Şimdi Ara

Samsung Galaxy Wonder I8150 Rootlama ve Cyanogenmod 9 Rom Kurulumu [Videolu Anlatım] (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
400
Cevap
18
Favori
102.400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Telefonumu nihayet recovery modda başlattım. Ancak bu noktada bir hata yaptığımı hissettim. Hata mı olup olmadığından da emin değilim. Ben telefonu root etmeden evvel clockwordmodu kurdum. Şimdi telefonu recovery modda clockwordmod ile başlatıyorum. Buradan sd karttan update.zip dosyasını bulup kurdum. Bu şekilde telefonum rootlanmış oldu mu? Öte yandan back up almak istediğimde yedekleme işlemi sonlara doğru hata veriyor. Hafıza kartında 0 mb alan kaldığını belirtiyor. Bu şekilde işleme devam edebilir miyim?
  • Tekrar merhaba, cyanogenmod 10.1 alpha 7 sürümü kurmayı nihayet başardım. Fakat bazı sorunlar var bir türlü çözemediğim.

Mesela telefonu usb kablosu ile bilgisayara bağladığımda sadece harici sd karta ulaşabiliyorum (http://n1308.hizliresim.com/1d/m/rpmy1.jpg). İçinde değişiklik yapabiliyorum. Fakat Dahili sdkarta giremiyorum. Öte yandan kameraya tıkladığımda "kullanılabilir harici depolama yok" uyarısı alıyorum. Ayrıca şöyle bir uyarı daha var. "this operation requires elevated permission. Try changing to root access mode." İnternette yaptığım araştırmalarda bu sorunu yaşayan başkalarının da olduğunu gördüm fakat çözüm konusunda bir bilgi bulamadım. Çözüme yönelik harici takdığım sd kartı bilgisayardan ntsf olarak formatladım. Lakin bu bir şey değiştirmedi. Ayrıca telefonun ayarlar kısmından depolomaya girdiğimde dahili bellek ve harici bellek durumlarını görebiliyorum. Hatta buradan hangi program çalışıyor, ne kadar bellek tüketiyor. Bunları da görebiliyorum ama file managere girdiğimde telefonun içinde yer alan dosyaları göremiyorum. Yukarıdaki resimde görüldüğü üzere telefonu bilgisayara bağladığımda da dahili belleğe müdahale etme durumum mümkün olmuyor. Belleği görüyorum ama bloke şekilde.

Edit: Telefonun uygulamalar kısmında file managere girip bir takım ayarlarla oynadıktan sonra file manager çalışır hale geldi. Benzer ayarlamaları kamera için de yaptım. Şimdi kameraya tıkladığımda telefon ekranının orta kısmında "kameraya bağlanılamıyor" uyarısı alırken altta yine harici depolama birimi yok uyarısı geliyor. sd kartla ilgili bir sorun mevcut ama bir türlü çözemedim. Artık kameraya da bağlanılıyor ama sd kart takın uyarısı devam ediyor. Aslında file manager vs. manager progrmaları sd kartı görüyor. İçindekilere bakabiliyor, program kurabiliyorum. Fakat dahili sd karta bir şey kopyalamıyorum. Sadece kabloyla bilgisayardan atabiliyorum. İnternetten dosya indirmek istediğimde harici sd kart takın diyor. Yani telefon üzerindeki kartı tanıyor, içindeki dosyaları gösteriyor ama inatla işlem yaparken tanımamaya devam ediyor.

Yine internetten telefonuma bir dosya indirmek istediğimde sdkart yok bir sd kart edinin uyarısı alıyorum. Mesela harici sdkartımı dahili göstermek için vold.fstab dosyasını indirmek istedim fakat bu uyarı ile karşılaştım. Dahili belleğe ulaşamama sorunu root sonrasında back up'u dahili belleğe almakla alakalı olabilir mi? Ben öyle yapmışım zira.

Bu nedenle ben şimdi yeni bir sürüm yüklemek veya orijinal stock roma dönmek istersem bunu dahili sd karta atamadığım için bunu nasıl yapacağım?

Apollo kendini durduruyor. Müzik dinleyemiyorum. Müzik dinleme işini TTPod kurarak çözdüm. Harici sd karttaki parçaları da bununla dinleyebiliyor ve zil sesi olarak atayabiliyorum.

