Şimdi Ara

SAMSUNG NX SERİSİ ANA BAŞLIK (279. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14.617
Cevap
94
Favori
429.511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 277278279280281
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kesinlikle muhteşem olmuş. Renkler ve netlik harika. İstanbul fotoğrafçılık açısından çok avantajlı bir şehir ve bunu değerlendirme amacında olmanız çok iyi. Diğer fotoğraflarınızı da bekliyoruz :) Keşke ben de İstanbul'da yaşasaydım da birşeyler çekebilseydim. Yalova'da 1-2 tane caddeden başka birşey yok. Resmen fotoğrafçılıktan soğudum. Sırf fotoğraf çekmek için çıkınca bile ne manzara, ne ilginç birşey bulamayınca birşey çekmeden eve geliyorum ve hevesim kursağımda kalıyor. Hadi şehri geçtim, ormanlarında bile hayat yok. Hazır NX Mini ile iyice yaklaşabildiğim için gidip bari kuş, sincap falan çekeyim diyorum ama hiçbiri yok ortada. Çok iyi ve tecrübeli bir fotoğrafçı çekecek birşeyler bulur fakat 1 günde biter zaten çekecek şeyler burada. İçlerinde profesyonel fotoğrafçıların da olduğu fotoğrafçılık kursları, toplulukların da çektikleri fotoğraflar bile hiç iç açıcı değil. %90'ı günbatımı :)

Neyse çok yakındım galiba :D Bu arada "dinamik mesafe" özelliği açık durumda mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYC Majoris -- 12 Eylül 2015; 14:51:53 >

• Merhaba Nx kullanicilari. Uygun fiyata Nx 1000 aldim. Tek tedirginligim lens de ois olmamasi. Bu devirde ois olmayan lensle makine satmaya anlam veremiyorum. Neyse sony nex cihaz sahipleri ucuz eski lenslerle harika fotograflar cekebiliyorlar. Nx 1000 hakkinda bilgisi olan varsa ben boyle lensler kullanabilirmiyim? Focus peaking yok sanirim nx 1000de.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: VYC Majoris

Kesinlikle muhteşem olmuş. Renkler ve netlik harika. İstanbul fotoğrafçılık açısından çok avantajlı bir şehir ve bunu değerlendirme amacında olmanız çok iyi. Diğer fotoğraflarınızı da bekliyoruz :) Keşke ben de İstanbul'da yaşasaydım da birşeyler çekebilseydim. Yalova'da 1-2 tane caddeden başka birşey yok. Resmen fotoğrafçılıktan soğudum. Sırf fotoğraf çekmek için çıkınca bile ne manzara, ne ilginç birşey bulamayınca birşey çekmeden eve geliyorum ve hevesim kursağımda kalıyor. Hadi şehri geçtim, ormanlarında bile hayat yok. Hazır NX Mini ile iyice yaklaşabildiğim için gidip bari kuş, sincap falan çekeyim diyorum ama hiçbiri yok ortada. Çok iyi ve tecrübeli bir fotoğrafçı çekecek birşeyler bulur fakat 1 günde biter zaten çekecek şeyler burada. İçlerinde profesyonel fotoğrafçıların da olduğu fotoğrafçılık kursları, toplulukların da çektikleri fotoğraflar bile hiç iç açıcı değil. %90'ı günbatımı :)

Neyse çok yakındım galiba :D Bu arada "dinamik mesafe" özelliği açık durumda mı?

Yalovadan benim bir iki fotoğrafın var(gerçi hepsi aynı yerden), tabi düzenlenmiş halleri bir bakın isterseniz :)

Link :
    http://www.pixoto.com/images-photography/nature-up-close/trees-and-bushes/autumn-and-trees-6398521585434624

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackas -- 12 Eylül 2015; 15:30:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: STND

Merhaba Nx kullanicilari. Uygun fiyata Nx 1000 aldim. Tek tedirginligim lens de ois olmamasi. Bu devirde ois olmayan lensle makine satmaya anlam veremiyorum. Neyse sony nex cihaz sahipleri ucuz eski lenslerle harika fotograflar cekebiliyorlar. Nx 1000 hakkinda bilgisi olan varsa ben boyle lensler kullanabilirmiyim? Focus peaking yok sanirim nx 1000de.

