Şimdi Ara

SAMSUNG NX SERİSİ ANA BAŞLIK (280. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (5 Mobil) - 2 Masaüstü5 Mobil
5 sn
14.617
Cevap
94
Favori
429.557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 278279280281282
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • NX3000 + 16-50mm OIS ile aranıza katılmış bulunuyorum hızlıaldan flaş, çanta ve 32 gb hafıza kartıyla beraber 860 TL'ye gelmiş oldu.

Edit : UV Filtre almak istiyorum aynasız lenslere uyuyor mu bu meretler? hangisinden almam lazım, teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Navigator -- 16 Eylül 2015; 16:48:24 >
  • Öncelikle hayırlı olsun ve aramıza hoş geldiniz. İyi bir makineyi guEl bir fiyata almışsınız. Bu aletlere slr makinelere ne oluyorsa oluyor yani uv filtre takabilirsiniz nd filtre takabilirsiniz tek bilmeniz gerekn lensin çapı...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maiden's tower |kız kulesi | aşkın ve yanlizligin anıtı
     SAMSUNG NX SERİSİ ANA BAŞLIK

< Bu mesaj 18.9.15 tarihinde kaybolan verilerden kurtarılmıştır >
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackas

Maiden's tower |kız kulesi | aşkın ve yanlizligin anıtı

Kadraj cok mukemmel. Digital tonlamalar cok yerinde olmus. Ama fotoyu yaklastirinca keskinlik olmadigini anliyorsun veya ben oyle gordum

• quote:

@blackas arkadaşımız zaten pek fazla netliğe takılan biri değil. O bir fotoğrafı çekiyor, ondan sonra onu bir sanat eserine dönüştürüyor. Onun fotoğraflarının bir çoğunda netlik aramayacaksınız, renklerin ahengine, tonlamalara vs bakacaksınız.

Netlik, keskinlik takıntısı olan benim!!!

• quote:

Orijinalden alıntı: finansmen1

quote:

@blackas arkadaşımız zaten pek fazla netliğe takılan biri değil. O bir fotoğrafı çekiyor, ondan sonra onu bir sanat eserine dönüştürüyor. Onun fotoğraflarının bir çoğunda netlik aramayacaksınız, renklerin ahengine, tonlamalara vs bakacaksınız.

Netlik, keskinlik takıntısı olan benim!!!

renk ton kadraj hepsine yorumumu yaptım zaten

• burada şunu tartışmaya açmak ve görüşlerinizi öğrenmek istiyorum.

blackas gerçekten çok etkileyici bir kompozisyon oluşturmuş. Ancak dikkat ettiyseniz "kompozisyon" ve "oluşturmuş" kelimelerini kullanmak zorunda kaldım. Fotoğrafın gerçekliğinden çıkıp resmin masalsı evrenine doğru hareket eden bir tablo ile karşı karşıyayız. bu noktada blackas ressam mı yoksa fotoğrafçı mı? siz bu meselenin neresinde duruyorsunuz.

bu bir yargılama değil asla , karşımdaki eserden etkilendiğimi özellikle belirtiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: krizalit17

burada şunu tartışmaya açmak ve görüşlerinizi öğrenmek istiyorum.

blackas gerçekten çok etkileyici bir kompozisyon oluşturmuş. Ancak dikkat ettiyseniz "kompozisyon" ve "oluşturmuş" kelimelerini kullanmak zorunda kaldım. Fotoğrafın gerçekliğinden çıkıp resmin masalsı evrenine doğru hareket eden bir tablo ile karşı karşıyayız. bu noktada blackas ressam mı yoksa fotoğrafçı mı? siz bu meselenin neresinde duruyorsunuz.

bu bir yargılama değil asla , karşımdaki eserden etkilendiğimi özellikle belirtiyorum.

Birincisi @blackas'ın bu fotoğrafını ben çok beğenmedim. Ayrıntıya girmek istemiyorum. Sadece kendisinin çok daha başarılı kompozisyonları olduğunu biliyorum.

Fotoğraf mı yoksa resim mi, hangisinden yanayım sorunuza gelince de ben daha önce yine @blackas'ın çalışmalarında görüşlerimi belirtmiştim. Fotoğrafın üzerinde bu kadar çok oynayınca fotoğraf fotoğraflıktan çıkıyor daha çok yağlı boya tabloya benziyor.

