Şimdi Ara

Samsung Galaxy Z Fold Serisi [ANA KONU] (535. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: commagene Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 3 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10.791
Cevap
232
Favori
461.329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
19 oy
Giriş

Daha iPhone Duo lansmanı üzerinden 8 saat geçmeden aynı animasyonu yapmış bir geliştirici. Fold 8 için.

Ayrıca simetri takıntılı olan birisi olarak bana göre Fold 8'in tasarımı Duo'dan kat kat kat daha iyi. O sağ-sol ekran farkı ve UI nedeniyle ortaya çıkacak saçmasapan app görüntüleri deli eder insanı..

Buyrun;

Tried to recreate the iPhone Duo animation on my Fold 8 : r/GalaxyFold

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reason -- 10 Eylül 2026; 12:1:16 >

• sis651 kullanıcısına yanıt

Samsung'un geri döndüğü yoldan Apple daha yeni koşturmaya çalışıyor. Fold'larda ekran altı kamerasını Samsung kullanıcı istekleriyle kaldırdı. Olmayınca olmuyor. Oraya pixel koymak zorundasın, o da sensöre ışık girişini etkiliyor haliyle.

Ekran altı kamera nedeniyle çok kötü görünen (ki tüm lansman sonrası kullanım videolarında bile belli oluyor) iç ekran selfileri yüzünden iphone kullanıcıları bir deliye dönsün bakalım önce, artık Apple'da 2-3 nesil sonra katlanırdan kaldırır ekran altı kamerayı.. Onu da magic island yapıp yine inovasyon diye satarlar.

Aynı durum kalem için de geçerli. Kalemli Fold'lar da özel kalem gerekiyor. Ekran hassas. Ekran katmanlarına bir de digitizer ekleme cihazı ağırlaştırıyor. Samsung 8 nesildir Fold yapıyor, Apple daha yeni çıktı bu yola. Bakalım ne olacak.

Katlanma izini Apple halletmiş diye de herkes gaza geldi. Fold ile aynı ekran izi Duo'da da mevcut. Nano texture kaplamışlar kat izi görünürlüğünü azaltmak için. Ama şunu da hatırlatayım. Nano texture özelliği olan Macbook ve iPad alanlarda iade oranı o kadar yüksek ki, görüntü bozuluyor diye, Duo'da bakalım ne olacak. Lansman sonrası HandOn videolarında ekranı hafif açıyla gösterdiklerinde, eğer ışık yansıyorsa ekran da tuhaf bir matlık var. Bunu da merak ediyorum ayrıca.

*** Resimlerin kaynak videosu;

iPhone Duo First Look: The $2,000 Foldable iPhone!

Samsung Galaxy Z Fold Serisi [ANA KONU]

Samsung Galaxy Z Fold Serisi [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reason -- 10 Eylül 2026; 12:42:59 >

• Rikudou kullanıcısına yanıt
    Fold 8 e bir uygulama ile hemen yapmış birisi bu animasyonu. Redditte vardı. Yazılım anlamında güzel fikirler var duoda. 6 aya bğtğn androidler de uygular bence bu yenilikleri.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Hocam, ekran altı kameranın kaldırılmasının sebebi kullanıcı isteğiyle falan ilgili değil, patent davası vardı ilk sene o bahaneyle kaldırdılar, daha sonra çözülmesine rağmen de geri getirmediler.

Kalem olayında evet, kullanıcılar tarafından çok talep yok, sadece kalem isteyenlerin sesi daha çok çıkıyor ve onunla çoğunluktaymış gibi görünüyorlar.

Ancak kalem olunca şöyle bir şey var hocam digitizer katmanı sadece 3 milimetre gibi bir şey. Demontaj videolarında bakabilirsiniz. Anlamlı bir ağırlık farkı oluşturacak şeyler değil. Bunlar maliyet odaklı çıkarılan Özellikler.

SPen Bluetooth özelliği gibi, kullanılmıyor ve maliyet düşürmek için çıkarıyor bunu.

Ayrıca 2 yıldır kameranın tekrardan gizlenmesi için çok sayıda teknoloji içerik üreticisi de eleştiri yaptı. Reddit'e falan girerseniz, kalem isteyenler az olmasına rağmen herkes ekran altı gizli kameranın geri gelmesini istiyor; yani bunun kullanıcı talepleriyle falan hiçbir alakası yok.

