Şimdi Ara

SAMSUNG NEW CHRONOS 7 (ATIV BOOK 8) [NP770Z5E/NP870Z5E] AMD 8870M 2GB GDDR5 (FULL HD) (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
390
Cevap
3
Favori
29.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Cok sagol kardeş şimdi 10 numara oldu, ama bizim pc sürekli %70 üstünde ram kullanıyor neden kaynaklanıyor olabilir? ve sürekli sarjda kulanmak bataryaya zarar veriri mi, akıllı sarj ozeliği var mı?
  • e_dursun E kullanıcısına yanıt
    Evet batarya tam dolduğunda gücü keser,bundan dolayı batarya sıkıntıya uğramaz haftada 1 defa pil uyarı verene kadar doldur boşalt yapman yeterlidir.Dediğim program ram kullnımını ayarlar ama rami kendi kullnıyor onun için kaldırın çokta önemli değil yeni samsungların hepsinde vardı bu durum arkadaşlar kaldırdılar bir eksiklik olmaz makinede sonuçta.
  • e_dursun E kullanıcısına yanıt
    Dostum imzamdaki modele ssd kendim taktım klonloma olayı basit ,şayet sizin modeldede Samsung un içinde Recovery programı varsa,Ben nasıl yaptığımı anlatıyım belki faydası olur.
    İlk olarak satın aldığım boş harici harddisk kutusuna SSD'iyi takıp usb ile laptopa bagladım,laptopu açıp samsungun kendi içindeki Recovery Solution 6 programını çalıştıdım sol altta '' Disk kopyalama '' seçeneğini seçiyorsun zaten direk usb takılı olan ssd görüyor okeylediğinde yaklaşık 30 dakkada Harddiski Recovery alanıyla beraber ssdye klonladı.İşlem bitince Laptopu kapattıp batarya ve fişi çıkart alt kapağı söküp Harddisk le SSD yerini değiştirdim.Açtığımda win8 yeniden kurulum çıktı (?) bende kurulumu tamamladım güncellemeleri yaptım windows puanına bakmak için sayfayı açtığımda altta '' windows etkinleştirilmedi ''yazıyordu .Sonuçta sıfır laptopun içindeki orjinal win8 niye etkin olmasın diye mikrosoft müşteri hizmetlerini aradım durumu anlattım ,donanım değiştiği için bunun olduğunu söylediler ,laptopta etkinleştirme sayfasına yönlendirdiler ,oradaki numaraları söylememi istediler ,sistemim orjinal olduğu teyit edip bana etkinleştirme nosunu verdiler ,bir sıkıntı olmadan hallettim.daha sonra LİNK teki ayarları yaptım .Laptop um power tuşuna bastıktan 13 saniye sonra kullanıma hazır hale geliyor,işlemlerde inanılmaz hızlı,3 aydır kullanıyorum kesinlikle tavsiye ederim , zaten donanım olarak artık en yavaş bileşen harddisk buda dar boğaz yapıyor o yüzden ssd siz laptop düşünmeyin bile ,i7+harddiskli laptoptansa i3+ssd laptop çok daha verimlidir.
    Bazı yerlerde Harddiski ssd ye klonlamanın performans düşüklüğüne neden olduğunu okudum ama ben gayet memnunum yaptıgım ssd testleride gayet iyi idi, tabi seçim senin.

NOT : SSD takmadan önce samsung müşteri hizmetlerini arayıp ssd takmamın garantiyi bozup bozmayacağını sorduğumda serviste bile takılsa bozacağını söylediler uyarıyım. Ama ben genede taktım ve gayet memnunum.

