Şimdi Ara

SAMSUNG NX SERİSİ ANA BAŞLIK (698. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14.628
Cevap
93
Favori
448.417
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 696697698699700
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

SAMSUNG NX SERİSİ ANA BAŞLIK
    Atatürk Arboretumu, İstanbul by Mehmet Atacan, on Flickr

• quote:

Orijinalden alıntı: garuda

16.50 de ois var hocam.

Alıntıları Göster
    Merhaba. 16-50 mm olan lens bu. Üzerinde ois tuşu yok. Takılı durumdayken menüde ois özelliği de aktif değil.  SAMSUNG NX SERİSİ ANA BAŞLIK

• quote:

Orijinalden alıntı: fatihhhhharas

Merhaba. 16-50 mm olan lens bu. Üzerinde ois tuşu yok. Takılı durumdayken menüde ois özelliği de aktif değil.  SAMSUNG NX SERİSİ ANA BAŞLIK

lenste 20 - 50 yazıyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: coldasice

Makineniz hayırlı olsun. Objektif çapını değiştiren vidalı halkalar var (step up/down ring) Bu halkalar ile 52mm lik bir filtreyi 40.5mm objektife takabilirsiniz. ( Örneğin bu halka ) Küçük çaplı filtreyi büyük çaplı lenste kullanırsanız objektifin çapından küçük olan filtre kadraj etrafında karanlık bölge oluşturur. Bu yüzden tavsiyem elinizdeki en büyük çaplı objektife göre filtre almanız. Bu sayede diğer lenslerinizde de dönüştürücü halka yardımı ile filtreyi kullanabilirsiniz.
    Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim hocam yalnız kusura bakmayın anlayamadım. Verdiğiniz linkteki ürünü almak faydalı mı değil mi şimdi? Kadraj etrafında karanlık bölge olsun istemem çünkü özellikle gün ışığında filtreye ihtiyaç olacak (uv, polarize gibi) Bu da görüntüyü bozmaz mı?

• Anaaamm şaka gibi. Okuma yazmayı unutmuş gibi 20ye bakıp 16 diye mi okuyorum 2 gündür?? Çok utandım şu an ya. Lens 20-50 mm arkadaşlar

Merhaba. 16-50 mm olan lens bu. Üzerinde ois tuşu yok. Takılı durumdayken menüde ois özelliği de aktif değil.

Alıntıları Göster
    hocam bu lens 20-50 bunda ois yok.

• quote:

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim hocam yalnız kusura bakmayın anlayamadım. Verdiğiniz linkteki ürünü almak faydalı mı değil mi şimdi? Kadraj etrafında karanlık bölge olsun istemem çünkü özellikle gün ışığında filtreye ihtiyaç olacak (uv, polarize gibi) Bu da görüntüyü bozmaz mı?

Alıntıları Göster
    Bu aparat lensin vida yuvasına takılıyor. Mesala 40.5mm 58mm büyüten halkayı lensin vida yuvasına taktıldığında 40.5mm lens çapı 58mm oluyor. Bu sayede 40.5mm lensle 58mm filtre kullanabiliyorsunuz. 40.5mm objektifi aparat halka yardımıyla 58mm çapında filtre ile kullanırsanız, filtrenin çapı (58mm) lensin çapından (40.5mm) büyük olduğu için lens camının tamamı bu filtre çapı içinde kalıyor. Yani halka şeklinde kararma olmuyor. Ama 58mm çaplı bir objektifi aparat halka ile 40.5mm çapa düşürürseniz objektifin çapı (58mm) aparat halkanın çapından küçük olduğundan bu aparat lens camının bir kısmını kapatır. Aparatın kapattığı bu alan fotoğrafta halka şeklinde karartı yapar.
    O yüzden bir defa almak için filtreyi 58mm olarak alın. NX lenslerinde objektif çapı (S serileri hariç) 58mm yi geçmiyor. Halkayı da 40,5mm yi 58mm yi çeviren olarak alın. Başka lens içinde 58mm çaptan farklı ise lens çapını 58mm yapan halka alarak filtrenizi her lensiniz ile kullanabilirsiniz. Örnek veriyorum 40.5mm lens çapını 58mm ye çeviriyor. ben öylesine yazdım. Siz kendiniz daha uygun fiyatlı bulabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: coldasice