Rehberi içe/dışa aktarma ile simkarttan aldım. Fakat bu arada gmail hesabımla senkronize ettiğimden olsa gerek (gerçi simkartta ki yedekde de aynı) mail vs. bir sürü hesap eklendi. Rehberimde aynı kişinin 10 tane hesabı çıkıyor ve bunlardan birkaç telefon, kalanı e-mail hesapları. Bunu tek tek silmek dışında nasıl düzenlerim? Aslında bilgisayarımda rehberin bir yedeği var. Fakat mevcut telefondaki rehberi silemediğim gibi (rehberi tamamıyla temizlemenin bir yolu varsa bilmek isterim) bilgisayar ile telefonu eşleştiremediğimden rehberi telefona atamıyorum. Rehberimi düzenlemeyi wondershare mobilego programı ile düzenleyebildim. Fakat bu program ile dahili belleğe bir şey atmak istediğim de izin yok uyarısı alıyorum. Şu izin nereden veriliyor anlamadım.

Rehberimdeki bazı kişilere media dosyalarımdan müzik atamak istiyorum. Fakat ses dosyaları arasında bu seçenek yok.

Telefonda file manager kısmına tıkladığımda hiçbir dosyayı göremiyorum. Üstte yer alan küçücük üçgen şeklindeki uyarıya tıkladığımda ise There is no information available for the file system uyarısını yani dosya sistemi kullanılabilir bilgi yok uyarısını alıyorum. Kısacası external sd kart kullanım bilgisi yok.

Kablo yoluyla telefon bilgisayar arasında eşleştirme yapamıyorum.

Telefon oldukça hızlanmasına rağmen pilin çok hızlı tükendiğini de belirtmem lazım ki gps, internet kapalı olduğu halde birkaç saatte pil % 5 düzeyinde azalıyor. Hatta saat 24.00'te tam dolu şekilde şarj ettiğim telefonu alarmı kurup uçak moduna aldım. Sabah 7.30'da iki-üç saniye çalmasıyla kapattım. Bu aradan geçen zamanda telefon uçak modunda olmasına rağmen şarj % 70'e düşmüştü. Aradan geçen bir buçuk saatte hiçbir görüşme yapmamama rağmen şimdi ise % 62'de. İlginçtir ayarlardan pil kısmına girdiğimde tam şarj olduktan sonra telefonun şarjının mevcut durumda 12 saat gideceği yazıyor.

Son olarak alpha 7 yerine final release sürümü kursaydım bu sorunları yaşamaya devam eder miydim? Yani final release sürümü kursam daha mı iyi olur? Böyle ise dahili sd karta erişemediğime göre nasıl final release sürümü telefona atacağım ve kurulumu nasıl yapacağım? Harici kartı bilgisayar görüyor ama sd kart olarak kabul etmiyor.

Edit: sd kart sorunun çözümü için vermiş olduğunu vold.fstap dosyasını system/etc klasörüne kopyaladım. Ardından telefonu kapattım ve ama şimdi açılışta cyanogenmod yazısı dönüp duruyor. Telefon açılmıyor.

Edit 2: En başta back up'ımı telefonun sd kartına almam nedeniyle clockworkmodu açıp wipe işlemlerini tekrarlayıp back up'tan cyanogenmod'u tekrar kurdum ve telefon açıldı. Ancak yine kamera sd kart istiyor. Sorun telefonun dahili sd kartında. Telefonun sd kartına ulaşamıyorum. Usb ile bilgisayarıma bağladığımda bilgisayar görüyor fakat içine giremiyorum. Çeşitli dosya yöneticilerle (file manager, root explorer gibi) ulaşıp çeşitli izinler vermeme rağmen dahili sd karta giremiyor, dosya yükleyemiyorum. Bu sorunu nasıl çözeceğim?

Bu konularda yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zernuvis -- 22 Ağustos 2013; 19:24:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: zernuvis

Tekrar merhaba, cyanogenmod 10.1 alpha 7 sürümü kurmayı nihayet başardım. Fakat bazı sorunlar var bir türlü çözemediğim.

