Şimdi Ara

Samsung Galaxy Trend Plus GT-S7580 Cyanogenmod 12.1 (Android 5.1.1) Yükleme Rehberi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
3
Favori
17.602
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: M4.Blue

Arkadaslar lutfen yardim edin kafayi siyirmak uzereyim artik.....!!!!!

Cihazim trend plus (s7580) daha once ne root ne rom ne recovery hic birse yiklenemedi. Fabrika cikisi neyse oyle yani.

Bu romu yuklemek icin ise koyuldum ve anlattiklarinizi adim adim uyguladim. Ancak ne yaptiysam olmuyor. En guncel dosyalari da konunun sinundaki linklerden indirdim denedim ama yine olmur. Yaptiklarim tam olarak sunlar;

Samsung pc usb driverlarini kurdum
    Odin indirdim
    Hem cwm hem twrp indirip ikisini de yukledim telefona

Sorunsa su;
    Odin ile cwm recovery yuklenmiyordu, Binary is invalid haatasi aliyordum odin uzerinde. Bende cwm dosyasinin sonundaki .md5 kismini silerek yukledlm telefona. .md5 kismini silince odin hata vermeden yukluyor. Yesil renkli pass yazisi da cikiyor. Ancak recovery moduna girdigimde cwm recovery degil normal stock recovery aciliyor.

Twrp ile de denedim. Odin hic bir hata vermeden twrp yi cihaza yukluyor. Yesil renkli pass yazisi da cikiyor. Ancak yine recoverey girdigimde yine normal recovery aciliyor....

Yani her iki recovery yi de odin ile yukluyorum hata almadan. Yukleme tamamlanmis gibi yexil pass yazisi da cikiyor ama recovery e girdigimde sanki hic yuklenmemis gibi normal recovery mod aciliyor. Defalarca denedim. Onlarca yazi okudum ve onlarca video izledim. Onlar da ayni benim gibi yapiyorlar ama onlarda oluyor bende olmuyor. Gunlerdir bununla ugrasiyorum. Hic bir hata almadan odin ile telefona yukleme yaoiyorum ama recovery girince yuklenmemis gibi normal recovery aciliyor....

Arkadaslar bir el atin halledelim su isi. Yardimlarinizi bekliyorum.

Tesekkurler

@Yagami Light 61 Stock rom açılırken stock recoveryi tekrar yüklüyor. Bu yüzden odin recoveryi yükledikten hemen sonra ses açma power home tuşlarına basılı tutarak recoverye girip ROMu yüklemeniz gerekiyor.Olmazsa;
    Odin recoveryi yükledikten sonra samsung galaxy trend plus yazısı gelir gelmez bataryayı çıkarın.(Erken çıkarırsanız telefon hardbrick olabilir)Sonra takıp telefonu recovery modunda başlstın ve ROMu yükleyin. (Bu işlemleri yaparken telefonu recovery ve download modu dışında hiçbir şekilde açmayın. Yoksa tekrar stock recovery yüklenir.) Odin md5 ile ilgili hata veriyorsa indirdiğiniz recovery dosyasında sorun vardır. Tekrar indirin. CWM artık desteklenmiyor. Onun yerine TWRP kullanın.

Romun en son versiyonunda sorun çözülmedi. Hız ve batarya iyileştirmeleri yapıldı. Ayrıca romun boyutu küçüldü. Nelerin değiştiğine, güncellemelere, hatalara sandpox'un açtığı cyanogenmod forumdaki konudan bakabilirsiniz.
    Türkçe dil sorunu Trend Plusta değil tüm telefonlarda vardı.https://jenkins.sandpox.org/job/KYLEPROXX_CM12.1/ adresindeki günlük güncellemelerle çözüldü.( trend plus için kylepro, s duos 2 (çift sim) için kyleprods)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Abrkackl -- 18 Ocak 2016; 17:18:37 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• sarj olayı nasıl acaba iymi
  • quote:

Orijinalden alıntı: eren2516

sarj olayı nasıl acaba iymi

Telefon boştayken 4-5 gün gidiyor. İyi sayılır.

