Şimdi Ara

SAMSUNG GALAXY S4 [ANA KONU] (İlk Sayfayı Okuyun!) (94. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
78.247
Cevap
352
Favori
3.301.780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
32 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9293949596
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: tnrskr

quote:

Orijinalden alıntı: smart1978

quote:

Orijinalden alıntı: norton772

bugün bir turkcell bayisine girdim ve sordum ne zaman gelecek diye bu ayın 15 falan gibi dedi. ama neye göre dedi bilmiyorum. numaramı aldı ve geldiğinde ararız dedi.

Doğru olabilir. Lasmandan birkaç gün önce beklerdim ama sizinki biraz erken gibi.

15 değildir 25 olabilir.. Gerçi MEsut Çevik e göre ayın 24 ünde yapılacak.

Lansmanı yapılacak sayılı ülkelerden biriyiz. Samsung 1 ay öncesi açıklama yapmıştı .

Lansmanı yapılan sayılı ülkelerdeniz voice için dil desteği olmayanda sayılı ülkelerdeniz değilmi.

60 dilde s voice olsa derdim bir Türkiye bile yok..

Ama S- Voice S4 ü Note 2 ye başarı ile yükledim kullanmaktayım. Tabi İngilizce...

S4 ile gelen S-Voice kaç dil destekliyor tahmin et ...

Neyse ben yazayım :

Almanca İngilizce İspanyolca Fransızca İtalyanca bir de asya dili ( kore dili olabilir ..)

Ayrıca bir Apple da bile Siri Türkçe desteği yok.

Sebebp nedendir bilinmez. Türkiye ye has bir durum değil. Benzer durum Apple Iphone larda Ipad lerde de var..

• Tamam bende onu diyorum o yazdığın dillerin sahibi ülkelerden çok daha fazla para ödemiyormuyuz.Bize lansman desteği vereceğine dil desteği versin.Aple dan hiç bahsetmeye değmez telefon dilinde Türkçe desteği olması bile bizim için bir lütuftur aple için.
  • quote:

Tamam bende onu diyorum o yazdığın dillerin sahibi ülkelerden çok daha fazla para ödemiyormuyuz.Bize lansman desteği vereceğine dil desteği versin.Aple dan hiç bahsetmeye değmez telefon dilinde Türkçe desteği olması bile bizim için bir lütuftur aple için.

Lansmanların tümü her ülkeden satılandan çıkartılıyor merak etme.

Senin bahsettiğin indirim resmi ithaaltçıların ve mağazaların yüksek karda satılmasıdır. Avrupada vergiler dahil 2 yıl 1500 TL ye geliyor Türkiye de kesin 2000 TL satılır.. 1700 olsa bile şaşarım...

S4 için bazıları radyo yok deniliyor bunun indirim olarak yansıtılmalıdır. Malum TRT payı da epey kazık diğer ÖTV vs... nazaran...
  • quote:

quote:

Tamam bende onu diyorum o yazdığın dillerin sahibi ülkelerden çok daha fazla para ödemiyormuyuz.Bize lansman desteği vereceğine dil desteği versin.Aple dan hiç bahsetmeye değmez telefon dilinde Türkçe desteği olması bile bizim için bir lütuftur aple için.

Senin bahsettiğin indirim resmi ithaaltçıların ve mağazaların yüksek karda satılmasıdır. Avrupada vergiler dahil 2 yıl 1500 TL ye geliyor Türkiye de kesin 2000 TL satılır.. 1700 olsa bile şaşarım...

S4 için bazıları radyo yok deniliyor bunun indirim olarak yansıtılmalıdır. Malum TRT payı da epey kazık diğer ÖTV vs... nazaran...

Benim demek istediğimi anlamamışsın ne indirimi kardeşim bindirimden bahsediyorum ben.Merak ettiğim falanda yok pekçok elektronik eşyada kullanma kalavuzuna dahi türkçe koymuyorlar biz dili kullanılan hemen tüm ülkelerden fazla ödüyoruz.Ha bu vergiden derseniz yinede en çok telefon satılan ülkelerden biriyiz.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mebrar

quote:

Orijinalden alıntı: LightningRaven

quote:

Orijinalden alıntı: yclycl

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Okan9455

quote:

Türkiyeye s600 ile gelicek sıkıntı yok. KRAL Z

türkiyeye exynos octa lı s4 gelicek.s4,xperia z yide htc one ıda ezer geçer..

