Şimdi Ara

SAMSUNG NEW CHRONOS 7 (ATIV BOOK 8) [NP770Z5E/NP870Z5E] AMD 8870M 2GB GDDR5 (FULL HD) (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
390
Cevap
3
Favori
29.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: signore

Kasa ve menteşe kalitesi, piyasadaki çoğu modelden daha üst düzeydir, endişeniz olmasın.

Ayrıca ekranı tek parmağınızla açtığınızda kasayı tutmanıza gerek yok. Bu benim için her zaman bir kalite ölçüsü olmuştur. Apple'ın tüm modellerinde bu şekildedir ama piyasadaki onlarca diğer modele bakın, hepsinde ekranı açayım derken kasaya takla attırırsınız :)

Ama menteşe problemleri artık HP'nin giriş seviyesi ticari bilgisayarları Probook'larda da yok. Bu sorunu birçok marka çözdü.

Cevap için teşekkürler. Peki tozlanma ve ısınma problemi hakkında bir fikriniz var mı?
    Bazıları elektrik süpürgesi gibi toz çekiyor 1 ayda tıkanıyor.
    Genel ısınma durumu nasıl?
  • quote:

Orijinalden alıntı: C.R.U.I.S.E.R
    Cevap için teşekkürler. Peki tozlanma ve ısınma problemi hakkında bir fikriniz var mı?
    Bazıları elektrik süpürgesi gibi toz çekiyor 1 ayda tıkanıyor.
    Genel ısınma durumu nasıl?

Genel olarak Chronos'ların özel bir dizaynı ve kasası var.
    Yani nasıl bazı modellerde kronik ısınma sorunu varsa, Chronos'ta buna karşı önlemler alınmış ve başarılı olunmuş diyebilirim.

Ama ısınma, doğrudan kullanıma bağlı bir durumdur.
    Herhangi bir bilgisayarı ofis & internet için kullanmak ile oyun için kullanmak arasında ciddi fark vardır.
    Sadece "güç tasarrufu" modu ile "yüksek performans" modu arasında geçiş yaptığınızda bile işlemcinin hızı ve sıcaklığı hemen artar.

Ben iş amaçlı kullanıyorum, pacman bile oynamam. Bu şekilde cihazda en ufak bir ısınma, ses vs. sorunu olmadığını söyleyebilirim.
    Hatta şöyle diyeyim. Çok dikkat ederseniz, çoğu zaman fan sesini değil, hdd'nin motor dönüş hızını duyarsınız (motor sesi dediğim tıkırtı değil).
    Daha da sessiz olmasını istersem, FN tuşu ile "sessiz mod" seçilebiliyor; işlemci hızını düşürüyor.

Chronos'un hava çıkışı ekranın altında ve kolay kolay toz birikeceğini sanmıyorum.
    Ama 1 ayda tıkanma yapan notebook'da ciddi dizayn ve malzeme problemi vardır bence.
    Chronos, o seviye bilgisayarlara göre bariz şekilde üst sınıftır.

Özetle; daha önce başınız ağrıdığı için Chronos'a çok temkinli yaklaşıyorsunuz ama Chronos seviyesindeki notebook'larda bu sorunlar genelde çözülmüş olur zaten. Daha çok alt ve orta seri notebook alırken bu konuları araştırmak gerekir.

• önceki mesajlarımda bahsettiğim ufak tefek wifi sorunları vardı. Birkaç gün önce gelen güncellemeyle bu sorun tamamen çözüldü.
    Güncellemeyi sw update ile yapabilirsiniz.
  • oncelikle meraba ben de bu laptop ile Samsung np700z5c 02tr arasında kaldım siz hangisini onerirsiniz acaba birde teknosa ve vatanda bu urunleri bulabilir miyim? Şimdi bide haswell işlemciler gelicek bu urunlerin haswell eri ne zaman cıkar bir bilginiz var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: diuffi

oncelikle meraba ben de bu laptop ile Samsung np700z5c 02tr arasında kaldım siz hangisini onerirsiniz acaba birde teknosa ve vatanda bu urunleri bulabilir miyim? Şimdi bide haswell işlemciler gelicek bu urunlerin haswell eri ne zaman cıkar bir bilginiz var mı?

