Şimdi Ara

SAMSUNG NX SERİSİ ANA BAŞLIK (450. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14.617
Cevap
94
Favori
429.507
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 448449450451452
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çekim portre , obje vb. belirli bir net alan gerektiren fotoğraflar için bahsettiğinizi yapabilirsiniz ancak manzara çekimlerinde diyaframı kısmanız keskinlik bakımından avantajınız olur . F11 olmasa da F8 kullanmak iyi olur . iso da olabildiğince düşük tutulmalı . Biraz da kadrajın düz olup olmadığına dikkat edin . Terazisi vardır mutlaka tripodunuzun , çekimden önce kontrol edin . .
  • size saçma gelebilir ama ; sanki resimle oynayınca işin özünü bozuyoruz gibime geliyor;

yani fotoğraf o anı yakalamalı; göz ne görüyorsa onu yakalamalı; fotoğrafçının sonradan yaptığı müdahaleler bana fotoğrafın özünü bozuyor gibime geliyor.

neyse o olmalı; fotoğrafçı doğalda güzel olan için çabalamalı; ortalama bir resim çekip ben bunu evde şahane bir resim haline getiririm diye düşünmemeli;

gerkirse orada bir kaç saat bekleyip söz gelimi ışığın gerçekten olması gereken düzeye gelmesini beklemeli vb.

farkındayım herkes fotoşop yapıyor ama ben şahsen fotoğraf ile oynanmasına karşıyım;

o zaman resim yapalım fotoğraf çekmeyelim gibime geliyor.

hayırlı günler.
  •  SAMSUNG NX SERİSİ ANA BAŞLIK
    Amasya by murat can, on Flickr
    yeni çalışma ...

• quote:

Orijinalden alıntı: blackas

SAMSUNG NX SERİSİ ANA BAŞLIK
    Amasya by murat can, on Flickr
    yeni çalışma ...

güneşin parlaklığı çok halen ayrıca dağlara biraz detay yer biraz

• quote:

Orijinalden alıntı: tasshelhoff

size saçma gelebilir ama ; sanki resimle oynayınca işin özünü bozuyoruz gibime geliyor;

yani fotoğraf o anı yakalamalı; göz ne görüyorsa onu yakalamalı; fotoğrafçının sonradan yaptığı müdahaleler bana fotoğrafın özünü bozuyor gibime geliyor.

neyse o olmalı; fotoğrafçı doğalda güzel olan için çabalamalı; ortalama bir resim çekip ben bunu evde şahane bir resim haline getiririm diye düşünmemeli;

gerkirse orada bir kaç saat bekleyip söz gelimi ışığın gerçekten olması gereken düzeye gelmesini beklemeli vb.

farkındayım herkes fotoşop yapıyor ama ben şahsen fotoğraf ile oynanmasına karşıyım;

hayırlı günler.

haklısın ama her zaman gözün gördüğünü makine alamıyor. Onun içinde küçük tonlamalar yapman gerekiyor. Eğer iş abartıya kaçarsa dediğin gibi fotoğrafçılığa girmiyor olay. Ama inan ki en iyi fotoğrafçılar bile düzenleme yapıyor. Çünkü düzenleme olmadan tam istediğini elde edemiyorsun.

• tasshelhoff kullanıcısına yanıt
    Dijital fotoğraf makinaları da kendi içinde fotoğrafı işler, yani sizin teriminizle fotoğrafla oynar. Aynı anda farklı marka ve model makinalarla olabildiği kadar aynı ayarlarda fotoğraflar çekin, her makinanın Jpg çıktısı farklı olacaktır. Raw formatında çekilen fotoğraflar ise tamamen işlemek içindir, ham halleri kötüdür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ARroWCoLT

Dijital fotoğraf makinaları da kendi içinde fotoğrafı işler, yani sizin teriminizle fotoğrafla oynar. Aynı anda farklı marka ve model makinalarla olabildiği kadar aynı ayarlarda fotoğraflar çekin, her makinanın Jpg çıktısı farklı olacaktır. Raw formatında çekilen fotoğraflar ise tamamen işlemek içindir, ham halleri kötüdür.

evet ama makine tarafsız olarak işliyor;

yok güneş şöyle parlasın yok şöyle yansıma olsun diye kişisel beğenileri işin içine sokmuyor.

ben tarafsız ( yani doğada olduğu gibi) olan bir şeyin kişisel beğeniler doğrultusunda çarpıtılması hususunda konuşuyorum.

elbet makine bir işleme yapacak kaydederken ; eskiden de filmden filme fark ederdi resmin nasıl gözüktüğü

o teknik bir boyut bence.

insan faktörünün işin içine ( deklanşöre bastıktan sonrası için konuşuyorum öncesi elbette fotoğrafçının kompozisyonudur beğenisidir görgüsüdür) karışması fotoğrafçılıkta bana tuhaf geliyor.

filmli makineler varken bilgisayar programları yokken fotoğrafçılık yok muydu?

hayırlı günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 20 Şubat 2016; 11:48:03 >

• Bende raw da çekiyorum resimleri makinanın ekranı ile pc ye attığımda görüntü daha karanlık sanki veya bana öle geliyo 😃

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: antking

kadraj eğik direk gözüme battı. Orjinalinde bulanıklık gözü rahatsız etmiyor. Ama fotoğraf işleme olayı biraz sert olduğu için herşey karmakarışık ve fotoğrafa bakılmıyor. Tripodla çekip f5.6 f8 değerlerde çok daha uzun pozlama ile kaliteli sonuçlar alabilirsin. Karşı kıyıdan benim fotom var bir tane onu paylaşıyım.