Hiçbir zaman 8 cekirdek olarak calısmayan cekidek bırakda geçsin. A15 işlemcisi var 1.7 ghz x 4 benchmarklarda geçiyor anca dandik amoledle. Neyseki sonynin yeni telefonunda S800lü bir telefon geliştiriyor

Asıl Sony ekranı dandik. Örneğin Amiral Telefonu ekranı FULL HD ama ekranın görüş açısı düşük yani hafif yan bakıldığında ekran renk değiştirmekte.. Yani Geniş görüş açılı bir IPS veya AMOLED türevlerinden değil...

Xperia Z sivri hatları var hoş görüntüsü var ama ergonomik değil. Performans olarak zaten S4 hertürlü geçmekte.

Xperia Z de 2 GB DDR2 RAM var ama S4 de ki 2 GB RAM i DDR3 tür.

S4 8 çekirdekli ama bunlardan sadece 4 lü halde kullanmakta düşük güç tüketimi geceleyin veya kullanılmadığı zamanlarda veya basit işlemlerde. oyun veya yük isteyen uygulamalarda ise güçlü çekirdeği devreye girmektedir. Yani tabiri caizse hibrit işlemcili...

Türkiye ye S600 lüsü gelemez Türkiye de GSM lerde LTE desteği yoktur. Rahat ol.

http://www.sammobile.com/2013/03/20/your-country-will-get-exynos-or-snapdragon-variant-of-the-galaxy-s-4-we-have-the-answer/

http://en.wikipedia.org/wiki/Samsung_Galaxy_S4

Nereye DDR3 ? S4 teki LPDDR2

Edit : Cok bilgisizsin Z hakkında.. eline alıp görmediğiniz telefon hakkında konusun siz

tamam arkadaşım sen mutlu olcaksan S4 DDR2 olsun :)

LP ' DDR2 ram veya SDRAm var nereye ddr3 ?

Hocam yanlış olmasın, LPDDR3 var.

Low power DDR3 yani LPDDR3 . Wikipedia linkini vermiştim zaten orda LPDDR3 yazıyor.

DDR3 bilerek yazdım çünkü tartıştığım ( cevap verdiğim) kişi DDR2 demişti ... Yani arkadaşa anlayacağı dilden yazmıştım.
    O arkadaş Xperia Z için DDR2 demişti yanlış demiş doğrusu LPDDR2 idi. Neyse.

Boşverin hocam boş boş savunuyor ne dediğini kendisi bile bilmiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Gelsin artıkşu S4 sıkıldım beklemekten sanırım ilk alanlardan olacağım
  • Arkadaşlar birader Amerika'ya gitti; 30 Nisan'da gelecek. Acaba s4'ü ona mı getirtsem, yoksa buradan garantili mi alsam daha mantıklı olur?
  • quote:

Samsung Galaxy S4 Iphone 5 kıyaslaması :

Görüldüğü gibi S4 bariz üstün.

Müsade edelim de S4 üstün olsun iPhone 5 ten.Daha piyasaya çıkmadı tam olarak,öteki çıkalı 6-7 ay oldu.

• quote:

quote:

quote:

Benim demek istediğimi anlamamışsın ne indirimi kardeşim bindirimden bahsediyorum ben.Merak ettiğim falanda yok pekçok elektronik eşyada kullanma kalavuzuna dahi türkçe koymuyorlar biz dili kullanılan hemen tüm ülkelerden fazla ödüyoruz.Ha bu vergiden derseniz yinede en çok telefon satılan ülkelerden biriyiz.

Bende diyordum ki lansman Türkiye de yapılmasa bile maliyet ülkeler bazında olmadığıdır. Amerika da yapıldı birçok ülkede de aynı zamanda 2 hafta sonra yapılacak . Yapılacak ve yapılmış tüm giderler dünya çapında ele alınarak fiyatlar önceden belirlenmiştir. Bindirim meselesi aslında Türkiye ye has ekstra vergiler, TRT payından ve ithalatçılar aşırı kar oranlarından kaynaklanıyor.

Doğrusu şöyle olmalı idi ithalatçı firma karını düşük gösterirse KDV ÖTV TRT filan onların oranı zaten sabit birim ürünün perakende satış fiyatı epey düşer. Arz talep teorisi gereki bu ürüne olan talep artar ve sonuçta devlette ithaaltçı da SÜRÜMDEN karını yine kazanır. Bu sistemde en çok tüketici ucuz ürün alarak memnun olur veya bütçesi alabilir konumda olur .

