Şimdi Ara

Samsung Galaxy Wonder I8150 Rootlama ve Cyanogenmod 9 Rom Kurulumu [Videolu Anlatım] (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
400
Cevap
18
Favori
102.400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Clockworkmod u kurdum odinden ama telefon samsung ekranında kalıyor :D ne yapacam :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rurik Eternally

quote:

Orijinalden alıntı: ercandemirci

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: intiveydemila

arkadaşlar cm10 final sürümünü kullanıyorum 2 gündür ama wifi çalışmıyor bende kullanan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim..

Vold.fstab dosyaları uygun değil sanırım ben de aynı hatayı aldım, çözümü bulunca paylaşırım.

bu sorun çözüldümü?

Back up alıp aşağıda verdiğim dosyayı dener misin ?
    Şu an vaktim yok denemeye iş yerinden yazıyorum.
    Olmazsa recovery yapıp geri alırsın sistemi olur mu kardeşim ?

Değiştirilen vold.fstab indir.

Tamam denerimde :) ben şimdi daha hiç bişeye başlamadım telefonda sadece root var okadar rom falan atmadım henüz

senin videolarını izliyorum ama ancora diye bir dosyadan bahsediyorsun onu arıyorum şu an :)

Ancora'yı verdim zaten konuda mevcut dostum :)
    Neyse denerim ben bakalım olursa arkadaşlara bildiririz, senin yolun var daha :)

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: intiveydemila

arkadaşlar cm10 final sürümünü kullanıyorum 2 gündür ama wifi çalışmıyor bende kullanan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim..

Vold.fstab dosyaları uygun değil sanırım ben de aynı hatayı aldım, çözümü bulunca paylaşırım.

bu sorun çözüldümü?

Back up alıp aşağıda verdiğim dosyayı dener misin ?
    Şu an vaktim yok denemeye iş yerinden yazıyorum.
    Olmazsa recovery yapıp geri alırsın sistemi olur mu kardeşim ?

Değiştirilen vold.fstab indir.

Tamam denerimde :) ben şimdi daha hiç bişeye başlamadım telefonda sadece root var okadar rom falan atmadım henüz

senin videolarını izliyorum ama ancora diye bir dosyadan bahsediyorsun onu arıyorum şu an :)

Ancora'yı verdim zaten konuda mevcut dostum :)
    Neyse denerim ben bakalım olursa arkadaşlara bildiririz, senin yolun var daha :)

ancora yı buldum internetten usb driverıda halletim dedin clokmod u da yükledim ama telefon mod da açılmıyor malesef :) neyi yalnış yaptım anlamadım...

• :) son durum şu...

telefon clockworkmod da açmaya çalışınca samsung yazısında kalıyor ama odin den ayarları tekrar yapınca telefon açılıyor sonra gene clockworkmod dan açmaya çalışınca gene hiç açılmıyor.. :) şu telefonu bir yedek alsam ozaman rahatlayacağım.

şu odindeki dosyaları güncel bir linkde verme şansın varmı?
  • Evet sorunsuz vold.fstab dosyasını buldum sadece JELLY BEAN için geçerlidir.

Cyanogenmod 10 Final Release ile denenmiş olup sorunsuzca çalışmaktadır.
    Sadece dosyayı indirin, root explorer ile değiştirme işlemini yapın.
    Dosyayı direkt telefonunuza indirin ya da pcden aktarım yapın.

Linki hem buraya hem Youtube'deki video açıklamalarına hem de ana konuya ekliyorum.
    Back up almadan işlem yapmayınız.

Modifiye vold.fstab indir.
  • ozanyagizel kullanıcısına yanıt
    sırf teşekkür etmek için kayıt oldum youtubedeki anlatığın videolar çok işime yaradı teşekkür ederim eline pc ne sağlık :)
  • Hocam merhaba bundan 4 5 ay once root atmistim cwm falan yuklemistim romda yuklemistim.sonra italya romuna geri dondum.2 3 ay sonra root attim cwm yukledim telefon kapandi acilmadi ne download modda nede recovery sarzda almiyor.garantiye yollasam bisey anlarlarmi birtek root ve italya romu var.sanirim cihaz hard brick olmus.anakart degistiriyorlarmis.rootlu oldugnu anlama olasilig nedir.