Umarım faydası olmuştur anlattıklarımın

• Windows 8.1 e yükselttikten sonra cihaz ekran parlaklık ayarını hiçbir şekilde yapmıyor. bunu nasıl düzeltebiliriz?
  • sensör mü çalışmıyor yoksa fn tuşuyla olan seçenek mi?
    sensör den ise aygıt yöneticisinden sürücüyü güncelleştirmeye dene
    ama çözümü bilmiyorum. 8.1 tam sürümü gelince güncelleyeceğim.
  • erci501 kullanıcısına yanıt
    Hem sensör çalışmıyor hem de fn tuş kombinasyonu çalışmıyor.
    Bununla beraber güç seçeneklerinden ekran parlaklığını da ayarla deyince tamam diyor ama uygulamıyor.
    Yazılımsal mı donanımsal mı çözemedim daha.
  • ulasemrearslan kullanıcısına yanıt
    gerçekten can sıkan bir durum haline gelmeye başladı.
  • windows un saçmalıkları işte minik bir güncellemede bile driver sorunları çıkarıyor. Sadece samsung ta değil hp kullanırken de benzer sorunları çok yaşadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: borcuhan77

Dostum imzamdaki modele ssd kendim taktım klonloma olayı basit ,şayet sizin modeldede Samsung un içinde Recovery programı varsa,Ben nasıl yaptığımı anlatıyım belki faydası olur.
    İlk olarak satın aldığım boş harici harddisk kutusuna SSD'iyi takıp usb ile laptopa bagladım,laptopu açıp samsungun kendi içindeki Recovery Solution 6 programını çalıştıdım sol altta '' Disk kopyalama '' seçeneğini seçiyorsun zaten direk usb takılı olan ssd görüyor okeylediğinde yaklaşık 30 dakkada Harddiski Recovery alanıyla beraber ssdye klonladı.İşlem bitince Laptopu kapattıp batarya ve fişi çıkart alt kapağı söküp Harddisk le SSD yerini değiştirdim.Açtığımda win8 yeniden kurulum çıktı (?) bende kurulumu tamamladım güncellemeleri yaptım windows puanına bakmak için sayfayı açtığımda altta '' windows etkinleştirilmedi ''yazıyordu .Sonuçta sıfır laptopun içindeki orjinal win8 niye etkin olmasın diye mikrosoft müşteri hizmetlerini aradım durumu anlattım ,donanım değiştiği için bunun olduğunu söylediler ,laptopta etkinleştirme sayfasına yönlendirdiler ,oradaki numaraları söylememi istediler ,sistemim orjinal olduğu teyit edip bana etkinleştirme nosunu verdiler ,bir sıkıntı olmadan hallettim.daha sonra LİNK teki ayarları yaptım .Laptop um power tuşuna bastıktan 13 saniye sonra kullanıma hazır hale geliyor,işlemlerde inanılmaz hızlı,3 aydır kullanıyorum kesinlikle tavsiye ederim , zaten donanım olarak artık en yavaş bileşen harddisk buda dar boğaz yapıyor o yüzden ssd siz laptop düşünmeyin bile ,i7+harddiskli laptoptansa i3+ssd laptop çok daha verimlidir.
    Bazı yerlerde Harddiski ssd ye klonlamanın performans düşüklüğüne neden olduğunu okudum ama ben gayet memnunum yaptıgım ssd testleride gayet iyi idi, tabi seçim senin.

NOT : SSD takmadan önce samsung müşteri hizmetlerini arayıp ssd takmamın garantiyi bozup bozmayacağını sorduğumda serviste bile takılsa bozacağını söylediler uyarıyım. Ama ben genede taktım ve gayet memnunum.

Umarım faydası olmuştur anlattıklarımın

merhaba hocam. laptopa ssd taktıktan sonra pil performansında değişiklik oldu mu?

• entrepreneur E kullanıcısına yanıt
    Mutlaka olur disk mimarisine sahip HDD'yle,bellek mimarisine sahip ssd'nin güç tüketimi bir olmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cengaver53

Mutlaka olur disk mimarisine sahip HDD'yle,bellek mimarisine sahip ssd'nin güç tüketimi bir olmaz

o konudan haberim var hocam ama merak ettiğim kayda değer bir değişim oldu mu. samsung np870 modelini takip ediyorum. alırsam ssd de takmak istiyorum.
    Olacağını zannetmem yarım saatlik bir değişim bekliyorsan o zor ama değişim olur.
    SSD takınca batarya daha uzun gitmeye başladı,imzamdaki laptopta batarya %80 doluluga ayarlı güç koruma ayarlıyken nette video ve sörf yaparken