Bu aparat lensin vida yuvasına takılıyor. Mesala 40.5mm 58mm büyüten halkayı lensin vida yuvasına taktıldığında 40.5mm lens çapı 58mm oluyor. Bu sayede 40.5mm lensle 58mm filtre kullanabiliyorsunuz. 40.5mm objektifi aparat halka yardımıyla 58mm çapında filtre ile kullanırsanız, filtrenin çapı (58mm) lensin çapından (40.5mm) büyük olduğu için lens camının tamamı bu filtre çapı içinde kalıyor. Yani halka şeklinde kararma olmuyor. Ama 58mm çaplı bir objektifi aparat halka ile 40.5mm çapa düşürürseniz objektifin çapı (58mm) aparat halkanın çapından küçük olduğundan bu aparat lens camının bir kısmını kapatır. Aparatın kapattığı bu alan fotoğrafta halka şeklinde karartı yapar.
    O yüzden bir defa almak için filtreyi 58mm olarak alın. NX lenslerinde objektif çapı (S serileri hariç) 58mm yi geçmiyor. Halkayı da 40,5mm yi 58mm yi çeviren olarak alın. Başka lens içinde 58mm çaptan farklı ise lens çapını 58mm yapan halka alarak filtrenizi her lensiniz ile kullanabilirsiniz. Örnek veriyorum 40.5mm lens çapını 58mm ye çeviriyor. ben öylesine yazdım. Siz kendiniz daha uygun fiyatlı bulabilirsiniz.

Alıntıları Göster
    Bir tane filtre seti kaç farklı lens varsa da filtreye uygun step-up aparatlarını almamız yeterli olur o zaman. Teşekkür ederim çok sağolun.

• Nx1+60mm+raynox250dcr

2018-11-14_05-11-13 by gurcan bozdag, on Flickr

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• judasthewhite J kullanıcısına yanıt
    Hocam ateş ediyorsunuz

Bu arada nat geo tr nin yaptığı sokak konulu fotoğraf yarışması var instagram sayfalarında gördüm bilginiz olsun

Iphone 14 Pro Max Space Black- Apple Watch 7 45mm Midnight - iPad 6.th 9.7" - MSI GP66 -RTX 3070- Olympus OM-D E-M10 Mark III - 14-42mm - 40-150mm - Lenovo G27Q-20- Logitech G PRO X- Apple AirPods Pro 2
  • Penanggalan kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim, özellikle yarışmaya katılacak kadar gördüğünüz yorumunuz için.

Aklıma şimdiye kadar yarışmaya katılmak hiç gelmemişti.

Bahsettiğiniz yarışma için biraz taradım instagramı ama güncel birşey bulamadım, konu etiketi var mıydı?

Orijinalden alıntı: judasthewhite

Teşekkür ederim, özellikle yarışmaya katılacak kadar gördüğünüz yorumunuz için.

Aklıma şimdiye kadar yarışmaya katılmak hiç gelmemişti.

Bahsettiğiniz yarışma için biraz taradım instagramı ama güncel birşey bulamadım, konu etiketi var mıydı?

Buyrun hocam

Iphone 14 Pro Max Space Black- Apple Watch 7 45mm Midnight - iPad 6.th 9.7" - MSI GP66 -RTX 3070- Olympus OM-D E-M10 Mark III - 14-42mm - 40-150mm - Lenovo G27Q-20- Logitech G PRO X- Apple AirPods Pro 2

• Penanggalan kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam.

• Nx1

60mm

Raynoxdcr250

2018-11-19_01-09-20 by gurcan bozdag, on Flickr

• Arkadaslar m42-nx adaptörü alabileceğim bi yer var mi acaba? AliExpress ve sahibindendeki 1 ilan disinda satan bi yer bulamadim. Acaba hayyamda falan var midir?

Gitmeyincede olmuyor, geliyor yine olmuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FaraziVKayra

Arkadaslar m42-nx adaptörü alabileceğim bi yer var mi acaba? AliExpress ve sahibindendeki 1 ilan disinda satan bi yer bulamadim. Acaba hayyamda falan var midir?
    bende var 50tl den verebilirim.

60mm

RaynoxDcr250

2018-11-22_07-00-18 by gurcan bozdag, on Flickr

• coldasice kullanıcısına yanıt
    Hocam bende çöp kutusuna basınca ael yazısı çıkmıyor. Değişik modlarda da denedim sonuç aynı. Fabrika ayarlarına dönüp denedim yine olmadı. Silüet çekimi için bunu kullanmam gerekiyor sanırım. Acaba başka şekilde de olabilir mi?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ali_haydar_tr A kullanıcısına yanıt
    NX300 için menüye girin sol taraftan üçüncü sıradaki(1. fotoğraf 2.Video 3.Kişisel ayarlar 4.Genel Ayarlar) kullanıcı ayarlarına kısmına gelin. Düğme eşlemeyi seçin. Özel yazan yeri seçin. Çıkan seçeneklerden AEL seçin. Bu şekilde çöp kutusuna AEL özelliği atamış olursunuz.
    AEL kullanmadan silüet çekimi için, modeli ışık kaynağı arkasında olacak şekilde konumlandırın. A modunda çekin. Diyafram 5.6 veya üzeri olabilir. ISO değeri 100 olsun. Sabah gün doğduktan sonra veya ikindi vakti güneş açısı silüet için uygun açıda olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coldasice -- 24 Kasım 2018; 13:54:17 >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.