Şimdi Ara

Samsung Galaxy S20 / S20+ / S20 Ultra [ANA KONU] (560. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
14.881
Cevap
103
Favori
830.047
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
60 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 558559560561562
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Xiaomi mi 10t proyu önerirmisiniz.s20 plustan iphone 11 veya xiaomi mi 10t proya geçmek istiyorum.144 hz nasıl deneyim çok merak ediyorum o yüzden xiaomi mi 10t pro baya çeldirici bir rakip benim için.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sekersem Sekersin S kullanıcısına yanıt

Mi 10T pro'nun ekranı iphone 11'den fersah fersah iyi. Geçen hafta mağazada inceleme fırsatım oldu.

İkisinede geçme hocam mi 10 s bekle önümüzdeki ay satışa çıkıcak . Kamera olarak üstün kasa kalitesi olarakta üstün pil olarak efsane ama geriye kalan şeylerde s20 plus üstündür.

Bu arada mi 10 t pro 2381 görüyorum pwm 🤷‍♂️

https://www.webtekno.com/xiaomi-mi-10s-fiyati-ozellikleri-h107323.htmlhttps://www.webtekno.com/xiaomi-mi-10s-fiyati-ozellikleri-h107323.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FrankGallagherx -- 24 Nisan 2021; 19:36:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tucsonFL

Mi 10T pro'nun ekranı iphone 11'den fersah fersah iyi. Geçen hafta mağazada inceleme fırsatım oldu.

Üstündeki jelatin çok kötü hocam mi 10 t pronun ona rağmen mağaza da iyi gözükür iphone 11 den .

• Evet kaliteli bir IPS kullanmışlar oldukça beğendim. Renk doğruluğu falan gayet başarılı.

• An itibariyle Amazon'dan S20 Ultra almış bulunmaktayım.8270 TL'ye geldi, S8'den geçiş yapacağım umarım memnun kalırım. Boyutu ve ağırlığı gözümü korkutuyor açıkcası, kılıfla birlikte nerdeyse 2 tane S8 yapıyor ağırlığı. Tavsiye veren herekse teşekkürler. Pazartesi gelmez şimdi :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Phantom7 -- 24 Nisan 2021; 20:34:38 >
  • S20 plusu kamera ve hapörlör performansından dolayı hiç satasım gelmedi.pwm'ye gözün alıştıgına dair şeylerde okudum forumlarda 1 ay daha şans vereceğim.belki bir umut gözüm alışır :)

hocam parlaklığı otomatik kullanın

Bu sefer son karar mı :)

• Parlaklığı adaptif kullanmak sorunuma çözüm olmuyor malesef.pwm'ye karşı çok hassasım sanırım.

• tanra T kullanıcısına yanıt

Telefonun kamerası ve hapörlörü şahane olmuş gerçekten.vazgeçemiyorum..sanki başka bir markaya geçsem kamera ve hapörlör konusunda hayal kırıklığına uğrayacakmışım gibi geliyor :)

• Plus ile düz s20 arasında kamera kalitesi açısından fark var mı?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • foe44 F kullanıcısına yanıt

Plusta ekstradan tof kamerası mevcut.

Ben bu konu ilgimi çektiği için epey araştırdım. Daha önce ben de sizin gibi zannediyordum ama öyle değil o iş. Bunu göz doktoruma da danıştım. Çoğu doktor hala ekranlar zarar vermez sadece uzun süre ekrana bakmak göz kuruluğu yapar diyor ama benim doktorum ekranın çözünürlüğünün yani bir bakıma ppi değerinin yüksek olmasının göz yorgunluğu için daha iyi olduğu söyledi. Akla yatıyor bu çünkü keskin bir ekrana bakıldığında görüş çok konforlu oluyor. Önceki mesajlarımda yazmıştım hatta IPS daha iyi olur diye ancak bizzat deneyimledim. Sonuç tam tersi. Apple'ın IPS ekranı kör etti beni. OLED ekranlarda parlaklığı kontrol etmek için kullanılan kullanılan Pulse Width Modulation denilen olay parlaklığa göre piksel aydınlatmalarını sürekli aç kapa mantığına dayanıyor. Belli bir değerden sonra aydınlatma sürekli açık kalıyor. Eski modellere göre belli değere kadar gözleri hiç etkilemiyor gibi. Aksine karanlık moda alındığında ekrandaki piksellerin yüzde 70 civarı kapalı oluyor. Göze giren ışık miktarı az olmuş olur ki bu gayet iyi. IPS ekranda karanlık modda bile sürekli ışık oluyor. Yaklaşık 8 yıl etti, sürekli Samsung cihaz kullandım. Heosinin paneli AMOLED idi. Gözümde hiçbir problem yok. Ufak miyop var gözlerimde ama bunu tek sebebi seneler önce kullandığımız dandik monitörler.

