Şimdi Ara

SAMSUNG NEW CHRONOS 7 (ATIV BOOK 8) [NP770Z5E/NP870Z5E] AMD 8870M 2GB GDDR5 (FULL HD) (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
390
Cevap
3
Favori
29.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    slm,

Samsungun sw update programı ile intel wireless surucusunu guncelleyin. benim bildiğim kadarıyla bahsettiğiniz wireless kopması bu cihaza ozel değil intel in sürücü sorunu. sürücüyü güncelleyince sorun cözülmesi gerekiyor.

Ekran kartı içinde catalist programından ya sürekli amd ekran kartını kullanı seçin yada oyunlara otomatik seçmesinde sorun oluyorsa oyunlara direkt olarak atayın sorun çözülecektir diye tahmin ediyorum.

son olarak 5400 rpm disk konusuna kesinlikle katılıyorum o diskle bu cihaza buyuk haksızlık yapmışlar. tabii sorun tamamen maddi sebebler bütçesi uygun olanlar mutlaka ssd di taktırsınlar derim. ben aldığım hafta ssd taktırdım cihazdan çok memnunum.
  • ben de wifi sorunu 1-2 defa yaşadım ama bendeki sorun biraz farklı.
    Cihazı evde kullanırken çanak antene benzer daha güçlü bir wifi alıcısını da cihaza bağlıyorum.
    ertesi gün işyerinde başka modemde ilk açılışta bazen hata verebiliyor. sınırlı erişim diyor sonra sorunu çöz deyince halloluyor.
    o cihazı bağlamadığımda bi sıkıntı olmuyor.
    ekran kartına gelecek olursak bazen sistem her oyunu amd ekran kartıyla açmayabiliyor.(örnk:black ops:2).
    Catalyst ayarlarından yüksek performansa almak gerekiyor. Bu benim için bir sorun teşkil etmiyor ama herkes böyle şeyleri bilmeyebilir veya uğraşmak istemeyebilir.
    Şu da bir gerçek gtx 670 li en ucuz notebook ta 3500 TL den aşağı değil ve de bu incelikte hiç değil. Ancak yeni nesil razer notebooklar vb. var ama onlar da piyasada yok ve de yurtdışı fiyatları bile 1800-2000 dolar civarında.
    aynı performansta aynı boyutlarda nvidia lı bir cihaz en az 500-1000 TL daha pahalı.
    o kadar da uğraşalım artık.

• Bakiniz menuel secimlerin hepsini yaptim, sorun o degil sorun ekran kartinin tutarsiz calismasi, menuel olarak defaatle seciyorum yuksek performansi ama ekran karti bir oyunu 10 sefer acarsin 2-3 tam performans verir 7-8 de vermez sorun bu iste... Baska baska seyler degil!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu firmalar türk insanını hesaba katmadan çıkarıyolar bu teknolojileri..

işte sorun hep ordan kaynaklanıyor :)

@e_dursun

kardeş kaça satıyorsun bana cihazı ?

gel pm den bir konuşalım.
  • Merhaba,

Bu bilgisayarı satın almak istiyorum ama aklıma birkaç soru takıldı.

Harddiski SSD ile değiştirdiğimizde üstünde bulunan harddisk boşa mı çıkıyor acaba? Yoksa SSD yi başka bir boşluğa yerleştirebiliyormuyuz?

Bu bilgisayar çift ekran kartlı denilen bilgisayarlardan mı acaba? (Bir tanesi onboard diğeri AMD)

Pil kullanımı standart internet ve word programları kullanılırken ne kadar süre gidiyor acaba?

Boyut olarak gerçek hayatta göremedim, diğer notebook larla kıyaslarsak daha ince denilebilirmi?
  • Ssd hardisk taktiginizda icerisindekini cikarip harici kullanabilirsiniz, ikisini barindiracak yer yok cihazda ince olmasi hasebiyle. Onbord ekran karti intel hd 4000+ amd radeon hd 8870m ekran karti mevcut. Sarji normal kullanimda minimum 5-6 saat gidiyor. Cok guzel bir tasarimi var piyasada rakibi yoktur!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu bilgisayarı nereden satın alabiliriz acaba? Bir öneriniz var mı?