Benim fotoğraflarım net olmalı. Ben fotoğraf çekerken ne görüyorsam fotoğrafıma bakanlar da benim gördüklerimi görmeli. Sadece gece ışıkların yıldız gibi görünmesi ve bulutların arasından sızan ışık huzmeleri, bunlar hoş görünebilir, o kadar. Daha fazlasına karşıyım.

• @antking güzel yorumlarınız ve değerlendirmeleriniz için çok teşekkürler ...
    @finansmen1 @krizalit17 değerli yorumlarınız için çok teşekkürler hepiniz ayrı bir değer katıyorsunuz inanın...

arkadaşlar bur çalışmayı orjinal boyutuyla Flickr ye attım ordan bakabilirsiniz ...

Maiden's Towers by murat can, on Flickr

Foroğraf ile çok fazla oynadığım için fotoğraf olmaktan çıkıyor (bu çalışmamda kız kulesine Adjusment ayarları hariç dokunmadım )(bulutları sonradan eklemedim sabah gün doğarken çekilmiş bir kare), zaten bu yüzdende sık fotoğraf paylaşmıyorum , yaptığım şeydende büyük haz aldığımı söylemek istiyorum , güzel olduğunu kastetmiyorum , hoşuma gidiyor , tabi beğenilmekte istiyorum , eliştirel yorumlar sorun olmaz bilakis değer katar, fazla paylaşım yaptığım yerde yok , bi burası , 500px ve pixoto , filickr e ise sırf burada paylaşım yapmak için resim atıyorum , son zamanlarda biraz instagramada bulaştım , o kadar
    zateen 10 kişiyi geçmiyor burasıda , isterseniz bu tür paylaşımlarımı tamamen kesebilirim de çünkü bu çalışmaların NX ile alakası kalmıyor ... ama oynamadan , içine bir şeyler katmadan paylaşmayı sevmiyorum nedense ...

birde ben foroğrafların mutlaka editlenmesi gerektiği kanaatindeyim (benim oynadığım gibi kastetmiyorum ) sadece makinenin işleyişiyle fotoğraflar eksik kalıyor .mutlaka renk, ton , bozulma , gereksiz lekeler , mimari yapılardaki lens kaynaklı bozulma ve renk değişimleri düzeltilmeli , kadraj eğrilikleri hallledilmeli ,kumlanma varsa azaltılmalı , fotoğrafın ruhunu bozmadan bunlar yapılmalı , bu resme etki etmek olmaz , bilakis değer katmak olur ... dedigim gibi benim yukarda yaptığımı kastetmiyorum ,makinemizin içindeki resim editleme proğramı yetreli değil ,sonrasında mutlaka düzenleme olmalı , bunu makineye bırakamaya benim gönlüm razı olmuyor...nx300 degil elimde en pahalı ve iyi çeken bir makine olsaydı yine aynı şeyi söylerdim :)

• Benim de illa ki oynamam lazım ama doğallıktan çıkarmadan yapmaya çalışırım genelde. Bazen çok fazla oynanmış fotoğraflar da mükemmel olabiliyor fakat çok nadiren. Doğada rastlanması imkansız olan görüntüler pek ilgimi çekmiyor fakat karşı da değilim. Benim için paylasmanizda bir problem yok. Beğendiğimiz fotoğraflar olacaktır mutlaka.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fotograf paylasmamak olur mu. Herkesin bi tarzi vardir. Ben sizin kadrajinizi begeniyorum ve beni gelistiriyor. O yuzden paylasima devam.

• bir paylaşım daha yapayım bu gece :)

NaturaKöy by murat can, on Flickr

NaturaKöy / Maşukiye / Kartepe / Kocaeli

500px e de attım :)

https://500px.com/photo/122071545/natura-village-by-muratemrecan

• Bugün yazdığımız mesajlar da gitmiş Üzerinde oynanmalı mı oynanmamalı mı diye tartışma vardı ve ben de üzerinde biraz oynadığım fotoğrafları paylaşayım bari. Bugün çekildiler. Makroyu Nx300 ile, şelaleyi ise miniyle çektim. Şelalede uzun pozlama yaptım ama nd filtre ucuz birşey olduğu için kenarlarda netliği etkiledi ve biraz parlama yaptı. Yine de beklediğimden iyi. Alıştıkça daha yüksek kalite alabilirim belki. Mantar ailesinde oynama yapmam lazımdı çünkü tamamen gölgede çektiğim için pek hoş durmuyordu. Biraz karanlık ortamda uzun pozlama ile çektim onu da. Daha erken saatte gitseydim çok daha iyi olabilirdi. Buna şükür yine de.