• peki cpu kontrol programı felan kulllanıyormusunuz yoksa orjinal mi öyle gidiyor Benim şarj sanki biraz erken bitiyor
  • rom kurulum sonrası batarya kalibrasyonunu nasıl yapcaz bilen var mı acaba
  • Abrkackl A kullanıcısına yanıt
    Hocam çok teşekkür ederim günlerdir uğraşıyodum sayenizde tek denemede hallettim....
    Aslında bu recovery e giremeyen başkaları da olabileceğinden sizin anlatımınızı konunun ilk mesajına eklemek yararlı olabileceğini düşünüyorum.

Teşekküler

İyi forumlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eren2516

peki cpu kontrol programı felan kulllanıyormusunuz yoksa orjinal mi öyle gidiyor Benim şarj sanki biraz erken bitiyor

Eklemeyi unutnuşum. Kernel auditor cpu düzenleyiciyi hotplug yapmıştım. (Frekansı değiştirmedim) Kullanılmadığı zaman CPU daki çekirdeklerden birini devre dışı bırakıyor. Bu yüzden boştayken şarj iyi gidiyor. Kullanırken ise 2 çekirdek de kullanıldığından etkisi olmuyor, hatta biraz daha fazla harcayıp daha hızlı çalışıyor. Ama yine de pil kullanımını çok azaltıyor. 11-12 saatte %4-5 harcadığı bile oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Abrkackl -- 20 Ocak 2016; 18:29:08 >
  • peki romu kurduktan sonra batarya kalibrasyonu felan yaptınız mı yoksa oldugu gibi devam mı ettiniz bana şarj dayanmıyor ya acaba diyorum bataryamı sıkntılı şarj birden düşüyor veya telefonu aç kapa yaptıgım zaman şarj düşüyor
    HOCAM cm yi yukledim internet ayarlari gelmiyor onu hallettim manuel olarak simdi eskisi gibi hizli degil internet
    Eskiden stockta 400 kb 1 mb sn di
    Simdi cm de en fazla 100 kb
    Hat Operator :Vodafone

Birde sarj yuzde 50 ydi kapatip actim 17 ye indi

HOCAM size zahmet bir yardim etseniz

HOCAM cihaz acilirken sol ustte kirmizi unlem var bu bir sorunmu bide tam turkceyi nasil yapiyorduk

Tamam HOCAM interneti hallettim diger mesaja cevap verebilirmisiniz

Hocam telefonu iki kere sıfırladım twrp kurduğumda olmuyo resimdeki gibi kalıyo kapatıp açınca android recovery
  • M4.Blue M kullanıcısına yanıt
    @M4.Blue sen nasıl yaptın bende hala olmuyo

• Romu kurdum uçuyo ve ayrıca s6 görünümü ve s launcher süper oldu ve ayrıca nasıl update etçez romu

• Araştırdım twrpden veya herhangi recoveryden kurabiliriz yada telefon rootlu ise cyandelta updater var

• quote:

Orijinalden alıntı: Yagami Light 61

@M4.Blue sen nasıl yaptın bende hala olmuyo

Yanlış twrp bu da linki doğru twrpyi burdan indir

https://www.androidfilehost.com/?fid=24352994023710115

• Benim trend plus vardı touchwiz arayüzünden sıkıldım ve sonra yeni telefon aldım ve bu yedek telefon oldu küçük kardeşime verdim

• Technomaniac Gm 4G T kullanıcısına yanıt
    olmuyo aynı şekilde kalıyo
  • Yagami Light 61 kullanıcısına yanıt
    Konu sahibi arkadasin verdigi linkten TWRP indir. Odin ile cihaza yuklemeden once odin uzerinden otomatik restart ile ilgili tiki kaldir, yukleme bitince cihaz otomatik restart atmasin yani. Sonra odin ile twrp yuklemeyi baslat. Bittiginde odin uzerinde yesil kutu icerisinde pass yazisi ciktiginda yukleme basarili demektir. Cihazi kapatmadan usb kabluyo cikar. Cihaz acik durumda iken Ses acma + power tuslarina basili tut ve twrp recovery ekeani gelene kadar birakma. Bu sekilde twrp ekranina girmis olacaksin. Sonra da romu yukle.

Ben bu sekilde yaptim oldu. Cokta memnunun cihaz resmen ucusa gecti. Emegi gecenlere birkez daha tesekkurler

• Technomaniac Gm 4G T kullanıcısına yanıt
    TWRP yanlis degil bence. Yukledim ben gayette stabil calisiyo

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.