Emin eğilim ama Haswell olanların Türkiye'ye gelmesi sene sonuna doğru olabilir ve geldiğinde 3.000 TL'den aşağı olmaz diye düşünüyorum.

NP700Z5C ise 2012 model. Artık Ativ 8 olarak geçen NP870Z5E modeli var, ekran çözünürlüğü 1920x1080 (mat) ve ekran kartı daha iyidir. Kasa rengi de farklı.
  • cevap için tesekkurler fakat ekran kartından şikayet edenler olmus gercekten problemli bir kartmı geçişlerde filan cok fazla yuklu oyun oynamıyacagım ama yinede canım sıkıldıgında ara sıra girerim Dota ,dota2, wow tarzı oyunlara bunları kaldırır mı bir bilginiz var mı acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diuffi -- 25 Ağustos 2013; 1:03:56 >
  • quote:

cevap için tesekkurler fakat ekran kartından şikayet edenler olmus gercekten problemli bir kartmı geçişlerde filan cok fazla yuklu oyun oynamıyacagım ama yinede canım sıkıldıgında ara sıra girerim Dota ,dota2, wow tarzı oyunlara bunları kaldırır mı bir bilginiz var mı acaba?

Ben solitaire bile oynamadığım için oyun konusunda yorum yapamayacağım, ancak genel olarak ATI ekran kartlarının geçişlerde NVIDIA kartlara göre daha sorunlu olduğunu söylerler.

Bende NP700Z5C var ve Nvidia kartlı sanıyorum. Nvidia ayarlarından bir uygulama için entegre veya paylaşımsız kartı seçtiğim zaman doğru şekilde algılıyor. Mesela video converter programlarda Nvidia kartın algılandığını görebiliyorum.
  • Arkadaşlar bu ürünün gri renkli olanı yanılmıyorsam NP770, Türkiye'ye gelmedi mi. Sanki o daha bi hoş duruyor gibi. Beklesek gelir mi yoksa da NP870'i mi almalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: signore

quote:

cevap için tesekkurler fakat ekran kartından şikayet edenler olmus gercekten problemli bir kartmı geçişlerde filan cok fazla yuklu oyun oynamıyacagım ama yinede canım sıkıldıgında ara sıra girerim Dota ,dota2, wow tarzı oyunlara bunları kaldırır mı bir bilginiz var mı acaba?

Ben solitaire bile oynamadığım için oyun konusunda yorum yapamayacağım, ancak genel olarak ATI ekran kartlarının geçişlerde NVIDIA kartlara göre daha sorunlu olduğunu söylerler.

Bende NP700Z5C var ve Nvidia kartlı sanıyorum. Nvidia ayarlarından bir uygulama için entegre veya paylaşımsız kartı seçtiğim zaman doğru şekilde algılıyor. Mesela video converter programlarda Nvidia kartın algılandığını görebiliyorum.

anladım peki siz bunu mu yoksa Sizin kullanıdıgnız np700 u mu onerirdiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: tufanuyaroglu

Arkadaşlar bu ürünün gri renkli olanı yanılmıyorsam NP770, Türkiye'ye gelmedi mi. Sanki o daha bi hoş duruyor gibi. Beklesek gelir mi yoksa da NP870'i mi almalı.

O urun turkiyeye np870 adıyla Siyah renkte geldi neden oyle birsey oldu bende anlamadım bencede gri renkte olanı daha hoştu.

• quote:

anladım peki siz bunu mu yoksa Sizin kullanıdıgnız np700 u mu onerirdiniz?

Bence bu tercih kişiye göre değişir.

NP700 ile NP870 arasındaki en önemli fark, ekran çözünürlüğü.
    NP700'de 1600x900 ve NP870'de 1920x1080.