Cihaz samsung galaxy w vodafondan aldim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ercan bey orjinal romda bulunan 3x4 klavyeyi nerden edinebilirim. araştırma yaptım ama bulamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tribal6701

Hocam merhaba bundan 4 5 ay once root atmistim cwm falan yuklemistim romda yuklemistim.sonra italya romuna geri dondum.2 3 ay sonra root attim cwm yukledim telefon kapandi acilmadi ne download modda nede recovery sarzda almiyor.garantiye yollasam bisey anlarlarmi birtek root ve italya romu var.sanirim cihaz hard brick olmus.anakart degistiriyorlarmis.rootlu oldugnu anlama olasilig nedir.

Telefondan anlarım ben açılması için her şeyi yaptım ama açılmadı diyorsan onlar da açamazlar merak etme.
    Ver öylece garantiye gitsin.
  • quote:

quote:

Hocam merhaba bundan 4 5 ay once root atmistim cwm falan yuklemistim romda yuklemistim.sonra italya romuna geri dondum.2 3 ay sonra root attim cwm yukledim telefon kapandi acilmadi ne download modda nede recovery sarzda almiyor.garantiye yollasam bisey anlarlarmi birtek root ve italya romu var.sanirim cihaz hard brick olmus.anakart degistiriyorlarmis.rootlu oldugnu anlama olasilig nedir.

Telefondan anlarım ben açılması için her şeyi yaptım ama açılmadı diyorsan onlar da açamazlar merak etme.

Hocam internette bulduğum neredeyse her yöntemi denedim usb jig ve jtag hariç.Sanki bataryasını çıkartmışız gibi ama bataryada sorun yok normalde şarj alırken hafif ısınırdı gene ısınıyor.Zaten cwm yüklerken %60 küsür şarjın bir anda tükenmesi imaknsız.

• quote:

quote:

quote:

Hocam internette bulduğum neredeyse her yöntemi denedim usb jig ve jtag hariç.Sanki bataryasını çıkartmışız gibi ama bataryada sorun yok normalde şarj alırken hafif ısınırdı gene ısınıyor.Zaten cwm yüklerken %60 küsür şarjın bir anda tükenmesi imaknsız.

Sen en güzeli onu servise ver dostum iflah olmaz sanırım o.

@Tribal6701

• quote:

quote:

quote:

quote:

@Tribal6701

Hocam yeniden merhaba,garantiye ayın 10 unda vermiştim.Şimdi bir bakayım dedim böyle diyor sanırım anlamamışlar.Ne zamana gelir bir bilginiz varmı acaba,yoksa daha kontrol etmemişlermi.Bana etmişler gibi geldi.

• quote:

quote:

quote:

quote:

@Tribal6701

Hocam yeniden merhaba,garantiye ayın 10 unda vermiştim.Şimdi bir bakayım dedim böyle diyor sanırım anlamamışlar.Ne zamana gelir bir bilginiz varmı acaba,yoksa daha kontrol etmemişlermi.Bana etmişler gibi geldi.

• beyler ben telefone root atmadan önce cwm yüklemiştin root atmaya çalışıyorum olmuyor acaba cwm yi önce yüklememden dolayımı nasıl kaldırabilirim
  • Ercan hocam orjinal roma geçmek için birebir yaptım aynı şeyleri pass yazısı geçti yeniden başlatıldı telefon ama o samsung yazısı geliyor uzay efekti falan sürekli resetliyor kendini açılmıyor ne yapmalıyım @ercandemirci

Edit : Arkadaslar orjinal romu kurduktan sonra baktım ki cwm gözükmüyor tekrar kurdum ve menüden wipe daha dalvik cache yaptım sorun düzeldi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TeenageDream -- 28 Temmuz 2013; 6:36:55 >
  • Dostum sana deminden beridir yazmaya çalışıyorum ama mesaj yazamadım bir türlü, sanırım sistemde bir sorun olsa gerek neyse.

