Şimdi Ara

Samsung Galaxy Spica/Lite/Portal i5700 Android 2.1 ve Root İşlem Resimli Anlatımı (36. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8.568
Cevap
14
Favori
518.450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kurtay
    Ülkeye göre dil sorunundan dolayımı bizde yok,GSMARENA sitesinde 1.5 ve 2.1 ile yüklü olduğu yazıyor telefonun özelliklerinde
    http://www.gsmarena.com/samsung_i5700_galaxy_spica-2965.php ..... Bkz Features OS Android OS, v1.5 (Cupcake)/ v2.1 (Eclair)

O konuda bir bilgim yok. Dil sorunu yada başka birşey. Orasını bilemem fakat resmi olarak Türkiye için bir 2.1 güncellemesi yok. Olsaydı PC Suite ile kolayca upgrade edicektik.

• Müthiş bilgiler.. Öncelikle herkese teşekkürler.. Bende telefonu bugün aldım. Gösterilen herşeyi yaptım ama daha uygulama kurmak nasip olmadı :) Bikaç sorum olacak yanıtlarsanız sevinirim. şimdiden teşekkürler. pc studio veya kies le telefon dahili belleğine ulaşamıyorum? Bilgisayardan application atıp kuramadım? (Andexplorerıda bilgisayardan yüklemeye çalışıyorum. Bilinmeyen kaynakları işaretledim) divx hangi uygulama ile izleyebiliriz, vod divxe gerek varmı? son sorumda hafızam kartım 2 gb.. partition 1gb yaptım. diğer 1 gb nerde :)) umarım çok olmamışımdır, yanlış yerede yazmamışımdır.. bilgilendirirseniz sevinirim..
  • zonemaster hocam dedigin yontemlerin hepsini yaptim 2.1 icin fakat hic bir sekilde update olmuyor aksine simdi telde acilmiyor ekrana samsung yazisi geliyor bi tel resmi unlem ve bilgisayar resmi geliyor baska bi tepki yok ne yapmam lazim ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Agrippa79

Müthiş bilgiler.. Öncelikle herkese teşekkürler.. Bende telefonu bugün aldım. Gösterilen herşeyi yaptım ama daha uygulama kurmak nasip olmadı :) Bikaç sorum olacak yanıtlarsanız sevinirim. şimdiden teşekkürler. pc studio veya kies le telefon dahili belleğine ulaşamıyorum? Bilgisayardan application atıp kuramadım? (Andexplorerıda bilgisayardan yüklemeye çalışıyorum. Bilinmeyen kaynakları işaretledim) divx hangi uygulama ile izleyebiliriz, vod divxe gerek varmı? son sorumda hafızam kartım 2 gb.. partition 1gb yaptım. diğer 1 gb nerde :)) umarım çok olmamışımdır, yanlış yerede yazmamışımdır.. bilgilendirirseniz sevinirim..

Andexplorer kurmadan önce bilgisayarından uygulama kuramazsın. Root işlevini üstlenip uygulamaları zaten andexplorer kuruyor. Önce marketten andexplorer indireceksin. Sonra andexplorer ile sd kartındaki uygulamaları kuracaksın. Divx denemedim ama yine muhtemelen çalıştıracaktır, "mVideoPlayer" tavsiyemdir, bu çalıştırmazsa "Rock Player" deneyebilirsin. Hafıza kartına gelince. Ayırdığın 1gb yi göremezsin. Çünkü linuxtan ayrılmış ikinci bir partition orası. Harddisk gibi sd kartını iki partitiona bölüyor, C ve D gibi. Bilgisayarım / Sağ Tık / Yönet / Disk yönetimi dersen sd kartının diğer partitionunuda görebilirsin. Ama herhangi bir işlem yapamazsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: aezeg187

zonemaster hocam dedigin yontemlerin hepsini yaptim 2.1 icin fakat hic bir sekilde update olmuyor aksine simdi telde acilmiyor ekrana samsung yazisi geliyor bi tel resmi unlem ve bilgisayar resmi geliyor baska bi tepki yok ne yapmam lazim ?

