi kalitesiz lcd lerden kurtarirlar.

  • 2019'A ÇOK VAR ŞU ANDA LG'NİN Quantum Dot LED TELEVİZYONLARI 3500 LİRADAN BAŞLAYAN FİYATLARLA SATILIYOR

  • zaten onu kullanıyordu diye biliyorum demekki tamamen ona yönelecekler...

  • Şimdi bu 4K olayından farklı bir şey mi yoksa yine 4K çözünürlük verecek mi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Plazmalar gelişebilseydi keşke, görüntü kalitesi ve tazeleme hızı her şekilde yetiyor. 3-4 yıldır kullanıyorum, sözü edilen sorunlardan hiçbirini görmedim. PC bağlı iken kaliteli monitör olduğu halde manzarada çok fark var, harika görüntü veriyor.

  • QLED falan okuyup da etkilenenler SONY'nin Triluminos teknolojisini incelesin... Kimsenin kuantumdan haberi dahi yokken SONY bu teknolojiyi yıllar evvelden sonuna kadar kullanıyordu, HEYHAT!


    Cebimdeki 2014'te aldığım telefonda halihazırda kullanıyorum bu teknolojiyi. (SONY Xperia™ Z2)


    SONY böyledir işte.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.