< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
SAMSUNG GALAXY S23/S23+ [ANA KONU] (2027. sayfa)

-
-
S25 için kupon kodu gelen var mı. S24 için indirim gelmişti diye hatırlıyorum bunda sadece kablosuz şarj soketi veriyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
kamerası çok kötü siz ne kullanıyorsunuz
-
Good lock samsung markette olmasi lazim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frederick S. -- 6 Şubat 2025; 2:8:10 > -
-
Kullanıcılar arası kullanım alışkanlıkları konusunda çok fazla değişken var, tüketimi etkileyen yüzlerce farklı ayar gibi... Android'in, geek olmayanlar için dezavantajı. Tüm ayarları kurcalayıp iyi şekilde tweak etmedikçe en iyi verim alınamıyor maalesef. Format attıktan sonra cihaz ve uygulama ayarlarının hepsini kurcalayıp en iyi şekle getirmem 3 saati geçiyor mesela. Kimsenin uğraşmadığı şeyler, fakat getirisi çok fazla.
Bu arada mobil veri daha fazla pil tüketiyor. Operatöre ve çekim gücüne göre daha da fazla tüketir. X ve YouTube gibi fazla kaynak tüketen uygulamalar yerine onların websitelerini kullanırsanız muhtemelen pile olumlu katkısı olur. Çoğu uygulama artık pili içiyor resmen, en azından uygulamaların tüm ayarlarını kurcalayıp default olarak gelen saçma sapan ayarları (şirkete kullanım bilgileri, vs. veri gönderimleri gibi) düzeltmek hissedilir fark sağlayabilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frederick S. -- 6 Şubat 2025; 2:26:47 >
-
Ben anca bu kadar yapabildim daha fazlasına hakim değilim sanırım. Az şarj gitsin diye de uygulama kullanmamak buna verdiğim paraya yazık :D güç tasarrufu etkili oluyor bu arada. Bi hayli degisiyor o şekilde 7 saati aşkın ekran süresi alıyorum.
Yine de ekran süreniz kötü değil zaten. Elektrik sorunumuz yok nasıl olsa, bittikçe şarja takılır çok sorun edilecek bir şey değil :) Evet, en iyisi ekran süresine takılmadan amiral gemisi cihazı tepe tepe kullanmak. Bende eldeki cihazları en yüksek potansiyelinde ve en verimli şekilde kullanmak gibi bir takıntı var o yüzden dikkat ediyorum, her şeyini kurcalayıp mükemmel hale getiriyorum kendimce.
Güç tasarrufu, cihazın gücünü kıssa da cihaz gayet iyi donanıma sahip olduğundan fark edilir bir hız kaybı olmuyor. Ekstra ekran süresi lazım olduğunda dediğiniz gibi gayet işe yarar.
-
Zaten 60 hz de kullanmaniz bi kere pili cok rahatlatan bir etken ustune 1 saatlik mobil veri disinda gun boyu wifi olmasi cok buyuk avantaj. Facebook, instagram, twitter bunlar cok ciddi bataryayi kullanan uygulamalar belliki siz tarayicidan giriyorsunuz ordan da cok buyuk rahatlama sagliyor batarya. Bu ekran suresini bu bataryayla ancak bu sekilde alabilirsiniz zaten. Ancak tek merakim 120 hz de maximum ne sure verir ? Deneyebilirseniz muhtesem olur
hocam merhaba yaptığınız ayarları yazma imkanınız var mı acaba boş bi vaktiniz de bizlerde faydalanalım
-
Totale vurunca essiz telefon. Bos yere para verip ip 16ya gectim. 60hz olmasina ragmen rahatsiz etmiyor(fark yine belli tabi) Ama 2 sene once s23 256ya iphone 13den az para verip bir de yaninda earbuds 2 pro verdiklerini hatirlayinca 16ya bosa para verdim gibi geliyor. Kamerasi da burada kotulenen kadar berbat degilmis bunu da deneyimlemis oldum. Hayloft gibi sabah aksam bu telefonu kotuleyenler de belki kaziklanma hislerini yenemedikleri icindir.
O kişi tam bir vaka konusu. Ben öylesine aşık birini hiç görmedim buralarda. Apple ın sahibi bile ona su dökemez. Tam kör aşık 🤣🤣
O ayrı bir seviye bayağıdır gözükmüyor, S25 konusu da temiz şu an. Aman nazar değmesin 🧿
Ben de bu süreleri alıyorum. max. gördüğüm 4 saat 50 dk falandır. Daha 5 saati görmedim. OneUI 6.1.1 kurulu. 120 hz, otomatik parlaklık kullanıyorum.
Full wifi de kullansam full mobil de kullansam daha 5 saati geçmedi. Üstelik tel.i ağrı kullanan biri değilim. Arada tarayıcı açıyorum, 1-2 foto, gün için WhatsApp yazışma, kısa 3-5 dk konuşma falan. Samsung'a bağlandım pili kontrol etti teknik elemanları bir sıkınıt yok %100 performans görünüyor.