Yanlış bir işlem yapmış olmalısınız. Odinde her dosyayı doğru yere attığınıza eminmisiniz?

Birde temmuz sürümünü deneyin. Belkide kurmaya çalıştığınız sürüm ile odininizin spica_ops dosyası uyumlu değildir..
  • Apndroid 3gyi kestikten sonra tekrar açtığımda 3g yazısı çıktı ama internete bağlanamadım. Apn yi kaldırıp kapat aç yaptım çalıştı...
    Aynı sorunu yaşayan oldu mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: birtamyus

Apndroid 3gyi kestikten sonra tekrar açtığımda 3g yazısı çıktı ama internete bağlanamadım. Apn yi kaldırıp kapat aç yaptım çalıştı...
    Aynı sorunu yaşayan oldu mu?

hocam temmuz surumu hangisi oluyor inanirmisin abartisiz beni 5 saat ugrastirdi aynen resimlerdeki gibi yaptim buradkileri indirdim gerekli olanlari olmadi ustune bide tel acilmiyor simdi dedigim gibi ekranda samsung yaziyo bitel resmi baglanti isaretinin ustunde unlem isareti ve bilgisayar resmi cikiyor ve hicbit tepki vermiyor olur umrim dedigin yontem
  • ayni zamanda hocam COM PORT mapping bolumunde takilinca 5 gozukuyor resimli anlatimda bende otomatik olarak 7 cikiyor bunla ilgili bi durum varmidir ALLAH icin kurtar beni bu dertten pisman oldugumu hisseetmeye basladim su teli aldigim icin simdiden cok sagol ustam
  • quote:

ayni zamanda hocam COM PORT mapping bolumunde takilinca 5 gozukuyor resimli anlatimda bende otomatik olarak 7 cikiyor bunla ilgili bi durum varmidir ALLAH icin kurtar beni bu dertten pisman oldugumu hisseetmeye basladim su teli aldigim icin simdiden cok sagol ustam

İşletim sisteminiz nedir? En son nasıl bir işlem yaptınızda telefon bu hale geldi. Odin ile işlem yaptıysanız odinin işlem bitiminde verdiği mesaj neydi? Bunları bildirmeniz gerek.
  • quote:

ayni zamanda hocam COM PORT mapping bolumunde takilinca 5 gozukuyor resimli anlatimda bende otomatik olarak 7 cikiyor bunla ilgili bi durum varmidir ALLAH icin kurtar beni bu dertten pisman oldugumu hisseetmeye basladim su teli aldigim icin simdiden cok sagol ustam

com port sabit bir sayı değil,
    pc telefonu görmeli,aygıt yöneticisenden bak,
    ayrıca pc suite,kies gibi pogramlar açık olmamalı.
  • quote:

RealKiss'in de söylediği gibi işletim sistemin önemli. Ben Windows 7 32bit kullanıyorum. İşletim sistemi aynı ise, ilk mesajda yazılanları tam olarak yaptığında hiç bir sorun olmadan güncellemeyi yapabilmen gerekli. Benim gibi pek çok arkadaş da aynı yöntem ile yaptılar. İşletim sistemini söylersen sana uygun Driver linkini bulabiliriz.

COM 5 veya COM 7 olması önemli değil o senin bilgisayarındaki USB yuvası ile ilgili. Bu iş biraz bilgisayara format atma gibi. Bazen bilgisayar göçer format atarsın. Ne yaparsan yap açılmaz. Kabloları söker yarım saat sonra tekrar başlarsın açılmayan makine çalışmaya başlar ve kulanırsın. Sadece sabırlı ve biraz dikkatli ol. Geçen gün iyi yorulmuşum her halde, sim kart yuvasına mikroSD kartı soktum. Çıkarana kadar canım çıktı. Sim kart yuvasındaki tellerden birini eğmişim, bir süre sim kartı tanımadı. İnce uçlu tornavida ile düzelttim. Ne olur olmaz siye simkartı şimdilik çıkarmıyorum.

