Şimdi Ara

SAMSUNG NX SERİSİ ANA BAŞLIK (167. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14.615
Cevap
94
Favori
427.179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 165166167168169
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: s _ _ h _ n
    Sorunun cevabını siz yazın biliyorsanız ve eksigimi kapatiniz. Forum sayfasını bu tür mesajlara cevap yazarak benim yazdığımı elestirmekten baska birsey icinde kullandiginizi gosteriniz. Ben nx1000 kullaniyorum.nx300 un batarya kapasitesini ancak testlerden gorebilir ve onu akrarabilirim. Siz nx300 kullaniyosaniz sorunun cevabını verebilirsiniz. Belkide test sonuclariyla farkli bir sonuc elde edersiniz ve onu paylasirsiniz. Boylece yazilan ve gercek arasinda bur fark varsa bizde ogrenmis oluruz. Beni elestirmek icin yazi yazmak icin forumda sayfanin bulundugunu tekrar hatirlatip forumun bu sayfasinda paylasmayiniz. Samsungun bekcisi vs. Gibi yorumlariniz gercek dışıdır. Yazdiklarimi okumanizi oneririm. Nx 300 un cekim batarya kapasitesini begenmiyorsaniz yorumlarinizi yazınız, deneyimlerinizi paylasiniz ki okuyan kisi deneyimlerinizden faydalansın.

Eyvah eyvah ! Bunlar ne şahane kanunlar böyle !!!
    Siz nx300 kullaniyosaniz sorunun cevabını verebilirsiniz.
    Tüh ! NX300 kullanmıyorum ama bu sorunun cevabını verebiliyorum !!! Acaba bu nasıl mümkün olabiliyor ! Ben ne müthiş bir insanım böyle, kendime inanamıyorum
    -
    Kaynak resmi sitesi :http://www.samsung.com/tr/consumer/cameras-camcorders/smart-cameras/nx-cameras/EV-NX300ZBXTTR-spec
    Güç
    Güç Kaynağı : Pil
    Tip : Yeniden doldurulabilir pil: BP1130 (1 130 mAh)
    Ortalama çekim süre/poz : 160 dakika / 320 fotoğraf çekim (CIPA Standardı)
    Bu arada süper bir bilgiye daha ulaştım ! Bakınız... USA resmi ürün sayfasında verilen bilgide (http://www.samsung.com/us/photography/digital-cameras/EV-NX3000BEJUS )

Power: DC power input

DC 5.0V, 0.55A via Micro USB port
    Power Source

Rechargeable battery : B740AE/B740AC/B740AU/B740AK (3.8V/ 2330mAh),
    * The battery specifications or model may differ depending on your region. Gerçi burada bir açıklama yapılmış.
    Battery, # of pictures taken : 185 min / 370 shots (CIPA standard)

Demek ki USA'da ürünle gelen bataryanın mAh değeri TR'dekinden(veya Avrupa'dakilerden) daha yüksek !..

Şok ilginç !.. Mesela aynı batarja var Belçika'daki ürünün resmi sitesinde ise (http://www.samsung.com/be/consumer/photography/smart-nx/cameras/EV-NX300ZBSTNL-spec?subsubtype=nx-style ) bu batarya ile 330 fotoğraf, 165 dakika video kaydı yapılabildiği bilgisini vermiş Samsung !

Bilgiyi kaynağından bile doğru öğrenemiyoruz
    -
    Çekim süresini deneyimleyen , bizzat kullanıcısı bu konudaki fikrini yazmış. Ayrıca bu konuda onlarca inceleme sitesi de , resmi sitesi de bu rakamı veriyor. Demek ki mesele şahsen benim bir yönünü beğenip-beğenmemem değilmiş işte açıkca kanıtlar ortada .
    -
    Önemli not : Acaba mevcut firmware sürümünüz nedir ? Resmi sitesinde 2014.07.07 tarihinde v1.41 nolu firmware çıktığı bilgisi var. All OS, 240.89 MB, zip, Multi Language

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 13 Temmuz 2014; 19:47:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

quote:

Orijinalden alıntı: lllsiyahlll

+10 :)
    Her iki makina da eğer bu işi ileri derece öğrenmemiş isek bizi ileri derecelere taşıyacak kadar başarılı ürünler. Bu nedenle seçim yaparken bize extra özelliklerinin ne gibi faydalar sağlayacağına bakmak lazım. Mesela Samsung NX300'ün tek şarj ile çekim süresi ne kadar ? Yedek pil aldığımızda makinamız ile çekim yapar iken bu yedek pil de evde, otelde vs. şarja takıp gidebiliyor muyuz ? Benim bildiğim kadarı ile Samsung NX300'de batarya şarjı sadece makinayı prize takarak yapılabiliniyor ! Yani yedek pil de alsanız şarjınız bitti mi makinayı elektriğe takıp şarj olma süresi boyunca makinasız kalmaya-beklemeye mahkumsunuz !!! Tabi bunu aşmanın yolu var. Haricen alacağınız şarj aleti ! Extra masraf.
    -
    Kanıt :

-
    Bu olay Sony a5000'de de böyle midir ? Şu an araştırmadım. Aynı sistem olabilir de... Evet aynı sistem imiş Sony'de de !..
    Harici bir şaj ünitesi yok !
    Kanıt :

Yani dediğim gibi yedek batarya ile şarj ünitesi de almak zorundasınız her iki modelde de...

Alıntıları Göster
    samsungun bir avantajı usbden de şarj oluyor ille elektirğe gerek yok ben arabamda çok sarj ettim.

• quote:

Orijinalden alıntı: antking
    samsungun bir avantajı usbden de şarj oluyor ille elektirğe gerek yok ben arabamda çok sarj ettim.

Çok faydalı bir özellik o da. Fakat işte şarj bittiğinde yedek piliniz olsa dahi şarj etmek için makina şarja takılı dolum süresi boyunca makinayı kullanamıyorsunuz değil mi ? Ancak harici bir şarj ünitesi almanız gerek. Tek olay bence Samsung'un ürün kutusuna bir de harici şarj ünitesi koyması ile çok daha esnek bir işlevsellik sağlayabilecek olması müşterisine. Herkesin arabası olduğunu ve/veya herkesin her zaman her yere arabası ile gittiğini farz edemeyiz. Öyle değil mi ?

Bu arada sizin makinanın firmware sürümü nedir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 13 Temmuz 2014; 20:45:14 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: s _ _ h _ n
    Sorunun cevabını siz yazın biliyorsanız ve eksigimi kapatiniz. Forum sayfasını bu tür mesajlara cevap yazarak benim yazdığımı elestirmekten baska birsey icinde kullandiginizi gosteriniz. Ben nx1000 kullaniyorum.nx300 un batarya kapasitesini ancak testlerden gorebilir ve onu akrarabilirim. Siz nx300 kullaniyosaniz sorunun cevabını verebilirsiniz. Belkide test sonuclariyla farkli bir sonuc elde edersiniz ve onu paylasirsiniz. Boylece yazilan ve gercek arasinda bur fark varsa bizde ogrenmis oluruz. Beni elestirmek icin yazi yazmak icin forumda sayfanin bulundugunu tekrar hatirlatip forumun bu sayfasinda paylasmayiniz. Samsungun bekcisi vs. Gibi yorumlariniz gercek dışıdır. Yazdiklarimi okumanizi oneririm. Nx 300 un cekim batarya kapasitesini begenmiyorsaniz yorumlarinizi yazınız, deneyimlerinizi paylasiniz ki okuyan kisi deneyimlerinizden faydalansın.

Eyvah eyvah ! Bunlar ne şahane kanunlar böyle !!!
    Siz nx300 kullaniyosaniz sorunun cevabını verebilirsiniz.
    Tüh ! NX300 kullanmıyorum ama bu sorunun cevabını verebiliyorum !!! Acaba bu nasıl mümkün olabiliyor ! Ben ne müthiş bir insanım böyle, kendime inanamıyorum
    -
    Kaynak resmi sitesi :http://www.samsung.com/tr/consumer/cameras-camcorders/smart-cameras/nx-cameras/EV-NX300ZBXTTR-spec
    Güç
    Güç Kaynağı : Pil
    Tip : Yeniden doldurulabilir pil: BP1130 (1 130 mAh)
    Ortalama çekim süre/poz : 160 dakika / 320 fotoğraf çekim (CIPA Standardı)
    Bu arada süper bir bilgiye daha ulaştım ! Bakınız... USA resmi ürün sayfasında verilen bilgide (http://www.samsung.com/us/photography/digital-cameras/EV-NX3000BEJUS )

Power: DC power input

DC 5.0V, 0.55A via Micro USB port
    Power Source

Rechargeable battery : B740AE/B740AC/B740AU/B740AK (3.8V/ 2330mAh),
    * The battery specifications or model may differ depending on your region. Gerçi burada bir açıklama yapılmış.
    Battery, # of pictures taken : 185 min / 370 shots (CIPA standard)

Demek ki USA'da ürünle gelen bataryanın mAh değeri TR'dekinden(veya Avrupa'dakilerden) daha yüksek !..