SAMSUNG NX SERİSİ ANA BAŞLIK  SAMSUNG NX SERİSİ ANA BAŞLIK

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYC Majoris -- 18 Eylül 2015; 22:36:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: VYC Majoris

Bugün yazdığımız mesajlar da gitmiş Üzerinde oynanmalı mı oynanmamalı mı diye tartışma vardı ve ben de üzerinde biraz oynadığım fotoğrafları paylaşayım bari. Bugün çekildiler. Makroyu Nx300 ile, şelaleyi ise miniyle çektim. Şelalede uzun pozlama yaptım ama nd filtre ucuz birşey olduğu için kenarlarda netliği etkiledi ve biraz parlama yaptı. Yine de beklediğimden iyi. Alıştıkça daha yüksek kalite alabilirim belki.

Elinize sağlık. İki fotoğrafta harika olmuş. Mantarlar sanki bir aileymiş gibi çıkmış!!!

Bu arada foruma ne oluyor, neden siliniyor mesajlar??

• quote:

Orijinalden alıntı: VYC Majoris

Bugün yazdığımız mesajlar da gitmiş Üzerinde oynanmalı mı oynanmamalı mı diye tartışma vardı ve ben de üzerinde biraz oynadığım fotoğrafları paylaşayım bari. Bugün çekildiler. Makroyu Nx300 ile, şelaleyi ise miniyle çektim. Şelalede uzun pozlama yaptım ama nd filtre ucuz birşey olduğu için kenarlarda netliği etkiledi ve biraz parlama yaptı. Yine de beklediğimden iyi. Alıştıkça daha yüksek kalite alabilirim belki. Mantar ailesinde oynama yapmam lazımdı çünkü tamamen gölgede çektiğim için pek hoş durmuyordu. Biraz karanlık ortamda uzun pozlama ile çektim onu da. Daha erken saatte gitseydim çok daha iyi olabilirdi. Buna şükür yine de.

Elinize sağlık Güzel Çalışma olmuşlar , özelliklede mantar fotoğrafı çok güzel ...

• Son mesajlar gitmiş oysa bir sürü şey yazmıştım :)

neyse son paylaştığım resmi tekrar paylaşayım

NaturaKöy by murat can, on Flickr

500px linki:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackas -- 19 Eylül 2015; 0:21:26 >

• quote:

Son mesajlar gitmiş oysa bir sürü şey yazmıştım :)

neyse son paylaştığım resmi tekrar paylaşayım

500px linki:

• Kalitesiz oldu ama açı, kadraj vs nasıl olmuş, onu merak ettim.

• Manzara fotoğraflarında kadrajın büyük bölümünü gökyüzüne ayırmak müthiş bir derinlik katıyor ama bu fotoğraf özelin de çatının son derece yakın olmasında dolayı altta görmememiz gereken bir şey kesilmiş gibi bir izlenim ortaya çıkmış. Kadrajı biraz daha eğip çatıyı bir bütün olarak alabilirmişsiniz gibi...

Bir de manzara fotoğrafları ya güneş ışığına ya ay ışığına ya sokak lambası ışığına ihtiyaç duyuyor . Bunlar olmayınca da etkilisi azalıyor gibi.

Blackas in yüklediği kız kulesinde ışık cümbüşünun yarattığı etki çok netti. Hoş onu da azcik eleştirmiştim resim mi fotoğraf mi diye ama...

Çekenin elleri dert görmesin, bizi fotoğrafsız bırakmayın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Krizalit_ -- 19 Eylül 2015; 12:49:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler. Sizin fotoğraflarınızda çok güzel. Bence fotoğraf kalitesiz olmamış ama Krizalit'in dediği gibi insanın gözü aşağılara kayıyor ve sanki crop yapılmış gibi bir havası var. Aşağıdaki kısımlar da katılarak muhteşem bir fotoğraf olabilirdi. Bu haliyle de güzel.

Mantar ailesinin diğer açısından bir fotoğrafını daha ekliyorum. Arka taraf biraz değişik olmuş :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYC Majoris -- 19 Eylül 2015; 13:08:23 >

• 
Sayfa: önceki 278279280281282
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.