• Arkadaşlar Android 2.1 ve üstü android telefon arıyordum. HTC Wildfire ile bunun arasında kaldım. Bu 2.1 olsaydı direk alırdım ama güncelleştiremem diye korkuyorum şu an. Elimde patlamasın diyorum. Tamamen Android yazılım geliştirmek için alacağım. O yüzden de Galaxy'i de bekelemden büyük ekranlı ve 2.1 li telefon almak istiyorum. Fiyatı da uygun osun diyorum. O da ancak i5700 görünüyor.

Sorum şu arkadaşlar. Eninde sonunda 2.1 e yükseltebilir miyim yoksa elimde patlama riski var mı? Benim için market önemli ve 2.1 olabilmesi önemli ve çözünürlük önemli...

Bir de i7500 ün de donanımları çok iyi, ama android açısından nasıl??

Kısacası, Android geliştirmek için i5700 mü, i7500 mü HTC Wildwire mı?

Cevaplarınızı bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metbey -- 26 Ağustos 2010; 14:34:14 >

• Metbey nedense bütün ihtiyaçlarımız kesişiyor :) bende htc ve bunun arasında kaldım son 1 sattır htc yorumlara bakıyorum çok şikayet var bende bunu almaya karar verdım 2 gündür araştırıyorum sonuç bu :) Sende al yükseltmesi kolay htc de market yok dıyorlar nasıl oluyorsa ve cozunurluk berbat
  • Arkadaşlar telefonla beraber hafıza kartı sipariş verecem acaba 8 mi 16 mı alsam yani bi problem teşkil edermi kaçlık aldığım
  • quote:

Orijinalden alıntı: yakup_unsal

Metbey nedense bütün ihtiyaçlarımız kesişiyor :) bende htc ve bunun arasında kaldım son 1 sattır htc yorumlara bakıyorum çok şikayet var bende bunu almaya karar verdım 2 gündür araştırıyorum sonuç bu :) Sende al yükseltmesi kolay htc de market yok dıyorlar nasıl oluyorsa ve cozunurluk berbat

Hocam peki i7500 e ne diyorsun , donanımı cok yuksek kamerası falan ama işlemcisi düşük, bir de güncelleştirilmesi zor mu ne diyorlar kararsız kaldım....

Yaw bi de telefon açılmıyo diyen güncelleştiremiyorum diyenler var i5700 de de ... Şimdi elimizde patlamasın....

evet arkadaşlar tüm kullanıcılardan da cevapları bekliyorum....

• Ben çok araştırdım 7500 den herkes şikayet ediyor bunda oran çok düşük zaten 7500 eksikleri olduğu için bu telefonu çıkarmışlar ben bu telefon diyorum. Android aşkı olmasa vodafonenin verdiği sony ericsson w715 var tel de yok yok ama dediğim gibi android çok iş görecek
  • İşlemci 800 bu bile yeter aslında kamere 3.2 olsa ne 5 olsa ne
  • quote:

Orijinalden alıntı: metbey

Arkadaşlar Android 2.1 ve üstü android telefon arıyordum. HTC Wildfire ile bunun arasında kaldım. Bu 2.1 olsaydı direk alırdım ama güncelleştiremem diye korkuyorum şu an. Elimde patlamasın diyorum. Tamamen Android yazılım geliştirmek için alacağım. O yüzden de Galaxy'i de bekelemden büyük ekranlı ve 2.1 li telefon almak istiyorum. Fiyatı da uygun osun diyorum. O da ancak i5700 görünüyor.

Sorum şu arkadaşlar. Eninde sonunda 2.1 e yükseltebilir miyim yoksa elimde patlama riski var mı? Benim için market önemli ve 2.1 olabilmesi önemli ve çözünürlük önemli...