Gold ve hepsiburada.com da görünüyor ama başka bir alternatifi var mıdır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: alperasas
    Harddiski SSD ile değiştirdiğimizde üstünde bulunan harddisk boşa mı çıkıyor acaba? Yoksa SSD yi başka bir boşluğa yerleştirebiliyormuyuz?

Bu bilgisayar çift ekran kartlı denilen bilgisayarlardan mı acaba? (Bir tanesi onboard diğeri AMD)

Pil kullanımı standart internet ve word programları kullanılırken ne kadar süre gidiyor acaba?

Boyut olarak gerçek hayatta göremedim, diğer notebook larla kıyaslarsak daha ince denilebilirmi?
    Bende eski seri NP700 var, SSD+HDD ile kullanıyorum.
    SSD olarak Samsung 840 Pro aldım, HDD takmak için de Silverstone 9.5 slim hdd kutusu aldım ve dvdrom yerine taktım.
    Performansı zaten iyiydi, şimdi daha da iyi oldu.

Ama ağırlıklı olarak ofis için kullanacaklar bence 5400rpm olayına pek takılmasınlar.
    Çünkü açılış haricinde normal kullanımda farkı hissetmiyorsunuz, ki ben her zaman uyku modunda tutarım ve açılış 1 sn. sürer :)
    Ayrıca 7200rpm disk her daha fazla enerji kullanır ve pil ile çalışma süresini kısaltır hem daha fazla titreşim yapar.

Pil ömrü eski seride bile standart kullanımda 7-8 saati buluyor, yeni seride daha kötü değildir herhalde.

Boyut olarak, bir ultrabook değil ama standart notebooklardan daha ince. Ekranı da bayağı ince.

Aslında ekran çözünürlüğü dolayısıyla yeni seri almayı düşünüyorum.
    Ama önce biraz araştırıp yeni serinin kronik problemi olmadığından emin olmam lazım.

• @hipnozz
    @erci501

Bu ve diğer Chronos konusundaki tüm mesajlarınızı okudum ve resimlere baktım, paylaşımlarınız için teşekkürler.

Düzeltme :
    NP870Z5E Ativ 8 ekranı ile ilgili sorular sormuştum ama, notebookreview forumundan mat olduğunu, dokunmatik olmadığını öğrendim.

Yine de ekran parlaklığı ile ilgili yorum yapabilir misiniz ? Eski seri Chronos 7 ile hiç mukayese etme şansınız oldu mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 4 Ağustos 2013; 19:35:26 >
  • @signore @e_dursun

Yorumlar için çok teşekkürler. Kesin kararımı vermeme çok yardımcı oldunuz. Bir de alacak yer bulabilirsem en yakın zamanda alacağım.
  • @alperasas bimekse de sor.
    @signore ekran kalitesi ve parlaklığından çok memnunum. Görüş açıları da gayet iyi. Eski seriye göre farkı var mı yok mu bilmiyorum.
  • Bimeksde yok, elektro world de yok, media markt da yok, hepsiburada.com da bir tane vardı, onu da birisi satın almış :)

Gold da bir tane görünüyor ama işlemci olarak 3635 yerine 3630qm yazıyor. Acaba yanlış mı yazmışlardır yoksa o özellikte başka bir seri daha mı var?
  • quote:

Bimeksde yok, elektro world de yok, media markt da yok, hepsiburada.com da bir tane vardı, onu da birisi satın almış :)

Gold da bir tane görünüyor ama işlemci olarak 3635 yerine 3630qm yazıyor. Acaba yanlış mı yazmışlardır yoksa o özellikte başka bir seri daha mı var?

http://www.gold.com.tr/samsung-np870z5e-x01tr-notebook_u

Ürün kodu doğru, NP870Z5E.
    Bence yazım hatası. Zaten pil süresini de 7 saat yazmışlar. Resmi değer 8,1 saat idi yanılmıyor.
    Bir de Teknosa web sitesinde gözükmüyor ama mağazalar stok kontrolü yaptırdınız mı ? Çok çok 200 TL hediye çeki alamazsınız.