İthaaltçılar ne yapıyor olsun diyor belli bir potansiyel alıcı var onlar fiyat ne olursa olsun alıra güveneren yüksek karla birim fiyat şişirilir. Bu düzene devlet zaten rahatsız olmaz ne de olsa şişirlmiş fiyatın vergisinden devlet daha çok vergi kazanacaktır. Devlet kurumları sürümden kazanmaya bakmaz. Tek bir taneden vergim yüksek olsuna bakar... Bu düzen kılıfına uygun kaçak ithalata zemin hazırlamıştır. Hatta ortada olan Grey Garantili ( Paralel İthalat) kavramı da bu bozuk ticari düzen yüzünden oluşmuştur.

Paralel ithalatlı özellikle telefon tavsiye etmem servisleri Türkiye çapında yaygın değildir minimum gereklilikleri yerine getiriyorlar. Bir cihaz bozuksa özellikle 1 ay sonra oluşacak arızalarda size yedek parça temini diye 1 ay bekletirler. Denk telefonu bırakın telefon bile geçici süre için vermezler.

Artık paralel ithalatçılar piyasada dolmaya başladı. Türkçe Klavuz olmayan birçok ürüne kutunun açık yerlerinde türkçe klavuz şıkıştırıp koymaktalar. Vatan Bilgisayardan 2.5" WD harddisk almıştım satış görevlisi Türkçe garanti belgesini ve klavuzunu kaşla gözle kutunun açık kısmında zorlayarak soktu.

Bir başka durum ise HTC nin meşhur kulaklıklarında Türkçe kullanma klavuzu ve garanti belgesi içine sokacak yer yok dışına şefaf bir bölme yapmışlar öyle satıyorlar...

Philips kulaklıklarda da öyle garantisi ve kullanma klavuzu kutu içinde değil dışında sonradan yapıştırmışlar...

Yani olması gereken şudur resmi ithalatçı ise fabrikada paketlenirken içine Türkçe kullanma klavuzu ve garanti belgesi de konulurdu. Böyle yapan var tabi ama benim vurgulamak istediğim yapılmayanlarda...

Paralel ithalat veya Grey Garantili ürünler her geçen gün dah da artmakta...

İşi ciddiye alan ithalatçılar olsa böyle kendi çözümleri ile ürün ithal ettirmezlerdi ve Türkiye ye ithal edildiği fabrikasından bilinirdi ona göre de Türkçe uygulamalara varan desteği görürdük.

Geniş ve uzun vadeli ithalatçılarımız yok. Bu şekilde çalışmak belki onlara daha karlı. Olan tüketiciye ve yazılımsal desteğin kısıtlı olmasına sebep olmakta...

Windows Phone Türkçe arayüz gelene kadar Windows Mobile 5. 6.x orjinalinde Türkçe yoktu . Türkiye de yıllar sonra 3. parti uygulamalar ile Türkçeleştirmeye çalışmışlardı. Yıllar sonra şikayetler artana kadar.

Dediğim gibi ithalatçıların yüksek kar elde etme ve uzun vadeli tüketiciyi de düşünmemesinin sonuçlarıdır.

Büyük mağazalarda en iyimser %10 daha pahalı olacaktır malum vade farklı fiyat olacaktır. Peşin dahi olsan bir indirim olmayacaktır. Ama eminim birçok mağaza pos aletiyle değil kendi interneti üzerinden satış yaparlarsa daha uyguna gelecektir. Bu şekilde Note 2 almıştım ( ilk çıktığında aldığımı da hatırlatırım ) .

• quote:

Orijinalden alıntı: edi1907

Arkadaşlar birader Amerika'ya gitti; 30 Nisan'da gelecek. Acaba s4'ü ona mı getirtsem, yoksa buradan garantili mi alsam daha mantıklı olur?

burdan al. exynos islemcilisi varken snapdragonlu alinmaz

• quote:

quote:

Arkadaşlar birader Amerika'ya gitti; 30 Nisan'da gelecek. Acaba s4'ü ona mı getirtsem, yoksa buradan garantili mi alsam daha mantıklı olur?

Pek fark etmez ama mümkünse Exynos'lu olanı almakta fayda var. Ama Snapdragon S600 olan da küplere bindirmez yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Firaristt -- 10 Nisan 2013; 14:16:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Firaristt

quote:

quote:

Pek fark etmez ama mümkünse Exynos'lu olanı almakta fayda var. Ama Snapdragon S600 olan da küplere bindirmez yani.