Hayırlı olsun. Onlar da muhtemelen adaptör ile kullanıyorlardır çünkü mount farkı oluyor. Siz de uygun adaptörler alarak her tür markayı kullanabilirsiniz fakat manuel modda kullanmanız lazım. Bunun problem olacağını sanmıyorum çünkü pazometre size söyler zaten ne yapmanız gerektiğini. Odaklama konusunda ise focus peaking olmadan biraz zorlanabilirsiniz. Aslında lens üzerindeki odak halkasını çevirince peaking olmasa bile odaklamaya yardımcı olmak için 5x veya 8x büyütme verir ve bu çok yardımcı olur fakat farklı marka bir lens olduğu için makinenin lensle hiçbir elektronik bağlantısı olmayacak ve dolayısıyla sizin odak halkasını çevirdiğinizi anlayamadığı için büyütme yapamayacak. Menüden büyütme açılabiliyorsa aynı işi görür ama bildiğim kadarıyla öyle bir ayar yok.

Bu arada kaça aldınız? NEX 3N gibi çok ucuza alabileceğiniz modeller var. Zarar etmeden elinizden çıkarıp ona yönelebilirsiniz.

• quote:

Merhaba Nx kullanicilari. Uygun fiyata Nx 1000 aldim. Tek tedirginligim lens de ois olmamasi. Bu devirde ois olmayan lensle makine satmaya anlam veremiyorum. Neyse sony nex cihaz sahipleri ucuz eski lenslerle harika fotograflar cekebiliyorlar. Nx 1000 hakkinda bilgisi olan varsa ben boyle lensler kullanabilirmiyim? Focus peaking yok sanirim nx 1000de.

Güle güle kullanın , nx1000 ile ilgili bilgim yok yanlız , yanında gelen lens 18-55 ise ois var başka bir lens ile mi geldi , Samsung un genel de küçük lenslerinde ois yok diğerlerinde var mesela bendeki 30 mm lens o kadar küçük ki ois zaten sığmaz...
    Diğer markaların lenslerini kullanmak için adaptör olmalısınız , mesela bende canon adaptör var canon f lenslerin hepsini kullanabiliyorum fakat arkadaşın dediği gibi manuel netleme ile kullanabilirsiniz , adaptörü eBay yada aliexpress ten 10 dolar civarı satın alabilirsiniz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackas -- 12 Eylül 2015; 15:42:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: finansmen1

Arkadaşlar dün bu fotoğrafları çekerken bildiğim tüm duaları okudum. Bu fotoğraf merakı sayesinde İstanbul'un keşfedilmemiş yerini bırakmayacağım bu gidişle!! Kimsenin keşfetmediği yerler, emin olabilirsiniz!!!

SAMSUNG NX SERİSİ ANA BAŞLIK
    GALATATOWER SUBWAY by Egemen Balkan, on Flickr

@blackas Yorumunuz için teşekkürler

Elinize sağlık, çok güzel bir imaj elde etmişsiniz , İstanbul gerçektende fotoğraf için çok güzel bir de trafik olmasa :)

• Egemen eline ayagina herseyine saglik.

Su fotograf cekemedigim bu gunlerde gercekten ilac gibi geliyor fotolarin

• quote:

Güzel yorumlarınız için teşekkürler. Fotoğrafı çektiğim yer gerçekten biraz tedirgin ediciydi. Artık her yerde o kadar çok Suriye'li var ki ve bunlar şehrin en izbe yerlerine yerleşmiş. Maalesef bu izbe yerler şehrin neredeyse en güzel yerleri. Ben fotoğrafı çekerken 17-18 yaşlarında genç bir çocuk az öteme, kaldırıma oturdu ve belki 10 dk aralıksız bana baktı. Sonra gitti de biraz rahatladım. İşte NX300'ün en önemli avantajı. Tripod olarak da Manfrotto Pixi Mini tripod kullanınca çok dikkat çekmiyor. Oysa NX1 ve büyük bir tripod ile gitmiş olsaydım daha çok ilgi görürdüm, bu da belki sıkıntıları arttırırdı.

