Şimdi Ara

Samsung Mini DV,VP-D353 (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
147
Cevap
0
Favori
24.156
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • geldi mi bu pazar bimlere, gec okuduk bu topiği, yaw ne zaman gelecek bimci arkadaslar solesin de biz de nasiplenelim dimi
  • arkadaşlar bu makine 512 mb ms pro duo kartı desteklermi. onunla video çekimi yapabilirmiyiz.
  • Merhabalar arkadaşlar bende kamerayı alanlardanım(aldıran desem daha doğru) Eskişehir'den yeni geldim ve kamerayı dün kullanabildim gündüz çekimi gayet güzel ama gece çekimi olsun renkli gece çekimi olsun ışıkda çekimi olsun kötünün ötesii geri vericem herhaldee tüm özellikleride denedim ama yok gene kötü sonuç olarak bir yere özel günde gidildiğinde akşamlarıda çekim yapılcak ki Eskişehir'de ev arkadaşımın dijital fotograf makinası akşam kaydı benim makinadan iyi

    Ayrıca belki ben bir yanlış yapıyorumdur, bilen varsa ve ya iyi çeken lütfen uyarsın

    Saygılarımla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi belzebuth -- 6 Haziran 2006; 1:53:30 >
  • http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=17077&productid=evsamvpd361

    benden söylemesi..

    ben bim. fırsatını kaçırdım...bir daha gelmez..
    gittim bu kamerayı aldım..bugün geçecek elime..
    70-80 milyon gibi bir indirimi var..
    aklınızda bulunsun..
    ancak bugün son gün!!!!!!



    1-2 yere daha yazdım bunu...bimdeki kamera gelmez tahminimce..buda iyi bir fırsata benziyor..almak isteyen varsa , son gün..




  • quote:

    Orjinalden alıntı: belzebuth

    Merhabalar arkadaşlar bende kamerayı alanlardanım(aldıran desem daha doğru) Eskişehir'den yeni geldim ve kamerayı dün kullanabildim gündüz çekimi gayet güzel ama gece çekimi olsun renkli gece çekimi olsun ışıkda çekimi olsun kötünün ötesii geri vericem herhaldee tüm özellikleride denedim ama yok gene kötü sonuç olarak bir yere özel günde gidildiğinde akşamlarıda çekim yapılcak ki Eskişehir'de ev arkadaşımın dijital fotograf makinası akşam kaydı benim makinadan iyi

    Ayrıca belki ben bir yanlış yapıyorumdur, bilen varsa ve ya iyi çeken lütfen uyarsın

    Saygılarımla



    galiba senin makinada sorun var.benım kamera gecede ıyı cekıyo+ hiç bir minidv'de cok guzel gece cekım kalıtesı alamazsınki bence bu arlarında hatırı sayılıcak kadar ıyı.dijitallerdeki olay farklı flashlı gece goruntusu acsın 25sn² çeksin bakalım onun nasıl cekıcek.benım cok samımı ve bu ıste baya uzman olan bı arkadasım var plazmalar lcdler dijitaller kameralar falan hepsınde uzman bırı.o gecen sene almıstı bu kamerayı aynısını 550$a almıstı ve hala 10numara kullanıyo.unutmayın bu mini dv eleştrirken ona gore elestrın.ms karta kayıt yapıp ızleme şansın var lakin kodekte sorun var bulamadım bende ama mutlaka vardır.gercı gerekte yok ieee1394 diye bı ayrıcalıgın var.çok yer kaplıyo dıyen arkadasla bır onerı kayıtlarınızı "Windows Movie Maker" ile sıkıştırabılırler.ben 10gb lık bır kaydımı 255mb %85 aynı kalıteyle sıkıstırdım.bence hemen maker kullanmayı ogrenın bu bı ayrıcalıktır dvdde bıle bunu goremezsın.cok kralmı degıl ama pc kullanmayı bılıyosan cok daha otesı oluyo makına...ha bide arkadaslar gunesı arkanıza alıp çekerken lcd ekranı acıp ordan bakarsanız belırlı bı süre sonra ekranı yakarsınzki zaten arkanda gunes oldugu zaman ekranı göremezsın.dırek kapatın.bıde arkadaslar bırcok net sıtesınde 240dk(4saat)lık kasetler 5-6-7 ytl arası degısıyo...bunlar avantajları...