Clockworkmod yüklü mü ?
    Yüklemediysen yükle, sonra rom yükler gibi wipe, format ve delete ile sistemini temizle.
    Sonra bataryayı çıkart ve telefonu download moda alarak aç ve orijinal rom flashla.

Kolay gelsin.
  • Hocam telefonum garantiden geldi yazdıkları mesaj telefonunuzu tam şarj etmeden kullanmayanız.Sanırım anlamamışlar .
  • quote:

Orijinalden alıntı: NİİNOVA

Hocam telefonum garantiden geldi yazdıkları mesaj telefonunuzu tam şarj etmeden kullanmayanız.Sanırım anlamamışlar .

Dediğim gibi orada insan işlemciler var.
    Yorum yapmaktan yoksun ve düşünmekten yoksun teknik servis elemanları.
    Ya da görmezden geliyorlar :)

O ya da bu sonuç olarak geçmiş olsun diyorum.
  • Sabahtan beri uğraşmama rağmen bir clockwordmod'u bile kuramadım. Verdiğiniz dosyalarla Odin'den herşeyi doğru yaptığım halde başlangıçta recovery moda bir türlü giriş yapamadım. Program telefonu görüp de start tuşuna bastığımda yeşil geri sayım başladıktan birkaç saniye sonra "received" yazıp telefon kendini resetleyip yeniden başlıyor. Yukarıda "pass" yazması gereken kutuda ise bu sefer "reset" yazısı çıkıyor. Gerisayım 5 dakika 06 saniyede sonlanıyor ve "reset" yazısı mavi "pass" yazısına dönüyor. Bu esnada telefon normal şekilde açılmış ve çalışır halde. Diğer taraftan sol alttaki yerde ise "close serial port and wait until rebooting" yazısı çıkıyor ve bir süre öyle kalıyor. Pass yazısı çıktığında ise aşağıda bu sefer alt alta "destroy instant.." ve "killed timer" yazıları çıkıyor. Kurulumu test etmek için normal şekilde kapatıp recovery modda açmaya çalıştığımda ise herhangi bir şey olmayıp telefon tuşlara basılı tuttuğum sürece açılıp kapanıyor.
    Neyi eksik yapıyorum veya hatam nedir? Teşekkürler.

Edit 1: Telefonu kies ile bilgisayara bağlamak istediğimde sürekli mtb hatası aldığımdan ötürü telefonumu aç kapa yapayım dedim ama samsung yazısında kaldı. ne recovery moda ne de download menüsüne girebiliyorum. Ne yapmam gerektiği konusunda bilgi verebilir misiniz?

Edit 2: Recovery mod'a girmek için Ses açma+menü+güç tuşuna basıp telefonu açıyorum. Samsung yazısı geldiğimde elimi güç tuşundan çekiyorum. Fakat telefon samsung yazısında kalıyor. clockwordmod'a girmiyor. Telefon açma kapama tuşu çalışmıyor. Ancak pili çıkartarak telefonu kapatabiliyorum. Böylece cyanogenmod kurma hayallerim de sona erdi.

edit 3. yine odinden clockwordmod kurulum işlemlerini yaparak telefonu açtım. Artık telefonu kapatmaktan korkar oldum. Zira telefonu kapattıktan sonra açamadığım gibi recovery mod'a da giremiyorum (ses aç+menü+power tuş kombinasyonu ile samsung yazısına geldiğimde elimi powerden çekiyorum. Fakat telefon samsung yazısından öteye geçmiyor. Orada kitleniyor). Bu hep böyle mi olacak? Bu işe kalkıştığıma pişman oldum. Zaten telefondan memnun değildim. Artık tümüyle nefret eder hale geldim. Hiçbir oyun yüklemediğim, açık birçok program ve uygulamayı kapalı tuttuğum, facebook, internet vs. kullanmadığım halde telefon kasılıyor. Tek umudun cynogenmode idi ama o da bu şartlar altında mümkün değil galiba. Zira bir yedek alma aşamasına bile gelemedik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zernuvis -- 11 Ağustos 2013; 1:15:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: zernuvis

