Şimdi Ara

SAMSUNG LED TV ALMAYIN!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.744
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Ordu ilinde Teknosa bayisinden 1 ay önce aldığımız Samsung Led Tv ürününde 3. gün ekranında çizik oluştu; tv kapalı iken bariz belli olan çizik servis raporu ile de tescillenerek tv'nin içinden kaynaklı olduğu belirtildi. Ancak; Samsung Türkiye sorunun kullanıcı kaynaklı olduğunu belirterek herhangi bir işlem yapmadı. Alındığı daha 3. gün, evde çocuk yok, darbe ile oluşsa -ki darbe olmadı- camda oluşması gerekirken, ekranın içinde olduğu barizken yapılan bu tavır oldukça rahatsız edici.... derken aradan 20 gün sonra bu kez farklı bölgede, yuvarlaklar oluştu... yine aynı prosedür uygulandı, servis çağrılıp inceletildi; resimler çekilip Samsung Türkiye'ye gönderildi, yine aynı cevap: kullanıcı kaynaklı... 800TL verip ekranı değiştirecekler ya da içini açıp!!! tamir edecekler.... anlayış enfes... servisin son söylediği ise daha da enfess: ''biraz bekleyelim, ekrandaki çizikler artsın, sonra kesin garantiden değiştirtiriz....'' Teknosa zaten sahip çıkmıyor, direkt servise yönlendiriyor.... Takınan tavır, kullanılan cümleler, açıklamalar sahiden de ilginç...Onun için bir daha Samsung mu???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gerlum -- 13 Aralık 2011; 10:46:21 >

• Dişli bir tavır takınmakta yarar var. Bu şikayetini yasal haklarınla takip edeceğni belirtip, tüketici hakem heyetine, mahkemeye sevk edeceğini belirt kararlılıkla. Maalesef Samsung duyarsız bu tür arızalarda.

Can sıkıcı bir süreç seni bekliyor, kolay gelsin. Sabırlar dilerim.
  • Teşekkürler desteğiniz için... Tüketici hakem heyeti bakmıyor, sebebi de ürünün değerinin 1000TL'nin üzerinde olması; artık mahkemeye verip uğraşacağız.. Ama kararlıyım, sonuna kadar gideceğim...
  • internet üzerinden şikayet sitelerinede yazın bence.
  • aynen öyle yapıyorum zaten, umarım bir sonuç elde ederim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: gerlum

Teşekkürler desteğiniz için... Tüketici hakem heyeti bakmıyor, sebebi de ürünün değerinin 1000TL'nin üzerinde olması; artık mahkemeye verip uğraşacağız.. Ama kararlıyım, sonuna kadar gideceğim...

Nasıl yani, ciddi misiniz 1000 TL 'nin üzerindeki ürünler ile ilgili sorunlara bakmıyor mu? O zaman Tüketici Mahkemesine mi gidilmesi gerekiyor? Araştırayım bu konuyu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derbentcioglu -- 28 Aralık 2011; 0:47:46 >
  • Ben foruma defalarca yazdım, 6 defa televizyonum değişti, halen sorun yasıyorum. İnşallah 3 güne kadar iade edip ilelebet samsung ledden kurtulacağım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Lg Led tv arıza
    8 yıl önce açıldı
    Samsung LED TV Kumanda Sorunu
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehipek

quote:

Orijinalden alıntı: gerlum

Teşekkürler desteğiniz için... Tüketici hakem heyeti bakmıyor, sebebi de ürünün değerinin 1000TL'nin üzerinde olması; artık mahkemeye verip uğraşacağız.. Ama kararlıyım, sonuna kadar gideceğim...

Nasıl yani, ciddi misiniz 1000 TL 'nin üzerindeki ürünler ile ilgili sorunlara bakmıyor mu? O zaman Tüketici Mahkemesine mi gidilmesi gerekiyor? Araştırayım bu konuyu.