Şok ilginç !.. Mesela aynı batarja var Belçika'daki ürünün resmi sitesinde ise (http://www.samsung.com/be/consumer/photography/smart-nx/cameras/EV-NX300ZBSTNL-spec?subsubtype=nx-style ) bu batarya ile 330 fotoğraf, 165 dakika video kaydı yapılabildiği bilgisini vermiş Samsung !

Bilgiyi kaynağından bile doğru öğrenemiyoruz
    -
    Çekim süresini deneyimleyen , bizzat kullanıcısı bu konudaki fikrini yazmış. Ayrıca bu konuda onlarca inceleme sitesi de , resmi sitesi de bu rakamı veriyor. Demek ki mesele şahsen benim bir yönünü beğenip-beğenmemem değilmiş işte açıkca kanıtlar ortada .
    -
    Önemli not : Acaba mevcut firmware sürümünüz nedir ? Resmi sitesinde 2014.07.07 tarihinde v1.41 nolu firmware çıktığı bilgisi var. All OS, 240.89 MB, zip, Multi Language

Yazdığım mesajda kanun olarak anladiginiz bir kısım varsa bu alginizdan olabilir. Konu dışı eleştiriler için sayfa bulundugunu hatirlatirim. Verdiginiz bu degerli bilgiler umarım arkadaşı memnun eder. Benimle ilgili bir sey soylemek icon lutfen pm yada sayfayi kullaniniz ki sayfayi takip edenler rahatsiz olmasin. Iyi gunler.

• quote:

quote:

Çok faydalı bir özellik o da. Fakat işte şarj bittiğinde yedek piliniz olsa dahi şarj etmek için makina şarja takılı dolum süresi boyunca makinayı kullanamıyorsunuz değil mi ? Ancak harici bir şarj ünitesi almanız gerek. Tek olay bence Samsung'un ürün kutusuna bir de harici şarj ünitesi koyması ile çok daha esnek bir işlevsellik sağlayabilecek olması müşterisine. Herkesin arabası olduğunu ve/veya herkesin her zaman her yere arabası ile gittiğini farz edemeyiz. Öyle değil mi ?

Bu arada sizin makinanın firmware sürümü nedir ?

1.40 benim sürüm. İnsanların erişebiliceği çogü yerde usb girişleri mevcut. Tabi bizim ülkemizde hala bu yaygınlık yok. Evet kullanılmıyor makina. Ama ben bir gün boyunca çekim yaptıgımda hiç yarı yolda bırakmadı beni. Uzun seyahetler düşünülüyorsa harici şarj aleti şart gibi

• Arkadaşlar hafıza kartları ile ilgili sorunyyaşayan oluyor mu? Benim fotoğraflar sıklıkla dosya bozuk diye göstermiyor. Bugün çektiklerim ise tamamen silindi. Gitti güzelim fotoğraflar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam format atıp bir dene kartta sıkıntı olabilir. Ben yaşamadım hiç
  • Arkadaşlar uzun bir süredir forumu işlerimden dolayı takip edemedim.Bugün bir vakit buldum girdim.Genelde bendeki intiba "Muhabbet bitmiş lafın kötüsü kalmış" tarzında bir forum olmuş..Bir yandan kendini alkışlatmayı seven sitenin en kıdemli demirbaşlarından bir kişi, bir yandan uçan kuşa (eski Osmanlıca üslübuyla) fırça kaymayı alışkanlık edinmiş bir zat_ı muhterem....Lütfen!!!! Zaten NX forumu markanın reyting durumundan dolayı 3-5 kişiyle dönüyor.Birbirimizi kırmadan eleştiriye açık olarak cevaplar verelim.Mesela bir üstte arkadaşın biri pili az gidiyor deyince küplere binmeyin."Çok iyi şarzı gidiyor deyince zevkten orgazm mı olacağız" Soğhan arkadaşıma katılıyorum her türlü kişisel problemleri pm den çözelim...
  • Samsung NX1000 30mm.....Kuşadasında bir akşam....
     SAMSUNG NX SERİSİ ANA BAŞLIK
  • quote:

Orijinalden alıntı: AMADEUS36

Samsung NX1000 30mm.....Kuşadasında bir akşam....

