Şimdi Ara

Samsung Galaxy Trend Plus GT-S7580 Cyanogenmod 12.1 (Android 5.1.1) Yükleme Rehberi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
102
Cevap
3
Favori
17.510
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kardeş romu yüklüyorum whatsap sesli aramada donuyo ama stock da böyle bişe yok :(
  • sesli aramaya basınca whatsap kitleniyo rom on numara ama bu sorun :(
  • Trend Plus'ın en baştan beri Cyanogenmod'da sesle ilgili problemi vardı. En başta (daha Tend plus için cm12.1 çıkmamışken, CM11'de) aramada ses gitmiyor,gelmiyordu. Sandpox sorunu Ace 3'ün ses dosyalarını kullanarak çözmüştü. Sorun çözüldükten sonra cm12.1 çıktı. Şu anda arama kaydetme uygulamaları da çalışmıyor. Whatsapp sorunu başka kullananlarda da oldu. Ama çözülemedi.
    ROM'daki sorunlar:
    Arama kaydediciler çalışmıyor
    Whatsapp'ta sesli arama çalışmıyor
    Arama uygulamasına girip tuşları açma yerine basınca animasyon yavaş
    Telefon kapalı şarj olurken bazen açılmıyor (Açmak için ses açma+ana ekran+güç tuşlarına basılı tutarak kurtarma(TWRP Recovery) modunda açtıktan sonra reboot/system e basın.)
    SIM'deki kişilerin görünmesi lazım ama sime normal şekilde kişi kaydedilemiyor.Telefona veya google hasabına kaydedince seçeneklerde sime taşı var.Oradan taşınabiliyor. Bu bütün telefonlardaki Cyanogenmodlarda aynı.
    ROM, bu sorunlara ve android versiyonunun daha yüksek olmasına rağmen stocktan çok daha iyi çalışıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Abrkackl -- 31 Aralık 2015; 22:34:32 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam Yine Ben telefon servise gitti anakart değişti imei değişti yeni imeiyi henüz kaydetmediler romu yüklersem sıkıntı olurmu
  • Hocam Yine Ben Telefonum garantiye gitti anakart değişikliği dolayısıyla imei de değişti ve henüz kayıtlı değil romu yüklersem sıkıntı olurmu
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustafaironhand

Hocam Yine Ben Telefonum garantiye gitti anakart değişikliği dolayısıyla imei de değişti ve henüz kayıtlı değil romu yüklersem sıkıntı olurmu

Büyük ihtimalle sorun olmaz. Bazı telefonlarda (Genelde sahte olup yasal olmayan yollarla Türkiye'ye getirilmiş olanlar) IMEI ,wipe data yapınca bile değişiyor. IMEI yi data bölümünde yapılan bir şeyler ile değiştirmişler. Rom yüklerken system, data, cache, dalvik cache silinir. Eğer telefona yazılımsal olarak hiç bir şey yapmadılarsa sorun olmaz. IMEI kaydını yaparken sadece numara sisteme kayıt mı edilecek yoksa telefona da mı bir şeyler yapılacak?

• Sadece numara kaydı fakat sistem cihazı farklı tanırsa sıkıntı olurmu hocam
    Bu arada ilginiz için teşekkür ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustafaironhand

Sadece numara kaydı fakat sistem cihazı farklı tanırsa sıkıntı olurmu hocam
    Bu arada ilginiz için teşekkür ederim

Cihazı zaten IMEI ile tanıyor. Bu yüzden yanlış tanıması zor. Sorun olma ihtimali çok düşük. Olursa kayıttan sonra da aynısı olur.

• Abrkackl: duygularıma tercuman olmuşsun kardeş şu whatsap sorununa çözüm gelir mi sence
  • quote:

Orijinalden alıntı: eren2516

Abrkackl: duygularıma tercuman olmuşsun kardeş şu whatsap sorununa çözüm gelir mi sence

Zor ama olabilir. Daha önce Sandpox bu sorunu ve arama kaydedememe sorununu çözmek için Ace 3 dışında uyumlu cihaz aramıştı ve bulamamıştı. Broadcom kullanan çok az telefon var. Onlar için de (ace 3 dışında) cyanogenmod yok.

• gelişmeleri bildirirsin :)
  • bi gelişme var mı :)
  • linkler patlamış
  • quote:

Orijinalden alıntı: eren2516

bi gelişme var mı :)

TWRP ve ROM güncellendi. Rom güncellemesinde bazı yerler türkçe değil. Büyük ihtimalle bir sonraki sürümde çözülür. Hız ve pil kullanımı için bazı şeyler yapılmış. TWRP teması değişti ama har şey aynı şekilde yapılıyor.
    TWRP:https://www.androidfilehost.com/?fid=24352994023710115
    ROM:https://www.androidfilehost.com/?fid=24352994023710106

http://forum.cyanogenmod.org/topic/116672-romunofficialstablecm121galaxy-trend-plus-s-duos-2-gt-s7580-gt-s7582/ Adresinden en son dosyaları indirip nelerin değiştiğine, sorunlara bakabilirsiniz.

• Arkadaslar lutfen yardim edin kafayi siyirmak uzereyim artik.....!!!!!

Cihazim trend plus (s7580) daha once ne root ne rom ne recovery hic birse yiklenemedi. Fabrika cikisi neyse oyle yani.

Bu romu yuklemek icin ise koyuldum ve anlattiklarinizi adim adim uyguladim. Ancak ne yaptiysam olmuyor. En guncel dosyalari da konunun sinundaki linklerden indirdim denedim ama yine olmur. Yaptiklarim tam olarak sunlar;

Samsung pc usb driverlarini kurdum
    Odin indirdim
    Hem cwm hem twrp indirip ikisini de yukledim telefona

Sorunsa su;
    Odin ile cwm recovery yuklenmiyordu, Binary is invalid haatasi aliyordum odin uzerinde. Bende cwm dosyasinin sonundaki .md5 kismini silerek yukledlm telefona. .md5 kismini silince odin hata vermeden yukluyor. Yesil renkli pass yazisi da cikiyor. Ancak recovery moduna girdigimde cwm recovery degil normal stock recovery aciliyor.

Twrp ile de denedim. Odin hic bir hata vermeden twrp yi cihaza yukluyor. Yesil renkli pass yazisi da cikiyor. Ancak yine recoverey girdigimde yine normal recovery aciliyor....

Yani her iki recovery yi de odin ile yukluyorum hata almadan. Yukleme tamamlanmis gibi yexil pass yazisi da cikiyor ama recovery e girdigimde sanki hic yuklenmemis gibi normal recovery mod aciliyor. Defalarca denedim. Onlarca yazi okudum ve onlarca video izledim. Onlar da ayni benim gibi yapiyorlar ama onlarda oluyor bende olmuyor. Gunlerdir bununla ugrasiyorum. Hic bir hata almadan odin ile telefona yukleme yaoiyorum ama recovery girince yuklenmemis gibi normal recovery aciliyor....

Arkadaslar bir el atin halledelim su isi. Yardimlarinizi bekliyorum.

Tesekkurler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M4.Blue -- 16 Ocak 2016; 16:15:07 >

• rom güncellendi ya whatsap sorunu ve ses sorunları ne durumda acaba
  • yani düzeler şeyler neler güncelleme ile Acaba
  • bende de aynı sıkıntı var TWRP yükledim android recovery menüsü geliyo help please???
  • güncellemede giderilen sorunları bilen yok mu
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.