    dez avantajlarının basında batarya gelıyo bataryayı ıncelersenız gorusursunuzkı 7.1v 800mA lık bır batarya var eger bunun yerıne 7.1 v 1600ma lık batarya bulursanız tamınımce 4saate yakın cekım yaparısınız.ama boyle bı batarya yok :) bulan olursa cok mutlu olurum.cekım yaparken cok zoom hatta digital zoom kullanmazsanız cekım surenız uzar+ccd cekersenızde uzar+yenıden ızlemeye kalkmadan cekersenızde uzar.max 1.5saat falan cekım yapar onları yapmazsanız.ha bu arada kameraları arastırın bakalım 16bit ses kaydı yapan kactane kamera var (dvdlerde hdd lerde dahil)...

    unutmayın bu bır minidv hemde sınıfında en kalitelilerden biri...(363ün bataryası daha az çekim yaptırıyo tek farkı optık 33 digital 1000 olması)fiyatı bundan dusuk cunkı bunun ıslemcısı ondan daha hızlı...




  • 400 milyon fiyata "gerçek" bir kamera olması açısından VP353 güzel bir fırsat oldu birçok kullanıcı için.
    25mbitlik DV alogaritmasını kullanan bir kamera sonuçta.


    Ama piyasadaki en düşük performans veren MiniDV kameralardan biri(1/6"lık kamera), burasıda bir gerçek.
    Ama bu fiyata da gayet yeterli sayılabilecek çıktı vermekte(yeterli ışıgı aldıgında).

    Arkadaşın iddialarına gelecek olursak;
    quote:

    Orjinalden alıntı: btct
    galiba senin makinada sorun var.benım kamera gecede ıyı cekıyo+ hiç bir minidv'de cok guzel gece cekım kalıtesı alamazsınki bence bu arlarında hatırı sayılıcak kadar ıyı.


    1/6"lik çip taşıyan bu kameranın sadece indoorda değil, akşamüstü bile yapılan çekimlerde anormal biçimde noise cıkarması ve ton farklarını yoketmesi gayet normaldir.
    Çünkü 1/6" lik algılayıcı alanına yeterli ışık düşemiyor. Ayrıca birim piksellerin boyutu cok ufak oldugu için ton farklarını verecek kadar ışık depolayamıyorlar.
    Bu boyuttaki bir çip kullanan HC24 ile kıyaslayacak olursak; VP353 net biçimde sensitivite olarak sony nin arkasında kalıyor. Sony daha az noise ile daha aydınlık görüntü vermekte. Ama 1/6"le tabiki bir yere kadar, indoorda HC24 te berbat sonuç veriyor her durumda.

    Ayrıca MiniDV gibi gayet yüksek potansiyele sahip kayıt sistemi hakkında çok güzel derecede gece cekım kalıtesı alınamayaağı gibi ilginç bir iddiada bulunmuş arkadaş.
    Böyle ciddi bir iddiada bulunmadan önce az buçuk araştırsaydı Sony VX2100 gibi makinelerin neredeyse 2/3"lik kameralarla dahi boy olçüşebildiğini gorurdu.
    Prosumeri geçersek, HC94 gibi 1/3" lik gayet basit bir miniDV kameranın bile fazlasıyla tatminkar düşük ışık performansı verdiğini camcorderinfo.com benzeri herhangi bir inceleme sitesini açtıgımızda görebiliriz.

    quote:

    Orjinalden alıntı: btct
    çok yer kaplıyo dıyen arkadasla bır onerı kayıtlarınızı "Windows Movie Maker" ile sıkıştırabılırler.ben 10gb lık bır kaydımı 255mb %85 aynı kalıteyle sıkıstırdım.bence hemen maker kullanmayı ogrenın bu bı ayrıcalıktır dvdde bıle bunu goremezsın.


    Moviemakerin verdiği adam gibi ayarlanmamış wmv dosyaları ile sadece 1/3 oranında sıkıştırılmış 1saatlik mpeg2-dvd yi kıyaslamak anlamsız olur. Ozellikle hareketli sahnelerde yuksek miktarda oluşan motion artifactların yanı sıra, ciddi keskinlik kaybı yaşanmaktadır. Ama Canopus procoder gibi daha ayrıntılı ayar yapılabilren bir encoder programında "dogru" ayarlarla mpeg2 den %100 e varan daha etkin sıkıştırma yapılabilmektedir. 1 saatli 2gb olarak en az kayıpla sıkıştırmayı wmv9 kodeği sağlayabilmekte.

    quote:

    Orjinalden alıntı: btct
    ha bide arkadaslar gunesı arkanıza alıp çekerken lcd ekranı acıp ordan bakarsanız belırlı bı süre sonra ekranı yakarsın


    Bu nereden duydunuz bilmiyorum ama epeyce ilginç olmuş.LCD ekranlar oyle ışık gormekle kavrulmuyor,için rahat olsun.
    Arkadaşa ait toplamda yüzlerce saat gün ışığının altında lcd ile kullanılmış XV2000 bunun en canlı kanıtı durumunda.

    quote:

    Orjinalden alıntı: btct
    bıde arkadaslar bırcok net sıtesınde 240dk(4saat)lık kasetler 5-6-7 ytl arası degısıyo...bunlar avantajları...