Fotoğrafınızı beğendim. Sol tarafta dizi gözüken biri var. Bilmem katılırmısınız resmi oradan kırparsanız sanki daha dengeli olacak bence.

• Dogru haklisiniz.Birde bir sey soracagim gece yaptigim cekimlerde sokak lambalarinin isiklari fotograflarimda hep yayilma yapti ve fotografa olumsuz etki yapti.F degerini 18-22 seviyelerine cikardigimda yayilma bariz azaliyor bu seferde fotograf karanlik oluyor ve albenisi kalmiyor.Ben gece fotograflarini A modunda cekiyorum.Eger cektigim objede sokak lambasi vb yoksa (mesela kizkulesi) fotograf gayet basarili oluyor ama varsa yukarda cektigim gibi cikiyor.Caresi nedir yardimci olabilecek varsa memnun olacagim.Elimde Samsung NX1000 20-50 ve 30mm var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AMADEUS36

Dogru haklisiniz.Birde bir sey soracagim gece yaptigim cekimlerde sokak lambalarinin isiklari fotograflarimda hep yayilma yapti ve fotografa olumsuz etki yapti.F degerini 18-22 seviyelerine cikardigimda yayilma bariz azaliyor bu seferde fotograf karanlik oluyor ve albenisi kalmiyor.Ben gece fotograflarini A modunda cekiyorum.Eger cektigim objede sokak lambasi vb yoksa (mesela kizkulesi) fotograf gayet basarili oluyor ama varsa yukarda cektigim gibi cikiyor.Caresi nedir yardimci olabilecek varsa memnun olacagim.Elimde Samsung NX1000 20-50 ve 30mm var.

Bu tür fotoğrafları çekmek zor. f yüksek, iso düşük pozlama süresi uzun olarak deneyebilirsiniz. İnsanları çekemezsin bu şekil ama söylediğin ışık parlamaları azalır. Bahsettiğim gibi çekilmiş bir resim örneği aşağıda.Resim lerin altındaki çekim ayarlarına bakabilirsin. Hangisi nasıl çekilmiş diye. Oldukça faydalı olacağını düşünüyorum.
    http://500px.com/photo/76528061/classic-hong-kong-sunrise-by-coolbiere-a-?from=popular&only=

• az sonra iki hobi mi birleştirdiğim bir kaç fotom olucak. İkisini birleştirmekte ki en büyük sebebim yaptıgım çekim çadırı(ışık çadırı - light box). Galiba bundan sonra evde daha çok çekim yapıcam
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sezgintr

Bu aksam amatörce birkaç deneme yaptım umarım yardımcı olabilirim.

Tasarımını ve üretimini benim yaptıgım sehpa üzerinde calışma gereclerim.

Diyafram öncelikli çekimim.

İso 800 elle çekimim

İso 4000 serbest elle çekimim

Makro modunda lens 50 cekim hızı 50 de çektim.

Nx1000 20-50 çekimlerim.

çok iyi.

• Mesajını düzenlermisin
  •  SAMSUNG NX SERİSİ ANA BAŞLIK

Uzun pozlama 77 sn süreyle çekim yaptım ...
    Yeni aldığım elektronik tetik ile
    Bu sayede Yakında yıldız izi için deneme yapabileceğim...

• quote:

Mesajını düzenlermisin

Neden?
  • quote:

Orijinalden alıntı: PainOfChaos

Yeni fotoğraflar :)

SAM_2250 by Samet Arslan, on Flickr

Hepsi çok güzel olmuş elinize sağlık ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lllsiyahlll -- 14 Temmuz 2014; 20:04:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Amerigo Vespucci

quote:

Mesajını düzenlermisin

Neden?

alıntı yaptıgın fotolar sayfa düzenini bozuyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: lllsiyahlll

Uzun pozlama 77 sn süreyle çekim yaptım ...
    Yeni aldığım elektronik tetik ile
    Bu sayede Yakında yıldız izi için deneme yapabileceğim...

vay vay vay :D kaça nerden aldın hocam

birde çekim yaparken bulb modunda mı yapıyorsun

• 
Sayfa: önceki 165166167168169
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.