İstanbul'un trafiği için ise gerçekten felaket boyutlara ulaşmış durumda. Trafiğin yoğun olduğu günler biraz oyalanıp eve gitmeyi tercih ediyorum. İşte fotoğrafları da böyle zamanlarda çekiyorum daha çok. Fakat bu fotoğrafları çektiğim geçtiğimiz cuma eve dönmem yaklaşık 1,5 saat sürdü. Üstüne üstlük bir de yorgundum, epey yol yürümüştüm. Eve kendimi zor attım. Tabi İstanbul fotoğraf çekenler için büyük nimet. Galata Kulesi'nin yüzlerce fotoğrafını bile çekseniz hepsi birbirinden farklı olabilir. Yalova'yı bilmem ama ben mesela Isparta'yı fotoğraf açısından çok verimli buluyorum. Ama tabi Anadolu'nun heryeri için bunu söylemek mümkün değil.

Fotoğrafı çektiğim yerin fotoğrafını da çektim. Onu da paylaşacağım sizlerle.

Bu arada @VYC Majoris dinamik mesafe özelliği açık, "akıllı aralık" olarak seçili. Diğer seçenek ise HDR. Siz sorunca jeton düştü. Acaba dinamik aralık özelliğini kapatsam daha mı iyi olur, özellikle gece çekimlerinde? Bu özelliğin tam olarak pratikte ne işe yaradığını açıklar mısınız rica etsem? Şimdiden teşekkürler.

• finansmen1 kullanıcısına yanıt
    Isparta gibi yaylaları ve ovaları bulunan yerler çok güzel oluyor zaten. İç Anadolu'da çok güzel yerler var bu bakımdan. Bizim burası da arap kaynıyor. Ben de geçenlerde güneş battıktan bir süre sonra uzun pozlama yapıyordum ve yanıma bir çocuk gelip oturdu 15-20dk boyunca. Kötü bir niyeti yok ama hiç durmadan insanın gözünün içine bakınca rahatsızlık veriyor gerçekten. Bazen kendi ülkemde yabancı gibi hissediyorum. Hiç Türkçe öğrenme istekleri de yok. Gelip bana Arapça konuşuyor :)

Dinamik mesafe özelliği fotoğrafta çok parlayabilecek kısımları engellemek için kullanılıyor. Yani fotoğrafta daha dengeli bir pozlama yakalamak için. Bu özellik açık olunca isoyu 200'ün altına alamıyoruz. Sizin tüm fotoğraflarınızda iso 200 olunca bu özelliğin açık olduğunu anladım. Açık durması avantajlı aslında ama gündüz f/2 gibi bir lensle çekim yaparken problem olabilir çünkü diyafram çok açık olduğu için enstantanemiz yeterince hızlı olamayabilir. Mesela güneşli bir günde iso 200 kullanırsak ve diyaframımızı da f/2 yaparsak doğru pozlanmış bir fotoğraf için enstantane hızımızın 1/12800 olması lazım. Nx300'de en fazla 1/6000 ve Nx1'de ise 1/8000 yapabiliyoruz. Yani fotoğraflarımız biraz aydınlık çıkacaktır. Bu özelliği kapatıp iso 100 seçersek 1/6400 ile doğru pozlanmış bir fotoğraf elde edebiliriz ve makinelerimiz buna izin verecek enstantane hızlarına sahip. Yani biraz uç bir örnek ama güneşli havada arka planı tamamen yok edeyim diye f/2 kullanılırsa problem olabilir. Onun dışında olumsuz bir etkisi yok bildiğim kadarıyla.

HDR özelliği ise 2 tane fotoğraf çekip onları birleştiriyor. Böylece gölge ve aydınlık bölgelerdeki detayları artırmaya çalışıyor. Akıllı aralık gölgelere dokunmuyor. Bu yüzden hdr daha kapsamlı ama fotoğraftaki doğallığı bozuyor mu bilmiyorum. Henüz denemedim hdr modunu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYC Majoris -- 13 Eylül 2015; 14:54:38 >

• blackas B kullanıcısına yanıt
    Tüm fotoğraflarınız çok güzel. Elinize sağlık. Nerede çekildiler tam olarak?
  • arkaddaşlar nx3000 almaya karar verdim bulunduğum şehir çok küçük hepsi burada dan sipariş versem acaba teşhir ürünü mü kullanıyorlar çünkü piyasada 1.200 ken hb da800 lira civarında
  • quote:

Tüm fotoğraflarınız çok güzel. Elinize sağlık. Nerede çekildiler tam olarak?

