Şimdi Ara

Samsung Galaxy Spica/Lite/Portal i5700 Android 2.1 ve Root İşlem Resimli Anlatımı (38. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.568
Cevap
14
Favori
518.512
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyaz olanların bazılarnda arka kapak yeşil renkte bu neye gore seciliyorki? Komple beyazsa cok şık ama yeşilse biraz garip durmuş? Birde internetten sipariş vericem yarın bu renk konusu kafama takıldı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: AtakaN_35

quote:

Orijinalden alıntı: metbey

---

Arkadaşlar, anladığım kadarıyla hazır bir 2.1 li telefon yerine böyle sıfırdan 2.1 i kurmak hem garantiyi bozuyor hem de birsürü programlar yüklemek zorunda kalmışsınız önceki sayfalarda, o yuzden vazgecicem gibi, 700-800 tl civarı htc wildfire gibi küçük çözünürlüklü değil de en azında i5700 ün çözünürlüğünde ama standart 2.1 li cep telefonu var mı piyasada? Yoksa gelir mi bu aralar?

---

Bir kac gündür bu konuyu baya bi araştırdım. Garantiyle ilgili herhangi bir sorun olmuyor. Hem samsung bayiisindeki yetkiliyle konsutum hemde ereyon.com u aradım isterseniz evinizde isterseniz samsung servisinde versiyon yükseltebilrsiniz dediler.Garanti kesinlikle bozulmayacak diye 3-4 defa tekrarlattım

Arkadaşlar ayrıca bir sorum var. Beyaz mı siyah mı alayım????

Siparişi verdik arkadaşlar... Hocam garanti gitmiyor diyorsun, sana güveniyorum ve güncellemeyi evden yapacağız, bu konunun ilk yazısına bakarak...

İlk yazı güncel değil mi arkadaşlar, oraya bakarak kuracağım 2.1'i... Başka bir şey yapayım mı??? Bir uyarınız var mı, şunu yükleme, şunu kurmadan yap vs...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metbey -- 27 Ağustos 2010; 0:59:22 >

• arkadaşlar merhaba,
    bu 2.1 versiyonu ve yüklemek için anlatımında i5700 yazıyor. aynı aşamalarla i7500 a da yükleyebiliyormuyuz acaba?
    birde yorumlardan okuduğum kadarıyla, i5700'ın hafıza kartıyla çalıştırıldığı için bölüm oluşturmak ve hafiza kartının içine kurmaktan bahsediliyor.
    i7500 8 gb olduğu için, direkt olarak kurabiliyormuyuz; yoksa yine hafıza kartına mı kurmamız gerekiyor.
    yorumları okudum, kaçırdığım birşey olduysa ve tekrar bir soru olduysa kusura bakmayın.
    hafıza, ekran ve kamera özellikleri için i7500'ı seçtim. inşallah yanlış yapmamışımdır. Hb'den sipariş verdim henüz gelmedi. şimdiden gerekli programları indiriyorum.
    Saygılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: yagiz123

quote:

Teşekkükkürler dediklerinizi yaptım hepsi sorunsuz oldu. Fakat başka sorun oluştu. Yanlışlıkla sd kartı çıkartıp taktım. Ondan sonra android market yok oldu. Bulamıyorum ne yapmam lazım yardımlarınızı bekliyorum..

kapatıp açtığında gelir belki.
    benim başıma gelmedi hiç.

masaüstünde basılı tutarak gelen menüden kısayollar / uygulamalar burada mevcut bende belki sende de vardır.

Fabrika ayarlarına geri dön dedim sorun çözüldü.. kısayollarda yoktu.. oraya bakmıştım. Backup nasıl alıcaz. Anlatabilirmisiniz?
  • quote:

quote:

quote:

---

Arkadaşlar, anladığım kadarıyla hazır bir 2.1 li telefon yerine böyle sıfırdan 2.1 i kurmak hem garantiyi bozuyor hem de birsürü programlar yüklemek zorunda kalmışsınız önceki sayfalarda, o yuzden vazgecicem gibi, 700-800 tl civarı htc wildfire gibi küçük çözünürlüklü değil de en azında i5700 ün çözünürlüğünde ama standart 2.1 li cep telefonu var mı piyasada? Yoksa gelir mi bu aralar?