Gözün yorgunluğu veya görüşün bozulmasının çok çok fazla sebebi vardır muhtemelen. En basitinden genler bile önemli. Beslenme, stres, sigara, alkol gibi bir sürü etken varken PWM tamemen hikaye bence. Bence bir akıllı telefonda olmazsa olmazdır OLED panel.

• Doğrudur hocam ama ben bu kadar insanın yanıldığını yada plasebo etkisi olduğunu düşünmüyorum.bu forumda bile daha önce pwm konusu konusulmuş ki ben yabancı forumlar sayesinde öğrendim.googlede samsung pwm reddit,iphone pwm reddit,samsung pwm vb aratırsanız çoğu kişinin sorun yaşadığını görebilirsiniz.2 yıldır pwm yüzünden göz yorgunluğu hissettiğini daha sonra gözlük sahibi olduğunu söyleyen kullanıcılar bile var.hatta oneplus markası bu insanların sesini duymuş pwm olmayan dc karartma kullanılan göz dostu telefon modelleri çıkarmış.oneplustan başka şuan önemseyen bir marka yok bu konuyu.ppi konusuna gelirsek üksek ppi değeri göz için tabi ki daha iyidir ama insan gözü 350 ppi değerinin üstünü görmüyor diye bir kanı var.çoğu akıllı telefon firmalarıda bu ppi değerlerini 350-400 ppi civarında tutar ama tabi bu akıllı telefon firmalarının bir aldatmacası olabilir belki insan gözü 500 ppi'yide görüyordur..burası tam bir muallak.bu kadar uzunca yazıp bu konuyla ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim..

Bu arada bir sağlık öğrencisi olarak karanlık modun gözlere o kadar da iyi gelmediğini hatta bazı durumlarda zarar verdiğini de söylemek isterim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sekersem Sekersin -- 25 Nisan 2021; 0:57:21 >

Demek ki pwm önemsiz hiç bir marka ilgilenmediyse. Bende hiç bir problem yok. Gözleri hassas olan kişiler için belki

• marcoreuss kullanıcısına yanıt

Parkli panel. Nit olarak bile ip12 600 12 proda 800nit var.

• TwinPowerTurbo T kullanıcısına yanıt

Ben de konuya müdahil olayım.

4 yılık Samsung S6 kullanimi sonrası S20 ye geçiş yaptım ancak S20 ile gözlerimde yanma ve yorgunluk hissi çoğaldı. Pwm başarısızlık olayına çözüm bulabilen var mı peki?

S6 da filtre kullanıyordum ve rahattım, s20 de de filtreyi aktif ettim ancak gözlerimi rahatsız etti.

Ben de ilk başta hak vermiştim. Hatta yine PWM'nin gözü rahatsız edeceğini düşündüm ama dediğim gibi IPS kullanınca onun bu konuda daha berbat olduğunu çok bariz şekilde gördüm. Çok detaylı anlatmak istemiyorum ama eski telefonlar konusunda size hak veririm. Eski cihazım Galaxy Note5'de PWM çok çok belirgin. Kamera tutunca çok net gözlemleyebiliyoruz ama yeni cihazlar da bir düzeltme var sanki. Frekansları farklı olabilir. Belki eski cihazlar bu tür şikayetler yapabilir.

350 olayı tamamen yalan. Hatta Apple'ın kuyruklu yalanı. Ben gayet de fark edebiliyorum. 563 ppi Galaxy S20 ile 405 ppi Galaxy A51 ekranı arasında uçurum var. A51'de bildiğiniz piksellerin azlığını fark ediyordum. Ayrıca DC karartmaya da bakmıştım önceden. Ben ilk Xiaomi'de gördüm, onlar da yapıyor bazı modellerde. Ne kadar başarılı bilemem ama eğer işe yarıyorsa Samsung bunu mutlaka kullanır ileride.

Bu arada rica ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Türbülans Havayolları A.Ş

İki gün önce hakiki orjinal pasaport kayıtlı sd işlemcili 512gb'lik note 10+ denk geldi benim s20 ultra üzerine 1200 tl alacaktım ama şu 120hz yüzünden vazgeçtim, yok üstad göz alışınca bir kere olmuyor

Bildiğim kadarıyla pasaporta kaydolan cihaz sadece pasaport sahibine ait hatla kullanılıyor yani satamazsınız diye biliyorum,eğer değişmediyse

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grolof -- 25 Nisan 2021; 11:20:34 >
  • 
Sayfa: önceki 558559560561562
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.