Mesela telefonu usb kablosu ile bilgisayara bağladığımda sadece harici sd karta ulaşabiliyorum (http://n1308.hizliresim.com/1d/m/rpmy1.jpg). İçinde değişiklik yapabiliyorum. Fakat Dahili sdkarta giremiyorum. Öte yandan kameraya tıkladığımda "kullanılabilir harici depolama yok" uyarısı alıyorum. Ayrıca şöyle bir uyarı daha var. "this operation requires elevated permission. Try changing to root access mode." İnternette yaptığım araştırmalarda bu sorunu yaşayan başkalarının da olduğunu gördüm fakat çözüm konusunda bir bilgi bulamadım. Çözüme yönelik harici takdığım sd kartı bilgisayardan ntsf olarak formatladım. Lakin bu bir şey değiştirmedi. Ayrıca telefonun ayarlar kısmından depolomaya girdiğimde dahili bellek ve harici bellek durumlarını görebiliyorum. Hatta buradan hangi program çalışıyor, ne kadar bellek tüketiyor. Bunları da görebiliyorum ama file managere girdiğimde telefonun içinde yer alan dosyaları göremiyorum. Yukarıdaki resimde görüldüğü üzere telefonu bilgisayara bağladığımda da dahili belleğe müdahale etme durumum mümkün olmuyor. Belleği görüyorum ama bloke şekilde.

Edit: Telefonun uygulamalar kısmında file managere girip bir takım ayarlarla oynadıktan sonra file manager çalışır hale geldi. Benzer ayarlamaları kamera için de yaptım. Şimdi kameraya tıkladığımda telefon ekranının orta kısmında "kameraya bağlanılamıyor" uyarısı alırken altta yine harici depolama birimi yok uyarısı geliyor. sd kartla ilgili bir sorun mevcut ama bir türlü çözemedim. Artık kameraya da bağlanılıyor ama sd kart takın uyarısı devam ediyor. Aslında file manager vs. manager progrmaları sd kartı görüyor. İçindekilere bakabiliyor, program kurabiliyorum. Fakat dahili sd karta bir şey kopyalamıyorum. Sadece kabloyla bilgisayardan atabiliyorum. İnternetten dosya indirmek istediğimde harici sd kart takın diyor. Yani telefon üzerindeki kartı tanıyor, içindeki dosyaları gösteriyor ama inatla işlem yaparken tanımamaya devam ediyor.

Yine internetten telefonuma bir dosya indirmek istediğimde sdkart yok bir sd kart edinin uyarısı alıyorum. Mesela harici sdkartımı dahili göstermek için vold.fstab dosyasını indirmek istedim fakat bu uyarı ile karşılaştım. Dahili belleğe ulaşamama sorunu root sonrasında back up'u dahili belleğe almakla alakalı olabilir mi? Ben öyle yapmışım zira.

Bu nedenle ben şimdi yeni bir sürüm yüklemek veya orijinal stock roma dönmek istersem bunu dahili sd karta atamadığım için bunu nasıl yapacağım?

Apollo kendini durduruyor. Müzik dinleyemiyorum. Müzik dinleme işini TTPod kurarak çözdüm. Harici sd karttaki parçaları da bununla dinleyebiliyor ve zil sesi olarak atayabiliyorum.

Rehberi içe/dışa aktarma ile simkarttan aldım. Fakat bu arada gmail hesabımla senkronize ettiğimden olsa gerek (gerçi simkartta ki yedekde de aynı) mail vs. bir sürü hesap eklendi. Rehberimde aynı kişinin 10 tane hesabı çıkıyor ve bunlardan birkaç telefon, kalanı e-mail hesapları. Bunu tek tek silmek dışında nasıl düzenlerim? Aslında bilgisayarımda rehberin bir yedeği var. Fakat mevcut telefondaki rehberi silemediğim gibi (rehberi tamamıyla temizlemenin bir yolu varsa bilmek isterim) bilgisayar ile telefonu eşleştiremediğimden rehberi telefona atamıyorum. Rehberimi düzenlemeyi wondershare mobilego programı ile düzenleyebildim. Fakat bu program ile dahili belleğe bir şey atmak istediğim de izin yok uyarısı alıyorum. Şu izin nereden veriliyor anlamadım.

Rehberimdeki bazı kişilere media dosyalarımdan müzik atamak istiyorum. Fakat ses dosyaları arasında bu seçenek yok.