---

Bir kac gündür bu konuyu baya bi araştırdım. Garantiyle ilgili herhangi bir sorun olmuyor. Hem samsung bayiisindeki yetkiliyle konsutum hemde ereyon.com u aradım isterseniz evinizde isterseniz samsung servisinde versiyon yükseltebilrsiniz dediler.Garanti kesinlikle bozulmayacak diye 3-4 defa tekrarlattım

Arkadaşlar ayrıca bir sorum var. Beyaz mı siyah mı alayım????

Siparişi verdik arkadaşlar... Hocam garanti gitmiyor diyorsun, sana güveniyorum ve güncellemeyi evden yapacağız, bu konunun ilk yazısına bakarak...

İlk yazı güncel değil mi arkadaşlar, oraya bakarak kuracağım 2.1'i... Başka bir şey yapayım mı??? Bir uyarınız var mı, şunu yükleme, şunu kurmadan yap vs...

fark şu,son sürümlerde tek dosyada yazılım yükleniyor,odinde seçilecek dosya sayısı azalıyor ve one package i tıklıyorsun,2. sayfada resmi var,bence bu resmin de ilk mesaja eklenmesi gerek.bir de telefonu bilgisayara tanıtmak gerek yoksa,saatlerce beklesen de güncelleme olmaz,normalde pass yazısının gelmesi 2 dakikalık olay.

• ben kies i kurdum. win 7 32 bit starter da hiç driver sorunu yaşamadım. Yalnız odini çalıştırmadan önce kiesi devre dışı bırakmayı unutmayın.
  • quote:

Beyaz olanların bazılarnda arka kapak yeşil renkte bu neye gore seciliyorki? Komple beyazsa cok şık ama yeşilse biraz garip durmuş? Birde internetten sipariş vericem yarın bu renk konusu kafama takıldı?

arka kapağı yeşil olanlar anladığım kadarıyla test telefonları. çünkü eski incelemelerde hep yeşil kapaklı var. şu an satılanların hepsinde beyaz kapak var.

quote:

Orijinalden alıntı: cersurmeli

arkadaşlar merhaba,
    bu 2.1 versiyonu ve yüklemek için anlatımında i5700 yazıyor. aynı aşamalarla i7500 a da yükleyebiliyormuyuz acaba?
    birde yorumlardan okuduğum kadarıyla, i5700'ın hafıza kartıyla çalıştırıldığı için bölüm oluşturmak ve hafiza kartının içine kurmaktan bahsediliyor.
    i7500 8 gb olduğu için, direkt olarak kurabiliyormuyuz; yoksa yine hafıza kartına mı kurmamız gerekiyor.
    yorumları okudum, kaçırdığım birşey olduysa ve tekrar bir soru olduysa kusura bakmayın.
    hafıza, ekran ve kamera özellikleri için i7500'ı seçtim. inşallah yanlış yapmamışımdır. Hb'den sipariş verdim henüz gelmedi. şimdiden gerekli programları indiriyorum.
    Saygılar

aynı aşamaları bildiğim kdarıyla i7500 e uygulayamıyoruz çünkü 2.1 güncellemesi için 800 mhz işlemci desteği şart diye biliyorum (yanlışım varsa düzeltin) "bana göre" eğer cihaz hala gelmediyse ve mümkünse siparişini iptal etmeni tavsiye ederim. en basitinden i7500 uzun zamandır samsung tarafından unutulmuş bir cihaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: cersurmeli

arkadaşlar merhaba,
    Saygılar

bu soruyu i7500 başlığında sorman gerekli

• Önce samsung i8320den yazılım desteği yüzünden vazgeçtim, sonra wave e kafayı taktım uygun fiyata düşüremedim en sonunda olmayacak böyle giderse telefon alamayacağım dedim ve androidin kucağına bıraktım kendimi Dün biraz incelemiştim telefonu cupkcake haliyle tabi, ona rağmen hoşuma gitti.Sonra dün gece ereyondan beyaz spica siparişi verdim sabah 9da siparişim için direk aradılar öğlende yollamışlardı.İlk defa ordan alışveriş yapıyorum ama ne yalan söyleleyim şaşırttı beni bu ilgi alaka.Bir arkadaşıma daha aldıracağım ordan.

Yarın telefon elimde olur birkaç saat dinlendikten sonra 2.1 güncelleştirmesini yaparım diyorum.Tek paket olan ağustos sürümünü yükleyeceğim heralde şu an en stabili o görünüyor.Sorun yaşamam inş.