Öncelikle maşallah diyim, nazar değmesin. Herkes ne kadar erken uyanmış, elini yüzünü yıkayıp kahvaltısını yapmış da bir de burada fotoğraf paylaşmış, yorum yapmış. Gerçi PC başına benim kadar erken geçeniniz yine de olmadı ama sizlerin de performansı oldukça iyi sayılır!!!

Şimdi @antking'in paylaşımı @mozcengel'in fotoğrafına oldukça iyi bir yanıt sayılır. Fotoğrafın exif bilgilerine bir göz atmasını tavsiye ediyorum.

Ama aslında arkadaşlar gece yaptığımız çekimlerde temel bir yanlışımız var. Benim daha yeni paylaştığım Galata Kulesi fotoğrafı olsun, sizlerin çektikleri olsun, hepimiz çok temel bir hata yapıyoruz. Hata şu. Gece karanlığında fotoğraf çekmek. Gecenin karanlığı iyice çökmüşken veya tam gün ortasında güneşli bir havada fotoğraf çekilmez. Fotoğraf çekmek için gündoğumu, gün batımı saatleri tercih edilmeli. Yani daha bu işlere ilk başlarken çoğu yerde karşıma çıkan kuralın tam olarak ne ifade ettiğini ancak şimdi anlayabiliyorum.

Gece fotoğraf çekilmez derken bu kuralın istisnaları var tabi;

- mesela ay fotoğrafı çekmek,
    - veya kuzey ışıklarının fotoğrafları
    - yıldız fotoğrafçılığı,
    - dolunay olan geceler olabilir,
    - bir de aklıma geçen arabaların ışık izleri geldi
    - ha bir de havai fişek fotoğrafları

Yani benim aklıma gelenler bunlar. Hiç bence fotoğraf çekeceğiz diye gece dışarı çıkıp kendimizi yormayalım. Ben çok yaptım bugüne kadar bu hatayı. Bir şeye benzemiyor çektiğimiz fotoğraflar. Tabi çok özel bir konu olur orası ayrı.

• finansmen1 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam evet dediğiniz gibi saatlere dikkat etmek gerekiyor anlaşılan

• quote:

size saçma gelebilir ama ; sanki resimle oynayınca işin özünü bozuyoruz gibime geliyor;

hayırlı günler.

Fotoğrafların sonradan düzenlenmesi hakkında iki kelime de ben yazacağım müsadenizle. Anahatları ile ben de katılıyorum @tasshelhoff arkadaşımıza. Ancak çekilen fotoğraflara ufak bir dokunuş mutlaka gerekiyor. Hiç bir şey yapmasanız da kontrasta çok hafif dokunsanız bile fotoğraf hemen değişiveriyor. Fotoğrafın orijinalinden hiç de taviz vermiş olmuyorsunuz bunu yaparak.

Diğer üçünü de hemen şöyle sıralayayım;

- higtlights ayarı ayrıntıları yakalamak için,
    - ışık patlamalarını gidermek için aydınlık ayarı,
    - gölgelerin kaybolması için yapılan ayar,
    - kumlanmayı gidermek için yapılan ayar

ve bir de yine çok önemli olan "kırpma". Ha bir de istenmeyen objelerin silinmesi.

Bunlar fotoğrafçılığın olmazsa olmazları ki bugün dünya üzerinde çektiği fotoğrafları sonradan düzenlemeyen fotoğrafçı yok gibi. Ama siz olmayan yere bulut yapmak, yansıma olmayan yerlere yansıma yapmak gibi işlere girerseniz, bunlar da başka bir tartışma konusu olur ki bakmayın tartışma dediğime, o da farklı bir parantez, tartışılacak pek bir şey yok aslında.

• quote:

quote:

hayırlı günler.

haklısın ama her zaman gözün gördüğünü makine alamıyor. Onun içinde küçük tonlamalar yapman gerekiyor. Eğer iş abartıya kaçarsa dediğin gibi fotoğrafçılığa girmiyor olay. Ama inan ki en iyi fotoğrafçılar bile düzenleme yapıyor. Çünkü düzenleme olmadan tam istediğini elde edemiyorsun.

çok teşekkürler yorumunuz için çok çok teşekkürler , güneşin yoğunlugunu tekrar ele alayım :) , dağlardaki detayın az olmasının sebebi çalışmayı yüklerken 20 mp lik fotoğrafı yaklaşık 2 mp ye düşürmem olabilir birde kullandıgım bir proğram var , kumlanmayı azaltan o da biraz götürüyor ama okadarda götürmüyr , , büyük ihtimal dosya boyutundan kaynaklı bir detay kaybı var ...