Telefonda file manager kısmına tıkladığımda hiçbir dosyayı göremiyorum. Üstte yer alan küçücük üçgen şeklindeki uyarıya tıkladığımda ise There is no information available for the file system uyarısını yani dosya sistemi kullanılabilir bilgi yok uyarısını alıyorum. Kısacası external sd kart kullanım bilgisi yok.

Kablo yoluyla telefon bilgisayar arasında eşleştirme yapamıyorum.

Telefon oldukça hızlanmasına rağmen pilin çok hızlı tükendiğini de belirtmem lazım ki gps, internet kapalı olduğu halde birkaç saatte pil % 5 düzeyinde azalıyor. Hatta saat 24.00'te tam dolu şekilde şarj ettiğim telefonu alarmı kurup uçak moduna aldım. Sabah 7.30'da iki-üç saniye çalmasıyla kapattım. Bu aradan geçen zamanda telefon uçak modunda olmasına rağmen şarj % 70'e düşmüştü. Aradan geçen bir buçuk saatte hiçbir görüşme yapmamama rağmen şimdi ise % 62'de. İlginçtir ayarlardan pil kısmına girdiğimde tam şarj olduktan sonra telefonun şarjının mevcut durumda 12 saat gideceği yazıyor.

Son olarak alpha 7 yerine final release sürümü kursaydım bu sorunları yaşamaya devam eder miydim? Yani final release sürümü kursam daha mı iyi olur? Böyle ise dahili sd karta erişemediğime göre nasıl final release sürümü telefona atacağım ve kurulumu nasıl yapacağım? Harici kartı bilgisayar görüyor ama sd kart olarak kabul etmiyor.

Edit: sd kart sorunun çözümü için vermiş olduğunu vold.fstap dosyasını system/etc klasörüne kopyaladım. Ardından telefonu kapattım ve ama şimdi açılışta cyanogenmod yazısı dönüp duruyor. Telefon açılmıyor.

Edit 2: En başta back up'ımı telefonun sd kartına almam nedeniyle clockworkmodu açıp wipe işlemlerini tekrarlayıp back up'tan cyanogenmod'u tekrar kurdum ve telefon açıldı. Ancak yine kamera sd kart istiyor. Sorun telefonun dahili sd kartında. Telefonun sd kartına ulaşamıyorum. Usb ile bilgisayarıma bağladığımda bilgisayar görüyor fakat içine giremiyorum. Çeşitli dosya yöneticilerle (file manager, root explorer gibi) ulaşıp çeşitli izinler vermeme rağmen dahili sd karta giremiyor, dosya yükleyemiyorum. Bu sorunu nasıl çözeceğim?

Bu konularda yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkür ederim.

Öncelikle merhaba.

1) Telefonunuzu orijinal romda olduğu gibi Kies'le bağlayamazsınız çünkü bu custom romdur bu nedenle kısıtlı seçeneklere sahipsiniz.

2) Kullanılabilir sd yoksa şunları uygulayın, ext sd'yi pc'den NTFS olacak şekilde formatlayın, okumazsa FAT formatına geri çevirin. Ext sd'yi ilk takışınızda görmeyebilir bu sebeple telefona restart atmalısınız.

3) File Manager CM10 içerisine gömük olarak gelir ve piyasada para ile satılanlara baya bir basar tabiri caizse, sadece yapılması gereken, ayarlar menüsünde access modun durumunu değiştirmek olacaktır.

4) Back up'ı nereye aldığınızın önemi yok, yeterki lazım olduğunda ulaşabileceğiniz bir yerde olsun kafi.

5) Apollo tam stabil değil, yerine rocket music player kullanabilirsiniz.

6) Rehberi adam etmek isterseniz şunu yapın, sadece google account üzerine gönderdiğiniz sim kart kişilerinizi kullanın, böylece o gereksiz mail vs gibi bilgilerden kurtulabilirsiniz. Bunun için temiz bir rom kurulumu ya da rehberi komple silmenizi öneririm, tabi bu süreçten önce back up almak ŞART.

7) Rehberdeki şahıslara zil sesi atama işine hiç merakım olmadı ancak siz bu konularda ilerleme göstermişsiniz, araştırmacı ruh ile bu sorun çözülebilir.