• quote:

Orijinalden alıntı: OverD@Se

Önce samsung i8320den yazılım desteği yüzünden vazgeçtim, sonra wave e kafayı taktım uygun fiyata düşüremedim en sonunda olmayacak böyle giderse telefon alamayacağım dedim ve androidin kucağına bıraktım kendimi Dün biraz incelemiştim telefonu cupkcake haliyle tabi, ona rağmen hoşuma gitti.Sonra dün gece ereyondan beyaz spica siparişi verdim sabah 9da siparişim için direk aradılar öğlende yollamışlardı.İlk defa ordan alışveriş yapıyorum ama ne yalan söyleleyim şaşırttı beni bu ilgi alaka.Bir arkadaşıma daha aldıracağım ordan.

Yarın telefon elimde olur birkaç saat dinlendikten sonra 2.1 güncelleştirmesini yaparım diyorum.Tek paket olan ağustos sürümünü yükleyeceğim heralde şu an en stabili o görünüyor.Sorun yaşamam inş.

hocam tek paket ağustos dediğin şimdi hangiis? İlk mesajdaki temmuz mu oluyor, arkadaş mesajı güncellemedi mi?

Bir de resmi sürüm olanla değiştirin, diğeriyle değiştirirsiniz garanti gider deniliyor buna ne dersin?

• @metbey

Ağustos sürümü 2. sayfada hocam 1. sayfa güncellenmemiş.Aslında konu biraz dağınık toparlansa güzel olur gerçekten.

Valla ilk başlarda o riske giremem diyordum ama dün cupcakei kullandım eve geldim 2.1 launcherpro lu videolar izledim dağlar kadar fark var.Riski almaya değer görüyorum ben çünkü çok extreme olaylara girilmiyor aslında telefonda var olan bişeyi farklı bir yoldan yüklüyorsun sonuçta donanımı kastıran bir durum değil yazılım çöksede pc misalı formatla çözersin.Pc suitten güncelleme olsada başına kötü birşeyler gelebilir garantisi yok. En kötü cupcake için bir backup dosyası araştırıp bulabiliriz diyorum. Garanti hususunda sorun çıkartırlarsa yükleriz cupcake öyle yollarız.

Ayrıetten daha önce 2.1 ile servise gidip bu garanti dışı diye geri yollanan bir cihaz görmedim forumda.Herkesden başka bir ses çıkıyor bir yetkilinin söylediği diğerine uymuyor. Sonuçta samsung uluslararası bir firma yurtdışında 2.1 serbest ise burda da herşekilde serbest olması gerekir. Ha ilerde pc suite de güncelleme gelirse o zaman rahatız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OverD@Se -- 27 Ağustos 2010; 13:42:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: OverD@Se

@metbey

Ağustos sürümü 2. sayfada hocam 1. sayfa güncellenmemiş.Aslında konu biraz dağınık toparlansa güzel olur gerçekten.

Valla ilk başlarda o riske giremem diyordum ama dün cupcakei kullandım eve geldim 2.1 launcherpro lu videolar izledim dağlar kadar fark var.Riski almaya değer görüyorum ben çünkü çok extreme olaylara girilmiyor aslında telefonda var olan bişeyi farklı bir yoldan yüklüyorsun sonuçta donanımı kastıran bir durum değil yazılım çöksede pc misalı formatla çözersin.Pc suitten güncelleme olsada başına kötü birşeyler gelebilir garantisi yok. En kötü cupcake için bir backup dosyası araştırıp bulabiliriz diyorum. Garanti hususunda sorun çıkartırlarsa yükleriz cupcake öyle yollarız.

Ayrıetten daha önce 2.1 ile servise gidip bu garanti dışı diye geri yollanan bir cihaz görmedim forumda.Herkesden başka bir ses çıkıyor bir yetkilinin söylediği diğerine uymuyor. Sonuçta samsung uluslararası bir firma yurtdışında 2.1 serbest ise burda da herşekilde serbest olması gerekir. Ha ilerde pc suite de güncelleme gelirse o zaman rahatız

Peki hocam 4 dosyadan sadece o firmware dosyasını ağustosunkini kullancağız ,onun dışında 1. yazıdaki her şeyi aynen uygulayacağız değil mi?...