    Bahsettiğiniz kasetler MiniDV değil, gayet iri boyutta olan, ama yine 6.5mm lik tam boy DV kasetleridir. Doğal olarakta miniDV kameralarda kullanılamiyorlar.

    quote:

    Orjinalden alıntı: btct
    ha bu arada kameraları arastırın bakalım 16bit ses kaydı yapan kactane kamera var (dvdlerde hdd lerde dahil)...


    Bu da gayet ilginç bir iddia olmuş. DV standardının zaten bunyesinde PCM 16bit 2 kanal ses kaydı vardır. "HER" DV standardına sahip kamera bunu yapar. Diger bir alternatifte PCM 12bit 2*2 kanaldır. HDV de ise MPEG1 Audio Layer2 Stereo 16bit kullanır. Yine Dolby Digital AC-3 kodlamasıyla kayıt yapan dvd tabanlı kameralarda 16 bit ses kaydederler.




  • ahmet vediğin bilgiler için teşekkürler.bende 363 var gece çekim yapmadım ama baya kötü diyorlar
  • selam arkadaşlar,
    Samsung Mini DV,VP-D353 model kamera sahibiyim. kamera oldukça güzel fakat bir noktada yetersiz kaldım. kasede çektiğim görüntüleri pc ye nasıl aktarabilirim. bilen arkadaşlar lütfen cevaplarsanız sevinirim.
    kamera ile birlikte ulead video studio programı geldi. kamera pc ye bağlı iken görüntü kaydını yaptım ama bi türlü kasedi pc ye aktaramadım.
    yardım edecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
  • amatör biri olarak bu fiyata (400ytl) kameraya sahip olduğum için mutluyum yani kameramdan memnunum. ancak merak ettiğim bir konu var.arkadaşlar 1 gb lık bir memory stick kart ne kadar sürelik bir çekim yapar fiyatı konusunda bilgisi olan varmı vede kasetle hafıza kartının çekim kalitesi farklımı?
    AHMETCHIP formda ararsan geniş ve ayrıntılı şekilde sorun cevaplanmış
  • Orjinalden alıntı: ahmetdemir


    400 milyon fiyata "gerçek" bir kamera olması açısından VP353 güzel bir fırsat oldu birçok kullanıcı için.
    25mbitlik DV alogaritmasını kullanan bir kamera sonuçta.


    Ama piyasadaki en düşük performans veren MiniDV kameralardan biri(1/6"lık kamera), burasıda bir gerçek.
    ........................................................



    Gayet güzel yorumlar teşekkür ederiz, böyle arkadaşları forumlarda görmek isteriz
  • ben yetişemedim o kampanyaya...ama yukarıdada dediğim gibi VPD 361 aldım...
    kamerayı eleştirirken fiyatada bakmak lazım..sonuçta 500 milyon a aldım..kamera için baya düşük bir fiyat..
    bütün ihtiyaçlarımı karşılıyor mu peki? tabi ki hayır..
    ama bütçe kısıtlı malum..
    dışarıdaki gündüz çekimleri gayet güzel...bir problem yok..16:9 olmasıda zevkli..
    gündüz iç mekanlarda noise oluşuyor ancak görüntü yine tatminkar..
    gece çekimi ise yetersiz tabi...
    renkli gece çekimi koymuşlar ama ben daha bir numarasını görmedim..
    yani genel olarak memnunum...fiyata göre değerlendiriyorum...
    beni tek deli eden tarafı , focus problemi...sinir hastası yaptı beni 3 gündür...bir türlü odaklayamıyor kendini..
    ani hareketlerde zor odaklıyor...
    veya aynı noktada süregelen bir çekimde , aynı ışığa , aynı açıya sahip olmasına rağmen bulandırıyor bazen..sonra tekrardan netleşiyor..

    yani lafın kısası , kamera biraz bulanık görüyor......
    beni tek rahatsız eden durum bu...ses problemi vardı eskiden ancak harici bir mikrofon alacaktım zaten onunla bir problem kalmıyor...

    bir tek şu focus odaklayamama problemi sinir yarattı...