• quote:

kadraj eğik direk gözüme battı. Orjinalinde bulanıklık gözü rahatsız etmiyor. Ama fotoğraf işleme olayı biraz sert olduğu için herşey karmakarışık ve fotoğrafa bakılmıyor. Tripodla çekip f5.6 f8 değerlerde çok daha uzun pozlama ile kaliteli sonuçlar alabilirsin. Karşı kıyıdan benim fotom var bir tane onu paylaşıyım.

SAMSUNG NX SERİSİ ANA BAŞLIK
    20151114-SAM_0125 by Efe Can Mutlu, on Flickr

elinize sağlık , güzel bir kare , yanlız diger çalışmayla biraz farklı , tam kıyaslanamaz sanki , mesela yanlış görmediysem 10 sn yelik bir perde var ki bu her şeyi değiştirir ...
    gerçekten rüzgarsız bir zaman aralıgı yakalamışsınız ,sandallar hiç sallanmamş , bu fotoğrafı bu hava şartlarında çekmek çok zor gibi @mozcengel arkadışımızın bu şekilde çekememsi normal ...

• tasshelhoff kullanıcısına yanıt
    Pek tarafsız sayılmaz, örneğin ben Sony ve Nikon'ların jpg çıktılarını hiç samimi bulmuyorum, çok abartılı geliyor. Zamanında analog fotoğrafla ilgilenmiş bir kişi olarak rahatlıkla söyleyebilirim ki, o zamanda fotoğraflarla oynanabiliyordu. Karanlık odada film yıkarken ve siyah beyaz baskı alırken kimyasalların oranları ile oynayarak, pozlama ve developman sürelerini değiştirerek istediğiniz sonucu elde edebilirsiniz ki işin en zevkli kısmı budur. Renkli baskıda da aynı şekilde fotoğrafı istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz, hatta 80'li yıllarda çıkan banyo ve baskıyı beraber yapan makinalarda Photohop programının ayarlarının çok benzerleri makina üzerinde vardı. Makinanın başındaki abi nasıl ayarlarsa insanlar fotoğrafı öyle çektiklerini sanıyorlardı. Bu arada abartmaya ben de karşıyım, ancak yapana da saygı duymak gerekir diye düşünüyorum. Fotoğraf sanatında yorum vardır ve fotoğraf işleme yorumlamamın önemli bir parçasıdır.

• dediklerim yanlış anlaşıldıysa özür dilerim ben saygı duymamak yada yapılan işi hor görmek gibi bir niyetle yazmadım.

hayırlı günler.
  • blackas B kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle haklısınız aslında rüzgar vardı ama çok etki etmemiş. ben sadece örnek olarak paylaştım kıyaslama yapmak haddime değil
  • Yok dostum yanlış anlaşılan hiçbirşey şey yok özellikle yorum yapılması adına koydum benimde gözümü yoran bişeyler vardı fakat nerde yanlış olduğunu anlayamadım photoshop ta hazır plugin filtreler ile düzenleme yapıyorum yaptığım zaman hoş gözüktü fakat sonra benide yordu lasvegasın ışıkları gibi çok fazla farklı renkler oluştu.Halbuki bizim Foca kendi halinde güzel bir balıkçı kasabası heleki akşam güneşin batışı en güzel izlenebilen yerlerden biri yolu düşen herkesin mutlaka uğrsmasını tavsiye ederim

• antking kullanıcısına yanıt
    Aynı yerden 100 ISO uzun pozlama benimde bir çekimim var eve gidince onuda atıyım hocam rüzgarın etkisi daha iyi anlaşılır ama sizin resminiz bi harika tabiki bi tek ben acaba resmime yıldızlı bi gökyüzü rklesemmi diye düşündüm ama uğraşmadım sizinkine eklesek nasıl olur acaba

• quote:

Orijinalden alıntı: mozcengel

Aynı yerden 100 ISO uzun pozlama benimde bir çekimim var eve gidince onuda atıyım hocam rüzgarın etkisi daha iyi anlaşılır ama sizin resminiz bi harika tabiki bi tek ben acaba resmime yıldızlı bi gökyüzü rklesemmi diye düşündüm ama uğraşmadım sizinkine eklesek nasıl olur acaba

@antking'in fotoğrafına yıldızlı gökyüzü eklemek öyle mi?? O kadar aydınlık bir gökyüzünde yıldız görebilecek bir babayiğit ben tanımıyorum doğrusu!!!

• quote:

Kesinlikle haklısınız aslında rüzgar vardı ama çok etki etmemiş. ben sadece örnek olarak paylaştım kıyaslama yapmak haddime değil

estagfirullah , güzel bir örnek , sadece farklılığı sundum yoksa çok güzel yorumlamışsınız:)
  • 
Sayfa: önceki 448449450451452
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.