1000 TL çok eskilerde kaldı, şimdi üst sınır daha yüksek. Tam emin değilim ama 3.000 TL üzerinde olması lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: signore
    1000 TL çok eskilerde kaldı, şimdi üst sınır daha yüksek. Tam emin değilim ama 3.000 TL üzerinde olması lazım.
    Sayın Signore ,

http://tuketicihukuku.wordpress.com/sorun-cevaplayalim/ adresindeki bilgiye göre :

Tüketici Hakem Heyetleriyle İlgili Sınırlar
    Tüketici hakem heyetine zorunlu başvuru sınırı 01.01.2011′dan başlayarak 1.031,87 TL,

Büyükşehir statüsünde bulunan illerde faaliyet gösteren il hakem heyetlerinin uyuşmazlıklara bakmakla görevli ve yetkili olmalarına ilişkin alt parasal sınır 01.01.2011′dan başlayarak 2.693,78 TL‘dir.

*2011 yılı değerleri, 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’un 22. maddesindeki usule göre Üretici Fiyatları Endeksinde meydana gelen ortalama % 9,92 (dokuz virgül doksaniki) oranında artış esas alınarak belirlenmiştir.

Artık 2012 yılı geldi , eflasyon da yüzde 10 'dan fazla olacağına göre rakamlar 1.200 ve 3.000 lira civarına çıkmış olacaktır.

----------------------------

Konu ile ilgili olarak , kullanıcılar çok defa firmalara , ürünlere kasten hasar verip değişim için başvurdukları için artık firmalar anlayışlı davranmıyorlar. İlk gün tv kurulduğunda servis raporunda yazılmamışsa sonradan bilerek veya bilmeyerek siz veya ailenizden birileri yapmış olarak görünüyorsunuz. Sizin durumunuzda size haksızlık yapılmış gibi duruyor. Umarım mahkeme lehinize en kısa sürede sonuçlanır.

Tv kurulumu esnasında mutlaka servisin yanında 2-3 kişi olarak bulunmaya çalışın. Kurulum sırasında illa ki servise tut-kaldır-sehpayı ayarla-kabloyu tak gibi işlerde yardım etemeniz gerekebiliyor. Bir de tv açılınca başka sorun var mı, fonksiyonları nasıl çalışıyor gibi işlere bakarken başka kusurlar gözden kaçabilir. Eğer birden fazla kişi olursanız, diğeri uzaktan olayı daha rahat olarak gözlemler.

Tv kutusundan aksesuarlar eksik çıkabilir. Birisi sağlam iken diğeri arızalı olabilir. Eğer servise rapor tutturulmazsa sonradan çıkan her şey sizin üstünüze kalacaktır.

• Bu olay ne oldu acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: daemonville

Bu olay ne oldu acaba?

hiçbir şey olduğu yok maalesef.... şikayet sitelerine de yazdım, Samsung'un müşteri hattına birçok kez şikayette bulundum. her defasında farklı bir kişiye sorunumu baştan anlatmaya çalıştım.. bazısı anladı, yardımcı olacağını söyledi, ancak geri dönüş yapan olmadı... bazısı hiç anlamamış, farklı bir şikayette bulunduğumu bildirip eve servis gönderdi... ve bu esnada da ekranın farklı bölgelerinde de yuvarlak halkalar oluşmaya başladı.. tabii bu durumu da çok kez iletmemize rağmen herhangi birşey yapılmadı... servis deseniz, hiçbir şeyden haberleri yok...ürün değişimi talebi olduğunda GRMS NO'su verilmesi gerekiyormuş servis tarafından, ondan haberleri yok, öyle bir numara diye servis kayıt fişinin no'sunu veriyorlar... kullanıcı hatasına getirmeye çalışıyorlar işi, inanın öyle olsa hiç uğraşmazdım, zaten kendimize de yediremem.... ama çevremdeki insanlara, elektronik konusu geçtiği tüm yerlerde Samsung'u kötülüyorum, hatta yeni evlenecek birine, tanımıyorum fazla da; gidip Teknosa'dan kampanyadan Samsung almasına müsaade etmedim, kendi adımı vererek başka bir markadan indirim yaptırtarak TV almasını sağladım; yine başka bir tanıdığın da aynı şekilde Samsung almamasını sağladım.....falan falan falan... neticede, son durum: beklemedeyiz....artık ekran tv seyredemez hale gelince, önce Teknosa'nın, sonra da servisin kapısına bırakıcam TV'yi....ama; asla, sakın Samsung almayın; yazık olmasın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gerlum -- 23 Ocak 2012; 10:25:45 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.