Bu yeni Fold 8'den dolayı şu an zaten bir şey izlerken
    kamera kısmını görmüyorsunuz ama özellikle Ultra model için kameranın gizli olmaması bir şey izlerken çok gıcık duruyor bu arada.

Ekran altı kameranın tek dezavantajı kamera kalitesinin biraz daha kötü olması ancak zaten Samsung'un ön kamerasının kalitesi düşük olduğundan kimsenin bunu umursayacağını sanmıyorum; zaten kimse iç ekranın ön kamerasıyla fotoğraf çekmiyordur.

2 senedir Fold kullanıyorum bir kez iç ekranın ön kamerası ile fotoğraf çekildim hatırlamıyorum. Onu tek kullandığım zaman WhatsApp'tan görüntülü konuşma falan yaptığım zaman zaten oraya kamera konulmasının amacı fotoğraf çekilmek değil aslında görüntülü konuşma falan yaparken kullanılması için var.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Bence Apple Samsung için çok iyi bir pazarlama yaptı Duo ile 😁

Fold satışları 7-8 için patlar gibi duruyor. Apple fanları ne düşünüyor çok merak ediyorum 😁

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erditepe -- 10 Eylül 2026; 13:29:13 >
  • erditepe kullanıcısına yanıt

Aypon yabdı abi yiaaa modundalar  

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Ben de ekran altı kamerayı çok seviyordum (Özellikle Fold 5'de mükemmel gizlenmişti). ve neredeyse WA dışında hiç kullanmıyordum. Kesintisiz ekran deneyimi Fold kullanımını çok iyileştiriyor. Bu kesin. Ama Samsung maliyet ya da kullanıcı feedback'leri, her ne sebeple kaldırdıysa bu da Fold üretim sürecinin ve zorluklarının bir parçası. Apple daha ilk kez yaşayacak bunları. Belki Fold için iç ekran selfie'si birşey ifade etmiyordu, ama Apple'da bence durum farklı olabilir. Çünkü Apple deyince kamera neredeyse herşey demek. Bir de kullanıcı profilini düşününce. Göreceğiz bakalım.

Digitizer katmanında mesele sadece ağırlık değil tabi ki. Üretim zorlukları, bilmemkaç katmandan oluşan esnek ekran sorunları vsvs.. Mesela Çin markalarında Oppo,, kalem var, ama iç ekran bir süre sonra ışığa tutunca düzgünlüğünü kaybediyor, engebeli, yükseltili, irregüler görünmeye başlıyor. Overengineering yapınca bunlardan kaçınamıyorsun.

Apple Fold trenine 7-8 yıl sonra bindi, nereye varacak bakalım. Ama sonuç olarak rekabet artacak, bizim için her türlü daha iyi olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reason -- 10 Eylül 2026; 13:58:46 >

• Reason kullanıcısına yanıt
    Bu kaplama başına dert açabilir Applenin. Katlama izini gizleyelim derken netlikten ödün veriyor gibi

Bence de bizim için her türlü daha iyi oldu hocam, çünkü Samsung Çinli üreticileri bence yeterince ciddiye almıyor globalde çok satmadıkları için. Apple da katlanır telefon çıkarınca şimdi globalde rekabet etmesi lazım, tüketici için her türlü daha iyi.

• erditepe kullanıcısına yanıt

Bunu ne bakımdan söylediniz bilmiyorum ama eğer fiyatsa elmanın ürünü globalde yok satacaktır. Ben çok daha pahalı bekliyordum herifler neredeyse kafa kafaya çıkarmış Samsung ile. Bu hype ile rekor kırar, Android'ten şaşmam demeyecek herkes de Duo'yu alır.

Türkiye bu dünyadan olmadığı için dahil değil tabii ki bu fiyat dengesine. Ha gerçi TR için konuşacaksak bu aletin iyi ihtimalle olacağı para 180 bin falandı, öyle absürt bir parayı veren bunu da verir diyenler de olacaktır. Her dönem psikolojik sınırları bambaşka yerlere çekiyorlar zaten

• Androidde katlanabilir ekranlar bu kadar uzun süredir piyasada, ikiye katlanan üç katlananlar bile var ama hiçbir firma katlandıktan sonra dış ekranda durum simgeleri çubuğunu yan tarafa dikey olarak yerleştirmeyi düşünmedi.