7200 Rpm 750 Gb Harddisk varken 2 saat 20 dakika gidiyordu

120 Gb SSD varken 3 saat 05 dakka gidiyo ..
  • quote:

SSD takınca batarya daha uzun gitmeye başladı,imzamdaki laptopta batarya %80 doluluga ayarlı güç koruma ayarlıyken nette video ve sörf yaparken

7200 Rpm 750 Gb Harddisk varken 2 saat 20 dakika gidiyordu

120 Gb SSD varken 3 saat 05 dakka gidiyo ..

teşekkürler hocam. ssd sizin laptopta 45 dk arttırmış. o halde np870 e ssd takılsa 10 saat kadar bataryası dayanır gibi görünüyor.
    NP870 le ilgili bazı yerlerde 11 saat batarya süresinden bahsediyorlar tabi görmek lazım dogru ise eger süper batarya süresi olur
  • quote:

NP870 le ilgili bazı yerlerde 11 saat batarya süresinden bahsediyorlar tabi görmek lazım dogru ise eger süper batarya süresi olur

11 saat batarya süresi varsa çok daha güzel olur. np870 in donanımı hdd hariç çok hoşuma gitti. zaten hdd yi ssd yapsalar bu seferde fiyat 3500 tl ye çıkardı. en iyisi bu haliyle alıp bir süre sonra ssd takıp kullanmak gibi görünüyor.
  • Arkadaslar bu laptop nereden alinir, en ucuz nerede vardir bilgisi olan var mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://www.bimeks.com.tr/urun/127860/samsung-ativ-book-np-870z5e-x01tr-w8-.aspx

Burada 2655 TL fiyat var sıcak fırsat sayılır mı? yoksa fiyat daha da aşağı iner mi?
  • Psydia kullanıcısına yanıt
    İyi düşmüş sıcak fırsat denebilir %40 iyi uygun indirim
  • Iyi gunler, ben daha oncede bir kac konuda yazmistim, fikir danismak icin, hatta sayfada bazi arkadaslarin amd ekran karti ile ilgili sikayetlerine sahit oldum, hatta kimisi sikayetci arkadaslari Nvidia funlarisiniz diye onlarin fikirlerini kabul etmemisti bende insaallah sadece fun luk bir durumdur dedim, ama gordum ku degilmis. Gercek su ku bu cihazda ki ekran kardi amd radeon hd 8870 m ekran karti kagit uzerinde nvidia gtx670m rakip bir ekran karti gibi gorunuyor, ama gercekte benim eski bilgisayarda ki nvidia gt630 m ekran kartindan daha kotu. 20 gundur bu cihazi kulaniyorum, ssd taktim super hale geldi ama oyunlarda cok problem yasiyordum. Bir oyunu 10 sefer actigimda ancak 2-3 acilisda ekran karti ful performans gosteriyor geriye kalan 7-8 acilista ekran karti devreye girmedigi icin berbat bir performans sergiliyor. Ozellikle de oyun oynarken sarzda olmasa hic oynanmiyor! Diyecegim o ki Cihaz tasarim ve donanimsal olarak mukemmel sadece 3sey haric 1) amd ekran karti 2) 5400rpm harddisk kulanilmasi! 3) internette dolasirken wireles kopmasi, sinirli erisim demesi. Hadi hardiske mudahale edip destirdik, peki bu ekran kartini napacaz! ARKADASLAR BILMIYORUM BELKI FARKINDA DEILSINIZ BILGISAYARLARINIZ BIR TEST EDIN OYUNLARDA BUYUK BIR IHTIMAL SIZLERDE AYNI SORUNU YASAYACAKSINIZ VAKIT KAYBETMEDEN SAMSUNGA URUN HAKKINDA SIKAYETTE BULUNUN YOKSA ELINIZDE KALIR! BEN URUNU SERVISE BIRAKTIM HABER BEKLIYORUM! DEGISIM YADA IADE ICIN!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.