Ekran konusunda büyük hayal kırıklığı yaşarsınız, 7 ay 11 kullandım şu an 12 kullanıyorum müthiş fark var eğer geçecekseniz 12 ye geçin < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Samsung Galaxy S20 / S20+ / S20 Ultra [ANA KONU] (559. sayfa)

-
-
S20 Ultra kullananlar ne derseniz bugün alınır mı memnun musunuz?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: marcoreuss
S20 Ultra kullananlar ne derseniz bugün alınır mı memnun musunuz?Alınır. 8.200 e 2.elini satıyorlar.
-
Amoled ekranlarda kullanılan pwm teknolojisi gözümü çok rahatsız ediyor.özellikle frekansının 250 den düşük olması göz için zararlı diye okumuştum yabancı forumlarda.iphone 12 ‘nin pwm değeri 226 iken s20 plus’un pwm değeri 214.bunların ikiside göz için düşük frekanslar.gözümü rahatsız etmemesi için ya 250 ve üstü telefonlara yada ıps ekranlı telefonlara geçmem gerekiyor.samsung s ve note serisi cephesinde pwm değerine pek dikkat edilmiyor açıkcası.renk doğruluğunu arttırmak için sağlığa zarar veriyorlar binevi.iphone 12 pro var pwm değeri 278 fakat onunda fiyatı çok pahalı.bir telefona o kadar paralarda vermek istemiyorum:(
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sekersem Sekersin -- 24 Nisan 2021; 17:29:40 >
12 ve 12 Pro tamamen aynı teknoloji panel i kullanıyor diye biliyorum Pwm değerleri farklı mı ?
Evet hocam malesef farklı size bu konuları araştıran güzel bir site bırakıyorum;
iphone 12
https://www.notebookcheck.net/Apple-iPhone-12-Smartphone-Review-Apple-phone-with-5G.502437.0.html
İphone 12 pro
Genel olarak bu sınır en düşük 250 iken bazı kullanıcılarda 500 olduğunu söylüyor.iphone 12 göz rahatsızlığına sebebiyet verirken iphone 12 pro vermiyor.bu pwm renk doğruluğunu arttırmaya sağlıyormuş.koskoca firmalar sırf daha iyi bir renk doğruluğu ve nispeten daha iyi ekran için insanların göz sağlığıyla oynuyorlar.araştırdığım kadarıyla bu dış ülkelerde büyük yankı uyandırmış herkes olayın farkında fakat türkiyede pwm'yi sorsan ne olduğunu bile bilmeyen insanlar var.çok üzücü bir durum :(
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sekersem Sekersin -- 24 Nisan 2021; 17:59:58 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
İnanın bende ilk defa duydum. Ips ekranlı 11 göz sağlığı açısından 12 den daha iyi mi oluyor bu durumda. Benim de gözlerim çok alerjenik kuruluk da var şu anda 12 Pro ya geçmeyi düşünmedim değil
Göz sağlığı açısından ıps ekran daha iyi görünüyor.çünkü ıps ekranlar genel olarak pwm teknolojisini kullanmıyor.amoled ekran olupta pwm teknolojisini kullanmayan neredeyse hiç yok sayılır nadir markalar dışında.işin garibi yabancı forumlarda bu pwm yüzünden gözlerinin bozulduğunu göz numaralarının arttığını söyleyen kullanıcılar var.ama markalar bunu görmezden geliyor malesef.ben göz sağlığıma önem verdiğim için 250 değerinin üstündeki amoled telefonları yada ıps ekranlı telefonları tercih ederim şahsen.
Samsung bazı telefonlarında göz sağlığı 250 hz sınırına dikkat ediyor ama dikkat ettikleri baya az aşağıya örnek telefon pwm değerlerini bırakayım;
S21 ultra:250 hz
S21 :240 hz
S21 plus:240 hz
S20:242
S20 plus:214
S20 ultra:241
Gördüğünüz gibi s21 ultra hariç diğer telefonlar göz için zararlı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sekersem Sekersin -- 24 Nisan 2021; 18:26:17 >
Amoled daha parlak ve göz yoran cinsten diye yazıyordu bazı yerlerde.
Tercih meselesi. iphone 12 64 GB 'ı 8500 lira civarı sanırım. 128 GB olanı da 11.740 TL.
Ön cama göz için filtre gibi birşey takılamıyor mu acaba merak ettim.
Paranız varsa en iyisini alın derim ama bu telefonlarda genellikle kamera para ediyor.
s20 veya plus yada iphone 11'in de kameraları iyi ve fiyat açısından tabii ki daha uygun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tanra -- 24 Nisan 2021; 18:27:43 > -
quote:
Orijinalden alıntı: Sekersem SekersinGöz sağlığı açısından ıps ekran daha iyi görünüyor.çünkü ıps ekranlar genel olarak pwm teknolojisini kullanmıyor.amoled ekran olupta pwm teknolojisini kullanmayan neredeyse hiç yok sayılır nadir markalar dışında.işin garibi yabancı forumlarda bu pwm yüzünden gözlerinin bozulduğunu göz numaralarının arttığını söyleyen kullanıcılar var.ama markalar bunu görmezden geliyor malesef.ben göz sağlığıma önem verdiğim için 250 değerinin üstündeki amoled telefonları yada ıps ekranlı telefonları tercih ederim şahsen.