Genel toplamda seviyorum S23'ü ama arada ufak can sıkan şeyleri oluyor böyle batarya gibi.
Ben kişisel olarak tabii amiral gemisi alıp 60 Hz kullanmayı da mantıksız buluyorum. Yada bataryayı uzatmak için onu kapat bunu kısı denmesi bana mantıksız geliyor. Zaten o kadar kesintiden sonra giriş seviyesi akıllı telefona dönüyor cihaz
-
Kesinlkle katılıyorum. Günlük kullanımımız da oldukça benzer. En azından bende bir problem olmadığını anladım o iyi hissettirdi :D küçük telefon ama iyi ekran ve batarya performansı beklemek biraz zor oluyor..
Kamerasını kim kötülüyor ya? Harika bir kameraya sahip her fotoğrafta bu telefon ne harika çekiyor diye soruyorlar.
Sosyal medya kullanmıyorum, evet bu çok büyük bir etken. Hele şimdiki sosyal medya uygulamaları cihazları resmen sömürüyor. WhatsApp'dan gelen Instagram, Twitter, vs. linklerine de tarayıcıdan bakıyorum. Tarayıcının reklam engelliyor olması da fayda sağlıyor olabilir. (Sistem genelinde AdGuard uygulaması kullanıyorum, o olmasa da zaten Edge'de gömülü reklam engelleyici mevcut ve yeterli)
Reddit'de kullanıcılar, S23'de yaptıkları testlerde 120Hz / 60Hz farkının batarya tüketimini %15-%30 arası etkilediğini belirtmişler. Ben 120Hz batarya tüketim farkını One UI 6.1'de test etmiştim, %15 civarı zararı olmuştu. 6.1.1 ile de durum çok farklı değildir. 10 saat ekran açık süresi rekor oldu benim için de, normalde mobil veriyle gün boyu ortalama 8 saat ekran açık süresi alıyordum, WiFi ile 8,5 saati geçiyordu. 120Hz ile test ettiğimde yarısı WiFi yarısı mobil veri ile 7 saat civarı almıştım. 1 saat ciddi bir fark değil, ben yine de ekstra 1 saate sahip olmayı tercih ediyorum. Zira yüksek yenileme hızı benim için elzem değil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frederick S. -- 6 Şubat 2025; 16:31:10 >
-
Android'de, özellikle de One UI'da her yere ayar gizlemişler, ve maalesef varsayılan olarak gelen ayarların hepsi batarya düşmanı.
Sistem ayarlarını açıyorsunuz, başlıyorsunuz sırayla tepeden tırnağa köşe bucak kurcalamaya. gereksiz bir sürü şey etkin geliyor. Ayrıca öyle yerlere ayarlar gizlemişler ki insan hayret ediyor. Örneğin düğme gibi durmayan yere basıyorsunuz başka ayarlar fışkırıyor. Tüm ayarları kurcalayıp hallettim sanıyorum, birkaç hafta sonra bambaşka bir yer ve ayar keşfediyorum yine. Her formattan sonra Android'den nefret etmeme sebep oluyor :) iPhone'un ayarları çok daha az, yarım saat bir saat gibi bir zamanda hepsi elden geçirilebiliyor. One UI'da bu süre 3 saati aşıyor, tek tek yazsam değiştirdiğim ayar sayısı 500'ü bulur muhtelemen. Bu arada aklıma geldi, cihazdaki Google uygulaması bataryanın baş düşmanı diyebiliriz. Onu direkt disable yapıyorum formattan sonra. Böylece telefonun yanında konuştuğum şeyler internette önüme düşmüyor. Benzer şekilde Google'ın casus gibi cihaza gömülü birçok etkin ayarı var ne yazık ki. Avlayıp kapatmadan gizliliğimiz kalmıyor. Tüm bu veri toplayıcılığı batarya tüketimini ciddi etkiliyor zaten.
Sistem ayarlarıyla da kalmıyor iş. Tüm yüklü uygulamalara tek tek girip köşe bucak tüm ayarlarını kurcalamak gerekiyor. Hepsi saçma sapan varsayılan ayarlarla geliyor genelde, pil ve veri tüketen. En komiği de bu ayarları tek bir güncellemeyle, çaktırmadan tekrar eski haline getirenler geliştiriciler. Her uygulama güncellemesinden sonra, söz konusu uygulamaya force stop - clear cache yaptıktan sonra uygulamanın tüm ayarlarını tekrar kontrol etmek zorunda kalıyorum, ve bir bakıyorum, örneğin "Kullanım istatistiklerini gönder, hata raporlarını topla ve gönder" gibi ayarlar tekrar etkinleştirilmiş. Geliştiriciler ve şirketler çok uyanık. Güncelleme notlarında "Bug fix" yazıp geçiştiriyorlar fakat yaptıkları türlü türlü değişiklikler konusunda şeffaf değiller. Zaten aynı uygulamaya gün içinde 3 defa güncelleme geldiği oluyor. Ciddiyetsizlik.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frederick S. -- 6 Şubat 2025; 16:28:0 >
-
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X