Şimdi Ara

Samsung Galaxy Trend Plus GT-S7580 Cyanogenmod 12.1 (Android 5.1.1) Yükleme Rehberi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
3
Favori
17.489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba. Bu konuda size Galaxy Trend Plus GT-S7580 için uzun zamandır bekleneni Cyanogenmod 12.1'i yani Android 5.1.1'i yüklemeyi anlatacağım.

ÖNEMLİ UYARI: Bu yazıda anlattıklarımı telefonunuza uyguladığınızda telefonunuz garanti kapsamından çıkar. Telefonunuzdaki tüm bilgiler silinir. Ayrıca bu yazıda anlattığım işlemler esnasında telefonunuza veya sd kartınıza herhangi bir zarar gelirse ben sorumlu değilim. Telefonunuz veya sd kartınız ile ilgili hiçbir şeyden sorumlu değilim.

Bu rom, Cyanogenmod Forum'daki SandPox kullanıcısına aittir (Yazı bana ait). SandPox'un konusu:

http://forum.cyanogenmod.org/topic/116672-romunofficialstablecm121galaxy-trend-plus-s-duos-2-gt-s7580-gt-s7582/

Romdan resimler:

Samsung Galaxy Trend Plus GT-S7580 Cyanogenmod 12.1 (Android 5.1.1) Yükleme Rehberi

Başlayalım.

Samsung USB Driver:

https://developer.samsung.com/galaxy-watch-tizen/techdoc/without-phone-connection-mode.html?v=T000000117

GT-S7580 için CWM: (22 Ekim 2015 Güncellemeli):

CWM:https://androidfilehost.com/?fid=24052804347843700
    TWRP:https://androidfilehost.com/?fid=24052804347843726

(Benim önerim CWM'dir. Çünkü anlatacağım işlemleri CWM üzerinden anlatacağım.)

Odin 3.07:

https://forum.xda-developers.com/attachments/odin307-zip.1168421/

GT-S7580 için Cyanogenmod 12.1 (23 Ekim 2015 Güncellemeli):

https://androidfilehost.com/?fid=24052804347844514

Romun şuanlık bildiğimiz bir bugu yok

NOT: Bu romu kurmadan önce, stok rom veya CM11 kullanıyorsanız, önce wipe data/factory reset yapın. Mümkünse önce dahili hafızayı formatlayın. Yoksa hata alırsınız.

Önce Samsung USB Driver adlı yazılımı kurun.

Ardından Odin 3.07'yi açın.

Ardından telefonunuzu kapatın, ses kısma tuşu + orta tuş + güç tuşuna basılı tutun ve uyarı gelene kadar bırakmayın. Uyarı gelince ses açma tuşuna basın.

Ardından telefonunuzun USB kablosunun bir ucunu telefona, diğer ucunu bilgisayara takın.

Bu resimdeki kırmızı yuvarlak içindeki gibi mavi olduysa, buraya kadar işlemleri doğru yapmışsınız demektir.

Şimdi, Odin'e geri dönüp sağ taraftan PDA'ya tıklayın.

Ardından indirdiğiniz CWM dosyasını (CWM.S7580.tar.md5) seçin.

Ardından sağ alt taraftaki butonların arasındaki Start butonuna tıklayın.

Çok kısa bir sürede önce bilgisayarda, ardından telefonda yükleme tamamlanacaktır.

İki tarafta da yükleme tamamlandığında telefon kendi kendine yeniden başlamazsa telefonu kapatıp tekrar normal şekilde açın.

Sonra, telefonu USB ile bilgisayara bağlayıp telefonun dahili hafızasına cm-12.1-20151015-UNOFFICIAL-kylepro.zip dosyasını kopyalayın.

Kopyalama işlemi tamamlandıktan sonra, telefonu kapatın. Açarken ses açma + orta tuş + güç tuşuna basılı tutarak açın.

CWM menüsünü göreceksiniz. Bu menüde ses açma ile yukarı, ses kısma ile aşağı gidebilir, güç tuşu ile de seçim yapabilirsiniz.