8) Kablo ile pc eşleştirmesini unutun derim, nitekim ben bluetooth ile veri transferi yapıyorum.

9) Alpha sürümünde bu tip şarj problemleri normaldir, zamanla Final Release'e doğru sorunları çözerler ancak tim bir yandan 4.1.3 muhabbetine fena halde sarmış durumda ya da bir sürpriz ile Android 5.0 bile entegre edilebilir hale gelebilir.

10) Dediğim gibi class 10 bir sd kart alın, BİM usulü ext sd varsa sağlam bir tanesi ile değiştirin ve bkz: 2. madde.

İyi geceler.
    @zernuvis

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ercandemirci -- 22 Ağustos 2013; 22:02:44 >

• "2) Kullanılabilir sd yoksa şunları uygulayın, ext sd'yi pc'den NTFS olacak şekilde formatlayın, okumazsa FAT formatına geri çevirin. Ext sd'yi ilk takışınızda görmeyebilir bu sebeple telefona restart atmalısınız. "

Ercan bey,
    bu dediğinizi yaptım. Şu anda benim telefonum harici sd kartı görüyor. Bilumum dosya yöneticilerinden external sd karta ulaşabiliyorum. Fakat internal sd karta ulaşamıyorum. Kamera çalışıyor ama sd kart takın diyor. Burada anladığım kadarıyla dahili sd kart istiyor. Keza galeri de öyle. Telefondan internete girip bir dosya indirmek istediğimde yine dahili sd karta ulaşılamadığına yönelik uyarı alıyorum. Telefonu usb kablo ile bilgisayara bağladığımda external karta girip istediğim değişikliği yapmama rağmen dahili sd karta giremiyorum (Bir önceki mesajımdaki resimde görüldüğü gibi). Root expolarere girip sdcart klasörüne tıkladığımda "The SD Card is not currently mounted" uyarısı alıyorum. Bütün bunlardan çıkardığım sonuç dahili sd kartı müdahale edilebilir hale getirirsem problem çözülecek gibi.

Kies'in kullanılmadığını anladım ve wondershare mobilego kurdum. Bunun yerine önerebileceğiniz başka program varsa (free olursa iyi olur. İnternette kredi kartı veya hesap bilgileri paylaşmak istemiyorum) tercihimdir.

Rehberi düzenledim. Bunun için önce senkronizasyonu iptal ettim. Rehberi wondershare'de düzenledim. Telefona attım. Bu şekilde google rehbere yedekledim.

Filemanager'i de kullanılabilir hale getirdim. Bunda da sorunum dahili sd karta bir şey yapamamam.

Harici sd kartım yeni. Telefondan ayarlar ve depolomaya baktığımda dahili ve harici sd kartın bellek durumlarını görebiliyorum. Ama dediğim gibi sorun dahili belleğe müdahale edememem.

Dahili belleğe ulaşamadığım için yeni bir sürüm çıktığında bunu nasıl kuracağım. Zira harici sd karta attığım cyanogenmod dosyasını clockworkmoddan kurmak istedim. Fakat install menüsüne girip external sd card dememe rağmen görmüyor ve sürücü okunamadı uyarısı veriyor.

• quote:

"2) Kullanılabilir sd yoksa şunları uygulayın, ext sd'yi pc'den NTFS olacak şekilde formatlayın, okumazsa FAT formatına geri çevirin. Ext sd'yi ilk takışınızda görmeyebilir bu sebeple telefona restart atmalısınız. "

Ercan bey,
    bu dediğinizi yaptım. Şu anda benim telefonum harici sd kartı görüyor. Bilumum dosya yöneticilerinden external sd karta ulaşabiliyorum. Fakat internal sd karta ulaşamıyorum. Kamera çalışıyor ama sd kart takın diyor. Burada anladığım kadarıyla dahili sd kart istiyor. Keza galeri de öyle. Telefondan internete girip bir dosya indirmek istediğimde yine dahili sd karta ulaşılamadığına yönelik uyarı alıyorum. Telefonu usb kablo ile bilgisayara bağladığımda external karta girip istediğim değişikliği yapmama rağmen dahili sd karta giremiyorum (Bir önceki mesajımdaki resimde görüldüğü gibi). Root expolarere girip sdcart klasörüne tıkladığımda "The SD Card is not currently mounted" uyarısı alıyorum. Bütün bunlardan çıkardığım sonuç dahili sd kartı müdahale edilebilir hale getirirsem problem çözülecek gibi.