Sabahtan beri uğraşmama rağmen bir clockwordmod'u bile kuramadım. Verdiğiniz dosyalarla Odin'den herşeyi doğru yaptığım halde başlangıçta recovery moda bir türlü giriş yapamadım. Program telefonu görüp de start tuşuna bastığımda yeşil geri sayım başladıktan birkaç saniye sonra "received" yazıp telefon kendini resetleyip yeniden başlıyor. Yukarıda "pass" yazması gereken kutuda ise bu sefer "reset" yazısı çıkıyor. Gerisayım 5 dakika 06 saniyede sonlanıyor ve "reset" yazısı mavi "pass" yazısına dönüyor. Bu esnada telefon normal şekilde açılmış ve çalışır halde. Diğer taraftan sol alttaki yerde ise "close serial port and wait until rebooting" yazısı çıkıyor ve bir süre öyle kalıyor. Pass yazısı çıktığında ise aşağıda bu sefer alt alta "destroy instant.." ve "killed timer" yazıları çıkıyor. Kurulumu test etmek için normal şekilde kapatıp recovery modda açmaya çalıştığımda ise herhangi bir şey olmayıp telefon tuşlara basılı tuttuğum sürece açılıp kapanıyor.
    Neyi eksik yapıyorum veya hatam nedir? Teşekkürler.

Edit 1: Telefonu kies ile bilgisayara bağlamak istediğimde sürekli mtb hatası aldığımdan ötürü telefonumu aç kapa yapayım dedim ama samsung yazısında kaldı. ne recovery moda ne de download menüsüne girebiliyorum. Ne yapmam gerektiği konusunda bilgi verebilir misiniz?

Edit 2: Recovery mod'a girmek için Ses açma+menü+güç tuşuna basıp telefonu açıyorum. Samsung yazısı geldiğimde elimi güç tuşundan çekiyorum. Fakat telefon samsung yazısında kalıyor. clockwordmod'a girmiyor. Telefon açma kapama tuşu çalışmıyor. Ancak pili çıkartarak telefonu kapatabiliyorum. Böylece cyanogenmod kurma hayallerim de sona erdi.

edit 3. yine odinden clockwordmod kurulum işlemlerini yaparak telefonu açtım. Artık telefonu kapatmaktan korkar oldum. Zira telefonu kapattıktan sonra açamadığım gibi recovery mod'a da giremiyorum (ses aç+menü+power tuş kombinasyonu ile samsung yazısına geldiğimde elimi powerden çekiyorum. Fakat telefon samsung yazısından öteye geçmiyor. Orada kitleniyor). Bu hep böyle mi olacak? Bu işe kalkıştığıma pişman oldum. Zaten telefondan memnun değildim. Artık tümüyle nefret eder hale geldim. Hiçbir oyun yüklemediğim, açık birçok program ve uygulamayı kapalı tuttuğum, facebook, internet vs. kullanmadığım halde telefon kasılıyor. Tek umudun cynogenmode idi ama o da bu şartlar altında mümkün değil galiba. Zira bir yedek alma aşamasına bile gelemedik

Geç cevap verdiğim için hakkını helal et.
    Açıklamaların oldukça nitelikli bu nedenle teşekkür ediyorum.

Şimdi clockwokmod yüklenmediyse telefonu download moda almaya çalış alamadıysan ana konudaki yönergeleri takip et lütfen.
    Almayı başarırsan clockworkmodun başka bir sürümünü dene, google'den aratabilirsin, samsung galaxy wonder clockworkmod yükleme adı altında herhangi bir versiyonu flashla.
    Tekrar dene, kurmayı başarırsan menü açılıyor mu diye kontrol et, açılmazsa yine ana konudaki yönergeye uy, buna rağmen açamazsan download moda alarak orijinal rom flashlamayı dene.
    Buna rağmen açamazsan yine yönergelerde olan download mod yönergesine bak.
    Sonuç olarak recovery modu açtıktan sonra wipe işlemlerini tekrar et.

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.