Mounts and Storage'ye girin.

Mount /system'e basın (güç tuşuyla).

Aynı meniden format /data deyin. Bir soru çıkarsa Yes deyin.

En alttan go back deyin.

Install zip menüsüne girin.

Choose zip from /sdcard menüsünü seçin.

Oradan tüm dosyalar gelmezse 0/ klasörüne girin.

Ardından telefon hafızasına attığınız cm-12.1-20151015-UNOFFICIAL-kylepro.zip dosyasını bulun.

cm-12.1-20151015-UNOFFICIAL-kylepro.zip dosyasına girin ve çıkan soruya Yes deyin (şuan ben size göstereyim derken yanlışlıkla elim kaydı ve yes dedim şuan rom kuruluyor )

Sonra yükleme ekranı gelir, 10 dakika civarı sürebilir, telaşlanmadan bekleyin. Bu ekranda telefonu hiçbir şekilde kapatmayın.

İşlem tamamlandıktan sonra en alttan Go Back deyin.

Gelen yerden reboot system now deyin.

Root access possibly lost. Fix? sorusu gelirse Yes - Fix root deyin.

Ardından telefon kapanır, açılırken artık boot animasyonu eskisi gibi değil, mavi robot kafası olacak

Burada da bazen biraz bekletebiliyor, bekleyin.

Telefon tamamen açıldığında Android 5.1.1'de olacaksınız Keyfini çıkarın

Google Play Store isteyenler için:

Bu adresten GAPPS'ı indirin:

http://downloadandroidrom.com/file/gapps/5.1/gapps-L-4-21-15.zip

Ardından gapps-L-4-21-15.zip dosyasını telefon hafızanıza atın.

Ardından en başlarda yaptığınız gibi CWM Recovery'e girin. (ses açma + orta tuş + güç tuşu)

Sonra, install zip menüsüne girin.

Ardından, Choose zip from /sdcard menüsünü seçin.

Oradan tüm dosyalar gelmezse 0/ klasörüne girin.

Oradan telefon hafızasına attığınız gapps-L-4-21-15.zip dosyasını seçip gelen soruya Yes deyin.

Kısa bir yükleme olacak.

Yükleme bitince go back deyin.

Reboot system now deyin, yine soru gelirse yine yes deyin.

Telefon açıldığında bu sefer Google Play Store vs. de olacak

-------
    İstek gelirse anlatım videosu da çekebilirim.
    -------

HAYIRLI OLSUN

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Anonim -- 25 Ekim 2015; 9:28:02 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >

• Hocam telefon nasıl oldu benimde Trend Plus var bende kurmayı düşünüyorum hızlandımı telefon
  • slm kardeş rom yüklerken benim telefon çöktü hiç açılmıyor yardımcı olursan sevinirim bekliorum
  • bildiğiniz herhangi bir rom var mı? varsa osylerseniz iyi cm 12,1 yukledim olmuyor yada bir yerde hata var hiç açılmıyor odin ile yukledim zaten
  • tamam yalnız bulamıyorum sizin bu yazılım trend plus için oluyordu değil mi? pc ye geçtiğiniz de daha detaylı konuşuruz kolay gelsin
  • slm kardeş açıldı yaptım onu fakat şimdi de imei gitmiş onu nasıl yapacaz ?
  • romun eksikleri nedir acaba arkadaşlar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bazı sitelerde romun eksikliği olarak
    SIM kartındaki kişileri okumuyor.
    Telefon şarj olurken açılmıyor.
    Diye yazmışlarda böyle bişe var mı acaba güncellemeyle giderdiler mi yoksa
    Cevaplarsan çok Sevinirim :)
  • sana zahmet sim kartına bi kişi kaydedip bakabilirmisin gözüküyormu diye kardeşim :)
  • allah tuttugunu altın etsin kardeş başlıyorum işleme :)))) İnş bi sakatlık çıkmaz
  • Birde kardeşim diyelim bunu yükledik ama güncelleme geldi telefondan mı güncelliyoruz gene yoksa böyle mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu imei yedeğini nasıl alcaz
  • Almayi bilen var mı acaba