• merhaba arkadaşlar yine birkaç sorum olacak şimdiden vereceğiniz cevaplar için teşekkür ederim.
    1- USB ile bilgisayara bağlanıyorum telefondan bildirimlere gelip USB tak diyorum ve açıyorum bilgisayardaki şarkıları Bilgisayarım>G nin içindeki sounds a atıyorum sonra bildirimlerden USB kapatıyorum (kapatmadan şarkıları görmüyor) ama telefona baktığımda şarkılar görünmüyor ve telefonda şarkı olmadığı halde SD kartta 894 mb yer olması gerekirken 249 mb olarak görüyo şarkıları atmışım gibi görüyo ama şarkı yok ! bilgisayarım > G ye giriyorum sounds kısmını açınca boş ama artık o da açılmıyo açarken dosya bozuk veya hatalı diye birşey çıkıyo.
    2- telefondaki görünen bellek internetten indirdiğimiz uygulamalar için mi yoksa bilgisayardan attığımız dosyalar için mi?
    3-telefonumda wireless tether for root user diye bi dosya var ilk kez 2.1 e yükseltiğim zaman ekranda habire onun amblemi çıkıyordu neden ?
    4-superuser permissions ne işe yarar?
    5-layar nedir?
    6-Raging thunder 2 lite diye bi oyun yükledim ama arabalar renksiz beyaz gözüküyo durumun düzelmesi için ne yapmam gerekir?
    7-Yanlışlıkla SD kartı devreden çıkara bastım(keşke gerçekten çıkarmak istiyor musunuz diye birşey çıkarsa ekrana da öle basınca hemen çıkmasa :) )
    sonra açıp kapadım telefonu ve market kaybolmuştu menüden ama fabrika ayarlarına geri dönünce geri geldi neden market kayboldu?
    şimdiden vereceğiniz cevaplar için tekrar tekrar teşekkür ederim

• bugün igoyu çok kullandım hava da sıcak,telefonu daha sonra cebimden çıkarınca arkası çok ısınmıştı,ne kadar açma tuşuna bassam da açılmadı ,pili söküp tekrar taktım,öyle çalıştı.

bir de ggden yedek pil aldım,ilerde lazım olur diye.
  • Arkadaşlar gelen özel mesajlarımı değerlendirerek bir inceleme sayfası açtım. Rom yükleme işini tamamen zonemaster a devretmiş bulunmaktayım

http://forum.donanimhaber.com/m_42492221/mpage_1/f_/key_//tm.htm
  • Bende ilk sayfa mesajına biraz ekleme yaptım. Aralarda kaybolmasın diye. Son sürüm firmware (I5700EXXJH6) linkini ve resmini ekledim. Bunun dışında eklememi istediğiniz şeyler varsa onları da fırsat olursa ekleyeyim. Telefonu alanlar en azından ilk mesajı okuyarak pekçok sorunu halledebilsinler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zonemaster

Bende ilk sayfa mesajına biraz ekleme yaptım. Aralarda kaybolmasın diye. Son sürüm firmware (I5700EXXJH6) linkini ve resmini ekledim. Bunun dışında eklememi istediğiniz şeyler varsa onları da fırsat olursa ekleyeyim. Telefonu alanlar en azından ilk mesajı okuyarak pekçok sorunu halledebilsinler.

İyi yapmıssın kardeşim. Alanlar ve almak isteyen arkadaslardan aldığım özel mesajlar zaten hep konunu karışık olduğu yönündeydi. Sorulan sorular arada kayboluyor, sadece inceleme ve uygulamaların paylaşıldığı ayrı bir başlık olsa denildi, o maksatla açtım bende. Senin konunun linkinide verdim zaten :)

Soru-5 olarak ekran savasları linkini vermissin. Tesekür ederim :) Ama bununla değiştirsen daha iyi olur sanırım. Artık linkleri paylasiyorum :)http://forum.donanimhaber.com/m_42492221/mpage_1/f_/key_//tm.htm#42492221

Bu konu sadece Spica için. Diğer konu tüm androidler içindi :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CNDMN -- 27 Ağustos 2010; 21:24:51 >

• Değiştirdim...
  • Arkadaşlar ben bu telefondan almayı düşünüyorum ama bir konuda aklım karıştı. Belki biraz komik gelecek ama renk konusunda karar veremiyorum. Beyazını hiç canlı görmedim sadece siyahını gördüm. Siz hangisini önerirsiniz?

Edit: Siyah olandan aldım telefonu ereyondan. Artık ben de aranıza katılıyorum Umarım ereyonla ilgili problem yaşamam. Daha önce hiç alışverişim olmamıştı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onbeskarakterli -- 27 Ağustos 2010; 22:36:33 >
  • İlk sayfada verdiğiniz video linkindeki anlatım ile sizin verdiğiniz resimli anlatım arasında fark var neden acaba BOOT--PHONE--PDA ve CSC dosyalarını göstermiyor vidyodahttp://www.youtube.com/watch?v=QhG8pBXTeY8
  • 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.