Genelde çözünürlük konusunda öneri yapanlar, sadece kendini düşünüp, kendi kullanımına uygun öneri yapar. Mesela programcı için yüksek çözünürlük iyidir, HD film izleyen biri için yüksek çözünürlük iyidir. Ama normal ofis kullanımı için 15,6" ekranda 1920x1080 çözünürlükte yazılar biraz ufak kalabilir. Sözden Windows'dan ayar ile yazı tipi büyütülebiliyor ama yine de biryerlerde yazılar ufak kalıyor.

Eğer fiyatları arasında pek fark yoksa, yeni model her zaman daha iyidir. Hatta ben de elimdeki NP700'ü satıp NP870 alsam mı diyorum ama, zaten Samsung 840 Pro SSD + HDD ile kullanıyorum ve bilgisayardan çok çok memnunum. Değiştirirsem sadece can sıkıntısından ve ekran çözünürlüğü için değiştirmiş olurum. Buna da şimdilik değmez bence. Belki sene sonuna doğru Haswell işlemcili modeller gelince anlamlı olur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 26 Ağustos 2013; 15:56:39 >

• Ben bu bilgisayarı aldım Fakat Battery Life Extender pilin omrunu uzatan programı bulamadım hiçbiryerde windows8 dede yeniyim Windows puanlamasındada işlmeci puanı 6.3 nedense dusuk anlamadım bana yardımcı olabilecek var mı acaba

• recovery işlemi yaparken.yedekleme işlemi tamamlanamadı.(1003) yazıyor. bunu nasıl çözebilirim
  • crysis2 10dk falan denedim oynarken 92 dereceye cıktı bu normalmi yaaaaaaaaa?
  • felaketman F kullanıcısına yanıt
    Kasa ince havalar sıcak altını hafif yükseltin çünkü fan çıkışları altında bulunuyor havayı üstten alıp alttan çıkış sağlar.
  • felaketman F kullanıcısına yanıt
    Kasa ince havalar sıcak altını hafif yükseltin çünkü fan çıkışları altında bulunuyor havayı üstten alıp alttan çıkış sağlar.Birde özellikle yazın oyun oynamak için soğutucu kullanmanızı öneririm fan çıkışları alttan olduğu içinde etkili bir soğutma sağlayabilir
  • Ben bu bilgisayarı aldım Fakat Battery Life Extender pilin omrunu uzatan programı bulamadım hiçbiryerde windows8 dede yeniyim Windows puanlamasındada işlmeci puanı 6.3 nedense dusuk anlamadım bana yardımcı olabilecek var mı acaba_??

Bilgi lutfen :)

• quote:

Ben bu bilgisayarı aldım Fakat Battery Life Extender pilin omrunu uzatan programı bulamadım hiçbiryerde windows8 dede yeniyim Windows puanlamasındada işlmeci puanı 6.3 nedense dusuk anlamadım bana yardımcı olabilecek var mı acaba_??

Bilgi lutfen :)

bilgisayara sahip değilim fakat batarya ömrü uzatıcısı samsung notebooklarda easy settings programının genel ayar kısmında bulunuyor bir bakın isterseniz.işlemci içinde biostan turbo boost yada hyperthread kapalı olabilir kontrol ediniz
  • Cevap için tesekkurler. Turbo bootsu hallettim fakat Battery Life Extender adlı program yok settinge baktım biosa baktım yuklu degil bu program sanırım bu Seride yok TEknik servis yakındı goturdum onlarda bilmiyor.Adamla konustum pilin omru kısalıcak boyle dedim yani sacmalık dedim boyle olması adamda bakıcam incelicem dedi bakalım nolucak.

• Cengaver53 C kullanıcısına yanıt
    vala zaten altında fan var, daha alalı 2 gün oldu derece 92 gösteriyo 6 ay sonra fan tozlancak falan bu deger baya yükselcek gibi duruyo. kayserideyim havalar zaten soguk. gece acıyorum fan sesini gayet fazla. ne yapcam bilemedim.
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.