Kies'in kullanılmadığını anladım ve wondershare mobilego kurdum. Bunun yerine önerebileceğiniz başka program varsa (free olursa iyi olur. İnternette kredi kartı veya hesap bilgileri paylaşmak istemiyorum) tercihimdir.

Rehberi düzenledim. Bunun için önce senkronizasyonu iptal ettim. Rehberi wondershare'de düzenledim. Telefona attım. Bu şekilde google rehbere yedekledim.

Filemanager'i de kullanılabilir hale getirdim. Bunda da sorunum dahili sd karta bir şey yapamamam.

Harici sd kartım yeni. Telefondan ayarlar ve depolomaya baktığımda dahili ve harici sd kartın bellek durumlarını görebiliyorum. Ama dediğim gibi sorun dahili belleğe müdahale edememem.

Dahili belleğe ulaşamadığım için yeni bir sürüm çıktığında bunu nasıl kuracağım. Zira harici sd karta attığım cyanogenmod dosyasını clockworkmoddan kurmak istedim. Fakat install menüsüne girip external sd card dememe rağmen görmüyor ve sürücü okunamadı uyarısı veriyor.

Sistem sd'si ise, mount and storage'den mount unmount'un niteliğini değiştirin.
    Clockwork mod açın, mount and storageden bu menüye ulaşabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: ercandemirci

quote:

"2) Kullanılabilir sd yoksa şunları uygulayın, ext sd'yi pc'den NTFS olacak şekilde formatlayın, okumazsa FAT formatına geri çevirin. Ext sd'yi ilk takışınızda görmeyebilir bu sebeple telefona restart atmalısınız. "

Ercan bey,

Bunu nasıl yapacağım?. Dediğiniz yere girdim. En üstte mount / system altında unmount / cache var. bunlara tıkladığımda ilk unmount, ikincisi mount oluyor. Kastettiğiniz bunlar mı, yoksa diğerleri mi?

• quote:

quote:

quote:

Ercan bey,

Bunu nasıl yapacağım?. Dediğiniz yere girdim. En üstte mount / system altında unmount / cache var. bunlara tıkladığımda ilk unmount, ikincisi mount oluyor. Kastettiğiniz bunlar mı, yoksa diğerleri mi?

Hepsini mount yaptım fakat değişen bir şey olmadı. Aynı uyarıları yine alıyorum.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Ercan bey,

Hepsini mount yaptım fakat değişen bir şey olmadı. Aynı uyarıları yine alıyorum.

mount and storageden hepsini mount yaptım. Telefon açıldıktan sonra kamerayı denedim. Yine aynı uyarıyı verdi. Ben de root explorerden sd card ve storage klasörlerine (storagenin içinde yer alan sdcard0, sdcard1 ve usbdisk'e de) permission komutuyla tümden izin verdim. Bu şekilde kamera çalışıyor, hatta flaşı bile açıyor ama "kamerayı kullanmadan önce bir SD kart takın" uyarısı vermeye devam ediyor. Diğer taraftan galeri ise harici sd kartı ve içindeki resimleri görüyor. Tek sorunum kamera kaldı. Bunu halletmeliyim. Bu arada root expolerer'den sdcard'a tıkladığımda yine "The SD Card is not currently mounted" uyarısı almaya devam ediyorum.

Bir de internette sdswap'dan müdahale edilmesini önerenler olmuş. Mesela bir yerde benim sorunumu yaşayan birine "Ayarlar/Depolama/Seçenekler/Depolama Yapılandırması girin ve dahili hafızayı kullanı işaretleyip telefonu bir kez yeniden başlatın. Sorun çözülecektir." denilmiş. Bunu deneyemedim. Zira nereden yapacağımı anlamadım ki bunu telefonun ayarlar kısmından hareketle yapmaya kalktığımda ayarlar/depoloma'ya gidiyorum ama burada seçenekler diye bir menü göremiyorum. Dolayısıyla devamı gelmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zernuvis -- 23 Ağustos 2013; 12:18:22 >

• zernuvis Z kullanıcısına yanıt
    Sen en iyisi farklı bir ext sd ile dene :)
    Konuda baya bir kalabalık oldu çünkü.
  • quote:

Sen en iyisi farklı bir ext sd ile dene :)
    Konuda baya bir kalabalık oldu çünkü.