Bir de i7500 ün de donanımları çok iyi, ama android açısından nasıl??

Kısacası, Android geliştirmek için i5700 mü, i7500 mü HTC Wildwire mı?

Cevaplarınızı bekliyorum

Dostum wildfire ile bunun arasında kalamazsın. Birkere arada fiyat farkı var. Güncelleştirme konusuna gelince. Yapamam diye birşey yok. Bu bilgisayara format atıyorum ama başka bilgisayara atamam diye birşey söyleyebilirmisin ki? Zaten gerekli talimatlar burada var. Elinde yazılımdan dolayı patlama riski yok. Talimatları uyguladığın sürece.. Ekran çözünürlüğü gayet iyi.

i7500 e gelince. Eğer sen işlemci, ram, rom u donanim olarak görmüyorsan, evet i7500 yüksek. Kamerası gayet iyi. Ama performans bekleme.

Performans istiyorsan i5700 e yönelmelisin. Kamerası vasat. Ama sen yazılım geliştireceğim diyorsun. Bence senin için kameradan, vs baska özelliklerden çok performans önemli.

Zaten i7500 alsan yine rom kuracaksın. 1,5 rom ile geliyor. Market yok. Bişi yok. HTC ye gelicek olursak WildFire tam olarak düşmedi sanırım piyasaya. Yada ben bulamadım. Ama wildfirede alsan yine rom değiştireceksin. Telefonları orjinal romla kullanmazsınız. Ya turkcell ya kvk rom ya vs. vs. romlar ile geliyor. Kesin biryerlerde kısıtlama oluyor. Birisinde radyo olmuyor, birisinde bilmem ne. Mesela ben 5700den önce HTC Touch 2 alacaktım, cihazın içinde radyo aksamı var ama türkiyedeki orjinal romlarının hiç birinde radyo yok. İllaki rom kuruyosunuz.

Bence elinize bir 5700 yakışır :) Ama yinede siz bilirsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: metbey

quote:

Orijinalden alıntı: yakup_unsal

Metbey nedense bütün ihtiyaçlarımız kesişiyor :) bende htc ve bunun arasında kaldım son 1 sattır htc yorumlara bakıyorum çok şikayet var bende bunu almaya karar verdım 2 gündür araştırıyorum sonuç bu :) Sende al yükseltmesi kolay htc de market yok dıyorlar nasıl oluyorsa ve cozunurluk berbat

Hocam peki i7500 e ne diyorsun , donanımı cok yuksek kamerası falan ama işlemcisi düşük, bir de güncelleştirilmesi zor mu ne diyorlar kararsız kaldım....

Yaw bi de telefon açılmıyo diyen güncelleştiremiyorum diyenler var i5700 de de ... Şimdi elimizde patlamasın....

evet arkadaşlar tüm kullanıcılardan da cevapları bekliyorum....

Açılmıyor diyenler var diyosun kardeşim ama 1 kişi var, onunda nerede yanlış yaptığı belli değil. Ondada sonuc olarak telefon tepki veriyor. Sadece işletim sistemi çökmüş arkadaşın. Telefonda pert olma gibi bir durum söz konusu değil yani. i5700 için resmi 2.1 güncellemesi çıktı ama türkiyede yok. Yabancı ülkelerde var bu. Forumlara düşmüş bizde oralardan yüklüyoruz. Ama i5700 için resmi bir 2.1 güncellemesi yok. Birkac tane 2.1 rom dolaşıyor piyasada. Hep kullanıcıların yaptığı romlar. Custom hepsi.. En azından i5700 orjinal..

• wildfire teknosada var 649 lira ama şikayet çok mecbur bu telefonu alacaz :) ben hafıza kartı soruma cevap bekliyorum 8 mi alsam 16 gb mi alsam yardımcı olun telefondan yana bı sorun olabılırmı
  • 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.