• quote:

Bimeksde yok, elektro world de yok, media markt da yok, hepsiburada.com da bir tane vardı, onu da birisi satın almış :)

http://www.hizlial.com/samsung-ativ-book-np870z5e-x01tr-i7-3630qm-24ghz-8gb-1tb-2gb-hd8870m-156-windows-8-notebook/30.001.1271.0241

Aylardır bakıp bakıp içerliyorum bu alete. Umarım bigün kısmet olur :)

• Gold'dakinde o yazım yanlışları biraz şüphelendirdi. Aynısı Hızlıal ın sitesinde de mevcut. Sitede böyle yazıyordu hak talep edemezsiniz tarzında bir durumla karşılaşmak istemedim.

Teknosalarıda cumartesi günü tek tek dolaştım. Cevahir şubesinde 3 tane görünüyordu, 3 ününde paketini açmışlar, hepsi teşhir ürünüymüş. 2.500 liraydı fiyatıda. Şanssızlık...
  • http://www.gold.com.tr/samsung-np870z5e-x01tr-notebook_u

http://www.vatanbilgisayar.com/asus-n56vz-s4431h-n56vz-notebook-core-i7-240ghz-12-gb-1tb-156-4gb-win8-tasinabilir-bilgisayar/productdetails.aspx?I_ID=66405

Bu iki bilgisayar arasında kaldım. Kullananlar varsa yorum yapabilirler mi? Özellikle oyun performansı ve fps değerlerini merak ediyorum.

• quote:

Teknosalarıda cumartesi günü tek tek dolaştım. Cevahir şubesinde 3 tane görünüyordu, 3 ününde paketini açmışlar, hepsi teşhir ürünüymüş. 2.500 liraydı fiyatıda. Şanssızlık...

Gezi amaçlı dolaştıysanız bilemiyorum ama tek tek telefon açmak; hatta çağrı merkezinden mağaza stok kontrolü yaptırmak daha kolay olmaz mıydı :)

Teşhir ürünü derken eğer çizik vs. yoksa, indirim talep edilip alınabilir aslında.
  • Hangisinin teşhir ürünü olduğunu göremiyorlarmış, ve bazı mağazalarda kullanılmamış ama geri dönen bilgisayalar stok olarak girilmeye biliyormuş. Cevahiride aradığımda 2 tanesi açılmamış demişlerdi ama gittiğimde hepsinin paketinin açık olduğunu gördüm. Geri kalan seçenekleride zaten arayarak tespit ettim. Teknosada teşhir ürününü almaya niyetlendim ama hiç bir indirim yapmacaklarını belirttiler. Teşhir ürünlerininde hem oradaki çalışanlar tarafından hemde gelen bazı müşteriler tarafından ne kadar hor kullanıldığını çoğu zaman gördüğüm için ısrar etmedim.

Durum böyle olunca bayram öncesi hızlıal.com dan siparişimi verdim. Daha sipariş hala girilmemiş bayramdan ötürü, heralde perşembe cuma günü gibi elimde olur diye tahmin ediyorum. Yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim. Herkese iyi bayramlar... :)
  • Arkadaşlar,
    Kasanın ve ekran menteşelerinin kalitesi hakkında yorum yapabilecek olan var mı?

Eski bilgisayarımda (Toshiba P200D) menteşelerin gevşemesi, kasanın aşınması ve fan ızgaralarının kırılması gibi problemlerle karşılaştım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: C.R.U.I.S.E.R

Arkadaşlar,
    Kasanın ve ekran menteşelerinin kalitesi hakkında yorum yapabilecek olan var mı?

Eski bilgisayarımda (Toshiba P200D) menteşelerin gevşemesi, kasanın aşınması ve fan ızgaralarının kırılması gibi problemlerle karşılaştım.

Kasa ve menteşe kalitesi, piyasadaki çoğu modelden daha üst düzeydir, endişeniz olmasın.

Ayrıca ekranı tek parmağınızla açtığınızda kasayı tutmanıza gerek yok. Bu benim için her zaman bir kalite ölçüsü olmuştur. Apple'ın tüm modellerinde bu şekildedir ama piyasadaki onlarca diğer modele bakın, hepsinde ekranı açayım derken kasaya takla attırırsınız :)

Ama menteşe problemleri artık HP'nin giriş seviyesi ticari bilgisayarları Probook'larda da yok. Bu sorunu birçok marka çözdü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 10 Ağustos 2013; 19:29:51 >

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.