  • merhabalar arkadaşlar.samsungVP-D353 cihazınızın pilinden memnun değilsinizdir muhakkak normal olarak bende memnun değilim.işte bunun için bulduğum yüksek kapasiteli bataryayı sizlerle de paylaşayım dedim.

    Cell Type: Li-ion
    Capacity: 1600 mAh
    Voltage: 7.4V
    Dimensions:53.73 x 30.80 x 16.40 mm
    Warranty: One Year

    http://cgi.ebay.com/Battery-Fits-SAMSUNG-SB-LSM160-VP-D351-D353-D352i_W0QQitemZ7627562411QQihZ017QQcategoryZ43447QQrdZ1QQcmdZViewItem

    bu adreste bulabilirsiniz. 8,99$ pilin fiyatı+8,49 kargo ücreti yani yaklaşık 28 ytl tutuyor.şahsen ben getirtmeyi düşünüyorum.sizlerinde bilgisi olsun istedim...




  • güzel pil bulmuşsun da nasıl getirtçez, PAYPAL ile ödemenin detayları nelerdir vede gümrükte ekstra masraf çıkmaz mı?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: jeymisozi

    güzel pil bulmuşsun da nasıl getirtçez, PAYPAL ile ödemenin detayları nelerdir vede gümrükte ekstra masraf çıkmaz mı?

    paypal ile öedemenin detayları gidiyosun paypal.com dan üye oluyosun oraya kredi kartı bilgilerini giriyosun ve paypal kredi kartından 1,99 dolar gibi bi rakam çekiyor.daha sonra bu çektiği miktar ekstrede yazıyor ve yazan yerin yanında bir de kod bulunuyor.işte bu kodu siteye tekrar üye isminle girip üyeliğini aktif hale getiriyosun.ilk yaptığın alışverişte kestikleri miktarı sana geri ödüyorlar.en kısa ve öz hali ile bu şekilde anlatabildim.
    gümrük konusuna gelince getirttiğin 9 dolarlık bir batarya bu yüzden gümrükte hiç bir problem çıkmaz ki ben onlarca zippo çakmak olsun saat olsun getirttim hiç bir sorun yaşamadım.hatta bi kereseinde 2 adet dijital foto makinesi getirtmiştim onlara bile gümrük ödememiştim!!




  • alalım abi o zaman durduğumuz hata:)
    yalnız pil iyidir inşallah markası falan yok gibi görünüyo..
  • ben siparişi verdim hadi hayırlısı ilk defa yurt dışından alışveriş yapıyorum çok heyecanlandım:) sorun çıkmaz inşallah hehe
  • quote:

    Orjinalden alıntı: jeymisozi

    ben siparişi verdim hadi hayırlısı ilk defa yurt dışından alışveriş yapıyorum çok heyecanlandım:) sorun çıkmaz inşallah hehe



    hayırlı olsun....yok yok çıkmaz...25 milyon nedir ki..direk gelir evine..keşke yanına hazır almışken lens falanda alsaydın şöye wideangle falan..10-15 dolar...kargodan tasarruf olurdu..
  • baştan söyleseydin keşke:) wide angle lens nasıl oluyo? d353 zaten wide angle de çekemiyomu kendiliğinden?
    asıl lensten çok 1 gb memory stick alsaydım keşke 40- 50$ a var
  • Merhaba arkadaşlar

    Burdaki yazılarınızı özenle okudum.Chaz hakkında bilgili olan arkadaşların olduğunu gördüm.Bende bu cihazı alan kişilerdenim.Fakat şanslı olup olmadığım tartışılır.Çünkü kayıt yaptıktan sonra görünüyü izlediğimde kareler arasında duraklama,donma mevcut oluyor.Cok sık değil ama yinede keyif kaçırıyor.Kamera hususnda fazla bilgili değilim.Çekimi SP modunda yapıyorum.LP modunu seçtiğimde sorun o kadar olmuyor.Fakat kalitesi azalıyor.Kitapçığında SP modunda record yapmak kaliteyi arttırır diyor.Cihaz hakkında bilgisi olan veya cihazı kullanan arkadaşlardan bilgi vermelerini rica ediyorum.Cihazımda bir sorun mu mevcut yoksa bu cihazdan bu kadarmı kalite elde edebiliyoruz.
    Saygılarımla...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: jeymisozi

    alalım abi o zaman durduğumuz hata:)
    yalnız pil iyidir inşallah markası falan yok gibi görünüyo..


    walla pil samsungun orjinal pili değil bellki yan sanayi ama ne farkeder canım yauw.bende bugün yarın siparişimi vercem
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.