• CWM linki kırık
  • Linkler eski. Rom ve TWRP burdakilerden sonra güncellendi.CWM'dan vazgeçildi. Artık Trend Plus için sadece TWRP var. Bazı ek özellikleri olduğu için çoğu kişi zaten TWRP kullanıyordu. TWRP yüklemek için CWM dosyası yerine TWRP'yi indirip CWM gibi kurabilirsiniz. IMEI yedeği bildiğim kadarıyla TWRPde backupa dokunup( bu arada TWRP dokunmatik ekranla çalışıyor.CWM gibi ses tuşlarıyla değil) efs dışındakilerin işareti kaldırılıp alttaki şey kaydırılarak alınıyor. En yeni linkleri Sandpox'un konusuna girerek bulabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Abrkackl -- 25 Aralık 2015; 17:06:26 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam CWM kaldırılmış TWRP yi anlatabilirmisiniz size zahmet

• quote:

Orijinalden alıntı: mustafaironhand

Hocam CWM kaldırılmış TWRP yi anlatabilirmisiniz size zahmet

Trend Plus için:
    TWRP:https://www.androidfilehost.com/?fid=24269982087012787
    ROM:https://jenkins.sandpox.org/job/KYLEPROXX_CM12.1/ (cm-12.1......................kylepro.zip'e tıklayarak indirin.)(Bu sitedeki ROM dosyası her gün güncellenir.Her güncellemeyi yüklemeye gerek yok.1-2 haftada bir güncellenebilir.)
    Ama bu linkler de değişebilir. En iyisihttp://forum.cyanogenmod.org/topic/116672-romunofficialstablecm121galaxy-trend-plus-s-duos-2-gt-s7580-gt-s7582/ 'dan bakmak.Telefon trend plus ise s7580 , s duos 2 (çift sim) ise s7582'nin altındaki linkten indirin.
    Güncellemek için (her gün verdiğim sitedeki dosya güncellenir) ROM dosyasını indirip wipe yapmadan yükleyebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Abrkackl -- 25 Aralık 2015; 23:55:18 >

• Hocam TWRP arayüzü farkliysa ben hiç rom atmadim anlatımın
    dedim

• quote:

Orijinalden alıntı: mustafaironhand

Hocam TWRP arayüzü farkliysa ben hiç rom atmadim anlatımın
    dedim

Yükledikten sonra ilk TWRP kulanılışında içinde read only yazan bir şey sorabilir. Never show this screen again'i işaretleyerek oku kaydırın.
    Yükleme sırasında ekran kilitlenirse ekrana dokunun. Alttaki oku sürükleyin

Önce wipe için dokunarak wipe/advanced wipe a gelip dalvik cache,system,data yı seçin.(Internal storage'yi seçerseniz resimleri ve dosyaları da siler.Sitede seçin yazıyor ama ben seçmemiştim. Sorun olmadı. Ama data seçilmeden olmaz. Datanın içinde uygulamalar ve uygulama verileri var ) Alttaki oku sürükleyin.
    (Buraya kadar olanlar ilk kurulum içindir.Güncelleme için buradan sonrakilerin yapılması yeterlidir.Böylece her güncellemde uygulamaları ve uygulama verilerini silmez.)
    Yüklemek için install a dokunun.
    ROM dosyası telefon hafızandaysa
    dosyayı direkt seçin.
    Hafıza kartındaysa
    storage:Internal storage yazan yere basıp micro sdcard ı seçip" OK "a basın.Sonra dosyayı seçin.

Dosyayı seçtikten sonra alttaki oku kaydırın ve bekleyin.Bittikten sonra Reboot/system e dokunun.İlk açılış uzun sürebilir.

Twrp kullanımı her telefonda aynı.(dosyalar farklı) İnternette başka telefonlar için olan videolara da bakabilirsiniz.

• Abrkackl A kullanıcısına yanıt
    Hocam ilginiz için teşekkür ederim hayırlı günler
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.