Tam olarak haritada işaretledim. Bİr çok fotoğrafı A noktasında çektim. B noktası ise metruk bir binanın bahçesi. Fotoğrafını paylaşıyorum. Nasıl bir yer olduğu anlaşılsın diye biraz düzenledim fotoğrafı ama tam olarak ifade edemedim. Fotoğraftakinden biraz daha karanlıktı ve ben bahçenin arka tarafına geçtim. Bahçenin arkasını şarapçılar mesken tutmuşlar sanırım. İçki şişeleri vardı. Oradan çektiğim cami fotoğrafı HDR yapabilmek için üç farklı değerde pozladım. HDR yapmayı deneyeceğim. İşe yarar bir şey ortaya çıkarsa sizlerle de paylaşırım.

METRUK BİNA by Egemen Balkan, on Flickr

haliç by Egemen Balkan, on Flickr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi finansmen1 -- 13 Eylül 2015; 16:45:22 >

• Serge Ramelli isimli bir fotoğrafçı var. Hem bireysel internet sitesi var (http://www.sergeramelliphotos.com) hem de photoserge altında LR ve PS eğitim setleri satıyor. 5 gün sürecek bir kampanya ile yaklaşık 3000 dolarlık eğitim setini 200 doların altında satmaya başlamış. Türk Lirası ile 400 liraya geliyor. Alacaktım ama karar veremedim. Siz ne dersiniz, faydalı olur mu böyle bir set?
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackas

quote:

Güle güle kullanın , nx1000 ile ilgili bilgim yok yanlız , yanında gelen lens 18-55 ise ois var başka bir lens ile mi geldi , Samsung un genel de küçük lenslerinde ois yok diğerlerinde var mesela bendeki 30 mm lens o kadar küçük ki ois zaten sığmaz...
    Diğer markaların lenslerini kullanmak için adaptör olmalısınız , mesela bende canon adaptör var canon f lenslerin hepsini kullanabiliyorum fakat arkadaşın dediği gibi manuel netleme ile kullanabilirsiniz , adaptörü eBay yada aliexpress ten 10 dolar civarı satın alabilirsiniz...

Nx 1000 lerin üzerinde 20-50 lens geliyor hocam ois yok malesef. Lens kalite olarak güzel ama ois olmaması bazen sıkıntı olabiliyor.

• quote:

20 50 lens cok iyi bir lenstir.ebat olarak kucuktur diye dusunuyorum 18 55 ten ki bu bu tarz bir cihaz icin avantaj olabilir tasinabilirlik acisindan. Ois de yok ama hic aramadim. Hatta ois olan lenslerde bu ozelligi kapayip kullaniyorum. Nx1000 kullAniyorum. 30mm de de yok ama gene bu ozelligi hic aramadim. Video cekeceksen belki ihtiyac olabilir. Ama ben videolarida cepten cekiyorum. Bu cihaz fotograf makinesi napiyim videoyu...kendi cikarmis oldugu lensleri kullaniyorum samsungun adaptor satiyolar ama nx1000 de calisiyormu bilmiyorum.

• Aramızda "artık unkapanı su kemerini merak etmiyorum, yeter!!" diyecek arkadaş kalana kadar devam!!!!

VALENS SU KEMERİ by Egemen Balkan, on Flickr

• quote:

Aramızda "artık unkapanı su kemerini merak etmiyorum, yeter!!" diyecek arkadaş kalana kadar devam!!!!

VALENS SU KEMERİ by Egemen Balkan, on Flickr

Çok güzeller, devam edin😂✔☺

• quote:

Orijinalden alıntı: blackas

quote:

Aramızda "artık unkapanı su kemerini merak etmiyorum, yeter!!" diyecek arkadaş kalana kadar devam!!!!

Çok güzeller, devam edin😂✔☺

Uyarayım, konu başlığını "su kemeri" olarak değiştirmek zorunda kalırsınız!!!
  • 
Sayfa: önceki 277278279280281
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.