Hiçbir firma, katlanma açılma sürecinde ipeksi bir geçiş animasyonu yapılabileceğini de düşünmedi.

Apple'ın bunu yapması mutlaka daha iyi demek değil, ama en azından kullanım deneyimini olabildiğince yükseltmeye çalışıyor.

Bakın daha satışa çıkmadan katlanabilir ekranlara uygulama geliştirme ve optimizasyonu ile ilgili külliyat yayınlamışlar. Bir 26 ultra kullanıcısı olarak yorum yapıyorum. Samsung 8 nesildir geliştirdiği ve tek at koşturan firma olarak katlanabilir telefon deneyimini Allah katına çıkarmalıydı. Çok eksik kaldı, ön ekranda mesajlaşma uygulamasını açınca %30'u gözüken ekranla olmaz bu iş. Apple bu işi popüler hale getirecek ve Samsung satışları da o yüzden artacak gibi hissettiriyor.

• Pulucu P kullanıcısına yanıt
    Bizim gibi ülkeler için söyledim hocam. Yoksa globalda durumlar tabi başka. Biri 130 diğeri 230. Mümkün değil rekabet etmesi. Apple ekosisteminden çıkamayanlar hariç talebi zor görünüyor. İsitisnalar hariç.

Aynı düşünüyorum, samsung 8 yıldır katlanır telefon yapıyor ama baktığınız zaman 8 yıldır aynı ürünü sadece donanım değiştirerek satmaya çalışıyor. 8 yıldır tembel tembel yatıyor samsung mühendisleri. Ortada ne adam gibi bir animasyon, ne kullanışlı bir ui, ne de iyi port edilmiş uygulamalar var. Samsung un koskoca 8 yılda yapamadığı bir çok şeyi hem de ekranı samsung'dan tedarik ederek apple getirdi.

Daha önce de söylemiştim Apple yaptığında çok daha akıcı ve stabil bir cihaz yapacak, uygulamalar daha iyi optimize olacak, geçişler ve animasyonlar daha başarılı olacak diye.. ''nereden biliyorsun, apple ın ilk ürünü daha, bir sürü eksiği olacaktır'' vs diyenler olmuştu bu başlıkta.. Şimdi görüyoruz durumu  

Türkiyedeki fiyatı anormal bir fiyat bu arada hiç bir şekilde kimseye tavsiye etmem bu fiyattan almasını. Bir cep telefonu için benim gözümde verilebilecek en tepe rakam 2500-2700 dolar bandıdır ki o bile yüksekken bu cihaz TR fiyatıyla 4700 dolar a çıktı, korkunç bir rakam 1 sene sonra eskimiş olacak bir elektronik ürün için. Almayı düşünen varsa yapmasın etmesin lütfen.. Gitsin o paraya Tudor Pelagos, Omega Seamaster 300m filan kovalasın, benden söylemesi..  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FinalVerdict93 -- 10 Eylül 2026; 15:19:47 >

• FinalVerdict93 kullanıcısına yanıt

Hocam yorumlarınıza katılmakla birlikte saat meraklısı olmanıza sevindim. TR'de Duo yerine z fold 8 + longines hydroconquest kombinasyonu'da iyi gider. Klasikçiler içinde NOMOS yakışır.  

Bende tel değiştirmekten vazgeçip Oris big crown için para biriktirmeye karar verdim. Belki kara cumada felan bi fold alırım.

Yav saat işinin de sonu yok.. çok pahalı hobi.. tek bir saatle de olmuyor.. Keşke bulaşmasaydım diyorum bazen.

• Selamlar, Fold 8'i beğenerek gözüme kestirmiştim ama Apple'ınkini de görmek isteyip bekledim. Türkiye fiyatları korkunç olsa da ben avrupadayım ve fiyatlar yakın. Tabi insanlar alıp kullanmadan yorum yapmak zor ama ilk intibaya göre yıllardır Apple kullanmamış ve bu Fold 8-Duo form faktörünü beğenip ilk kez katlanır almak isteyen biri olarak arada kaldım. Kamera benim için pek önemli değil ama neye göre tercih yapmalıyım onu da bilmiyorum. Sanırım direkt karşılaştırmaları görmeden bir şey söylemek zor

mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.