Sorunun tek çözümü var. Orijinal stock roma dönüş. İnternette yabancı sitelerde de farklı telefon ve tabletlerde aynı sorunu yaşayan yığınla insan var ama hiçbiri mevcut romla derdine çare bulamamış. Stock roma dönüşle birlikte sorunlar ortadan kalkmıştır. Ercan beye ilgisi için teşekkürler.
  • merhaba bnde bugun wonder i8150 telefonumu güncellemek istedim yalnız root işlemini yaptım ama Clockworkmod 6 Non Touch yüklerken telefonu bilgisayara bağladığımda işlemi başlattıktan sonra öncelikle recovery yazıyor daha sonra reset yazıyor ve işlem sona eriyor... bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirim cvp için şimdiden tşkler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: montello00

merhaba bnde bugun wonder i8150 telefonumu güncellemek istedim yalnız root işlemini yaptım ama Clockworkmod 6 Non Touch yüklerken telefonu bilgisayara bağladığımda işlemi başlattıktan sonra öncelikle recovery yazıyor daha sonra reset yazıyor ve işlem sona eriyor... bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirim cvp için şimdiden tşkler...

Telefonu download moda alıyorsun değil mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ercandemirci -- 27 Ağustos 2013; 12:32:40 >
  • montello00 M kullanıcısına yanıt
    GÜZEL KARDEŞİM İNGİLİZCEN VARSA XDA FORUMDA GALAXY WONDER CLOCKWORKMOD KURULUMUNU ANLATIYOR. BU FORUMDAKİ DOSYALARDA SIKINTI VAR SANIRIM. ORADAN İNDİR DOSYALARI SIKINTISIZ OLUR.
  • merhaba arkadaşlar

dün cyanogenmod 9 yükledim ama SD kart ile ilgili bir sorunum var.... oyunlar SD kart gözükmüyor gibi bir hata veriyor... SD kartı dahli depolama ile birleştirsem bu sorun çözülebilirmi acaba?

bana bu konuda biri yardım edebilirmi
  • sd kart sorunun çözümü için vermiş olduğunu vold.fstap dosyasını system/etc klasörüne kopyaladım. Ardından telefonu kapattım ve ama şimdi açılışta cyanogenmod yazısı dönüp duruyor. Telefon açılmıyor. ne yapmam lazım?
  • 4.1.2 için vold.fstab çalışan dosya elinde olan varmı arkadaşlar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rurik Eternally -- 31 Ağustos 2013; 19:04:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rurik Eternally

4.1.2 için vold.fstab çalışan dosya elinde olan varmı arkadaşlar?

Daha önce back up aldıysan onu geri kur.
    İşlemi doğru yaptığına eminsin değil mi ?
    Çünkü bazı arkadaşlardan rica ettim vold.fstab dosyasının sorunsuz olduğunu söylediler.

Bu dosya dışında nette sağlam vold.fstab maalesef yok.
  • quote:

quote:

Çünkü bazı arkadaşlardan rica ettim vold.fstab dosyasının sorunsuz olduğunu söylediler.

şuan 4.1.2 yi senin verdiğin link den yükledim telefon çalışıyor ama SD kart için yetersiz alan diyor kamera falan açılmıyor cmd9 da kamerayı halletmiştim ama onuda vold.fstab dosyası atınca bozuldu bende 10 final i yükledim.

şimdi gene kamera izin vermiyor yetersiz alan diyor onu 9 daki gibide düzeltemiyorum o yüzden vold.fstab dosyası ile çözmeyi düşünmüştüm BU LİNK de adam anlatmış ama anlamadım.

kod falan vermiş

# Change to 1 for swapping SD cards 
    persist.sys.vold.switchexternal=1

bu şekilde yaz demiş ama nereye yazamağımı falan bulamadım anlamadım

• quote:

quote:

dediğin gibi çalışmıyorsa gene 9 a mı geçsem acaba ordaki çalışıyormu?

bide radyo göremedim yokmu acaba?
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.