Aralarında ne fark var ?
    Snapdragon olan daha hızlı değil miydi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: PlayerX
    Aralarında ne fark var ?
    Snapdragon olan daha hızlı değil miydi ?

Çipset farklı. Ayrıntılı açıklama aşağıda.

Snapdragon S600 olan kağıt üzerindeki özellikleri ile daha iyi gözükse de 1.9GHz'de çalışırken bile 1.6GHz'lik Exynos 5410 performansı veremiyor. Bellek kontrolcüsü biraz daha zayıf, grafik birimi olarak OC'lu Adreno 320 var, Exynos olanda ise PowerVR SGX 544MP3 var. Adreno 320 çok yönlü bir GPU olmasına karşın daha zayıftır. Özellikle günlük kullanımda, oyunlarda geride kalmakta ve daha fazla güç tüketmektedir. Snapdragon S600 asenkron çalışabiliyor. Yani bir çekirdek 500MHz, diğeri 1.9GHz, diğer ikisi 800-900MHz gibi yüke bağlı olarak hızları ayrı ayrı değişebiliyor. En düşük frekansı 384MHz olması sebebiyle arayüzde gezinirken bile ısınmaya yol açan kötü bir sistem kullanmakta. Isınmanın yanında yüksek taban frekansı nedeniyle daha fazla güç tüketir. Exynos ise 4+4 çekirdek sistemini kullanıyor ve yük durumuna göre Cortex A7 ile Cortex A15 tabanlı çekirdekler arasında geçiş yapabiliyor. Full yükte 4+1 çekirdek halinde çalışıyor. (A7 tabanlı bir çekirdek sürekli açık. Çekirdeklerin tümü kapanmıyor. Çünkü kapanırsa işlem yapacak birim kalmıyor. Bir nevi hazırda bekliyor da diyebiliriz.) Daha yüksek performans, daha iyi pil ömrü sunuyor. Isınma konusunda Snapdragon S600'den daha iyi olduğu söyleniyor ama denemeden kesin konuşmak istemiyorum. Senkron çalıştığı için açık olan modüller(A7 ve A15 tabanlı 2 modül var) aynı frekansta çalışıyor. Bu da bazı durumlarda fazla güç tüketilmesine sebep olabilir(?). Taban frekansı daha düşük olduğu için ve A7 tabanlı çekirdeklere de sahip olduğu için düşük güç gerektiren işlemler ve bekleme durumunda ciddi şekilde daha az güç tüketir.

İki çipset de 4G, LTE desteğine sahip bunu da eklemekte fayda var. Ama i9500(Exynos) olan modelde LTE'nin aktif olup olmayacağı pek belli değil ki ülkemizde kullanılacak cihazları etkilemeyecek bir durum.

Edit: Şu resimleri Simage şeklinde koyarsanız iyi olur. Hem dosya boyutları büyük, sayfa yavaş açılıyor, hem de bir acayip oluyor. Düzeltilirse iyi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Firaristt -- 10 Nisan 2013; 14:33:45 >

• Teşekkürler açıklama için
  • 15 Nısanda gelcegını sanmam 20 sınden sonra gelır

• Bugun büyük bir samsung bayısıne sordum kesın fıyat yok ama büyük ıhtımal 2099 olcak dedı.

Bana cok geldı , o Fıyattan çıkarsa gider 1800 e xperıa z alırım

• quote:

Orijinalden alıntı: PlayMakers

Bugun büyük bir samsung bayısıne sordum kesın fıyat yok ama büyük ıhtımal 2099 olcak dedı.

Bana kalırsa forumdan 1200'e S3 alın daha iyi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Firaristt

quote:

Orijinalden alıntı: PlayMakers

Bugun büyük bir samsung bayısıne sordum kesın fıyat yok ama büyük ıhtımal 2099 olcak dedı.

Bana kalırsa forumdan 1200'e S3 alın daha iyi.

Yok 700 e s2 alcam. İşine bak.

• Zaten 2000 tl nin altında çıkmayacağı kesin. bunu herkesin bilmesi lazım. Ama Telefoncu Arkadaşlarınız varsa samimi,dostunuz o zaman geliş fiyatına bakıp biraz üstüne verebilir. Ben geçen yıl haziran başı 1999 tl den çıktığında s3,arkadaşımdan 1800 e almıştım. Genpa Garantili Beyaz 16 Gb.Ama s4 de 2000 tl nin altında olmayacak bence.Üstünede çıkacağını zannetmiyorum.Psikolojik sınır 2000 tl bence.
  • 
Sayfa: önceki 9293949596
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.