Samsung bazı telefonlarında göz sağlığı 250 hz sınırına dikkat ediyor ama dikkat ettikleri baya az aşağıya örnek telefon pwm değerlerini bırakayım;
S21 ultra:250 hz
S21 :240 hz
S21 plus:240 hz
S20:242
S20 plus:214
S20 ultra:241
Gördüğünüz gibi s21 ultra hariç diğer telefonlar göz için zararlı.
Umarım alırsınız tez zamanda ips mi, amoled mi artık ne ise. Hepimiz kurtuluruz bu sürekli aynı şeylerin söylendiği muhabbetten.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sky__walker -- 24 Nisan 2021; 18:27:29 >
-
Kusura bakmayın daha önce konuşulduğunu bilmiyordum.s10 forumunda konusulmuş fakat burada göremedim.
Neredeyse 5-6 yıldır amoled ekranlı cihazlar kullanıyorum. İyi kör olmamışız o zaman bu mantığa göre, gözler hala sapasağlam
-
bazı telefonlarda pwm değeri 250’nin üstünde.o cihazlardan kullanmış olabilirsiniz.yada gözleriniz taş gibidir bilemiyorum ;)
quote:
Orijinalden alıntı: Sekersem Sekersinbazı telefonlarda pwm değeri 250’nin üstünde.o cihazlardan kullanmış olabilirsiniz.yada gözleriniz taş gibidir bilemiyorum ;)
Hocam bu pwm değerlerine nereden bakıyorsunuz mesela xiaomi mi 10 pwm değeri 347 yazıyor veya ben mi yanlış baktım , s20 den mi 10 t proya geçtiğimde ips ekran başlarda garip gelmişti daha sonra s20 plus arkadaşın cihazını iade ettik 2 gün bende kaldı o süre zarfında ıps ekranın bana daha hoş geldiğini gözü yormadığını farkettim. İşin garibi s20 varken ıps leş gözüküyordu, siz nereden baktınız acaba
-
Pillocanlar siz benim aldığım ekran süresini alsanız önce kafanıza sıkar, ardından kendinizi 10.kattan aşağı atar en sonda da bir ağaçta kendinizi asarsınız 😀
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türbülans Havayolları A.Ş -- 25 Nisan 2021; 8:50:30 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Evet hocam o siteden bakıyorum.doğru bakmışsınız xiaominin genel olarak pwm değerleri çok iyi 350-600 arasında takılıyorlar.xiaomi mi 10 pro’nun pwm değeri 373.dolayısıyla s20 de yorulan gözünüz xiaomi mi 10 pro’ya geçince rahatlamış olabilir.çünkü diğer cihaz yani s20 o değerlerle gözü çok yorar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sekersem Sekersin -- 24 Nisan 2021; 18:57:27 >
İki gün önce hakiki orjinal pasaport kayıtlı sd işlemcili 512gb'lik note 10+ denk geldi benim s20 ultra üzerine 1200 tl alacaktım ama şu 120hz yüzünden vazgeçtim, yok üstad göz alışınca bir kere olmuyor
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Valla bende de nerdeyse 14 senedir var, hep amoled ekran kullanıyorum. Onu geç, amoled telefon alana kadar zaten 18 yıl bilgisayar kullandım, bugün 31 yıl oldu, gözlerim 0.75 miyop sadece :) herkesin gözünü dediğiniz kadar etkiler mi pek emin olamadım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tanra -- 24 Nisan 2021; 19:6:11 > -
quote:
Orijinalden alıntı: Sekersem SekersinEvet hocam o siteden bakıyorum.doğru bakmışsınız xiaominin genel olarak pwm değerleri çok iyi 350-600 arasında takılıyorlar.xiaomi mi 10 pro’nun pwm değeri 373.dolayısıyla s20 de yorulan gözünüz xiaomi mi 10 pro’ya geçince rahatlamış olabilir.çünkü diğer cihaz yani s20 o değerlerle gözü çok yorar.
Teşekkür ederim haklısınız
Doğrudur efendim herkesin gözünün etkileneceğini bende düşünmüyorum lakin herkesin gözü aynı değil malesef.bende sürekli amoled ekran kullandım xiaominin ürünlerinde bu göz sorununu yaşamamıştım.sonra biraz araştırdım pwm diye bir teknoloji olduğunu farkettim.benim gözümü çok etkilediği için amoled ekranlarda değerin 250 ve üstü olmasına dikkat ediyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sekersem Sekersin -- 24 Nisan 2021; 19:15:14 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X